Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fićo najbolje auto na svijetu!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14903
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Fićo najbolje auto na svijetu!

Poruka od mbole » utorak, 27. avg. 2013. u 01:18h

Pandur piše:a i prilicno sam dokon u zadnje vreme,nemam sta da radim a nisam navikao da ne radim nista,pa trazim tako neke zanimacije da se zanimam :D
Pa bolje nadji neku plavusu sa dobrim trapovima pa se s njom zanimaj, nego sto hoces da kvaris auto :)
Djak pesak :)

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Re: Jel moze da se prevari plinski uredjaj

Poruka od Pandur » utorak, 27. avg. 2013. u 06:51h

hehehehe Bole,pa vec imam plavusu sa brutalnim trapovima ;) sa kojom se zanimam non stop(plavusa i pandur-kombinacija iz viceva) :D :D :D ,ali i to dosadi ako se stalno zanimam trapovima(njenim)....auto mi polako postaje zanimljiva stvar da ih laganica sredjujem,doterujem....ali do sada su mi drugi odrzavali aute,ja polako pocinjem sam da ucim i radim,i cilj mi je da naucim sto vise....stvarno sam se posteno zagrejao oko kola,popravki,ucenja o kolima,sistemima....zato i pitam sve sto mi padne na pamet....i prihvatim savet...evo,vise ljudi je reklo da na novijim kolima to paljenje na plin ostecuje auto pa sam odustao od te ideje,dobio sam i lepo detaljno objasnjenje zasto na starijim autima to ne smeta....ja lepo i kulturno pitam sve sto ne znam,vi poznavaoci mi lepo i kulturno odgovorite....sve u svemu ovo je jedan lep forum.... :) :) :)

mbole

Poruka od mbole » utorak, 27. avg. 2013. u 08:41h

Ako te zaista interesuje, potrazi staru knjigu "Zastava 750", izdanje Tehnicke knjige. Najbolje ako nadjes onu sa sivim koricama, koja mislim da je izdata negde 70-tih.
Deluje sasavo preporuka za knjigu koja pise o fici, staru 40-tak godina ali...
Jedna od retkih knjiga koja detaljno opisuje principe rada pojedinih sklopova automobila (danas takve vise ne prave). Naravno konkretna resenja su razlicita od onoga sto se pravi danas, ali postoji gomila stvari koje su univerzalne. A kad znas princip, nije ga tesko primeniti na novo tehnicko resenje.

Pandur

Poruka od Pandur » utorak, 27. avg. 2013. u 09:07h

zvucace cudno,ali ja VEC IMAM dve knjige o fici,jednu za model iz 1977-e godine sa 30ks,i jednu za model iz 1984-e sa 25ks,cale je imao oba automobila u svoje vreme,nove ih kupio,pa knjizice uredno sacuvao do dan danas,iako je fice prodao :D :D :D e,a najzanimljivije,pred odlazak u penziju caletu sam rekao da moze da bira sta da mu kupim da vozi,da se ne guraju oko jednih kola keva i cale i burazer,znaci koji god pozeli auto do par hiljada eura,da ima da ide gde god pozeli,kad god pozeli,ukljuci klimu i vozi......i cale mi rekao da mu kupim ficu....ja crko od smeha mislio da se covek zeza,a on ozbiljan!!!! Kaze ni jedan auto kao fica hahahaha , i posle visemesecnog ubedjivanja,on ostao pri svome,nece nista osim fice.... ja ne znam sta da radim..... :( gde bre da mu nadjem ficu u danasnje vreme.....

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 27. avg. 2013. u 20:21h

pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Pandur

Poruka od Pandur » utorak, 27. avg. 2013. u 20:46h

pazi ladno ima fica,samo mnogo su daleko...samo treba da prevalim put od 400km do Prokuplja da se ispostavi da je fikus lesina:)))) ma naletece u Zrenjaninu kad tad neki fin fica,kupicu mu ficu preko zrenjaninskih oglasa.... on voli one standardica varijante,da izgleda sto vise fabricki,bez budzenih detalja i sl....

