Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Misterije,Paranormalne pojave

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Misterije,Paranormalne pojave

Poruka od Ford_III » nedelja, 28. feb. 2016. u 12:28h

Pre svega nadam se da ovom temom ne krsim pravila foruma ako sam i prekrsio ne zamerite i slobodno obrisite ovu temu.

A sad da pitam da li se i vama desilo nesto strasno,neobjasnjivo jednostavno misterija.
Mislim da je ovo dobra i zanimljiva tema pa ako vam se desilo nesto slicno nesvakidasnjo podelite sa nama.
Pa evo prvi da pocnem.
Posto sam trenutno na Tajlandu trenutno ovde ima neki festival odnosno promocija leto na tajlandu ima raznih aktivnosti kako koncerata tako i vasara.
Pa sam resio da podelim i sa vama nesto sto mi se sinoc dogodilo.
Napominjem da ne preporucujem da ovo citaju ljudi sa slabim srcem i sa zdrvastvenim problemima jer je zaista sokantno.
Pa da pocnem
Posle dobrog koncerta otisao na vasaru da prosetam sa drugaricom i uocio nesto sto je okupilo oko stotinak ljudi.
Priblizio se da vidim kad ono covek sa sanducima u kojima su zmije.
Pa sam na prvi mah pomislio ok super show sa zmijama i donekle i jeste bio show sa zmijama ali nazalost ne samo to :(
Covek je pricao na mikrafonu nesto na tajlandskom nesto u vezi Bude i budizma.
I svo vreme je koristio one mirisljave kineske stapice koji je kvasio sa vodom.
I svo vreme se molio i prodavao je tu vodu tajlandjanima po meni nesto kao osvescena voda od popa.
I naravno igrao se za zmijama i govorio im nesto.Bile su tu razne vrste: obicne kobre,kraljevske kobre pitoni....
Sa svim zmijama je isao oprezno i svaku zmiju koja je bila agresivna i koja ga je napadala smirivao je dodirom po glavi.
Jednom je sipao i tu vodu na jednoj kobri i ona je istog momenta zaspala. :wtf:

Slika
Slika
Slika

Zmije iz kaveza su vadile neka devojcica (koja nije imala vise od 8 godina, po meni nekoj logici njegova cerka) i neka zena po meni njegova supruga.
Zaista je bilo interesantno sve dok nije.....
Ta devojcica od 8 godina legla na podu i prekrila se carsavom.

Slika

MIslio sam da ce sada na nju da bacaju zmije sto je naravno opasno ali ne...bilo je nesto jos mnogo mnogo gore i strasnije. :( thumbsdownh

Dok je devojcica tako lezala covek je po meni kako sam zakljucio izgovarao nekakve molitve u vezi budizma i prskao je tom vodicom njeno telo. i glavu.
To je trajalo negde oko 10 minuta. Sve dok jednog momenta....
Da napomenem jos jednom da je ovo sto cu sada napisato veoma Sokantno i veoma uznemiravajuce pogotovo osobama sa slabim srcem tako da takve osobe molim da preskoce ovaj moj post.

Covek je kleknuo pored pokrivene devojcice koja je mirno lezala na podu

Slika

a neki decak je uhvatio devojcicu za noge
i covek je otkrio devojcicu uhvatio je za glavu izgovorio neku molitvu sav uzbudjen i u jednoj sekundi je uzeo veliki noz prosao je nozem oko njene glave i odjednom je hladnokrvno zario noz u njenom vratu (hladnokrvno je zaklao devojcicu pred 100 ljudi koji smo svi bili sokirani. :( :wtf: :shok: :bljak:
Krv je sistala na sve strane a mi smo to sa grozotom posmatrali.
Niko nije imao pojma da ce covek to da uradi. :shok:
Bilo je zaista jezivo nisam mogao da poverujem sta se upravo desilo i to na samo 3 metara ispred mene.
Tacno sam video kako prelazi duz grkljana nozem na njenom vratu.
Naravno nisam to slikao jer nisam ocikivao da ce tu glupost da uradi i da ce to sranje napraviti i naravno bio sam u soku kao i svi ostali.
Covek je zatim devojcicu pokrio istim carsavom i udaljio se od nje.
Ja sam samo mislio da ce biti sve ok sa devojcicom i posmatrao sam da li je jos uvek ziva.Bio sam mirniji kada sam video da se njen stomak i dalje pomera odnosno da devojcica i dalje dise.
Sledecih 5 minuta covek je ponovo palio te kineske stapice i kvasio telo devojcice vodom.
Zatim je ponovo kleknuo pored nje uzeo noz izgovorio neku molitvu i ponovo prosao nozem preko njenog stomaka tako pokrivenu :shok: :wtf: :(
Opet smo svi bili u soku a devojcicino telo je samo odskocilo i ponovo je nakon toga mirno lezala dole.
Covek je ustao i ponovo je pricao nesto narednih 10 minuta.
Nakon toga kleknuo je pored devojcice i rekao joj (barem sam to razumeo na tajlandskom jer par reci znam tajlandski)
rekao joj je da ustane. :wtf:
Devojcica je odmah ustala pokrivene glave istim carsavom i otisla do obale mora koje je bilo udaljeno jedno 10 metara sto nas je opet sokiralo sto mozete videti reakciju ljudi na slici:

Slika

Ja sam naravno sa olaksanjem posmatrao devojcicu i hteo sam da pogledam bolje a drugarica je pokusala da me spreci da se udaljim ali naravno nije uspela i ja sam se udaljio od drugarice jedno 2 metara i uspeo da napravim sliku.

Slika

Pogledao sam oko sebe samo sam ja koji je posmatrao devojcicu ostali ljudi su pomno pratili i slusali coveka sta prica.
Izgleda da im je covek rekao da ne reauguju i da ne gledaju devojcicu sto ja naravno nisam razumeo.
Nakon 5 minuta devojcica je dosla blizu mene gde sam stajao i isprala je krvavi vrat.
Koliko sam mogao da zapazim i dalje je bio rez kako je covek zaklao mada nisam siguran jer je bio mrak ali neku mrlju sam sigurno video.
A na ovoj slici mozete videti i krv na podu koja je ostala nakon sto je devojcica ustala i otisla da opere vrat.

Slika

Od tog momenta prosla su 5 minuta covek je i dalje prodavao tu njegovu osvecenu vodu u malim epruvetama ne vece od 5 cm koja je kostala 300 dinara,neke su kostale samo 120 dinara.I dosta ljudi su kupovali tu vodu.
Posle 5 minuta devojcica se vratila i dalje je vadila zmije :) :wtf:

Na srecu ovo se stvarno srecno zavrsilo i bio sam srecan i spokojan ali isto tako i dalje sokiran i verujem da ovo nikada necu zaboraviti.Sada posle skoro 15 sati i dalje sam zaprepascen i sokiran pogotovo dok pisem ovo i ubacujem slike. :(

Nakon toga pitao sam drugaricu da mi objasni zasto je covek prodavao vodu? kakvu ulogu ima voda? kakvu ulogu imaju zmije u svemu ovome? Zasto je zaklao devojcicu?I kako to da je devojcica i dalje ziva?
Drugarica posto ne zna najbolje engleski nije mogla da mi odgovori samo je rekla da ima veze sa smrcu,budom i srecom :wtf:
Nazalost ostao sam uskracen za odgovor ali me je veoma drago sto je sa devojcicom sve u redu.
Ali nadam se da ovako nesto vise nikada necu videti.

E sada ste vi na redu da li se i vama desilo nesto slicno strasno ili nesto neobjasnjivano???
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

mbole
Poruka: 14900
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Misterije,Paranormalne pojave

Poruka od mbole » nedelja, 28. feb. 2016. u 13:47h

Kao mali sam redovno isao da gledam madjionicarske trikove, kad god bi neki cirkus dosao u grad :)

Tako da jesam... nagledao sam se stvari koje ne umem da objasnim sa informacijama koje posedujem, ali kad bih umeo madjionicarski trikovi ne bi imali mnogo smisla.

Milioni ljudi su gledali Koperfilda kako sakriva kip slobode, prolazi kroz kineski zid... Samo on lepo kaze da je madjionicar, iluzionista a ne "paranormalac" (inace termin smisljen za madjionicare kojima nije islo u struci, ili su hteli mnogo vise, pa su se okrenuli muntanju sirokih narodnih masa).

A zasto je prodavao vodu? Pa zbog para, zbog cega bi drugo. A cela predstava pre toga je samo marketnig.
Djak pesak :)

Ford_III

Poruka od Ford_III » nedelja, 28. feb. 2016. u 18:45h

Ma to stoji za vodu ali nerazjasnjeno je kako je devojka jos uvek ziva.Da napomenem da to nije bio neki madjionicarski brz trik pa da to nisi to mogao da provalis.
Ili covek zna gde da nabije noz mozda ima neke specijalne tacke a da ne presece nesto nemam pojma.Znam da je stvarno zaklao.
I to sam video svojim ocima.Nije devojcica bila u kutiji ili tako nesto kao sto madjionicari rade pa ne vidis.Covek je devojcicu otkrio i sve se videlo i to samo na 3 metara. :(
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

skolioza
Poruka: 1505
Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h

Poruka od skolioza » nedelja, 28. feb. 2016. u 22:01h

Zanimljiva prica i verujem licno iskustvo ali nema veze sa naslovom teme :)
Svidja mi se tema sa obzirom da sam dosta vremena svog zivota proveo citajuci istrazujuci gledajuci sve sto se inace ne uklapa generalno u pojam zivota
Nesto me je povukao otac koga nisam razumeo do skoro dok nisam mogao da shvatim o cemu prica a nesto me je zanimalo ovako i samog
vecina stvari bi se mogla uklopiti u tvoj naslov misterija jer se o tome jako jako malo zna i ne prica se-jedan razlog vise zasto i nisam neke stvari razumeo do skoro
neke od tema ili stvari o kojima bih govorio su srbi,zabranjena istorija srba,ko smo,sta smo,kako smo nastali,zasto nas tajno unistavaju vec godinama,javne obmane naroda,kontrola javne svesti medijima,zemlja i njena prava forma,mesec za koji verujem da nije to sto se misli,zasto smo takvi kakvi smo,univerzum i njegove tajne i tako
mnogo stvari generalno..
ako neko nesto zeli da komentarise ili da pisemo moze samo nek kaze..
ali eto da kazem i nesto konkretno

jasno se secam da sam sanjao svoju zenu kad sam imao mozda desetak godina-to je onaj deza vu sto svi prozivljavamo,upoznao sam je kad sam imao 24 ili 25 godina
kao da je to to juce bilo tako se secam tog sna do sitnih detalja i znam da mi u to vreme nije bilo jasno ko je ta devojka bila jer je nisam poznavao i eto
15 god kasnije deza vu i ja se toga setim i ostanem u neverici :)
Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 28. feb. 2016. u 22:08h

i zasto nas unistavaju?
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 28. feb. 2016. u 22:15h

Ford_III piše:Ma to stoji za vodu ali nerazjasnjeno je kako je devojka jos uvek ziva.Da napomenem da to nije bio neki madjionicarski brz trik pa da to nisi to mogao da provalis.
Kao i svaka druga iluzija ili madjionicarski trik. Ko kaze da mora da bude "na brzinu".
Secam se davno kako je neki rus u hali pionir dizao veliki koncertni klavir u vazduh i on lebdeo na par metara visine. Cela prica je trajala par minuta.
Koperfild je "ukinuo" kip slobode pred kamerama, tako da si na tenane mogao da istrazujes sta i kako...

Iluzija ko iluzija. Da znas kako ju je izveo, ne bi bilo interesantno, i on ne bi skupljao parice.

@skolioza
Auuuu... teorije zavere... znao sam da ce ovakav naslov da odvuce na takve budalastine.
Zemlja je verovatno pljosnata, za mesec nisam jos cuo koju su glupost smislili to jest sta bi to mogao da bude ako nije ono sto jeste, tj. nebesko telo koje je pritom zemljin satelit, takvi smo kakvi smo zato sto smo u ogromnom procentu neobrazovana stoka sa niskim IQ, cuj "tajne" univerzuma :) valjda ih neko sakrio pa nece da nam kaze...

Ljudski mozak je cudo. Strasno voli da prilagodjava secanja.

skolioza

Poruka od skolioza » nedelja, 28. feb. 2016. u 22:43h

budalastina je opis necega za sta ti ili neko misli da je toliki apsurd da je prosto nemoguce zar ne?
a sta je zapravo nemoguce?nesto sto su nas naucili da ne moze da se uradi?da
zivimo tako da za neke stvari prosto nemamo vremena pogotovo za neke budalaste informacije ili naslove jer imamo zivotne obaveze-poslove,zene,muzeve,decu,racune,kredite,zdravlje,bolesti sve sto inace sve okupira vecinu vremena
zacudio bi se koliko stvari mozes da nadjes na internetu ako znas gde da potrazis..ja sam mom tati pokazao da koristi internet tacnije jutjub pre 2 godine
da se razumemo i sad ne zna da drzi mis ali ono sto je on iskopao i sto je meni pokazao me ostavilo u cudu
mesec sam spomenuo jer prvo fizicki je dokazano,a pod tim mislim zakoni gravitacije i fizike- da ne moze da se sleti i uzleti na mesec sto obara u vodu americke bajke o sletanju itd na kraju krajeva moze se naci i izjava i intervjui ljudi koji su ucestvovali u snimanju cele sarade i priznanju da je u pitanju namestaljka..
drugo prvi kontakt sa mesecom od strane ljudi je bilo bombardovanje meseca raketama tacnije sa 2 rakete i moze se naci isto izjava coveka koji je to radio i njegovog izvestaja tacnije njegovog naucnog tima koji je tumacio to kasnije a opet da skratim radi se o tome da po njihovom strucnom misljenju mesec je suplje telo koje nema nijedan razlog da stoji tu gde jeste jer je zemljina gravitacija izuvise slaba da bi ga zadrzala konstantno na mestu gde je..nakon bombardovanja snimili su zvuk tacnije odjek koji se sirio u trajanju od 40-ak min a opisali su celi taj odjek kao su gadjali suplje zvono ili okruglo metalno telo zbog zvuka i nacina njegovog prostiranja nakon toga

elem
ja sam dugo vremena ismevao svog oca u naravno sali i sve dobronamerno dok nisam poceo da gledam snimke nasih i drugih istoricara,naucnika,cenjenih i priznatih ljudi za koje malo ljudi zna sve te stvari iz vise razlicitih tumacenja i sa vise strana sveta..sve je to super tema za ismejati nekog i napraviti par dobrih sala..verujte meni ja ih znam sve :)

nikola_focus
Poruka: 1481
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » nedelja, 28. feb. 2016. u 23:38h

skolioza piše: ...jasno se secam da sam sanjao svoju zenu kad sam imao mozda desetak godina-to je onaj deza vu sto svi prozivljavamo...
Sto bih ja voleo da tako upoznam jednu sto sam je sanjao pre neko vece jooojjjj mrgreen mrgreen
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

skolioza

Poruka od skolioza » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 00:16h

hahahahahahah

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 01:22h

skolioza piše:...
mesec sam spomenuo jer prvo fizicki je dokazano,a pod tim mislim zakoni gravitacije i fizike- da ne moze da se sleti i uzleti na mesec
Ovaj.. jel se secas malo tog zakona iz osnovne skole ili te ni tad nije zanimao?
Daj ne lupetaj leba ti.
skolioza piše:...mesec je suplje telo koje nema nijedan razlog da stoji tu gde jeste jer je zemljina gravitacija izuvise slaba da bi ga zadrzala konstantno na mestu gde je...
Ajd se prebaci na vracare i "javlja mi se" posto o fizici i njenim zakonima nemas blage veze.

