Živ je ST, umro nije.
Preživeli smo ovaj track day u komadu i pored izletanja i okretanja na travici (2-3 kruga). Kao na filmu.

Uslovi su bili idealni za vožnju. Hladnjikavo i oblačno uz samo malo kišice na početku druge vožnje u mojoj grupi.
Tada sam i uspeo da se okrenem.
Izletanja i kršenja automobila je bilo poprilično ovaj put. Impreza STI mislim da je 4 ili 5 puta uspela da izleti sa staze, a zbog jednog od njih nam je prva vožnja bila prekinuta i izgubili smo preko 20 minuta. BMW trojka traktorica je uspela takođe da se na neki magični način spuca u brdo za terensku vožnju, koje je udaljeno 50-60m od staze.
Ova honda civic iz prve grupe inače ima supercharger i preko 350KS, tako da definitivno nije stock. Slikove da ne pominjem na njoj.
Sistem za merenje vremena im je otkazao i koliko znam neće ni biti zvaničnih rezultata.
Poneo sam Gopro kameru od drugara i sa njom sam snimao vožnje. Na žalost u drugoj vožnji sam se zeznuo i nisam je upalio kako treba, tako da imam samo snimak treće vožnje. Po snimku, najbolje vreme u trećoj vožnji mi je oko 1.42 što je lepo poboljšanje u odnosu na prošlogodišnjih 1.46s.
Novi diferencijal prilično transformiše auto na stazi. Vredi svaki eur.
Najviše dobrih krugova sam uspeo da sastavim u drugoj vožnji, kada sam i uspeo da se okrenem na stazi, tako da bi trebalo da imam tu neki krug još 1-2sec brži od ovog iz treće vožnje.
Apsolutni hit track day-a je Zastava 128 pickup, koja je u skoro svakoj krivini bila na 3 točka. Mislim da je nekada bila i na 2
Prosto je uživanje gledati kako je lik koji odlično poznaje stazu, pegla preko krajnjih granica.
Nisam nešto preterano fotkao, pošto će biti zvaničnih slika koliko hoćeš.

Mečka ispred je inače kabrio, sa ubačenim 3.5l AMG motorom i nekih 280KS. Lik je došao sa glanc novim zimskim gumama i napred i nazad. Pride je pozadi umesto fabričkih tipa 255 stavio samo 225 gumu. Škripala je jedna i na pravcu sve vreme, a u krivinama da ne pominjem.
Mislim da su mu te zadnje gume za kantu sada.
Kačim uskoro i filmiće.
Sve u svemu odlično iskustvo. Mislim da ću sada posle 10h pumpanja adrenalina, krevet da overim.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks