Detaljnije o Fordu Mondeo MK4 1.6 benzin
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 14. mar. 2013. u 00:30h
Detaljnije o Fordu Mondeo MK4 1.6 benzin
Poštovani Fordovci
Nedeljama već čitam forume tražeći nešto više o ovom modelu (planiram da kupim godište 2008, 2009), ali ništa. Jedan kratak forum, par informacija i ništa više. Može li nešto detaljnije, jer mi očajnički treba pomoć pri kupovini. Posle nekoliko meseci pretrage po netu, odluka je pala: Ford Mondeo. Posle mnogo čitanja o prevarama sa kilometražom i skupim opravkama, odluka je pala da to bude benzinac. Vidim ima nekoliko povoljnih trenutno koji se nude kod nas: kupljeni u Srbiji, održavani redovno (bar tako piše), prvi vlasnik. Zanima me ima li neka caka kod ovog modela. Neko reče da je motor slab za ovoliki auto. Drugi da je sasvim dovoljan. Pošto nisam zahtevan vozač, meni bi bio sasvim O.K. za laganu porodičnu vožnju po Srbiji i Evropi. Da li neko ima iskustva sa ovim modelom? Da li ima neke specifične kvarove? Kolika je potrošnja? Održavanje? Vidim da neki na netu imaju jako povoljnu cenu i malu kilometražu. Da li to možda vlasnici žele da ih se reše zbog nečega?
Molim vas da me ne otkačite tek tako, jer kao što rekoh, nedeljama čitam forume, ali ništa o ovom modelu, ili vrlo malo. Vaša pomoć mi može uštedeti mnogo vremena i novca. Ne bih da bacim 8.000 eura.
Nedeljama već čitam forume tražeći nešto više o ovom modelu (planiram da kupim godište 2008, 2009), ali ništa. Jedan kratak forum, par informacija i ništa više. Može li nešto detaljnije, jer mi očajnički treba pomoć pri kupovini. Posle nekoliko meseci pretrage po netu, odluka je pala: Ford Mondeo. Posle mnogo čitanja o prevarama sa kilometražom i skupim opravkama, odluka je pala da to bude benzinac. Vidim ima nekoliko povoljnih trenutno koji se nude kod nas: kupljeni u Srbiji, održavani redovno (bar tako piše), prvi vlasnik. Zanima me ima li neka caka kod ovog modela. Neko reče da je motor slab za ovoliki auto. Drugi da je sasvim dovoljan. Pošto nisam zahtevan vozač, meni bi bio sasvim O.K. za laganu porodičnu vožnju po Srbiji i Evropi. Da li neko ima iskustva sa ovim modelom? Da li ima neke specifične kvarove? Kolika je potrošnja? Održavanje? Vidim da neki na netu imaju jako povoljnu cenu i malu kilometražu. Da li to možda vlasnici žele da ih se reše zbog nečega?
Molim vas da me ne otkačite tek tako, jer kao što rekoh, nedeljama čitam forume, ali ništa o ovom modelu, ili vrlo malo. Vaša pomoć mi može uštedeti mnogo vremena i novca. Ne bih da bacim 8.000 eura.
-
Re: Detaljnije o Fordu Mondeo MK4 1.6 benzin
Drugari, Fordovci, vidim raspisali ste se
Hvala na pomoci. Izgleda da se malo zna o ovome. Očekivao sam puno pomoći na ovom forumu... U svakom slučaju, ostajte mi zdravo...

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Taj motor je suvise slab za toliko tesku sasiju.Moja preporuka ti je da ga ne uzimas
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Po pitanju osnovnih motora stvar je sasvim jasna. Moze posluziti za ravnicarske puteve bez teglenja. Prvo brdo ce ga namuciti. U svakom slucaju gledaj neki dizel.
-
Dobro, hvala. Međutim, video sam čak i karavane sa tim motorom. Nekako ne verujem da bi ih proizvodili ako ne valja. Ne kupuju svi auta da bi se trkali i jurili. Više sam mislio na detaljniju analizu o samom motoru: da li troši ulje, da il ga tolika limuzina više troši (pošto je motor opterećeniji), ima li uopšteno nekakvu manu? Mada, u redu, razumemo se. Prihvatam savet. Tu je, međutim, i nastao problem, zašto sam se uopšte i opredelio za benzinca a ne za dizelaša: kako verovati bilo kome u Srbiji da je dizel zaista prešao tih 108.000 (kao jedan karavan u Šapcu), ili tih 130.000 (limuzina u Ns)? Pa rekoh, hajde da pogledam neke benzince, pošto se oni u suštini manje voze i bolje se čuvaju. To je uostalom bila preporuka naširoko znanog Dragomira, koji za one koji ne prelaze puno (kao što sam ja!!) preporučuje benzinca. Video sam nekoliko - za naše uslove - povoljnih Mondeo benzinaca na netu, pa sam se baš bio zagrejao. Ipak, zbog vaših komentara se hladim 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
trazi onda jaceg benzinca 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- PMilan
- Poruka: 725
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
Kao sto kaze macaneli, uzmi jaceg benzinca, vise konja, manje opterecenje motora, automatski i manja potrosnja. E sad i zeldi su dobri, probaj jedan, probaj drugi pa proceni sta ti vise odgovara.