Ili se prvo bar malo obrazuj, al ne sa youtuba i interneta nego iz skolskih knjiga koje si malo vise preskocio.

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 02:15h

Pa dobro danas ima mnogo emisije na discovery i ja obozavam da gledam takve emisije ali to za mesec nije bas po meni logicno ali volim da gledam sta pricaju fizicari,naucnici,sta dokazuju itd.
Jer setite se pre su ljudi slepo verovali da je zemlja samo ravna ploca sve dok fizicari i naucnici nisu dokazali da je zemlja okrugla ljudi su do tada slepo verovali u plocu.

Ali kada sam postavio ovu temu nisam mislio o toj naucnoj fantastici da ljud pisu ovde vec o svojim iskustvima sta se njima desilo a ne sta kaze nauka ili televizija.
Jer danas mozes svasta da procitas na internetu o verovanju itd ali ovo je tema za licna iskustva tipa videli ste nesto nesvakidasnjo sto ne mozete objasniti.
Npr kao prica mog strica.
Vracao se porodicom 2008-me sa odmora sa crnog mora kolima.
Negde ispred 100 km od sprske granice auto mu se iz cista mia ugasio i kazaljka rezervoara je pokazivala da je na rezervi.
Sto mu je bilo jako cudno jer je pre jedno 80 km napunio rezervoar do vrha.
Bila je noc negde oko 12:00 sati.Pomislio da je mu nije izbusen nekako rezervoar ili da neko crevo nije zategnuto.
Izasao je napolje bio je mrki mrak a ni zive duse na putu.Bile su neke planine samo oko njega.
Rekao je mojoj strini da ide da pogleda rezervoar.
Sagnuo se dole kad posle izvesnog vremena kuce ga je mirisalo i ugledao pored kucece noge od nekog coveka.
Ustao je ugledao coveka koji se pojavio ni odkuda.
Posto je bugarski slican sprskom a vecina nas koji zivimo u Boru,Zajecaru,Negotiniznaci u okolini granice sa bugarskom mozemo i da pricamo jer smo dugo trgovali sa bugarima u ranijem periodu.
Pitao je coveka da li ima neko obliznje mesto selo pumpa bilo sta.
Covek mu je rekao ima tamo preko onog brda preko sume ima benzisnksa pumpa.
I rekao stricu ako hoces mozes da podjes samnom i ja idem u tom pravcu.
Stric je naravno bez razmisljanja pristao i rekao strini da zakljuca kola a da ce on brzo da se vrati.
Posao je za covekom i za psom i isao je sve dublje i dublje u sumi.I kaze osetio je neku neobicnu hladnocu.
Po njegovoj proceni pratio je coveka odprilike 30 minuta.I taman hteo da pita coveka koliko jos ima do sela kad je cuo vrisak njegove zene koja ga je dozivala.
Odmah se okrenuo i pomislio da se nesto njima nije desilo.I hteo da se okrene i da kaze coveku da ce da se vrati medjutim kada se okrenuo coveka i psa nigde.Kaze da je u tom trenutku osetio strah i hladnocu koju nikada pre nije doziveo.I odmah je potrcao nazad prema autu bez razmisljanja.
Kaze da misli da je dole kod auta stigao za nepunih 10 sekundi.
Kada je stigao usao je u kola i pokusao da upali auto.Auto je sa cudom upalio i skazaljka je pokazivala normalno odnosno da je rezervoar pun.
Samo je dao gas ne pricajuci nista sta se desilo.
Tek kada su stigli kuci ispricao je zeni da je covek nestao i pitao strinu zasto ga je zvala.
Strina se naravno zabrinula ali je rekla i da je imala neki cudan osecaj kao da se vise nece vratiti i tako uplasena ga je vristuci zvala.
Da je meni ovo pricao samo moj stric i da je bio sam ne znam da li bi mu verovao ovako i moja sestra i strina su potvrdile ovo.
E sad da li je moj stric izmislio da je covek nestao nemam pojma.
Znam samo da je strina rekla da se stric od momenta kada ga je dozivala pojavio odprilike u roku od 30 sekundi i da je bio toliko bled i uplasen.
Sad koliko je ovo tacno ne znam.Ali tako su mi ispricali slusao sam jos raznih prica ali najbolje bi bilo kada bi ispricali svoje iskustvo.

