Dosli neki ljudi da nameste neki namestaj u predsoblju i (iako sam napomenuo 5x pre dolaska da ponesu uredjaj za proveru metala/zica u zidu) trebali da izbuse 2 rupe za viseci deo. Na tom zidu mi se inace nalazi i tabla osiguraca a ovo se busilo negde u produzetku ali jedno par centimetara nize od kutije medjutim kao sto sam i slutio paf.. iskoci osigurac. Zapravo pregoreo glavni od faze dole u podrumu zgrade. Moji u stanu nije iskocio

E sad, posto ja nisam bio prisutan u tom trenutku, oni dizali spustali moje osigurace i ja nisam znao da moji nisu iskocili pa kad bi vratio moje nije bilo struje i onda napravili malo vecu rupu da "odvoje zice". Zice, nisu ni bile spojene zapravo.. ja skontam i sredim osigurac dole i sve ok, sve radi.
E sad, posto je bio mrak, bilo tesno, jedna rupa, taj lik je malo gledao kablove, vadio malo, kao izolovao i vratio i napunio nekim betonom iz tube. Sve to ok, ali mene sad kopka, koliko mi je ostecena zica

On kaze kao nije ostecena nego samo bila ogoljena i kratko spojena... mislim... kud nisam pogledao sam ali sad...
To su zice od 1.5, to znam, i bile su u rebrastom crevu. Imam kutiju do koje idu i znam da do kutije dolazi vise zica. Znaci to nije, ili ne bi trebalo da je zica za ceo moji donji sprat, verovatno za jedan deo uredjaja.
Moja prepostavka da posto su zice u rebrastom crevu i imaju mesta da "mrdnu" i nisu licnaste zice neko ona iz komada (nzm strucno) da ne bi trebalo puno da je ostecena vec samo kratak spoj, takodje je i struja odmah nestala pa je i busenje stalo... znam da neki ljudi buse - skoci sklopka, on promeni samo rupu...
Da li neko imao iskustvo i kako vam se ovo cini?
Jer ako je zica ostecena mogla bi da se vremenom greje...