ZELIM IKRENO MISLJENJE I INFORMACIJU ..
- PMilan
- Poruka: 725
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Re: ZELIM IKRENO MISLJENJE I INFORMACIJU ..
Ko uzima auto da vozi do godinu dana treba da uzme vagena, mecku ili audija jer se lakse posle prodaju. Ko kupuje auto da ga dugo vozi nije mu bitna marka vec stanje vozila.
Npr mi smo trebali da uzmemo vagenov kombi (cali nije hteo da cuje za nesto drugo), ali spletom oklnosti uzeli smo renoa i uz ovakvo odrzavanje ce sigurno sluziti dok cale ne ode u penziju ( jos 20 god :-))
Npr mi smo trebali da uzmemo vagenov kombi (cali nije hteo da cuje za nesto drugo), ali spletom oklnosti uzeli smo renoa i uz ovakvo odrzavanje ce sigurno sluziti dok cale ne ode u penziju ( jos 20 god :-))
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ebote meni ni malo ne dimi kad je na radnoj temp..veljo_81 piše:mora malo da dimi, ne valja ako ne dimi

- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
jeste ali koliko moze preprodavac da sakrije a koliko vlasnik....uzmimo forum za primer svako je pisao o svojim problemima i velika vecina stvari se zna...totti piše:To sigurno...DB9 piše:moj savet,trazi da auto kupis od vlasnika a ne od preprodavca,koja god bila marka u pitanju.
ipak ce te vlasnik uputiti sta i kako(kolko tolko),i mozes zajedno sa njim kod coveka koji mu je odrzavao auto cisto da vidis sta kazu sta su menjali...itd.Vlasnici inače uglavnom ništa ne kriju i prodaju kola zato što ih služe i što im ne ide gomila novih ulaganja
govorim na licnom primeru gde mi je preprodavac uvalio reparirani zamajac...
ma duga prica smorio sam sam sebe...
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1400
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
ne dimi ni kod mene, samo dok je pod cokom i prestaje a da dimi vjerovatno bi znacilo da je motor mrtav jel?
auto moze da dimi i da zgazi tako 200 000
to je sve normalno, rijetkost je kupiti auto u top stanju, pogotovo za male pare, skoro nemoguce, znas kad moze, kad prodaje neko kome nije stalo za malo para, kupio sebi drugi pa da se rijesi starog
taj tvoj reparirani zamajac db9 to je sve ok, kao i moja turbina, tesko da ce ti neko to reci, ako ti kaze najvjerovatnije neces kupiti ili ces pobiti cijenu, to je sve normala
auto moze da dimi i da zgazi tako 200 000
to je sve normalno, rijetkost je kupiti auto u top stanju, pogotovo za male pare, skoro nemoguce, znas kad moze, kad prodaje neko kome nije stalo za malo para, kupio sebi drugi pa da se rijesi starog
taj tvoj reparirani zamajac db9 to je sve ok, kao i moja turbina, tesko da ce ti neko to reci, ako ti kaze najvjerovatnije neces kupiti ili ces pobiti cijenu, to je sve normala
- DB9
- Kontakt:
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Otkucao sam ceo post, dugacak, i telefon se ugasio (baterija). Nemam volje da opet kucam sve to!
Neka kupuje ko sta hoce, za preprodavce ja najbolje uzimati dobro poznate marke, i to je to...

Neka kupuje ko sta hoce, za preprodavce ja najbolje uzimati dobro poznate marke, i to je to...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Nisam ja rekao da je VW ili bilo koja druga marka losa ili dobra. Ko sam ja da kazem tako nesto na kraju krajeva? Govorim samo o onome sto poznajem, a poznajem auto industriju i dijelove jer sam s tim radio. I tvrdim da je VW mozda i najskuplje auto za odrzavanje, a sto se tice kvaliteta to je sve tu negdje. I na kraju da ti kazem Veljo, koliko se bilo koje auto proizvodi od strane proizvodjaca ciji znak nosi? Prema poslednjim pokazateljima to je negdje oko 20%, 80% svakog danas proizvedenog automobila napravljeno je van kruga fabrike gdje je auto proizveden (citaj sklopljen). Manje vise svako auto pravi Bosch, Valeo, Sachs, LuK, ZF, Getrag, Krupps, Siemens i tako dalje koji svoje sklopove isporucuju fabrikama gdje se oni ugradjuju u automobile. Poenta moje price je da je razlika u kvalitetu izmedju pojedinih marki danas dosta manja nego sto je to nekada bila, ali je predstava o tome ostala i dalje i ljudi na tome profitiraju jer se placa znak na haubi a ne stvarna vrijednost.