Mbole sto se tice iluzije ili trika ono sto se meni preksinoc desilo ne mogu da objasnim.
Znam da sam samo video da je devojcicu zaklao isto kao kada koljete jagnje ili prase.Znaci nije to bio samo jedan ubod vec klanje.
Ajde mozda covek poznaje neke specijalne tacke u vratu koje ne mogu da ostete ali noz je bio stvaran,kao i krv.
Ne znam ali nerado se secam toga.Mozda je devojcica dozivela prosvetljenje kao Buda(po verovanju buda je posle 49 dana doziveo prosvetljeneje i tako reci bio je besmrtan) pa moguce da je prilikom molitve i neki uticaj zmije to covek uspeo da napravi kod devojcice tako da kada je klao ona je fakticki tada bila besmrtna???Nemam pojma sada malo lupam ali moguce je sve.Ja nisam nista razumeo o tome o cemu prica ali sada kada mi je ovo palo na pamet mozda je covek to upravo i objasnjavao celo vreme da molitvom i meditiranju moze covek da dozivi prosvetljenje,mozda zato ljudi i nisu obracali mnogo paznje kada je devojcica otisla do obale???Zaista ne znam da sam razumeo sta prica bilo bi mi mozda jasnije. :wtf:
Osim toga da napomenem da je tajland poznat i po tajlandskoj masazi.Ko je imao tajlandsku masazu zna o cemu prica,
Ljudi imaju i poznavaju tacno te tacke kojima kada dodirnu dignu ti raspolozenje nisi vise umoran.
Moja drugarica radi kao tajlandska maserka ovde na tajlandu i masira me svake nedelje.
Ja previse setam po nekad po ceo dan i kada se vratim uvece u hotel mrtav sam.Drugarica me izmasira jeste da je ta masaza bolna ali kada zavrsi ja vise ne osecam umor niti bolove.
Zaista fenomalno i zapanjujuce.
Eto toliko nadam se da imate i vi nesto neobjasnjivo da ispricate sto ste licno doziveli.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

skolioza

Poruka od skolioza » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 04:11h

@mbole
prvo ti nemas ni predstavu o mom obrazovanju kao ni ja o tvom tako da ovakve provokacije i vredjanje su stvarno nepotrebne i detinjaste
drugo lepo sam napisao "da skratim" jer nisam hteo da davim sa detaljima
trece ukoliko zaista zelis mogu da ti ispisem na koje sam konkretno zakone mislio i zasto sam ih spomenuo
cetvrto sve sto sam spominjao nisam naleteo na jutjubu od raleta iz cortanovaca koji je kenjao o tome na kucnom videu dok guta sopstvene sline nego od naucnika koji su radili ili rade za nasu kao sto je npr John Mauldin koji je govorio o radijaciji i potrebnoj zastiti tog nazovi modula koji je navodno sleteo,koliko bi on imao masu,koliko su rezervoari bili ni blizu dovoljni da se uopste stigne u jednom pravcu do meseca itd nije bitno uopste
cetvrto tacka 2 o tome da je mesec supalj na osnovu bombardovanja i snimanja odjeka je takodje govorilo mnogo naucnika a jedan od njih je piter sulc isto iz nase pa potrazi
peto tema je misterija i paranormal i ako ti je opao forum ego pa imas potrebu da nekog omalovazavas ne znam sta trazis sa pricom o obrazovanju i na "stenli kjubrik seksn-u" kad ima toliko pametnih tema po forumu
sesto ako bas zelis da me ubedis da sam neobrazovan i slicno mozes da banes na pivo pa probaj dogovoricemo se gde

ps
razocarao sam se ovim tvojim postom,verujem da te boli uvo,ali procitao sam toliko korisnih stvari od nekih ljudi sa foruma medju kojima si i ti sto o kolima sto o drugim stvarima ali koga realno boli uvo i za moje misljenje
nek si ti meni ziv i zdrav i ako ti je zadovoljstvo ovako se obracati nekom sto se mene tice samo napred ja nemam potrebu da se niti dokazujem niti pravdam bilo kome pogotovo na internetu/forumu i sve sto sam napisao se uklapa u misterije pa ko zeli nek pise i cita ko ne ne mora
sve najbolje

