Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 tdci 115KS (2004)

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
bojsa
Poruka: 50
Član foruma od: utorak, 9. avg. 2011. u 17:38h

Focus 1.8 tdci 115KS (2004)

Poruka od bojsa » utorak, 9. avg. 2011. u 18:00h

Od petka postajem vlasnik Focusa sa ovim motorom, pa me generalno zanima par stvari, prvenstveno kakva je reputacija ovog auta :)

Pretpostavljam da bi bilo pametno da odmah uradim mali servis cim mi stigne, pa me interesuje koliko to okvirno kosta.

Sta mogu da ocekujem od potrosnje, verujem da je 7l po gradu malo optimisticno, jer mi je to rekao momak koji ga je prodavao pa pretpostavljam da je malo preterao :)

Inace okacicu slike kada ga preuzmem, jako mi se dopao, jako je dobro ocuvan, nista na trapu ne zveci, motor nigde ne duva i generalno imam utisak da je u dobrom stanju, pa se nadam da ce me lepo sluziti, jer mi je ovo prvi kontakt sa Fordom...

Unapred hvala!

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Re: Focus 1.8 tdci 115KS (2004)

Poruka od Sale Sk » utorak, 9. avg. 2011. u 18:13h

sretno !!! thumbsuph

ja ga imam negdje od 11.2010. (slab sam sa datumima.. ali plus, minus...)
nakon kupnje napravio servis (zamjena remenja, filtera, i još poneka sitnica, plastika remena, ležaj), izašlo me nekih nekih 310 E.
mogao sam proći jeftinije, ali išao u ovlašteni servis i eto... tako se potrefilo.
moj je 2001. godište... potrošnja od 6 do 8 litara.. zadnje mjerenje je bilo 7, isključivo gradske vožnje.
može manje, može vjerojatno i više.... zavisi koliko ti noga teška. ;)

auto ide jako dobro... nekad dimi manje, nekad više, nekad nikako... ali dizel je... jel... mrgreen

nego, ako se nisi predstavio, obavi to... thumbsuph

bojsa

Poruka od bojsa » utorak, 9. avg. 2011. u 19:16h

Hvala na informacijama, dopada mi se informacija za potrosnju, ovaj malo zadimi u startu, odnosno prvoj brzini, osim toga se nista nije videlo, a stajao je poslednjih desetak dana, tako da verujem da ce biti i manje kada bude redovno vozen. Nadam se da je pouzdan, jer ne zelim da provedem pola vremena u servisu :D

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Poruka od Sale Sk » utorak, 9. avg. 2011. u 19:25h

vjeruj, ne bih ni ja volio provesti previše vremena u servisu. :)
imaš tu na forumu dosta o tim motorima...
spominje se i dvomaseni zamajac i sl... potraži pa ćeš biti informiraniji.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 9. avg. 2011. u 20:06h

Zlatno pravilo je da se odradi veliki servis posle kupovine bilo kog polovnog auta (oko 250E sa rukama). Nisu retki slucajevi da pucaju za inat kaisevi samo par stotina Km posle kupovine. Nakon toga dolazi plivajuci zamajac(oko 450E sa rukama), remont dizni (oko 500 E sa rukama), ostalo (kocnice, gume, trap oko 500 sa rukama), remont turbine (oko 300 Eura sa rukama)...

To bi bilo oko 1500-2000 eura. E sad ako si imao srece da je prethodni vlasnik u Italiji, Nemackoj ili odakle god stigao auto, zamenio sve ovo pa prodao auto (malo verovatno, nazalost zato ga i prodaje). Doduse ove stvari treba uvek imati u vidu kad se kupuje polovan auto, a posebno dizel varijanta. Naravno niko ne voli da se vozi u nepredvidljivom autu, a posebno da se zaputi na duze putovanje. Nemoj da te sve ovo plasi bilo je primera kad neko uzme bas dobar auto, pa ga ovi klasicni problemi savremenog dizel motora zakaci za nekih dve-tri godine, ali neces moci pobeci od ovih troskova jer se moraju pojaviti kad tad ako mislis da duze vozis auto.