A sto se tice naslova ovog posta, ja licno mislim da je 1.6 benzinac prava stvar. Dobar i pouzdan motor, provjerene koncepcije i prilicno jeftin za odrzavanje. Nisam cuo da je neko imao problema s njim. Pa tako preporuka od mene.
A sto se tice naslova ovog posta, ja licno mislim da je 1.6 benzinac prava stvar. Dobar i pouzdan motor, provjerene koncepcije i prilicno jeftin za odrzavanje. Nisam cuo da je neko imao problema s njim. Pa tako preporuka od mene.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Ja vozim vec 3 god benzinca, 1.6 restilizovanog. Sigurno je da je on daleko jeftiniji za odrzavanje od diesela, tom sam se logikom i ja vodio kad sam ga kupio. Diesela bi uzeo samo u 2 slucaja, da coveka znam licno i da 100% na satu ne bude vise od 150 000 km, ili novog! U svim ostalim slucajevima postoji vrlo verovatan rizik na te zadese skupe popravke, dakle diesel je daleko od toga da je los, ali ima par stari koje su poprilicno slupe za odrzavanje, svi znamo i koje su.
Benzinac mi trosi cak i oko 6,5l benzina, ali ja taj auto skoro i da ne vozim u gradu, znaci samo magistrala, auto put retko! Za odrzavanje je stvarno povoljan u odnosu na druge slicne klase...sve preporuke ukoliko vam ne treba auto ne znam kakvih performansi, sasvim pristojno ide. Naravno bolja varijanta je 2.0 ili bar 1.8 ali ih je tesko naci, tj malo ih je u ponudi.
Benzinac mi trosi cak i oko 6,5l benzina, ali ja taj auto skoro i da ne vozim u gradu, znaci samo magistrala, auto put retko! Za odrzavanje je stvarno povoljan u odnosu na druge slicne klase...sve preporuke ukoliko vam ne treba auto ne znam kakvih performansi, sasvim pristojno ide. Naravno bolja varijanta je 2.0 ili bar 1.8 ali ih je tesko naci, tj malo ih je u ponudi.
-
- Trovač foruma!
1.6 iz 99 vozi moj drug bar jedno 5-6 godina, cim ga je kupio ugradio je sekvent, uglavom stalno je na cesti, prelazi oko 3000 mjesecno s njim, sad ga je lakirao do lajsni i ne pada mu na pamet da ga mijenja
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Pazi sad, zgadio ti se TDDI trazis 1.6, a meni se zgadio (mozda pregrubo receno) 1.6, odusevio me TDDI. Mi kad smo uzeli 1.6 bio je aktelan model. Radio je i danas radi jer ga vidjam po gradu. Vozili smo ga 5-10k km godisnje i bio je dobar. Cim smo promenili stil zivota i poceli da putijemo 15-20k pocele su da se pojavljuju problemi. Auto nije za eksploatciju jacu od 10k km godisnje, prosto receno.
Prvi je potrosnja goriva od 7.5-8, jer u medju vremenu sam uzeo RSa sa 150 KS i ispalo je da RS trosi kao Focus 1.6. Drugi problem je potrosnja ulja, i do 3-4 l na 10-12k km. Ostalo je propadalo shodno godinama. Jedno mlako iskustvo.
Promnili smo ga za TDDI koji je bio dovezen za nas, sa 130k km, prvi dizel i veliko odusevljenje. Prvo potrosnja od 5-5,5l, drugo ne trosi ulje, trece nesto brzi od 1.6. Za dve godine i 45k km ulozio sam 1180 eura, u to racunam: 2 registracije, 1 veliki servis, 3 mala servisa, 4 gume, aku, 4 grejaca, anlaser, silen blokovi, 1 pk kais + roler, zadnje plocice (mislim da je to to, da ne racunam brisace, pranje i tecnost za staklo). Uvek dovodim u pitanje to da je ovaj Focus iz redizajna, a stari iz prve serije, pa mozda i zbog toga je ovaj bolji od starog bar sto se tice kvaliteta izrade.
Prvi je potrosnja goriva od 7.5-8, jer u medju vremenu sam uzeo RSa sa 150 KS i ispalo je da RS trosi kao Focus 1.6. Drugi problem je potrosnja ulja, i do 3-4 l na 10-12k km. Ostalo je propadalo shodno godinama. Jedno mlako iskustvo.
