Bio danas da pogledam:
http://www.polovniautomobili.com/putnic ... ci-karavan
i par stvari mi se dopadaju, no me malko odbija:
-na prvi pogled ok, nije čukan, nije bojen (to će u sredu mišljenje dati limar i mehaničar, koje povedem...)
-nedostaje plastika povrh sajtni, i tu je zdrava limarija,
-org antena je slomljena i malko nabudžen drugi nosač...
-unutar zadnjih rubova prema točkovima ima delova bez boje i sa korozijom, inače auto je iz Švedske došao na svojim točkovima, i tamo imaju samo dva meseca vožnje bez soli...
-na km satu piše oko 360000, koje su navodno podigli radi manje carine, no tu je sada kontradiktorno, što u servisnoj knjižici stoji , na prvom servisu, 2009 te godine ima 22600km, svaki sledeći servisni interval je od 20-25000km napravljen za oko 3 meseca, i tako do 301298 km u Martu 2013, kada je i zadnji zvanično upisan servis... Koje je to ulje izdržavalo i do 27000 kilometara do zamene?
Nisam najbolje upamtio cifre sa još par nalepnica ispod haube o servisima, ima od 2013 do 2015 godine...
Prilikom prvog paljenja, upalio na pola ključa, no počeo da neravnomerno radi, uz malko dodavanja gasa, smirio se na oko 800 obrtaja, pustio sam malko da se ugreje, otvorio haubu i ispod se negde oko ventila ili dizni čuje kuckanje, tanak kuckav zvuk, koji se pravilno ponavlja... podizači, dizne?
Istovremeno, u kabini i ispod auta osećaj gušenja i štipanja po očima od nesagorelog goriva? Možda kao da je više ispod nego iza auta...
Vadio merač ulja i otvarao čep od ulja, nema duvanja i dimljenja. Ne menja zvuk pri pritiskanju kvačila, koje lako ide...
Na autu zimske gume, koje su pred kraj, možda izdrže jednu zimu... Pri cimanju volana levo-desno kao da mi ima zazora, poručili su spone i zadnje disk pločice, javlja potrošene pločice na kompu ... Nisam hteo ni provozati auto, dok stručnjaci ne reknu svoje pri pregledu.
Uključivao klimu, no nešto nisam osetio, da hladi, mada po priči, u povratku rosila šoferka, jer su je celim putem do RS koristili...
Unutra dosta dobro očuvana i prostrana limuzina, uz malko osvežavanja može lepo da izgleda...
Al se raspisah, ako imate dooobrog Mondea, ponudite, planiram par sledećih godina voziti dobar auto, a ne baviti se popravkama istog

Vredi li se uopšte upuštati u avanturu ove kupovine, i šta još očekivati od ulaganja, obzirom, da nemam podatke šta je dosad menjano?