Registracija na invalida
- MatkE92
- Poruka: 14
- Član foruma od: utorak, 1. jan. 2013. u 14:33h
Registracija na invalida
Ima li iko iskustva sa registracijom vozila na invalida. Potrebne papirologije za registraciju na invalida, ovlašćenja. Dobra i loša iskustva ??
Kod mene je konkretno problem što mi je registracija za Ford-a 50.000 din (mnogo je)
A moja rođena baba sa tatine strane (Nosimo isto prezime) Je invalid sa dovoljnim procentom invaliditeta da bi se auto mogao na nju registrovati i onda registracija bude tipa 15.000 din. Velika usteda je u pitanju i nisu male pare uopste.
Pa me zanima da li bih mogao da registrujem kola na babu i da ih ja koristim ??
Izvinjavam se ako ima ista tema na forumu ali ja sam tražio i stvarno nisam uspeo da je nadjem.
Kod mene je konkretno problem što mi je registracija za Ford-a 50.000 din (mnogo je)
A moja rođena baba sa tatine strane (Nosimo isto prezime) Je invalid sa dovoljnim procentom invaliditeta da bi se auto mogao na nju registrovati i onda registracija bude tipa 15.000 din. Velika usteda je u pitanju i nisu male pare uopste.
Pa me zanima da li bih mogao da registrujem kola na babu i da ih ja koristim ??
Izvinjavam se ako ima ista tema na forumu ali ja sam tražio i stvarno nisam uspeo da je nadjem.
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Registracija na invalida
Koliko ja znam, ne bi trebalo da imas problema. Samo napravis ovlascenje da imas za preko granice, cisto ako naletis na nekog nervoznog pandura, uglavnom ni ne pitaju za to. Kod nas ne bi trebalo da imas problema. Znam par ljudi koji godinama tako voze i nemaju problema.
Fiesta!!
- MatkE92
Pa ono i ja sam čuo da dosta ljudi to radi ali nemam nikog da se posavetujem. A sto se tiče toga za inostranstvo sumnjam da ću igde ići, a i ako budem isao kolima neću ići sigurno, lakse mi sednem u autobus i uživam
U svakom slučaju hvala 

- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
registarcija je i manja, treba 80 % invalidnosti ili 60 % donjih ekstremiteta, mislim da sada moze i ako je auto na tvoje ime, recimo na dete nemozes da prevedes auto, al mozes da registrujes sa popustom, to sam video a kako pravno neznam
http://www.registracija-vozila.rs/index ... 92&lang=sr
http://www.registracija-vozila.rs/index ... 92&lang=sr
- MatkE92
E vidis ovo što si mi napisao mi rešava probleme vezane za prenos vlasništva. Naime kola su bila dole u Novom Pazaru i odjavljena su tamo ali koliko sam skontao da bih morao tamo otići da se odradi prenos, a nekako mi nije bas da maltretiram babu kojoj je amputirana noga da je vozam do Novog Pazara i nazad , ona živi u Valjevu. To ako stvarno može da se kola vode na mene a da se registruje na nju pa to bi mi bilo rešenje 
Svakako kad se sve završi ostaviću sve sta treba i kako , i kako može a kako ne da znaju ostali za ubuduće.
Ako neko već zna slobodno nek podeli sa nama to

Svakako kad se sve završi ostaviću sve sta treba i kako , i kako može a kako ne da znaju ostali za ubuduće.
Ako neko već zna slobodno nek podeli sa nama to

- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Ako je baki amputirana ispod kolena nema nista, ako je iznad onda moze. Video sam licno kako zena registruje auto, ima dete nemam pojma sta, znaci auto je bio na nju, a kako nisam pitao, to nigde nepise....
- MatkE92
Jeste iznad i ima procneat preko 80% tako da može sigurno. Hvala
Evo sad sam našao da mogu roditelji registrovati auto sa popustom za invalide u koliko imaju decu sa invaliditetom za koju se staraju.
I našao sam da se kola mogu registrovati na invalida bez toga da invalid mora imati vozačku dozvolu. To je za sad. Javljam za dalje.
Evo sad sam našao da mogu roditelji registrovati auto sa popustom za invalide u koliko imaju decu sa invaliditetom za koju se staraju.
I našao sam da se kola mogu registrovati na invalida bez toga da invalid mora imati vozačku dozvolu. To je za sad. Javljam za dalje.