@ford_III
zanimljiva prica o tom tvom stricu :)

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 05:03h

Ok ajde sada malo oboje da oladite.Nisam postavio temu da bi se ovde prepucavali.
Nego da napisemo svoja iskustva ovde.Bilo sta sto ima veze sa misterijom pa molim moderatore da malo srede ove provakacije u ranijim postovima.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 08:42h

Fizika je vrlo egzaktna nauka, zakon gravitacije je tu od cika Njutna.
Prica: to je tako zbog nekog tamo zakona, ili zbog bas tog zakona je upravo samo to prazna prica. Ili brojevi i formule, ili se ne racuna.

U samo jednoj recenici izneo si toliko besmislenih stvari da jedino sto moze da se zakljuci je da nemas pojma o cemu pricas.
Ne putujes do meseca drumom uzbrdo, pa da moras sve vreme da dajes gas. Jednom kad dostignes brzinu bega, njome nastavljas ne do meseca, vec do sledece galaksije i dalje, ako ne proletis dovoljno blizu neceg dovoljno masivnog da bi te zaustavilo. Ako bacis kamen dovoljno precizno sa 10% puta do meseca, on ce zavrsiti na njemu.

Ocigledno su momci na medjunarodnoj svemirskoj stanici, oni koji su popravljali i postavljali Habl ustvari odavno mrtvi od te radijacije, ili ustvari nista od toga uopste nije tamo niti je tamo bilo, vec su sve to lazi i propagande. Leonov se nije setao kroz svemir nego je udobno sedeo u nekom studiju, posto bi tek on gecrknuo trenutno u onom odelcetu, a svi fizicari sveta su ustvari samo lazovi.

Kvazinaucnika ima koliko hoces, samo moras biti neobrazovan da bi popio ono sto prodaju.

I da... popizdim kad pocnu da prodaju kvazinauku.
I na svako njeno prodavanje dobices isti odgovor: ili si neobrazovan pa kupujes to sto ti prodaju, ili si pokvaren pa je sam prodajes.
Posto u ovo dugo ne zelim da verujem, ostaje ovo prvo.

Jesam davno zavrsio skolu ali bar ponesto je i ostalo u tintari nakon 20+ casova fizike nedeljno (ukljucujuci i astrofiziku).

PS
@ford
I na naucnopopularnim kanalima imas gomilicu prodavaca magle. Discoveru chanell National Gegaphics nisu naucna institucije vec firme koja zaradjuju novce. I oni imaju svoju "farmu".

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 09:12h

Sta kaze wikipedia

Much third-party evidence for the landings exists, and detailed rebuttals to the hoax claims have been made.[1] Since the late 2000s, high-definition photos taken by the Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) of the Apollo landing sites have captured the lander modules and the tracks left by the astronauts.[2][3] In 2012, images were released showing five of the six Apollo missions' American flags erected on the Moon still standing (the Apollo 11 flag was accidentally blown over by the takeoff rocket's exhaust, but is still there).[4][5]

jelchica
Poruka: 615
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 09:31h

Ford_III piše:Nego da napisemo svoja iskustva ovde.Bilo sta sto ima veze sa misterijom pa molim moderatore da malo srede ove provakacije u ranijim postovima.
Onda bi morala da se prihvati tvoja premisa da ono što si video nije bila iluzija nego ubistvo ili pokušaj istog. Onda mora u podnaslov teme da se stavi "Misterije, paranormalne pojave – tema samo za one koji u njih veruju". Inače će da te tovare do smrti. (U čemu će, po mom mišljenju, biti u pravu. Mađioničar = iluzionista.)

