Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pravilnik kategorije ''Mali oglasi'' - OBAVEZNO PROČITATI

Prodajete ili kupujete nešto... Mesto za vaš oglas je ovde.
Zaključana
Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

Pravilnik kategorije ''Mali oglasi'' - OBAVEZNO PROČITATI

Poruka od FCS Team » nedelja, 12. okt. 2008. u 16:25h


VAŽNO!

Obavezno je da naznačite o kom tipu oglasa se radi, dodavanjem sledećih skraćenica na početak naslova:
  • za kupovinu stavite K:
  • za prodaju stavite P:
  • za poklanjanje stavite PK:
  • za zamenu (menjanje) stavite M:
  • dozvoljene su i kombinacije navedenih skraćenica
    (npr. za "prodaju ili zamenu" stavite P: M:)

PRAVILA

Ova pravila se primenjuju na male oglase u okviru FCS foruma.

0. Zabranjeni su oglasi komercijalnog tipa [ detaljnije ]

1. Oglas postaje neaktivan posle mesec dana [ detaljnije ]

2. Korisnik × kategorija × tip oglasa = 1 [ detaljnije ]

3. Osvežavanje oglasa: najviše jednom nedeljno [ detaljnije ]

4. Fotografije su obavezan deo oglasa [ detaljnije ]

5. Telefon za kontakt je obavezan deo oglasa [ detaljnije ]

6. Obavezno je držati se teme oglasa [ detaljnije ]

7. Oglasi neregistrovanih korisnika se brišu [ detaljnije ]

8. FCS nije odgovoran za sadržinu oglasa ili proces kupoprodaje [ detaljnije ]

Mere koje moderatori ili administratori preduzimaju u slučaju nepoštovanja ovih pravila mogu da budu: opomene korisnicima, brisanje poruka, zaključavanje tema, odnosno - u krajnjem slučaju - privremena ili trajna zabrana pristupa forumu. Odluku o primeni ovih mera može da donese bilo koji moderator ili administrator, prema svom nahođenju.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 0.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:12h

Zabranjeni su oglasi komercijalnog tipa

"Mali oglasi" su servis koji FCS besplatno nudi članovima svog foruma. Njihova osnovna namena je prodaja manjeg broja predmeta od strane korisnika foruma - fizičkih lica.

Oglasi pravnih lica (servisa, otpada, prodavnica...) ili fizičkih lica koja imaju u ponudi veliki broj predmeta (npr. više automobila u delovima) ili nude svoje usluge - drugim rečima, komercijalno oglašavanje - prevazilazi format naših malih oglasa i moguće je samo uz prethodni dogovor sa upravom Udruženja Ford klub Srbija o uslovima i načinu oglašavanja.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 1.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:14h

Oglas postaje neaktivan posle mesec dana

Kada od poslednje poruke u oglasu protekne 30 ili više dana, smatra se da je oglasu istekla važnost i on dospeva na spisak oglasa koji čekaju na brisanje.

Najčešće, oglas prvo biva zaključan, a posle nekog vremena (prema sopstvenom nahođenju moderatora ili administratora) uslediće brisanje oglasne teme.

Dok je oglas zaključan, oglašivač može da kontaktira nekoga od moderatora ili administratora radi njegovog otključavanja. Jednom obrisan oglas ne može se više vratiti; možete jedino da napravite nov oglas.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 2.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:15h

Korisnik × kategorija × tip oglasa = 1

Pojedinačni korisnik sme, u datom momentu, da u svakoj oglasnoj kategoriji i za svaki tip oglasa ima najviše po jedan aktivan oglas.

Na primer, dozvoljeno je imati tri oglasa u različitim oglasnim kategorijama, ili dva oglasa u istoj kategoriji od kojih je jedan za prodaju a drugi za kupovinu predmeta.

Ukoliko postoji potreba za oglašavanjem više predmeta, svi oni koji pripadaju jednoj kategoriji (npr. auto delovi) i jednom tipu oglasa (kupovina, prodaja...) moraju da budu objedinjeni u okviru jedne oglasne teme, tj. pod jednim naslovom.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 3.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:16h

Osvežavanje oglasa: najviše jednom nedeljno

Ovo ograničenje se primenjuje samo na pokretača konkretne oglasne teme (oglašivača).

Pre osvežavanja oglasa, odnosno bilo kakve izmene teme od strane oglašivača radi njenog aktuelizovanja (prikazivanja u spisku novih poruka), mora da protekne bar 7 dana.

To znači da oglašivač mora da sačeka nedelju dana od poslednje poruke u oglasnoj temi, bez obzira na to ko je napisao tu poruku. Tek nakon toga mu je dozvoljeno da aktuelizuje (tj. "osveži") oglas npr. dodavanjem nove poruke u temu.

Osvežavanjem oglasa se ne smatra odgovaranje na poruku potencijalnog kupca postavljenu u okviru oglasne teme, objavljivanje da oglašeni predmet više nije aktuelan ili dodavanje novih predmeta istom oglasu.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 4.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:16h

Fotografije su obavezan deo oglasa

Obavezno je postavljanje fotografija svih predmeta koji se pojedinačno prodaju ili koji se nude u zamenu za druge predmete.

