Kupovina prvog auta (na ime kupca)
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: ponedeljak, 8. dec. 2014. u 22:27h
Kupovina prvog auta (na ime kupca)
Pozdrav svima,
ubih se od trazenja po Guglu, ali ne nalazim ono sto mi treba, pa reko da pitam ovde.
Hocu da kupim prvi auto, imam vise izbora, svi su uvezeni iz Nemacke. Zanima me kako je moguce proveriti ko su bili prethodni vlasnici vozila? Da li se to vidi u servisnoj knjizici, ili ne, i da li postoje drugi nacini da se istorija vlasnika proveri?
Takodje, na jednom od automobila pise "broj motora neutvrdjen zbog korozije" je l' moguce ovo registrovati i kako? I kako je moguce da 5 godina star auto ima koroziju na motoru, a auto mog oca od 15 godina je nema?
Takodje, motor jednog auta je prekriven nekom belom "prasinom", prodavac kaze da je u pitanju so. Ali ja nikad nisam video so na motoru do sad.
Ako se setim jos neceg, pitacu, vama hvala unapred na odgovorima.
ubih se od trazenja po Guglu, ali ne nalazim ono sto mi treba, pa reko da pitam ovde.
Hocu da kupim prvi auto, imam vise izbora, svi su uvezeni iz Nemacke. Zanima me kako je moguce proveriti ko su bili prethodni vlasnici vozila? Da li se to vidi u servisnoj knjizici, ili ne, i da li postoje drugi nacini da se istorija vlasnika proveri?
Takodje, na jednom od automobila pise "broj motora neutvrdjen zbog korozije" je l' moguce ovo registrovati i kako? I kako je moguce da 5 godina star auto ima koroziju na motoru, a auto mog oca od 15 godina je nema?
Takodje, motor jednog auta je prekriven nekom belom "prasinom", prodavac kaze da je u pitanju so. Ali ja nikad nisam video so na motoru do sad.
Ako se setim jos neceg, pitacu, vama hvala unapred na odgovorima.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Kupovina prvog auta (na ime kupca)
Ne mogu da se setim da li u nemačkom Brief-u (njihova saobraćajna) postoje podaci o prethodnim vlasnicima. U servisnoj se ne vidi.
Kad je broj motora neutvrđen, mora se ići na ukucavanje novog broja (takozvano pusovanje). Ništa strašno i neobično, samo što je procedura takva da se čeka kupac, pa da se to onda radi. Zahtev može podneti samo vlasnik vozila, tj. osoba sa fakture. U slučaju da to odradi uvoznik automobila, onda mora i registrovati auto na sebe, a to iziskuje dodatne komplikacije za prodaju (dodatno plaćanje prenosa i zabrana otuđenja vozila 60 dana).
Dešava se da korodira broj motora i na novijim automobilima, posebno sklon tome je Mondeo Mk4.
Ta bela prašina, tj. so po bloku i još nekim delovima motora je uobičajena za automobile iz Austrije i Nemačke. Kad duže stoje na placevima, ta bela prašina postane braon
Kad je broj motora neutvrđen, mora se ići na ukucavanje novog broja (takozvano pusovanje). Ništa strašno i neobično, samo što je procedura takva da se čeka kupac, pa da se to onda radi. Zahtev može podneti samo vlasnik vozila, tj. osoba sa fakture. U slučaju da to odradi uvoznik automobila, onda mora i registrovati auto na sebe, a to iziskuje dodatne komplikacije za prodaju (dodatno plaćanje prenosa i zabrana otuđenja vozila 60 dana).
Dešava se da korodira broj motora i na novijim automobilima, posebno sklon tome je Mondeo Mk4.
Ta bela prašina, tj. so po bloku i još nekim delovima motora je uobičajena za automobile iz Austrije i Nemačke. Kad duže stoje na placevima, ta bela prašina postane braon

