Savjeti za Fokusa 2.0 Benzinca
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: subota, 23. apr. 2016. u 20:56h
Savjeti za Fokusa 2.0 Benzinca
Treba da kupim fokusa karavana 2004 godiste benzinac 2.0 sa ugradjenim sekvent plinom presao nesto preko 170 000 km. Neka kompenzacija je u pitanju tako da me interesuju savjeti bas za ovaj model samo. Ja sam ranije vozio WW auta tako da nemam iskustva sa fordom. Pa me zanima koje je vase misljenje o tom modelu i na sta treba posebno da obratim paznu prilikom kupovine i kasnije tokom odrzavanja.
-
Re: Savjeti za Fokusa 2.0 Benzinca
Sjajni savjeti, ogromna pomoc, veliko hvala
)) Odlican forum i dobri ljudi uvijek spremni da priskoce u pomoc
Zaista je lijepo vidjeti ovako jednu divnu energiju, zelju da svoje znanje podijelite sa drugima i pomognete im u njihovim problemima 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Smanji sarkazam izgibosmo 
2.0 zetec nema generalno nekih katastrofa boljka.
Neki standard kvarovi su pumpa goriva, motorić ler gasa i raznorazni bagovi sa lerom.
Ostalo je sve klasika i nema skupih kvarova kao kod dizela.
u suštini možda i najbolji izbor kod focusa mk1 što se tiče cene održavanja i pouzdanosti.
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

2.0 zetec nema generalno nekih katastrofa boljka.
Neki standard kvarovi su pumpa goriva, motorić ler gasa i raznorazni bagovi sa lerom.
Ostalo je sve klasika i nema skupih kvarova kao kod dizela.
u suštini možda i najbolji izbor kod focusa mk1 što se tiče cene održavanja i pouzdanosti.
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
A vala i na forumu sve sami 2.0 benzinci pa se ljudi pobise ko ce pre pisati svoje iskustvo.
Ja ga imam vise od pola godine, i slozio bih se sa Markedjanijem. Jako jeftin za odrzavanje a pouzdan. I bez razloga je podcenjen kod nas, tj samo ga ljudi izbegavaju zbog "visoke" potrosnje i skuplje registracije.
Ja ga imam vise od pola godine, i slozio bih se sa Markedjanijem. Jako jeftin za odrzavanje a pouzdan. I bez razloga je podcenjen kod nas, tj samo ga ljudi izbegavaju zbog "visoke" potrosnje i skuplje registracije.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- darioculibrk
- Poruka: 1210
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Ja imam 1.8 benzin i prezadovoljan sam,pogotovo otkad sam plin ugradio.
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
-
Dobro jesam malo precerao sa prozivkom ali efekat je postignut sad se ipak neko javio
I hvala vam. Pa malo mi je bilo cudno da svi toiko hvale motor 2.0 a vidim na forumu da ga skoro niko ne vozi a sa sekvent plinom potrosnja je vise nego prihvatljiva. A i prociotao sam negdje ovdje da plin ne ide bas dobro uz ove motore 1.8 i 2.0 Jel to neki veliki problem?

- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Uz taj motor ide plin sasvim fino. U novije je relativno kako ide, u te starije Zetec E, bez problema, ako je kvalitetan uredjaj i dobro ustelovan.
Fiesta!!
-
Sekvent je plin. Ja sam vozio pasata 2 2.0 na plin ali obicni plin tako ne znam kako se steluje sekvent ili to potpuno ide sve preko kompjutera i moze li on posto se jednom dobro ugradi da se rasteluje...
- Markedjani
- Predsednik kluba
Sve to ide preko kompjutera.
Može da se rašteluje, umore se membrane isparivača i recimo filteri.
Može da se rašteluje, umore se membrane isparivača i recimo filteri.

- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
boris111 piše:. A i prociotao sam negdje ovdje da plin ne ide bas dobro uz ove motore 1.8 i 2.0 Jel to neki veliki problem?
А где си то негде прочитао ? Или си се изпројектовао .
Мој је 1.8 и после 70 000 км на плин ауто иде исто .Мерио сам му копресију и на једном цииндру је око 12 а на осталим око 13.5 после 225 000 км (ако је то уопште тачно ) Троши око око 9-9.5 литара на отвореом путу када се вози нормално , а пун ауто , мин му је 8 литара , а нормалне градска вожња око 10.5 - 11 . Мени је 70 000 км отишао термостат , од 800 динара , променио сма и пумпу за воду приде , ок 2800 динара , сет свећица од 250 динара комад и уље и филтере на на сваких 10 000 . Може да те зеза пума за гориво , лер гаса , моторно кочење и то је то . Променио сма и четкице у анласеру , око 1200 динара . То је све за 4 године .
Веома поузадни мотори , који сем основног редовног одржавања , немају неке бољке . НИсу склони трошењу уље , прегрејавању и осталим болестима .
Електроника им је доста поуздана и робсна и неће ти за сваку ситницу палити лампицу на командној табли .
-
Pa evo sad vidim da je ta prica bila vezana za C max 2005 godiste. I da problemi nastaju pri cestoj voznji na velikim obrtajima zbog veceg zagrijavanja. Pa sad ne znam da li ista prica vazi i za ovaj motor... I hvala na opsirnom odgovoru 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Ista je priča na svakom motoru ako je loše ugrađen i uštelovan uređaj.
Na nekim je to baš izraženo, kod ovog Zeteca 2.0 to nije izraženo... ako se ugradi kako treba i ušteluje, nema problema nikakvih.
Na nekim je to baš izraženo, kod ovog Zeteca 2.0 to nije izraženo... ako se ugradi kako treba i ušteluje, nema problema nikakvih.

- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
C max нема такав мотор . Што се тиче плина и осталих болести боље су се показали од zetec и duratec мотора . Да ли зато што их има мање па је и мање људи који су се јављи са проблемима или су стварно издржљивији , нема појма . Колико ја пратим овај форум нико се није жалио на неке озбиљне механичке проблеме са њима . Главни проблем им је лер гас при успоравању , и његово неконтролисано дизање и падање . То ради и мој ауто понекад , у ствари радио је раније сада не више . И оно што сам приметио чешће је то радио када је велика врућина . Мене нервира што нема моторно кочење . Треба му 2 минута да идеш низбрдо да схвати да треба да кочи низбрдо а и када то ради и није нешто убедљив .
Тестирао сам га пар пута , прва брзина низбрдица где може 3 да се изађе узбрдо , пустим гас , аутио до инерције убрзава , одоше обртаји на 6000 , не пада му напамет да крене да кочи мотором . Када се спушташ негде низ серпентина а пун је ауто , незгодно је . Крене он да кочи али морам у 2 да га враћам да не би прегрејао кочнице од силног одржавања брзине . Да ли су сви такви , или само мој има те гремлине не знам .
Једно пола године је вожен са икљученом сондом , лош је била уџекана. Тек на дијагностици смо то приметили . Ауто је имао немиран лер , али се рачунар трудио да га испегла . Потрошња је била иста , лампицу упозорења није палио .
Не треба терати ауто дуго у високим обртајима на плину . 3500 -4000 је нека горња граница за дугу вожњу . То су брзине од преко 140 км на сат .
Плин је ту за економичну вожњу . Ја мог терам скоро као дизел само му не притискам гас јако . неки нормални режим вожње ми је 1800 обртаја , узбрдице од 2500 до 3500 , зависно од оптерећења
Тестирао сам га пар пута , прва брзина низбрдица где може 3 да се изађе узбрдо , пустим гас , аутио до инерције убрзава , одоше обртаји на 6000 , не пада му напамет да крене да кочи мотором . Када се спушташ негде низ серпентина а пун је ауто , незгодно је . Крене он да кочи али морам у 2 да га враћам да не би прегрејао кочнице од силног одржавања брзине . Да ли су сви такви , или само мој има те гремлине не знам .
Једно пола године је вожен са икљученом сондом , лош је била уџекана. Тек на дијагностици смо то приметили . Ауто је имао немиран лер , али се рачунар трудио да га испегла . Потрошња је била иста , лампицу упозорења није палио .
Не треба терати ауто дуго у високим обртајима на плину . 3500 -4000 је нека горња граница за дугу вожњу . То су брзине од преко 140 км на сат .
Плин је ту за економичну вожњу . Ја мог терам скоро као дизел само му не притискам гас јако . неки нормални режим вожње ми је 1800 обртаја , узбрдице од 2500 до 3500 , зависно од оптерећења