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » utorak, 27. avg. 2013. u 20:56h

mbole

Poruka od mbole » sreda, 28. avg. 2013. u 09:25h

Pandur piše:hehehehe Bole,pa vec imam plavusu sa brutalnim trapovima ;) sa kojom se zanimam non stop(plavusa i pandur-kombinacija iz viceva) :D :D :D ,ali i to dosadi ako se stalno zanimam trapovima(njenim)....
Aha, ti si onda poseban slucaj, koji treba da trazi crnku, da razbije dosadu :)

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 28. avg. 2013. u 10:34h

ok,sad vidim da ih ima i blize zrenjaninu,ali fica za 4000eura hahahaha ,pa za 2500 eura hahahaha ,pa za 1450 eura hahahaha ....znaci strasssnoooo,da li su ti ljudi POLUDELI???? a fice nista spektakularno,ima lepih ali toliko lepih da vrede 4000eura NEMA!!! a cale zapeo pa zapeo,e stvarno cu kupiti najveci krs od fice koji nadjem za 150-200 eura,dati 500eura majstoru i srediti ga kao bombonicu da cale ima njegovog cenjenog ficu dok je ziv ;))))) jbt da fica kosta tri puta vise nego moj eskort....ne razumem....

bole,jes pa da me zena stavi u top :D ta kakva je,ni ja jos nebi znao da imam svalerku,a ona bi vec znala da imam svalerku hahahaha hahahaha hahahaha

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 28. avg. 2013. u 11:19h

Jedan od onih koje sam ti poslao (žuti, ako se sećam) je u Pančevu, sveže okrečen i 400e ;)

EDIT: http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ana_hitno/
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » sreda, 28. avg. 2013. u 12:27h

Pa posto je prestao da se pravi pre 30-tak godina (ako se dobro secam 1984 ili 5), fica ti je sad oldtimer, pa shodno tome i cena, ako je primerak ocuvan.

A za svaleraciju... sto nisi pazio kad si se zenio nego si birao ko da je za tvoju struku :) sad ti nema pomoci.

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 28. avg. 2013. u 14:44h

BojanM piše:Jedan od onih koje sam ti poslao (žuti, ako se sećam) je u Pančevu, sveže okrečen i 400e ;)

EDIT: http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ana_hitno/
deluje lepo,samo se pribojavam da je ispod tog svezeg ''kreca'' umesto svezeg lima jedno 3 kile gita:)))) koji ce popucati za rekordnih par meseci :D ali najverovatnije cu caleta da odvezem da pogleda auto,pa i da je ''osrednji'' opet cu platiti nekom majstoru da sredi sta god cale pozeli,nemoz covek da zivi vise od njega i njegove price....sreca pa zivimo 2 km jedan od drugog,da smo u istoj kuci,izludeo bi me skroz na skroz :D

Bole-cudo jedno ali ova ''namirise'' prevaru na kilometar,i kod drugih ljudi,jednostavno zna i oseti,valjda zenski instinkt,ko ce ga znati.....a i ona ima veze sa mojom strukom.... :doh:

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 28. avg. 2013. u 14:49h

ma kupi calu focus ili mondeo i nek se vozi ko coek

Pandur

Re: Fićo najbolje auto na svijetu!

Poruka od Pandur » sreda, 28. avg. 2013. u 16:58h

Milane,da mu kupim Lambodzini on nebi seo u njega!!!! :D Takav je,stara garda,navikao da vozi Ficu,i NECE nista drugo da vozi pod stare dane,i penziji je covek,i treba mu Fica....i toliko je dosadan da ce stvarno dobiti Ficu ovih dana.....

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 29. avg. 2013. u 08:45h

A tristaca?
Doduse njega je jos teze naci.

