Ford Focus mk2 benzin
- igor 8
- Poruka: 244
- Član foruma od: subota, 5. mar. 2011. u 10:19h
Ford Focus mk2 benzin
Drugari,
vaša iskustva sa gorepomenutim modelom.Konkretno me interesuju 1.6 i 1.8 benzinci, da li troše ulje kao i mk1 1.6 benzinci, koliki su troškovi održavanja, drugim rečima kako su se vama pokazali u dosadašnjoj eksploataciji.
Još me interesuje koja je realna cena za takav model 2005. godište, razmišljam o kupovini, pa je svaka pomoć dobrodošla...
vaša iskustva sa gorepomenutim modelom.Konkretno me interesuju 1.6 i 1.8 benzinci, da li troše ulje kao i mk1 1.6 benzinci, koliki su troškovi održavanja, drugim rečima kako su se vama pokazali u dosadašnjoj eksploataciji.
Još me interesuje koja je realna cena za takav model 2005. godište, razmišljam o kupovini, pa je svaka pomoć dobrodošla...
Carpe Diem
- igor 8
Re: Ford Focus mk2 benzin
Baš niko nema Focusa mk2 benzinca, ili se samo pravite važni pa nećete da pišete... ?
Carpe Diem
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Ja imam dizela ako ti nesto znaci 

- igor 8
Znači što si se javio druže, svi me cooliraju već dva dana, ja se razmišljam šta da radim, da li da pazarim...
Kakav je u odnosu na mk1 ?Kakav je u vožnji, kakvi su troškovi održavanja ?
Ja imam 1.6 benzinca i zadovoljan sam, mislio sam da ovo samo može da bude bolje ?
Kakav je u odnosu na mk1 ?Kakav je u vožnji, kakvi su troškovi održavanja ?
Ja imam 1.6 benzinca i zadovoljan sam, mislio sam da ovo samo može da bude bolje ?
Carpe Diem
- Gabau
- Poruka: 170
- Član foruma od: petak, 15. feb. 2013. u 22:45h
Ja imam mk2.5 ali 1.4 80ks. Auto je odlican, voznja, upravljivost pa i potrosnja za tezak auto a slabasan motor je dobra. Verovatno 1.6 je jos bolji, pogotovu kad se pretice. Ako naletis na neki dobar primerak slobodno uzimaj.
edit: u Skoplju redovan servis kod ovlascenog servisera kosta 75€ (ulje, filter za ulje, vazduh i kabinu)
Zna da potrosi malo vise ulja ako ga cesto gazis na visim obrtajima.
Sent from my U8600 using Tapatalk 2
edit: u Skoplju redovan servis kod ovlascenog servisera kosta 75€ (ulje, filter za ulje, vazduh i kabinu)
Zna da potrosi malo vise ulja ako ga cesto gazis na visim obrtajima.
Sent from my U8600 using Tapatalk 2
- igor 8
Ok, hvala puno.
Koja je cena realna za očuvan primerak iz 2005. godine ?
Koja je cena realna za očuvan primerak iz 2005. godine ?
Carpe Diem
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
3000-3500, u zavisnosti od stanja.
- igor 8
Super, hvala puno.
Najviše od svega me interesuje da li 1.6 benzinac troši ulje kao i njegov mk1 prethodnik ?
Kakva je razlika između 1.6 motora od 74 kw i 1.6 vct motora od 85 kw ?
Najviše od svega me interesuje da li 1.6 benzinac troši ulje kao i njegov mk1 prethodnik ?
Kakva je razlika između 1.6 motora od 74 kw i 1.6 vct motora od 85 kw ?
Carpe Diem
- popovicvl
Ne bi trebao da troskari ulje. Daleko je pouzdaniji.
Razlika je u varijabilnom vremenu otvaranja ventila, u prevodu jaci model ima tzv. "varijabilne bregaste", nesto manju potrosnju.
Razlika je u varijabilnom vremenu otvaranja ventila, u prevodu jaci model ima tzv. "varijabilne bregaste", nesto manju potrosnju.
- igor 8
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Ja sam svojevremeno gledao MK2 sa 2.0 benzinskim motorom, ali mi se cini da ih je nemoguce naci. Zna li neko nesto o tome?
- popovicvl
Kod nas pogotovo. Preko i nekako, u zavisnosti od trzista. Ima ih i sa fabrickim plinom, nesto izmenjenom glavom da bolje podnosi.
- igor 8
Možete vi i dalje da pišete, svako je iskustvo dobrodošlo-kako sadašnjim, tako i budućim vlasnicima pomenutog modela.
U oglasima su sve 1.6 benzinci, i svi su preko 4 k eura ako su u malo boljem stanju.1.8 i 2.0 nisam video.
Mislim da je to možda malo jaka cena ?
U oglasima su sve 1.6 benzinci, i svi su preko 4 k eura ako su u malo boljem stanju.1.8 i 2.0 nisam video.
Mislim da je to možda malo jaka cena ?