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
jako je tesko utvrditi ko su prethodni vlasnici bili u nemackoj,i da utvrdis sta ti znaci???
moguce je za so pogotovo nemacka i austrija gde bacaju dosta soli tako da i auto od 5g moze biti sa korozijom jos ako ga vlasnik nije odrzavao tj prao redovno i skidao svu tu so eto belaja
moguce je reg auto,prethodno ce ti izdati potvrdu za ukucavanje novih brojeva
treba da gledas opste stanje kola,a sve ovo batali
P.S.-preduhitri me rodjeni
moguce je za so pogotovo nemacka i austrija gde bacaju dosta soli tako da i auto od 5g moze biti sa korozijom jos ako ga vlasnik nije odrzavao tj prao redovno i skidao svu tu so eto belaja
moguce je reg auto,prethodno ce ti izdati potvrdu za ukucavanje novih brojeva
treba da gledas opste stanje kola,a sve ovo batali

P.S.-preduhitri me rodjeni

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Zdravo, samo da ti kazem ovo u vezi korozije... Totalno nebitna stvar posto se u EU motor smatra rezervnim delom, proizvodjaci ne mare za taj broj i mesto na koje ga stavljaju. Moj prvi auto (peugeot) je takodje imao isti problem. Stvar se resava tako sto se ode kod majstora koji ti ukuca neki novi broj koji se kasnije koristi. Treba proveriti da li se kod nas po novom zakonu gleda br motora posto znam da je bilo najavljeno da ce se motor i kod nas smatrati kao deo.Novi_clan piše:Takodje, na jednom od automobila pise "broj motora neutvrdjen zbog korozije" je l' moguce ovo registrovati i kako? I kako je moguce da 5 godina star auto ima koroziju na motoru, a auto mog oca od 15 godina je nema?
Sto se tice kupovine u danasnje vreme, prosto se nema sta preporuciti sem da ako imas mogucnost da odes sam da dovezes kola.
Skoro svi prodaju kola jer su ili mnogo presla, ili imaju neki nedostatak za cije resavanje je neophodno uloziti dosta novca.
Imas tamo na polovni automobili i tako tim sajtovima sta treba da gledas pri kupovini (tehnicki gledano).
- macaneli
- VIP
to doterivanje kola u licnoj reziji je u 99,9% slucajeva skuplje nego da ti nego kupi i dotera ili da kupis na placu 

- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Upravo, ali imas priliku da vidis vlasnika, probas kola i tako to... Drug kupuje za Balkan auto... Znas kako to ide, vidi sliku, opali licitaciju pa sta bude... posle ceka grupni prevoz na kamionu za Srb i tako posle ti kupis, samo sto ga malo sredi i cao.
- macaneli
- VIP
odlazak po kola u sopstvenoj reziji je jako rizicno ako ne znas sta ti treba od dokumentacije i ako ne znas da pricas strani jezik.Drugar je isao tako u nemacku jer nije hteo da me ceka da dodjem na godisnji pa su mu uvalili golfa 4 1.6 benz koji je euro2,izgubio je 2500e nazalost
te licitacije su sigurne to su veliki igraci koji se ne igraju sa svojom reputacijom i sve navedu sta fali autu
te licitacije su sigurne to su veliki igraci koji se ne igraju sa svojom reputacijom i sve navedu sta fali autu
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Postoje, ili su bar postojali 2003. I kolko se secam (mrzi me da sad trazim, imam negde fotokopiju), ima bas dosta prostora tipa dve strane po 4-5 mesta, tj. za bar 8-10 prethodnih vlasnika.totti piše:Ne mogu da se setim da li u nemačkom Brief-u (njihova saobraćajna) postoje podaci o prethodnim vlasnicima. U servisnoj se ne vidi.
Pretpostaljam da ga zanima da li je auto bio u nekoj firmi, ili je recimo promenio 5 vlasnika u zadnjih 2 godine (sto ce reci da ima neki ozbiljan problem koji se ne vidi odmah, vec ko koga zajebe).
Djak pesak 

- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Mozes da vidis koliko je bilo vlasnika pise tacan broj u velikom briefu(Zullasungbescheinigung teil II) pod brojem 1(Anzahl der Vorhalter)

Ovde pise 0 sto znaci da je prvi vlasnik.Ako ti kupis od njega znaci ti ces biti drugi.
Sa leve strane pod C.3.1 ,C.3.2 su ti podaci o vlasniku a sa desne strane prethodni vlasnik. Mada ako je prethodni vlasnik imao auto samo zoll tablice onda ne pise ime vlasnika.
Za broj motora se ide na tehnicki i prijavi se u policiji.Nakon sto policija odnosno njihov inspektor pogleda, slika auto i plocicu i utvrdi da je zaista nemoguce ocitavanje broja salje te kod nekoga ko kuca brojeve sa potvrdom koji broj mora da se upise moj savet ti je AMSS Nikako neki drugi tehnicki pregledi. To je onaj PUS(po uputu SUP-a). a ostale cifre idu po datumu kada je kucano i koji po redu se radi PUS u opstini Npr meni je zadnji broj bio 007
U nemackoj nije vazan broj motora i ne pise nigde u Saobracajnoj ali kod nas jeste pa ce ovo biti dodatan trosak.Tehnicki 2000 din+ kucanje oko 3500-4000 din.
Kada to zavrsis ide se na normalan tehnicki za registraciju.
E a sada kako to tacno ide kada je na ime kupca ne znam.Ja sam pre dovozio auta na mene pa sam ih prodavao.Tada nije bio porez na prenos da se ponovo plati za tek ocarinjena auta.A sada to mora.
Sve u svemu nije komplikovano osim sto mora da se dosta plati .odnosno izadje vise novca od prodajne cene.Mada taj novac od kucanja isplatice se kada budes prodavao auto jer ovi sa PUS-om vrede vise.
Prevod tog velikog briefa je pre trebao a sada barem u Boru vise ne treba.

Ovde pise 0 sto znaci da je prvi vlasnik.Ako ti kupis od njega znaci ti ces biti drugi.
Sa leve strane pod C.3.1 ,C.3.2 su ti podaci o vlasniku a sa desne strane prethodni vlasnik. Mada ako je prethodni vlasnik imao auto samo zoll tablice onda ne pise ime vlasnika.
Za broj motora se ide na tehnicki i prijavi se u policiji.Nakon sto policija odnosno njihov inspektor pogleda, slika auto i plocicu i utvrdi da je zaista nemoguce ocitavanje broja salje te kod nekoga ko kuca brojeve sa potvrdom koji broj mora da se upise moj savet ti je AMSS Nikako neki drugi tehnicki pregledi. To je onaj PUS(po uputu SUP-a). a ostale cifre idu po datumu kada je kucano i koji po redu se radi PUS u opstini Npr meni je zadnji broj bio 007

U nemackoj nije vazan broj motora i ne pise nigde u Saobracajnoj ali kod nas jeste pa ce ovo biti dodatan trosak.Tehnicki 2000 din+ kucanje oko 3500-4000 din.
Kada to zavrsis ide se na normalan tehnicki za registraciju.
E a sada kako to tacno ide kada je na ime kupca ne znam.Ja sam pre dovozio auta na mene pa sam ih prodavao.Tada nije bio porez na prenos da se ponovo plati za tek ocarinjena auta.A sada to mora.
Sve u svemu nije komplikovano osim sto mora da se dosta plati .odnosno izadje vise novca od prodajne cene.Mada taj novac od kucanja isplatice se kada budes prodavao auto jer ovi sa PUS-om vrede vise.
Prevod tog velikog briefa je pre trebao a sada barem u Boru vise ne treba.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: ponedeljak, 8. dec. 2014. u 22:27h
Nisam ocekivao ovoliko odgovora ovako brzo, hvala svima. 
Da, kao sto neko rece,
prethodni vlasnici su me zanimali bas zbog toga,
da li je bio firmin auto (svi znamo kako se oni voze) i
da li je promenio "sto" vlasnika.
Videh sad u brief-u (hvala Ford_III na objasnjenju), da je ova Fiesta (2008. benzin 1.3 duratec) sto sam prvu gledao bila u vlasnistvu neke firme.
Pretpostavljam da nisu mnogo marili za so na motoru i da je nisu cistili,
tako da mislim da cu je preskociti.
Odoh u dalje proveravanje drugih modela,
pa se javljam opet.

