Pozdrav svima!
Moj radni kolega hoće da kupi Mondea četvrte generacije facelift sa 2.0 ili 1.6 EcoBoost motorom.
Dok smo istraživali, informisali se, raspitivali se... nismo ništa krucijalno negativno našli kada je 2.0 u pitanju.
Ali, pošto su vrlo rijetki u oglasima (Njemačka, Švicaraka, Švedska...), on je oldučio da uzme u obzir i 1.6 od 118 kW.
Sada nas interesuju mišljenja i/ili iskustva kada je taj 1.6 u pitanju?
Unaprijed hvala!
Mondeo MK4 facelift 2.0/1.6 EcoBoost
- Mirza_Capri_MK1
- Poruka: 520
- Član foruma od: ponedeljak, 16. dec. 2013. u 22:45h
Mondeo MK4 facelift 2.0/1.6 EcoBoost
Poslednja izmena: Mirza_Capri_MK1, na dan petak, 12. okt. 2018. u 12:16h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Mondeo MK4 facelift 2.0/1.6 EcoBoost
So far so good, kako majstor u Ford servisu kaže. Ide specifično ulje, ali to je minimalana razlika u trošku održavanja.
- Mirza_Capri_MK1
- Poruka: 520
- Član foruma od: ponedeljak, 16. dec. 2013. u 22:45h
Re: Mondeo MK4 facelift 2.0/1.6 EcoBoost
Znači tako.
Pitam zbog toga što smo naišli na jednu negativnu informaciju, a to je da se znaju pregrijati, pa usljed toga puca glava cilindra, pa ulje pod pritiskom iscuri i dođe do požara. Požar se tako brzo širio, da se desio i smrtni slučaj, jer čovjek nije uspio izaći iz auta. Ford je priznao da taj problem postoji i izdao je safety recall za oko 15.000-16.000 auta sa 1.6 motorm. Što opet kontam da je pravo mali broj u odnosu na broj vozila sa tim motorom.
BBC je snimio dokumentarac o tome kako je 1.6 loš u Focusima, Fiestama, C-Maxovima i Kugama. Mondeo nije bio spomenut.
Onda sam naišao sam na neke FB grupe gdje kažu da je EcoBoost noćna mora...
Tako da sam odlučio da se ovdje informišem, da vidim pobliže koja je realna slika o tim motorima. Vjerujem da u svemu tome ima istine, čim je i sam Ford priznao, ali opet vjerujem da ima puno do neadekvatnog korištenja/održavanja automobila.
Pitam zbog toga što smo naišli na jednu negativnu informaciju, a to je da se znaju pregrijati, pa usljed toga puca glava cilindra, pa ulje pod pritiskom iscuri i dođe do požara. Požar se tako brzo širio, da se desio i smrtni slučaj, jer čovjek nije uspio izaći iz auta. Ford je priznao da taj problem postoji i izdao je safety recall za oko 15.000-16.000 auta sa 1.6 motorm. Što opet kontam da je pravo mali broj u odnosu na broj vozila sa tim motorom.
BBC je snimio dokumentarac o tome kako je 1.6 loš u Focusima, Fiestama, C-Maxovima i Kugama. Mondeo nije bio spomenut.
Onda sam naišao sam na neke FB grupe gdje kažu da je EcoBoost noćna mora...
Tako da sam odlučio da se ovdje informišem, da vidim pobliže koja je realna slika o tim motorima. Vjerujem da u svemu tome ima istine, čim je i sam Ford priznao, ali opet vjerujem da ima puno do neadekvatnog korištenja/održavanja automobila.