Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 2.0 tdci

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
kovsr
Poruka: 23
Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2009. u 10:41h

Mondeo 2.0 tdci

Poruka od kovsr » nedelja, 12. dec. 2010. u 01:07h

Zet hoce da kupi Mondeo 2.0 tdci 116 ks 2006. godiste, pa posto u ponedeljak idemo da ga pogledamo zanima me na sta treba da se obrati posebna paznja i koji su simptomi loseg plivajuceg zamajca tj. da li su isti kao kod Focusa. Inace to je ovaj auto http://www.polovniautomobili.com/oglas7 ... o_20_tdci/

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Mondeo 2.0 tdci

Poruka od dule0911 » nedelja, 12. dec. 2010. u 01:19h

Cenu pokusajte malo da spustite.
Simptomi nisu isti kao za Focusa, a koji su vise nisam ni ja pametan a imam isti auto vid budale
Uglavnom, vibracije na papucici, i obratite paznju koliku buku pravi kad se pali (ima i ona fora sa paljenjem bez i sa pritisnutim kvacilom, ako sam razumeo kad nije pritisnuto glasnije se cuju tupi udarci). Ta buka je skoro pocela i kod mene (2-3 tupa udarca prilikom paljenja), i prognoza je zamena za nekih 15k (od kako je pocelo da se cuje, a vec sam presao 5k i nema preterano velike razlike sem sto su malo jace vibracije na kvacilu, ali i to je neznatno).
Uglavnom, plivajuci zamajac meni ne bi bio glavna smernica za kupovinu. Riknuce pre ili kasnije, tako da sam ga ja uracunao odmah prilikom kupovine kao trosak.
Mnogo bitnije bi mi bilo generalno stanje automobila i stanje sistema za ubrizgavanje (dizne/pumpa). U to covek nikad ne moze da bude siguran, ali uz dijagnostiku bar moze da se smanji rizik.
Od ostalih stvari mi sad nista specijalno ne pada na pamet, naravno proveriti da li je bio lupan - stakla, razmaci po karoseriji, boja... Isto sto mozete ovako zvucnom metodom da zakljucite da li je remenica radilice zrela za zamenu ili nije, cucete kad auto radi u leru promenljiv zvuk kao da nesto vibrira s vremena na vreme (nije stalno prisutno, bar tako bio slucaj sa mojim), ali obrtaji ostaju isti. Isto tako su i kaisevi/roleri bucniji ako su za zamenu (bar su mi tako rekli, ja nisam primetio vid budale ).
To je to od mene laika koji je pre par meseci prosao kroz istu stvar, ovo su samo neki detalji koje sam zapazio, nadam se da ce biti od pomoci thumbsuph

I da, pogresan podforum, prebaceno gde treba ;)
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“