Da, kao sto neko rece,
prethodni vlasnici su me zanimali bas zbog toga,
da li je bio firmin auto (svi znamo kako se oni voze) i
da li je promenio "sto" vlasnika.
Videh sad u brief-u (hvala Ford_III na objasnjenju), da je ova Fiesta (2008. benzin 1.3 duratec) sto sam prvu gledao bila u vlasnistvu neke firme.
Pretpostavljam da nisu mnogo marili za so na motoru i da je nisu cistili,
tako da mislim da cu je preskociti.
Odoh u dalje proveravanje drugih modela,
pa se javljam opet.

- macaneli
- VIP
Gledaj ti ukupno opste stanje automobila,a ne ko je bio vlasnik 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Računaj da je 99% automobila iz uvoza, a koji su novije proizvodnje, bilo u vlasništvu firmi. Ništa to nije strašno.

- Ford_III
Upravo tako ima npr i nemaca koji lazu i uvaljuju sve i svasta.(Jbg naucili od nas)macaneli piše:Gledaj ti ukupno opste stanje automobila,a ne ko je bio vlasnik

Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
+1 i malo srece i to je to...macaneli piše:Gledaj ti ukupno opste stanje automobila,a ne ko je bio vlasnik
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
U Brifu uglavnom pise, 3 zadnja vlasnika.
Srecan put i vadjenje tablica, ako zavrsis u baden wurttemberg-u
A to na ''ime kupca'' ide vrlo jednostavno. Das svoje podatke koji se upisu u fakturu i odma je auto na tvom imenu.
Srecan put i vadjenje tablica, ako zavrsis u baden wurttemberg-u

A to na ''ime kupca'' ide vrlo jednostavno. Das svoje podatke koji se upisu u fakturu i odma je auto na tvom imenu.

- Ford_III
Ja se inace super razumem u carine i uvoz ali samo kada licno dovozim auto.
A ovo na ime kupca mi je totalno nepoznato.
Kako to ide i sta bukvalno znaci.
Znaci li to da ja uvezem auto i platim carinu i pdv ali na ime kupca da li tako mora da stoji bukvalno ili mora da pise bas ime kupca ime i prezime?
Posle taj auto mogu tako da prodam a kupac placa prenos vlasnistva odnosno porez ili ne placa?
A ovo na ime kupca mi je totalno nepoznato.
Kako to ide i sta bukvalno znaci.
Znaci li to da ja uvezem auto i platim carinu i pdv ali na ime kupca da li tako mora da stoji bukvalno ili mora da pise bas ime kupca ime i prezime?
Posle taj auto mogu tako da prodam a kupac placa prenos vlasnistva odnosno porez ili ne placa?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Ti, kao ti, uzimas auto na svoje ime (ako ga tako i carnis) i automatski auto je na tvom imenu, kad bi hteo da ga otudjis, morao bi kupac ili ti (stvar dogovora) da plati porez za prepis vozila na svoje ime.
Ako carinis na firmu, onda auto ne ide na tvoje ime (vec na firmu) i kad dodje kupac, napise se u fakturi njegovi podaci i to je to.
Ako carinis na firmu, onda auto ne ide na tvoje ime (vec na firmu) i kad dodje kupac, napise se u fakturi njegovi podaci i to je to.

- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja sam uz auto iz Belgije dobio ponistenu saobracajnu dozvolu, pise ime vlasnika, neki Jean-Claude Van Damme i atest forda da je auto sa tim brojem sasije taj i taj.
U velikoj meri me je to i opredelilo za kupovinu.
U velikoj meri me je to i opredelilo za kupovinu.
- Ford_III
Aha znaci fizicko lice ne moze da pise na ime kupca odnosno ako zeli da ga otudji ne moze bez placanja poreza na prenos vlasnistva.FiestaRS piše:Ti, kao ti, uzimas auto na svoje ime (ako ga tako i carnis) i automatski auto je na tvom imenu, kad bi hteo da ga otudjis, morao bi kupac ili ti (stvar dogovora) da plati porez za prepis vozila na svoje ime.
Dok neko ko ima firmu za uvoz on napise na firmu i onda kada ga proda kupac ne placa porez na prenos ako sam dobro razumeo.
Ako je tako onda su ovi majmuni napravili na sve nacine da se placa 2x porez

Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- mbole
Kako mislis da se 2X placa porez?
Prilikom uvoza automobila placa se PDV na procenjenu vrednost. Bez obzira da li si fizicko lice ili firma.
Prilikom prodaje firma naravno placa PDV samo sada na iznos za koji je auto prodat (pa onda odbije onaj koji je platila prilikom uvoza). Potopuno isto kao i sa kruskama, televizorima, ormanima...
Kada se placa PDV, ne placa se porez na prenos apsolutnih prava.
Prilikom prodaje automobila, fizicko lice placa porez na prenos apsolutnih prava (obveznik je prodavac, a ko ce ga stvarno platiti je stvar dogovora), ali zato ne placa PDV.
Dve potpuno razlicite stvari su porez prilikom uvoza i porez prilikom prodaje.
E sad, sto bi ti da se bavis poslom a da nemas firmu, nego da tu i tamo maznes na porezu.. i tata bi sine, al ovima je posao da to ne daju
Prilikom uvoza automobila placa se PDV na procenjenu vrednost. Bez obzira da li si fizicko lice ili firma.
Prilikom prodaje firma naravno placa PDV samo sada na iznos za koji je auto prodat (pa onda odbije onaj koji je platila prilikom uvoza). Potopuno isto kao i sa kruskama, televizorima, ormanima...
Kada se placa PDV, ne placa se porez na prenos apsolutnih prava.
Prilikom prodaje automobila, fizicko lice placa porez na prenos apsolutnih prava (obveznik je prodavac, a ko ce ga stvarno platiti je stvar dogovora), ali zato ne placa PDV.
Dve potpuno razlicite stvari su porez prilikom uvoza i porez prilikom prodaje.
E sad, sto bi ti da se bavis poslom a da nemas firmu, nego da tu i tamo maznes na porezu.. i tata bi sine, al ovima je posao da to ne daju