Pandur

Poruka od Pandur » četvrtak, 29. avg. 2013. u 11:51h

ah ahahahah,tristac,ima i prica za to....kupio cale 1971-e polovnog ficu starog 2 godine(fica bio 1969-o godiste) i ODUSEVIO SE!!!! Proslo par godina ,on pun para,prijatelji njegovi svi imali stojadine,i sl,i zezaju ga da kupi i on nesto vece jace,udobnije....teska srca je prodao ficu i kupio je ganc novog tristaca 1976-e godine,vozio ga dva dana i rekao da prodaje tristaca,i odma treci dan nakon kupovine tristaca ode covek da naruci novog ficu....tada se jos narucivalo i cekalo mesecima da auto stigne,nekad i po godinu dana je trebalo.....prodao tristaca za oko pola para od cene novog i kupio covek ficu pola godine kasnije mu je stigao,pocetkom 1977-e godine uzeoFicu 750 special,767 ccm,30ks max speed 120kmh,zver masina hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

jelchica
Poruka: 615
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » četvrtak, 29. avg. 2013. u 13:32h

Pandur

Poruka od Pandur » subota, 31. avg. 2013. u 16:56h

KONACNO,dobio je cale njegovog ficka :jeeej: :jeeej: :jeeej: jao te srece :woohoo: :woohoo: :woohoo: i veselja :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

750 special,30 ks,preeeelep,ocuvan,sredjen,od prvog vlasnika kupljen nov u srbiji 1982-ge godine,pravih 102000 na satu,prede kako radi,trosi ispod 5l benzina na 100km po recima vlasnika,nekog dedice od skoro 70 leta kome su uzeli dozvolu jer ne moze vise da vozi.... :( znaci ja nisam u zivotu video da auto bolje pali,ono je brutalno,najkraci dodir kljuca koji mogu da napravim i on upali....400 evropskih novcanica,jos registrovan do januara prednje gume nove,zadnje dobre :) evo i slika

Slika

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 31. avg. 2013. u 17:30h

Sve na svom mestu, čak je i hrom podjednako matirao hahahaha Šalim se, ne mogu sa ove jedne slike da izvalim detalje ali deluje da je za svojih 30 godina prilično u dobrom stanju.

Možda će da se nađe neko da ti nabraja šta si sve drugo mogao da uzmeš za te pare, ali učinio si ćaletu po želji i usrećio ga, a to nema cenu. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » subota, 31. avg. 2013. u 17:36h

Jel ovo slika iz oglasa, posto na njoj ima stare reg. tablice.

Pandur

Poruka od Pandur » subota, 31. avg. 2013. u 17:44h

jeste,ali isto ovako izgleda u stvarnosti :) cale je srecan toooliko,da je test voznnju obavio tek sutradan od kupovine,kad se otreznio :D

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 11. dec. 2013. u 18:36h

moram odgovoriti jos jedan post,znaci,posle izuzetnih testova koje je cale uradio sa njegovim Fickom,ispade da sam ubo dzek pot kupovinom bas ovog Ficka :D , sve pregledano,na autu nema sta da se radi,ali bukvalno nista,osim sto su stavljeni neki sjajni delovi koji idu na njega fabricki(ne znam im ime),i felne su dobile onaj oldtimerski izgled....motor je kao pracka,samo zamenjeno ulje,trosi ISPOD 5 LITARA BENZINA,dakle,prethodni vlasnik nije lagao, i to trosi kad cale penzionerski vozi,pali iz prve i na minus 8 i na plus 20 :) ide lepih 115 kmh,ide pravo kao strela kad se pusti volan,ja ga vozio,i ja odusevljen :) i stvarno,Ficko je i dalje za klasu bolji od juga ,stojadina i sl......barem po mom skromnom misljenju......

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » sreda, 11. dec. 2013. u 19:34h

E kad se setim moje fice... Ne secam se koje je godiste bila, znam da je je cale kupio '85.godine od kolege. '90. god, radjena limarija, poslednji put registrovana '98. godine. Ja je vozio, onako po selu od 2000.-2005. neregistrovanu, na pecanje...Palio je na gurku (bio je los akumulator) , ma bila zmaj...Cale je prodao 2008. nekim klincima za 50e, vozili je po sumi i slupali posle 3 dana...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 11. dec. 2013. u 21:03h

Taj Fića je muškog roda,kao i taj auto,ne to auto. Fiću volimo ali je po tehnologiji 30g iza yuga i stojadina.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21496
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 11. dec. 2013. u 21:31h

nešo,ja sam promenio naslov iz sprdnje... nijesam bio ozbiljan!
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Zaključana

Povratak na „Off topic & Free time“