Carpe Diem
- igor 8
Mala digresija :
Koja dimenzija gume 15" ide za fokusa mk2 i koji je raspon rupa za felnu od 15" ?
Svaka pomoć dobrodošla...
Koja dimenzija gume 15" ide za fokusa mk2 i koji je raspon rupa za felnu od 15" ?
Svaka pomoć dobrodošla...

Carpe Diem
- popovicvl
195/65R15, 5x108 centralna rupa 63,4 mm
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Ja zimske gume imam na 15-tici 195/65 a to ti je jeftinija varijanta jer je dimenzija rasprostranjena... Raspon rupa je 5x108 a ET 52.5, e sad ima i tu razlike jer konkretno za 2.0 tdci ova felna ne pasuje jer veći je disk sa klještima (valjda treba veći ET), tako da sam ja jeftino pazario felne od dečka koji je greškom kupio a nisam ni ja znao za tu razliku...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- igor 8
Koliko se kreće cena tih felni ?
Treba mi 4 komada za 1.6 benzinca.
Može i na pp ako se moderator ljuti zbog off-a ...
Treba mi 4 komada za 1.6 benzinca.
Može i na pp ako se moderator ljuti zbog off-a ...
Carpe Diem
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Malo teže ih je i naći jer mk2 uglavnom izlazi sa 16" felnama, ja sam prošao sa 80€ a uglavnom su tražili po oglasima 100 - 120 €... Za mk1 ima koliko hoćeš 15" felni ali one su sa 4 rupe...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- igor 8
Dešava mi se da mi se pali lampica za "rezervu" za benzin na 80 km do praznog rezervoara, ili mi bar tako prijavljuje kompjuter.
Da li je to normalno ?
Takođe me interesuje zašto se čep rezervoara otvara bez ključa, i da li postoji mogućnost da se nađe čep rezervoara koji se zaključava ?
Da li je to normalno ?
Takođe me interesuje zašto se čep rezervoara otvara bez ključa, i da li postoji mogućnost da se nađe čep rezervoara koji se zaključava ?
Carpe Diem
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Rezerva se i zove rezerva da imas do prve pumpe tj vozis sa ispod 5L u rezervaru od 55 (ili kolko vec) pa je to uzasno malo i oce da te zezne uzbrdo il u krivini..
A za cep je normalno..ni moj nema, stoce ti?
A za cep je normalno..ni moj nema, stoce ti?
- igor 8
Malo mi je glupo da može da ga otvori svako ko prođe pored auta...
Na focusu kecu se rezervoar otvarao ključem, što mi se činilo kao mnogo bolje rešenje.
Na focusu kecu se rezervoar otvarao ključem, što mi se činilo kao mnogo bolje rešenje.
Carpe Diem
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
kad ti je auto zakljucan ne mozes da otvoris vratanca
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- igor 8
- mbole
- Poruka: 14904
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lampica je podesena da se pali na 50Km po nekoj prosecnoj potrosnji (ako se ne varam, uzima se u racun mesana grad/otvoren drum). Ona nema pojma koliko ti stvarno trosis, vec jednostavno okine na nekom nivou goriva u rezervoaru. A bord racuna tvoju stvarnu prosecnu potrosnju, koja u zavisnosti od nacina voznje i toga gde vozis i moze da bude i drasticno manja i drasticno veca.
Pri tom, lampica obicno ima varijantu da kad jednom okine, onda se ne gasi dok se nivo goriva ne popne za bar nekoliko litara. U zavisnosti gde je smesten plovak (napred ili nazad u rezervoaru), na uzbrdici/nizbrdici, desi se da udjes u opseg "ukljuci" posto nivo goriva na toj strani padne, i pre nego sto si dobacio do stvarnog minimuma.
U krajnjoj liniji, bolje je da se lampica upali prerano nego da se upali prekasno
Pri tom, lampica obicno ima varijantu da kad jednom okine, onda se ne gasi dok se nivo goriva ne popne za bar nekoliko litara. U zavisnosti gde je smesten plovak (napred ili nazad u rezervoaru), na uzbrdici/nizbrdici, desi se da udjes u opseg "ukljuci" posto nivo goriva na toj strani padne, i pre nego sto si dobacio do stvarnog minimuma.
U krajnjoj liniji, bolje je da se lampica upali prerano nego da se upali prekasno

Djak pesak 

- igor 8