Promnili smo ga za TDDI koji je bio dovezen za nas, sa 130k km, prvi dizel i veliko odusevljenje. Prvo potrosnja od 5-5,5l, drugo ne trosi ulje, trece nesto brzi od 1.6. Za dve godine i 45k km ulozio sam 1180 eura, u to racunam: 2 registracije, 1 veliki servis, 3 mala servisa, 4 gume, aku, 4 grejaca, anlaser, silen blokovi, 1 pk kais + roler, zadnje plocice (mislim da je to to, da ne racunam brisace, pranje i tecnost za staklo). Uvek dovodim u pitanje to da je ovaj Focus iz redizajna, a stari iz prve serije, pa mozda i zbog toga je ovaj bolji od starog bar sto se tice kvaliteta izrade.
- ackol
- Poruka: 74
- Član foruma od: sreda, 7. jul 2010. u 16:07h
Ja sam takvog fokusa 2002. godiste vozio skoro pet godina. Bilo mi zao da ode iz porodice, pa sam ga ostavio matorom da ga vozi. Odlican auto. I sada sa preko 200k je odlican. Ja mu trap nikad nisam centrirao, menjani samo stabilizatori. Od kvarova samo benzinska pumpa i bobina. Sve zamenjeno originalnim delovima. Jedino sto trosi ulje, ali to je vec poznata stvar.
E sada, ti automobili imaju vec vise godina i tesko je naci nekog koji je malo presao.
E sada, ti automobili imaju vec vise godina i tesko je naci nekog koji je malo presao.
-
- Poruka: 104
- Član foruma od: subota, 26. jan. 2013. u 00:52h
to da TDDI trosi 6 litara su bajke...fabricka specifikacija pise 7.2 extra urban..a to znaci grad...a posto fabrika laze 1 litar uvek , ....zna se sve, vozio sam tog fokusa 1.8 tddi 6 meseci..ne mora niko da mi prica koliko trosi,dva moja prijatelja imaju isti fokus 1.8 tddi i oni kazu isto sto i ja..nikad u gradu nije trosio ispod 8.5 a otvoreno ako se vozi preko 140 kmh onda 6.5 do 7 ...jedini auto koji sam video da u gradu trosi 6 je fiat punto 1.3 muti jet..prosle godine mi ostavio drugar da stoji kod mene...ja prodam auto i ostanem bez kola..trebao mi je auto tada i vozio sam se sa njegovim fiat punto 1.3 multi jet jedno 15 dana..taj auto ako ga mazis trosi cak i 5 i to iskljucivo cist grad.a ide kao lud..ja danas nisam kupio pasata ali kupicu vec nesto,naci ce se.
- milan_gt
dizela prcis a benzinca mazis i kao vidi da isto trse..

- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Nemam sta da lazem, ali meni je prosecna potrosnja izmedju 5 i 6l uvek. Ne gledam preko boarda (koji ni nemam), nego prilikom svakog sipanja do cepa. TDCI motormilance018 piše:to da TDDI trosi 6 litara su bajke...fabricka specifikacija pise 7.2 extra urban..a to znaci grad...a posto fabrika laze 1 litar uvek , ....zna se sve, vozio sam tog fokusa 1.8 tddi 6 meseci..ne mora niko da mi prica koliko trosi,dva moja prijatelja imaju isti fokus 1.8 tddi i oni kazu isto sto i ja..nikad u gradu nije trosio ispod 8.5 a otvoreno ako se vozi preko 140 kmh onda 6.5 do 7 .
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
ne lazes...tdci trosi manje od tddi to je normalnodax92 piše:Nemam sta da lazem, ali meni je prosecna potrosnja izmedju 5 i 6l uvek. Ne gledam preko boarda (koji ni nemam), nego prilikom svakog sipanja do cepa. TDCI motormilance018 piše:to da TDDI trosi 6 litara su bajke...fabricka specifikacija pise 7.2 extra urban..a to znaci grad...a posto fabrika laze 1 litar uvek , ....zna se sve, vozio sam tog fokusa 1.8 tddi 6 meseci..ne mora niko da mi prica koliko trosi,dva moja prijatelja imaju isti fokus 1.8 tddi i oni kazu isto sto i ja..nikad u gradu nije trosio ispod 8.5 a otvoreno ako se vozi preko 140 kmh onda 6.5 do 7 .
-
1.3 multi jet je dizel nije benzinacmilan_gt piše:dizela prcis a benzinca mazis i kao vidi da isto trse..
