Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo 1.8 benzin/plin ili 2.0 tdci

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
ivan2big
Poruka: 5
Član foruma od: sreda, 6. mar. 2013. u 17:51h

mondeo 1.8 benzin/plin ili 2.0 tdci

Poruka od ivan2big » sreda, 6. mar. 2013. u 18:00h

Pozdrav sviam,dvoumim se izmedju ova dva modela,oba su iz uvoza iz Italije mislim,firma preko koje kupujem daje garanciju na motor i menjac godinu dana ili 10.000km sto mislim da je korektno. E sad,provozao sam oba,ovaj na benzin dobro ide,malo lupa predji amortizer,ili solja amortizera i ima tragove udarca na predjoj levoj strani,naravno sredjen je,mada deluje da je dosta vozen ali cena mu je ok...ovaj tddi je u boljem stanju,mada su isto godiste 2002-2003 ali kada se naglo doda gas iz auzpuha kuljne crn dim i neka crna kao voda,ili mozda cak nafta...prethodni auto koji sam imao je bio Mondeo 2.0 tddi i dobro me je sluzio,isto je bio Italijan i slicna prica oko garancije kao i ova mada nije isti prodavac. Sta je neka vasa preporuka,molim samo bazirana na iskustvima,ne na pretpostavkama,i sta moze biti taj crni dim i ta crna tecnost sto izlazi iz auspuha,jel to egr ventil ili sta i koliko kosta da se to resi,steti li sta motoru ili je to vec pokazatelj da ima neka ostecenja? Hvala unapred!!

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: mondeo 1.8 benzin/plin ili 2.0 tdci

Poruka od milan_gt » sreda, 6. mar. 2013. u 18:20h

jesi tog dizela na ladan motor ocepio?

ivan2big

Poruka od ivan2big » sreda, 6. mar. 2013. u 18:21h

Jesam,na hladno...i onaj benzinac nije 1.8 nego takodje 2.0
Takodje bih molio da mi date savete sta da proveravam kod oba ova modela ne bih li utvrdio u kakvom su stanju?

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 6. mar. 2013. u 18:28h

mora dizel na radnu temperaturu da ne bi bilo dima..odnosno tad ne bi trebalo da ga bude..

ivan2big

Poruka od ivan2big » sreda, 6. mar. 2013. u 18:31h

znaci to je bilo ocekivano da se vidi? I taj lik mi kaze da auto dugo stoji i da nije paljen...znam da je kod mene na proslom Mondeo 2.0 tddi tako dim kuljao kad god bih jako dodao gas. sta bi trebao da proverim jos kod njega,ja sam u Borci,zna li neko nekog dobrog majstora za Ford u mojoj blizini? Dragomir mi je daleko a ovaj sumnjam da ce mi dati tek tako auto da ga vozim 50km kod nekog majstora...

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » sreda, 6. mar. 2013. u 18:58h

Ne srljaj u kupovinu bez dobrog pregleda auta.
Slika Slika

ivan2big

Poruka od ivan2big » četvrtak, 7. mar. 2013. u 01:11h

nemam nameru da srljam,zato i jesam ovde,da cujem savete ljudi koji imaju vise iskustva od mene sa ovim modelima. Inace do sada sam vozio 3 forda,dve fijeste i mondea,tako da mi nisu totalna nepoznanica,ali ipak mi trebaju jos neke korisne informacije iz prve ruke.

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 7. mar. 2013. u 11:47h

Vozim mondeo tddi i nikad nisam video dim iz auspuha. Hladan,vruć,pun gas,ne sme da izbaci ni malo dima,može mali oblačić pri paljenju hladnog motora i to je sve. Ta tečnost iz auspuha je kondenzacija od stajanja.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 7. mar. 2013. u 11:57h

ivan2big piše:ja sam u Borci,zna li neko nekog dobrog majstora za Ford u mojoj blizini? Dragomir mi je daleko a ovaj sumnjam da ce mi dati tek tako auto da ga vozim 50km kod nekog majstora...
ako nema sta da krije i ako je o tvom trosku,sto ne bi
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“