MOj mondeo je 1,8 td 98, star je auto predvijden za d2, dali neko koristi, kakva su iskustva, sta kazu mastori, moze li da se mesa sa D2 ponekad, uz normalno malo dvotaktola, tema je otvorena za sve modele koji koriste D2, dorodosli svi komentari

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
pa 1.9d ... a malo kW ... u principu malo trosi ako se lepo vozi...knez91 piše:jel se to spustao niz manjacu na lerukako brate pa to je 4.6l, sta taj radi jel ga vozi ili to cudo stvarno moze da trosi 4.6l
ja svoga kada spustim prosek oko 6l ja sam srecan....
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Pa kako sam čuo da u Americi ako ubiješ čovjeka u samoodbrani dobiješ 6 mjeseci uslovno, ali ako utajiš porez, oduzimaju ti svu imovinu i robijaš 20 godina.mbole piše:...(poreski prekrsaji ne zastarevaju, isto ko ratni zlocin)...
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
Na osnovu "kako sam čuo" argumenta - hrabro ideš sa "To samo znači" zaključkom koji je, zapravo ekstremno netačan jer...Iosis piše:...
Pa kako sam čuo da u Americi ako ubiješ čovjeka u samoodbrani dobiješ 6 mjeseci uslovno, ali ako utajiš porez, oduzimaju ti svu imovinu i robijaš 20 godina.
To samo znači da su im važnije pare nego ljudski život.
zasto je meni bostista bt dizel rekao d2 u njega i nista vise, kad sam ga kupio, nemoguce da nije crko katalizator za sedam godina voznje i usao u somu a ni pumpa ni dizne nisu remontovane, znaci nista, kako je onda prosao, ja razumem da sad tesko pali kad je vruc, pa slaba kompresija, sta ocekivati od auta koji je presao preko 600 000 km, ja mislim da sam vecu stetu napravio pupmi zato sto mi je bar stotinu puta ostala bez nafte, pa dok povucedule0911 piše:Slozicu se sa Boletom, automobil koji je proizveden '98 godine kad je vec uveliko krenuo da se koristi evro dizel, a obican D2 bio svuda vec izbacen iz upotrebe (sem u Srbiji), svakako nije motor koji je napravljen da ide na D2. Sto ne znaci da ne moze naravno, samo nije tako osmisljen, to hocu da kazem.
A loz ulje moze da se koristi umesto D2, nema cak potrebe ni dvotaktol da dodajes. Moj cale je za vreme bombardovanja vozio tako, posto goriva nije ni bilo nesto na pumpama, a loz ulje smo imali u kuci. To je bilo na g2 1.6d, i nije bilo apsolutno nikakve razlike, samo sto je loz ulje bilo crveno.
Nisu potpuno isti motori. Osnova im je ista, ali ne i ostatak. Pocevsi od ECU-a koji je na Mk2 sasvim drugaciji.darko darko piše:secam se tog raglabanja, ali negde dokaz nisam video, u mk1 i mk su isti motori sa dve razlicite konjaze, mozda je razlika samo u katalizatorima, mene interesuje izdrzljivost motora i pumpe prema gorivu.