Poruka
od pegaz » četvrtak, 13. avg. 2020. u 21:33h
Ja imam s-max 2.0 tdci 2014 godiste nesto vise od godinu dana pa ti mogu preneti par utisaka. Potrosnja na 25km/h prosecne brzine (znaci dosta grada) je 8.2 litra po satu sad leti a isla je i preko 9 zimi (prosle godine na 34km/h prosecne bila je 7.1 litara). Medjugradska po propisima moze i ispod 6 litara a na autoputu ide to i preko 9 ako ne i vise.
Sto se tice servisa, mali servis 12000 hiljada, set kvacila sa zamajcem + zamena ulja u menjacu 79000 hiljada, veliki jos nisam radio (sledece godine, ali imam racune od zadnjeg i po njima 22000 bez ulja i ruku) i to je to sto je na njemu dosad radjeno za nesto vise od godinu dana. Ja sam imao problema sa masom i akumulatorom, prethodni vlasnik menjao jedan od senzora DPF-a, prednji silen blok, veliki servis, prednje i zadnje plocice i akumulator, i to je ono sto ja znam da je na mom autu radjeno. Neko iskusniji sa foruma a pogotovo vlasnici ti mogu reci koje probleme su jos imali i sta im je tipicna boljka.
Sto se tice auta kao auta, tu prepostavljam da vec dovoljno znas, odlican porodican auto koji nije zgodan da se vozi po gradu kako zbog velicine tako i sto se tice prenosnih odnosa u menjacu ali zato za duza putovanja, kao stvoren.