Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Svet racunara

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Svet racunara

Poruka od goja » petak, 6. sep. 2013. u 13:17h

Evo,ne nadjoh ovako nesto pa da pitam,mozda neko zna pa da mi pomogne; imam nov racunar kupljen prije par godina koji nije uopste radio,znaci otpakovan,sastavljeno sve,instaliran xp i nista vise,radio pola sata,ugasen i nije paljen svo vrijeme a kad sam ga upalio ne pokrece se...na ekranu izlazi poruka da nema signala.Kuleri rade,onaj na napajanju i na procesoru,cujem da se pokrene hard disk,vadio sam bateriju i resetovao bios dzamperom,vadio ram,mjenjao ga drugim,nista,uvijek isto.probao monitor i kablove drugim racunarom,ok je to. vadio napajanje i probao drugim,isto. Nema nikakvog signala kad ga upalim,ne pisti a kad izvadim ram pisti tri puta dugo,znaci ''pistanje'' radi. Racunar je sa integrisanom grafickom pa otpada i ona..sta moze biti,da li je moguce da ne radi maticna ploca na novom racunaru?

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Svet racunara

Poruka od bojan_kv » petak, 6. sep. 2013. u 13:35h

A da slucajno ne pravi problem baterija od biosa? Meni se desilo jednom davno, da mi se ispraznila baterija. Bas nemam neku drugu ideju... I ja bih istim metodama kao i ti isao...
EDIT : Zaboravio sam da napomenem da isto racunar nije koriscen, ali neka 2-3 meseca i stajao u hladnom.
Poslednja izmena: bojan_kv, na dan petak, 6. sep. 2013. u 15:32h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » petak, 6. sep. 2013. u 15:10h

Menjaj bateriju.

mbole
Poruka: 14903
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 8. sep. 2013. u 03:39h

I da baterije nema uopste, sliku bi morao da dobijes. Samo bi bila izgubljena podesavanja BIOS-a.
Probaj da mu ubodes neku VGA karticu, da zaobidjes integrisanu.
Djak pesak :)

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Poruka od Pandur » nedelja, 8. sep. 2013. u 06:40h

goja piše: Racunar je sa integrisanom grafickom pa otpada i ona..sta moze biti,da li je moguce da ne radi maticna ploca na novom racunaru?
ako racunar pisti kad se izvadi neka komponenta,(u tvom slucaju ram memorija),to znaci da je maticna ploca ziva.... ako ima integrisanu grafiku,ko kaze da ona nije fabricki neispravna???? po svemu nabrojanom od simptoma,ja bih bas rekao da ne radi integrisana grafika,i za probu bih ubacio neku graficku u slot za to predvidjen,pci-e,ili agp,zavisi od starosti masine koji slot imas za graficku..... isto tako moze biti jedan stick ram memorije u defektu,pa ne pisti je ga ploca prepoznaje kad je uboden,ali ram ne radi posao za koji je namenjen,pa komp ne baca sliku....vadi po jedan stap rama pa pali komp,ili izvadi sav ram i ubaci neki provereni koji radi 100%,pozajmi od drugara cisto za probu..... redosled radnji bi po mom misljenju bio prvo probaj ram,pa onda graficku....

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 8. sep. 2013. u 19:47h

Dodao bih i napojnu, moj komp je prije par godina tako, upališ ga, gori lampica, ali ništa se ne dešava.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1400
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » nedelja, 8. sep. 2013. u 21:09h

polovna ploca je dzaba para, novih za taj cpu star par godina nemas
ocigledano je da ne ide signal s ploce, odnosno int.grafike na monitor, da ide poruka no signal na monitoru bi nestala i bio bi crn ekran ako je neki drugi problem
mozes eksperimentisati s grafickom ali to je gubljenje vremena, kupi plocu, ovo sto se tice rama nema veze boot screen ide bez rama
napajnje 99,9 % nije jer njemu ne smeta sto stoji godinama, smetaju mu gromovi i promjene napona mreze

Iosis
VIP
Poruka: 8417
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 8. sep. 2013. u 21:17h

Znam da ne može od stajanje, ali moglo je baš nešto da bude u momentu kada ga je ponovo uključio.
Neka ima i to na umu.
Kada se meni to desilo, ništa nije htjeo, čak ni disk nije pokretao, nije se čulo zujanje.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Estariol
Poruka: 960
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » nedelja, 8. sep. 2013. u 21:52h

mbole piše: Probaj da mu ubodes neku VGA karticu, da zaobidjes integrisanu.
+1 thumbsuph
Poslušaj Boleta, pre ngo što išta kupiš. Svi simptomi i po mom iskustvu ukazuju na to da ti je riknula integrisana grafika. Pozajmi grafičku od nekoga, ubodi je u odgovarajući slot na matičnoj i pokreni računar. Ako baci sliku to je to.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

goja

Poruka od goja » nedelja, 8. sep. 2013. u 22:32h

ddr2 je stik ram-a... u jednom slotu ne pisti,kad je sasvim izvadim pisti i kad je prebacim u drugi slot pisti,ne nalazi je u drugom slotu,nju sam probao mjenjati sa drugim stikom,karticom ili kako se vec zove ,ista je stvar,u jenom ne pisti i ne radi u drugom pisti i ne radi.. nemam sad kod sebe graficku karticu da probam ali cu je naci i probati,jedino ona je jos ostala ''nedokazana''... sve sto sam mogao naci na netu kao savjete sam probao,sem nje...hvala,bratijo,naci cemo sta ga zulja...
ne rekoh,na ekranu se poruka ''no signal'' zna pojaviti i kad nije ustekan ,veljo...ekran je dibidus crn,ne daje mu apsolutno nista,cak ni ta poruka nema veze sa samim racunarom..cuje se sve regularno i svaki put se po zvuku ponadam da ce da bljesne monitor ali prc..zasuste ventilatori,oba,zaskalja hard ali nema piska i mrtav..

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 8. sep. 2013. u 23:16h

Koja je konkretno ploca u pitanju?

goja

Poruka od goja » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 00:17h

MSI,Bole...ako treba jos neka oznaka,nemam pojma,iskreno receno...evo slike ploce..nije sa tog racunara,konkretno ali su identicni,oba kupljena istovremeno,ovaj radio pomalo,mozda dva sata sve skupa,onaj drugi nista...
Slika

Uploaded with ImageShack.us

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 00:45h

Na svakom je no signal ako nema signala, bio monitir otkacen ili zakacen tamo gdje ne dobija signal, njemu je isto
Skini bios pa preflesaj maticnu na slijepo, nemas sta izgubiti a mozda se probudi

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 09:31h

Ploca je model G31M3 V2
E sad, nevolja je sto postoji jos jedan sufiks, tako da i dalje ne znam koja je tacno verzija
imas g31m3 F v2, g31m3 L v2 i g31m3 LS v2

Nema neke svrhe flasovati BIOS ako ne znas da je bas to uzrok, sto je ovde malo verovatno.
A i "malkice" je teze na ovoj skinuti BIOS, posto je SMD zalemljen na plocu.

Sto se tice RAM-a, prema uputstvu prvo popunjavas slot 1 (blizi procesoru). To jest obrnuto od ovoga sto je na slici.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 09:50h

Ja bih flesao iz zajebancije da probam, ne bi bilo prvi put da se probudi, svejedno mu je najjbolja solucija polovna ploca sa tim socketom i onboard vga, moze mozda kupiti i graficku ali ko mu garantuje da ce raditi
Jos jednom, ram je nebitno u kom je slotu ili je izvadjen, boot screen nema veze sa ramom

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 10:34h

Da li ti je i na problematicnom compu prikacen ovaj manji kabl od napajanja, sa 4 pina?

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 11:31h

da je to tako jednostavno ja bih bio gladan, srecom nije :jeeej:

goja

Poruka od goja » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 11:36h

Vladane,kad gledas u ovu sliku,kao da gledas u kuciste racunara koji ne radi,identicno je sve spojeno...opet,ovo je racunar koji radi,drugi je mrtav..sve sam sa ovoga stavljao u ''onaj'' i on ne radi,osim same maticne i ''neke'' graficke kartice koju za sad nemam..e,nisam vadio hard disk iz ovoga da probam ali se i na felericnom cuje da se pokrene...racunam da bi se na ekranu pojavilo nesto ako ne radi ili je u frci hard disk,a?

veljo,ne sviraj,nisi rodjen sa mikro cipom,vec si naucio to jer te zanimalo... aj sad to iskoristi i rijesi ovo da ne ucimo svi,ima nas koji se zadovoljavamo osnovama...

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 11:56h

Rekao sam ti, kupi polovnu plocu, jeftinija je od vremena koje ces izgubiti bez veze
Hdd ne moze uticati, moze proc ali malo vjerovatno, toliko malo da nisam htio da napominjem, 1% proc i napajanje, 99 % ploca

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 11:59h

veljo_81 piše:Jos jednom, ram je nebitno u kom je slotu ili je izvadjen, boot screen nema veze sa ramom
Aha, natrocito kad imas integrisanu grafiku koja koristi deo upravo tog RAM-a, kao svoj :) a sve i da nije integrisana, Boot screen radi u cistom tekst modu koji je tu jos od XT-a, i video memorija se mapira u gornjih 384 KB od A0000 do FFFFF prvog megabajta.
Bas bih voleo da vidim tu plocu koja ce da ti prikaze bilo sta na ekranu kada nema RAM-a.

Goja, ako si negde u blizini vozdovca, donesi sutra, preksutra to sokocalo pa da ga mucimo malo. Javi se na PP da se dogovorimo.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 15:54h

Eto, rijesen problem, odnesi covjeku nek ti zavrsi bez zamjene mb ili dodavanja graficke

goja

Poruka od goja » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 16:22h

ma nisam,na moju zalost...u Brckom se sva prica desava...

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 17:20h

Jesi ti siguran da je to damo tako umrlo, nisi probavao neki tjuning da mu radis, ako jesi priznaj :)

goja

Poruka od goja » ponedeljak, 9. sep. 2013. u 20:19h

hehehhe..ne razumijem se u to u toj mjeri da nesto budzim,ja se bojim i jacu ram staviti a ne da nesto drljam...jok,brate,nije uopste paljen...sad se ne sjecam da li je bio ustekan u struju,da ga nije grom ozegao...da nisam bio prisutan kad je lik instalirao xp,rekao bih da su uvalili pokvaren komp ali sam ih ja raspakovao i gledao kako svaki ozivljava...

Estariol
Poruka: 960
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » utorak, 10. sep. 2013. u 22:09h

Imaš PCI experes slot za grafičku, pozajmi grafičku karticu od nekoga na pola sata pa mu je vrati. Male su šanse da je RAM memorija problem po mom iskustvu.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“