E sad potrosnja. Ja imam kao sto vidis TDDI90 i imam board comp pa ti mogu dati neke vrednosti. Tvoj TDCI115 trosi isto kao TDDI90 jer je savremeniji, ali ostalo sto sam ti napisao gore za TDCI ne vazi za TDDI.
otvoreno 80 km/h...3.5-4.0 l
otvoreno 100 km/h...4.0-4.5 l
otvoreno 120 km/h...5.0-5.5 l

grad mazi-pazi do 60 max...6.5-7.0 l

Na sve ove vrednosti dodaj (ili oduzmi) tvoj stil voznje. Ja se trudim da sa dizelom trosim sto manje (ne i sporije), vozim sto konstantnije, sto manje kocnice da diram, non stop blejim u taj displej i moze se spustiti. Ukupnu potrosnju nisam resetovao zadnjih 1000 km i stoji prosek od 6,2. To je to.

mbole
Poruka: 14900
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 9. avg. 2011. u 20:55h

Srecna kupovina.

Kad ga dobijes, odes lepo kod Dragomira u Pinosavu, covek pregleda, kaze ti sta treba promeniti odmah i sta treba da ocekujes u nekom doglednom roku. Ti onda odradis konsultaciju sa novcanikom, pa resis sta ces.
Jednostavno sa polovnim kolima mora tako, ko sto su ti vec napisali. Mislim, ne mora, al ovako mnogo manje boli na kraju.
Djak pesak :)

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 10. avg. 2011. u 00:45h

mbole piše:Srecna kupovina.

Kad ga dobijes, odes lepo kod Dragomira u Pinosavu, covek pregleda, kaze ti sta treba promeniti odmah i sta treba da ocekujes u nekom doglednom roku. Ti onda odradis konsultaciju sa novcanikom, pa resis sta ces.
Jednostavno sa polovnim kolima mora tako, ko sto su ti vec napisali. Mislim, ne mora, al ovako mnogo manje boli na kraju.
+1
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

bojsa

Poruka od bojsa » sreda, 10. avg. 2011. u 02:11h

Ok, super, hvala svima, dosta mi znaci ovakav info, zaista nisam ocekivao ovako brz odziv. :ford:

Naravno, nemam odmah da iskesiram 2000e za sve servise, to cu gledati da razvucem u periodu od godinu-dve dana, kako sta bude trebalo, ali mislim da je to skroz u redu, jer time sigurno znam sta je radjeno na kolima i da sa njima mogu da krenem bilo gde :)

Inace, odmah cu po preuzimanju da gledam da odem kod gospodina Dragomira u Pinosavu :D , pa bih samo molio da mi neko da njegov kontakt telefon, ukoliko je moguce da se vec u petak zakaze pregled, a servis da se radi vec naredne nedelje cim pre, jer sam vec jednom doziveo da mi na kolima koja sam tek kupio pukne kais posle svega ~100km i dobro su mi poznate posledice, pa ne bih da se to ponovi ni u ludilu :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 10. avg. 2011. u 06:16h

Slika
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » sreda, 10. avg. 2011. u 09:26h

Krenes Avalskim putem uzbrdo (ka Mladenovcu).
Semafor na skretanju za Avalu (pesacki) odmah na desetak metara iza njega, skrenes desno nizbrdo za Pinosavu (ima znak al se slabo vidi od pecenjare).
Vozis, i vozis, i vozis.... Dolazis do Y raskrsnice pored skole, drzis desno (da ne kazem ides "dešnje" :)), pazi ima lezeci policajac koji se slabo vidi.
Opet vozis... sa desne strane videces betonski zid od groblja. Skrenes desno tik pre zida, i vozis oko groblja (usko, krivudavo, nepregledno, vozi polako).
Dodjes do raskrsnice gde se isto tako uzan asfaltni put odvaja desno (ima rupa na sred raskrsnice). Skrenes njime, i nakon jedno 200-300m videces servis, gomilu fordova u avliji....

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 10. avg. 2011. u 10:19h

mbole piše: pazi ima lezeci policajac koji se slabo vidi.
Koji posle nekog vremena krenes da ignorises :D
Fiesta!!

mbole

Poruka od mbole » sreda, 10. avg. 2011. u 13:50h

Da kad ides nizbrdo, uzbrdo je malo nezgodniji. Mada, dosta zavisi i od toga dal imas amortizere :)

bojsa

Poruka od bojsa » četvrtak, 11. avg. 2011. u 23:15h

Hvala, puno ste mi pomogli, valjda ce biti sve ok, sutra bi trebalo da preuzmem auto, pa cu da bacim i neke slicice kada ga konacno budem parkirao ispred zgrade, jedva cekam :jeeej:

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“