Ja ga vozim od marta mjeseca i presao sam već 20k km.
Snage sto se tiče može proć. Na ravnom putu i kad je auto nije natovareno ide odlično. Uopšte se ne primjeti da je mali motor a kad je natovaren i uz brdo i tad ide al se osjeti da mu nedostaje 500ccm. Mislio sam raditi remap da malo smanjim taj nedostatak al sam na kraju odustao. Dok su mu dpf i egr u odlicnom stanju necu nista dirati. Ako se ukaže potreba da moram izvaditi dpf onda ću i remap raditi u paketu.
Najbolji dio priče je potrošnja. Za 20k km potrosio sam nekih 15ak tankova i potrošnja se kretala od 3.8L do 4.4L (magistrala i kulturna vožnja). Samo prvi tank je bila 4.8L jer tad sam imao nekih 500-600km autoputa i isprobavanje max brzine i mogucnosti auta.
Mali servis je malo skuplji od dosadasnjih auta jer ide 0w30 ulje i samo castrol trenutno ima sa odgovarajucom specifikacijom i 14eura je litar treba 4L (3.85L) i jos 4 filtera nekih 40 eura.
Veliki servis nije bio skup. Nabavio sam skf set ispod 100eura a nisam mjenjao remenice i spaner na mikroremenu nego samo remen. Tako da me to kostalo tako oko 100eura.
Uradio sam i set kvacila vise onako preventivno jer sam i to nasao za super cijenu 350eura zamajac,korpa,lamela i hirdo lager.
Sve sam montirao sam sebi tako da sam generalno jeftino prosao.
Moj je dosao na 16cola gumama i to je malo minus. Ne radi voznih karakteristika ili izgleda nego radi cijene. Skupe su bas a izbor nije neki. Neki premium brend ako hoces odmah je to 500 eura za 4 kom. Ja sam uspio naci zimske dunlop winter sport 5 od prošle godine dot 4219 za 330eura na akciji a ljetne sam na kraju uzeo sava intensa hp2 za 270eura.
Ako te jos nešto zanima samo pitaj
Sent from my S20+ using Tapatalk