skolioza

Poruka od skolioza » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 11:13h

Cela poenta teme i jesu besmislene stvari ne znam kako to ne shvatas a za habl sam procitao da orbitira u daljinama od 300-550km i nalazi se u bezbednoj zoni tako pise isto tako pise da je u vreme popravki sve radjeno u toj "zoni" gde nema radijacija..
Nema veze stvarno

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 11:52h

Ja bih ovu temu obrisao. Zna se sta sve dolazi od necastivog... O svemu ovome je precizno objasnjeno u Bibliji,svetom predanju svetitelja i svetih otaca,zitijima itd.

Ima lepih knjiga iz oblasti pravoslavnog Hriscanstva na temu zlih duhova,a i veliki pravoslavni psiholog i pisac Dostojevski je pisao na tu temu ;)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 11:58h

jel bodete vi sta u poslednje vreme???
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dule0911

 
Poruka: 13654
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 12:26h

Tema ne krsi pravila i nece biti obrisana, samo vam savetujem da smirite strasti jer to ce to voditi brisanju teme, moderacija ovakvih tema uz selektivno sklanjanje viska urvedljivih (i njim slicnih) komentara je sizifov posao.
Takodje, verska tematika nije dozovoljena na forumu:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49#p361007

Meni je misterija kada vidim Forda iz 80ih ili starijeg koji nije truo. Paranormalna pojava je Escort mk6 bez trulezi.
Fiesta!!

Ford_III

Poruka od Ford_III » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 12:54h

Haha dule svaka cast za komentar.
I ja sam vec pisao da se smire strasti.

Neso
sto se biblije tice ti ako verujes sta u njoj pise ok to je tvoj izbor ima i nas koji ne verujemo.
Biblija ili kuran to su sve pisali obicni ljudi koji su menjali teze kako je njima odgovaralo.
Ali kao sto rece dule verska tematika nije dozvoljena.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Neša
VIP

Poruka od Neša » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 13:52h

Pa zar misterije i paranormalno nisu verska tematika?
Duratorq DI 16v

Neša
VIP

Poruka od Neša » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 14:20h

Pa koliko onda kršenja pravila kad admini otvaraju teme gde čestitaju vernicima Božić,Vaskrs,slave..
Duratorq DI 16v

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 14:28h

Misterije i paranormalno nisu verska tematika, niti su verski termini. Ako je nešto nepoznato, neobjašnjivo, ili van poimanja uobičajenosti (a ko je pa uopšte kvalifikovan da sudi šta je normalno a šta ne?), ne mora odmah biti religijsko. Mislim, ko hoće može i tako da posmatra, ali apsolutno nema potrebe za ubedjivanjem drugih. Ko želi ili ne želi da bude vernik njegov je izbor, uopšte nema zdravorazumske potrebe za ubedjivanjem da je neka religija jedina ispravna, jer da je tako onda bi de facto i postojala samo jedna.
Teme u kojima se čestitaju praznici vere koja je, da kažemo zvanična i najbronija u državi na kojoj deluje ovaj klub i forum, su iskaz dobre volje članova. Diskusije, rasprave i ubedjivanja to nisu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

acadimke
Poruka: 1695
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » ponedeljak, 29. feb. 2016. u 14:36h

Poznanik vozio auto a napolju je padala kisa, pored puta ugleda zensku osobu koja je stopirala sva pokisla, stao je i ponudio da udje, pricali su zezali ona se tresla od hladnoce onda joj je on ponudio jaknu i ogrnuo je. Rekla mu je da stane kako bi izasla jer zivi u blizini, nije hteo da joj uzima jaknu uz uslov da mu da br tel. I tako posle par dana on nazove kuci kad se jave njeni roditelji koji su bili u soku kad je trazio nju, rekli su mu da je umrla pre mesec dana.
Nije mogao da veruje, otisao je na groblje i nasao je svoju jaknu na spomeniku te devojke.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Zaključana

Povratak na „Off topic & Free time“