U izuzetnim slučajevima je dozvoljeno odstupiti od ovog pravila, pod uslovom da iz praktičnih razloga nije moguće fotografisati svaki oglašeni predmet (npr. više predmeta koji su sastavni deo veće celine, kao što su agregati koji se još uvek nalaze na motoru) ili kada je oglašena uopštena prodaja (npr. ceo automobil u delovima). U tim slučajevima, poželjno je postaviti fotografije celine kako bi se potencijalnim kupcima jasno prikazali predmeti koji se prodaju i njihovo stanje.

Obavezno je postavljanje fotografija konkretnog predmeta koji se prodaje, a ne generičkih fotografija prikupljenih sa Interneta, osim pod uslovom da se prodaje ili nudi za zamenu potpuno nov, nekorišćen predmet.

Postavljanje fotografije predmeta koji se traži (kupuje) ili poklanja nije obavezno, ali je veoma poželjno radi otklanjanja eventualnih nedoumica. Jedna slika često govori više nego hiljadu reči.

Dozvoljeno je da se umesto direktnog postavljanja fotografija u oglas navede jedan ili više ispravnih URL-ova (Internet adresa) ka stranicama nekog Internet portala za oglašavanje, odnosno galeriji na nekom servisu za deljenje slika, na kojima zainteresovani članovi mogu da vide fotografije oglašenih predmeta.

Ako niste sigurni kako da postavite fotografiju u poruku, možete da pogledate ovu temu: https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... p?f=4&t=33

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 5.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:16h

Telefon za kontakt je obavezan deo oglasa

Pored podrazumevanog načina za kontakt (privatna poruka na forumu), obaveza je svakog oglašivača da obezbedi alternativni način kontakta u vidu broja telefona. Nema izuzetaka.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 6.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:17h

Obavezno je držati se teme oglasa

Oglasi najčešće nisu pravo mesto za postavljanje pitanja u vezi sa problemima koje neki član ima sa svojim vozilom, ne-specifične upite ("Gde mogu da kupim...") ili uopštenu diskusiju; postoje drugi segmenti ovog foruma koji su namenjeni takvim stvarima. "Off-topic" se neće tolerisati.

Pitanja u vezi sa oglašenim predmetima poželjno je postaviti u direktnoj komunikaciji sa ponuđačima, putem privatnih poruka ili telefona.

Javno komentarisanje cene oglašenih predmeta ili motiva za njihovu prodaju nije umesno i biće sankcionisano.

Komunikaciju u oglasnoj temi treba svesti na stvari koje se tiču same kupoprodaje i pitanja čiji je cilj precizniji prikaz oglašenog predmeta (npr. otklanjanje nedoumica u vezi sa eventualnim nedostacima).

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 7.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:17h

Oglasi neregistrovanih korisnika se brišu

Smatramo da je očigledno - ali, bez obzira na to, želimo da naglasimo sledeće: da bi vam bilo omogućeno da objavljujete poruke na FCS forumu, morate da budete registrovan korisnik i da obavite predstavljanje u skladu sa pravilima FCS foruma. Pravilnik foruma možete da pregledate na ovoj adresi: https://www.fordclubserbia.org/forum/vi ... p?f=4&t=49

Poruke koje napišu korisnici koji nisu obavili predstavljanje nisu vidljive ostalim korisnicima foruma.

Ako se ovakve poruke zateknu u malim oglasima, biće obrisane bez posebnog upozorenja. Nema izuzetaka.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO 8.

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:23h

FCS nije odgovoran za sadržinu oglasa ili proces kupoprodaje

Kupoprodaja je privatna poslovna transakcija (obligacioni odnos) koji se na dobrovoljnoj osnovi odvija između prodavca i kupca.

Osim u pogledu obezbeđivanja platforme za njihovu lakšu komunikaciju, FCS nije učesnik u toj transakciji i ne može da snosi odgovornost za: adekvatnost predmeta bilo kojoj primeni; njihovu ispravnost ili funkcionalnost; bilo koja odstupanja u odnosu na oglašene karakteristike ili izgled; oštećenja nastala u transportu; manjkavost, neredovnost, odnosno netačnost informacija saopštenih u komunikaciji između prodavca i kupca; eventualni gubitak zarade ili naplativost potraživanja; kao i bilo koja druga, slična ili povezana pitanja.

Za rešavanje bilo kakvih nedoumica proizašlih iz ovog odnosa, kupac i prodavac se upućuju jedan na drugog kako bi, u otvorenoj komunikaciji i prema opštim načelima dobrog poslovanja, pronašli rešenje kojim će obe strane biti zadovoljne.

FCS zadržava pravo da ukloni oglas i/ili ograniči, odnosno ukine privilegije korišćenja foruma ukoliko se utvrdi da je svrha komunikacije putem foruma pokušaj prevare, delovanje suprotno zakonima, odnosno ako se tom komunikacijom krši pravilnik FCS foruma ili gore navedena pravila koja važe za oglašavanje na FCS forumu.

Avatar korisnika
FCS Team
Poruka: 40
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 06:37h

PRAVILO ∞

Poruka od FCS Team » subota, 24. jan. 2015. u 23:44h

Molimo vas da se pridržavate ovih pravila kako ne bi bilo bespotrebne polemike sa Administratorima i Moderatorima. Hvala.

Zaključana

Povratak na „Mali oglasi“