Djak pesak 

- Ford_III
Ok sada sam te razumeo ali samo hocu da kazem da je pre 1 jula 2013 godine bilo ono platis naravno carinu+pdv ako uvezes auto.Posle ako ga jos nisi registrovao a zelis da ga prodas drugom onda samo prepises na njegovo ime odnosno uradite kupoprodajni ugovor pre prve registracije i onda se taj pdv ne placa odnosno prenos vlasnistva.
Ovo znam sigurno jer sam auto registrovao 10 jula 2013 a 1 jula je stupilo to sranje na snagu.Zet mi je bio doterao moj auto iz nemacke ali je bio glup i nije napisao auto na moje ime nego na njegovo pa posle sam ga ja preko ovlascenja i ocarinio i registrovao i posle preneo na sebe i platio prenos vlasnistva.A da sam ga registrovao pre 1 jula onda ne bi platio prenos vlasnistva.
Tako je barem bilo u Boru jer sam otisao u Supu rekli su mi da po novom zakonu moram da platim prenos vlasnistva pa me poslali u poresku upravu gde me onaj vraca i kaze mi ti nemozes da porez na prenos jer si vec platio kada si ga carinio.Vratio se u supu oni kazu moras nov zakon od 1 jula.I pozvali ovog u poresku i objasnili mu preko telefona.Ovaj kaze ok neka dodje pitacu sefa.I nakon toga naravno morao sam da platim prenos od 8000 znaci na taj porez sam mislio placas prilikom carinjenja i prilikom prenosa znaci 2x.Zato sam postavio pitanje mislio sam da se prilikom carinjenja pise bukvalno na ime kupca odnosno platis carinu i pdv i cekas da nadjes kupca. Kupac dodje kupi auto napravite kupoprodajni ugovor i onda kupac radi prvu registraciju ali bez placanja prenos vlasnistva jer auto jos uvek nije registrovan na srpske tablice.
Zato sam postavio pitanje ali posle praznika pitacu u carinu da li tako moze kako ja mislim.Ja mislim da tako moze da pije vodu i izbegnes prenos vlasnistva prilikom prodaje auta.Jer sto bi se onda zvalo na ime kupca?
Ovo znam sigurno jer sam auto registrovao 10 jula 2013 a 1 jula je stupilo to sranje na snagu.Zet mi je bio doterao moj auto iz nemacke ali je bio glup i nije napisao auto na moje ime nego na njegovo pa posle sam ga ja preko ovlascenja i ocarinio i registrovao i posle preneo na sebe i platio prenos vlasnistva.A da sam ga registrovao pre 1 jula onda ne bi platio prenos vlasnistva.
Tako je barem bilo u Boru jer sam otisao u Supu rekli su mi da po novom zakonu moram da platim prenos vlasnistva pa me poslali u poresku upravu gde me onaj vraca i kaze mi ti nemozes da porez na prenos jer si vec platio kada si ga carinio.Vratio se u supu oni kazu moras nov zakon od 1 jula.I pozvali ovog u poresku i objasnili mu preko telefona.Ovaj kaze ok neka dodje pitacu sefa.I nakon toga naravno morao sam da platim prenos od 8000 znaci na taj porez sam mislio placas prilikom carinjenja i prilikom prenosa znaci 2x.Zato sam postavio pitanje mislio sam da se prilikom carinjenja pise bukvalno na ime kupca odnosno platis carinu i pdv i cekas da nadjes kupca. Kupac dodje kupi auto napravite kupoprodajni ugovor i onda kupac radi prvu registraciju ali bez placanja prenos vlasnistva jer auto jos uvek nije registrovan na srpske tablice.
Zato sam postavio pitanje ali posle praznika pitacu u carinu da li tako moze kako ja mislim.Ja mislim da tako moze da pije vodu i izbegnes prenos vlasnistva prilikom prodaje auta.Jer sto bi se onda zvalo na ime kupca?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
E pre 2 god... I carina bila 200e 
Firma: Ne placa se porez na prenos.
Fizicko lice: Placa se porez na prenos, jer je auto ocarinjen na tvoje ime i samim tim je tvoj, nema nikakve veze da li je registrovan ili nije.

Firma: Ne placa se porez na prenos.
Fizicko lice: Placa se porez na prenos, jer je auto ocarinjen na tvoje ime i samim tim je tvoj, nema nikakve veze da li je registrovan ili nije.

- mbole
"Omanji" dodatak:
Firma: ne place se porez na prenos, ali se placa PDV.
Firma: ne place se porez na prenos, ali se placa PDV.
Djak pesak 

- Ford_III
Pa i sada je carina toliko i plus pdvFiestaRS piše:E pre 2 god... I carina bila 200e
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- FiestaRS
- VIP