Jednom su mi rekli: Jednom Ford uvek Ford i tako i bi. Kupio sam Ford Fusion 2003 1.6 benz 74kW i presao 120.000 za 6 godina. Nisam "fensi", nisam moderan, nisam Hi-Tech, ali sve radi i sto se pokvari lako se popravlja ili menja. Decije bicikle tovarim u gepek bez problema, 4-5 gajbi malina, kanta masti, dzak krompira i +4 putnika. Ja prezadovoljan u odnosu na golfa, hyndai, peugeot 205/206 i fiat 500 koje sam imao pre Forda.pretrazio sam forum ali nisam nasao ni jednu temu gde bih procitao neka iskustva za ove modele, na jednom mestu, ako treba, temu preseliti u neku od postojecih koje spominju Ford Edge
Poslednje vreme trazim neki Fordov SUV ali nisam siguran sta da odaberem, izdvojio sam novu Pumu / Kugu 2014-2018 / ili Edge 2016-...
Puma je "OK", ali mali prostor pozadi i gepek. Izbegao bih "nov" nov auto pa sam ovo ostavio bas kao poslednju opciju ako se ne odlucim za Kugu ili Edge...
Kuga je skroz OK ali nisam siguran koji motor da odaberem... (nije mi bitna potrosnja jer moj Fusion trosi po gradu 9-11 l/100km)
Edge mi je privukao paznju i jako malo ih ima po oglasima (polovnih), veliki tockovi - skupe gume

Odrzavanje serivs itd.... cene delova su za sva vozila skupa jer ova "inflacija" koje svanicno nema

Za @Dragomir-a, da li ima iskustva sa ovim automobilima i da li je mnogo komplikovan za redovno servisiranje motor/menjac/kocnice itd...?
Unapred zahvalan
Dusan