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Kolega ima Lancia Lybru 1.9 JTD i prezadovoljan. Vozi 3 godine i po njegovim rijecima nema ama bas nikakvih problema. I od ostalih ljudi sam to cuo takodje. Nije ni skup a bogami je lijepo opremljen. Kazu i da je taj JTD motor dobro pouzdan. Sta mislis o toj alternativi?
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-
- Trovač foruma!
ako nije 2.4 jtd nemoj uzimati, jest da je kvarljivo smece al zato dere sve pred sobom 
kako ti motori lijepo vuku, dvoumio sam se izmedju alfe 166 sa 2.4 jtd i ovog focusa, otprilike ista doplata je bila u igri, nesto malo manje sam trebao dati za alfu, i odgovore me, kao kvarljiva a ja bub preko 1000 oera u fokija
daj sta ste se toliki nakupili, milance ce i onako kupiti nevezano za nas, daj pomozite oko boosta turbine, moze ili ne moze

kako ti motori lijepo vuku, dvoumio sam se izmedju alfe 166 sa 2.4 jtd i ovog focusa, otprilike ista doplata je bila u igri, nesto malo manje sam trebao dati za alfu, i odgovore me, kao kvarljiva a ja bub preko 1000 oera u fokija
daj sta ste se toliki nakupili, milance ce i onako kupiti nevezano za nas, daj pomozite oko boosta turbine, moze ili ne moze
-
ma znam a je taj jtd odlican motor,,1.9jtd , a ja sam vozio punto sa 1.9 jtd u stilu leti ali elektronika zajebava..jedno da kupim model posle 2006 on nema problema
- milan_gt
ma znadem ja milance sta je 1.3 mj neg generalno ne mogu 1.6 i 1.8 di/ci trositi isto..tj ovi sa benzincem ga milke a ovi sa dizelom ga gare pa bidne mala razlika..al kujac..
-
opet si poceo sa seljackim forama,,opet prozivas ljude iz nisa..ja tako seljacki ne pricam a iz nisa sam,,a ti samo pokazujes koliko si u stvari los covek a taj ,,kujac,, sto si napisao mozes da znas vec sta...milan_gt piše:ma znadem ja milance sta je 1.3 mj neg generalno ne mogu 1.6 i 1.8 di/ci trositi isto..tj ovi sa benzincem ga milke a ovi sa dizelom ga gare pa bidne mala razlika..al kujac..
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
1.4TDCi, po lepom vremenu i kad nije bas krkljanac, trosi ispod 6 u gradu. Na zalost, u Beogradu je to skoro nemoguce.milance018 piše:to da TDDI trosi 6 litara su bajke...fabricka specifikacija pise 7.2 extra urban..a to znaci grad...a posto fabrika laze 1 litar uvek , ....zna se sve, vozio sam tog fokusa 1.8 tddi 6 meseci..ne mora niko da mi prica koliko trosi,dva moja prijatelja imaju isti fokus 1.8 tddi i oni kazu isto sto i ja..nikad u gradu nije trosio ispod 8.5 a otvoreno ako se vozi preko 140 kmh onda 6.5 do 7 ...jedini auto koji sam video da u gradu trosi 6 je fiat punto 1.3 muti jet..prosle godine mi ostavio drugar da stoji kod mene...ja prodam auto i ostanem bez kola..trebao mi je auto tada i vozio sam se sa njegovim fiat punto 1.3 multi jet jedno 15 dana..taj auto ako ga mazis trosi cak i 5 i to iskljucivo cist grad.a ide kao lud..ja danas nisam kupio pasata ali kupicu vec nesto,naci ce se.
- DB9
- Kontakt:
u vecim gradovima ne moze da trosi ispod 7-8 nijedan dizel koji ima 1800 ili 1900 ili 2000 ccm...i to je premija.
to potpisujem.
ja samo teram po gradu 90 % vremena prva druga prva druga i nisam uspeo da sidejm ispod 7.5
cim izadejm iz guzve i odem na magistralu potrosnja odmah padne na 5-6 litara.
to potpisujem.
ja samo teram po gradu 90 % vremena prva druga prva druga i nisam uspeo da sidejm ispod 7.5
cim izadejm iz guzve i odem na magistralu potrosnja odmah padne na 5-6 litara.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Milance, nije za tebe auto, oce da potrosi, a i mora da se opere ponekad.
- milan_gt
xexexe..bas si vickast..milance018 piše:opet si poceo sa seljackim forama,,opet prozivas ljude iz nisa..

prozivam sve sa benzincima koji su u gradu prisli potrosnji dizela..a ako su Nislije takve izvini molim te..