TESKO JE U TUDJINI
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
TESKO JE U TUDJINI
Drugar mi pre 10 god emigrirao u Australiju i sad je dosao da nas obidje.Kroz razgovor mi da adresu i ja malo odem na Google map da vidim kako je.Sad mi lepo dodje da odgrizem svoju zadnjicu jer sam i ja mogao da odem sa njim ali sam slusao nase zaostale ljude i price da je to zabacena zemlja,tudjina,nastala od robijasa itd.Inace covek tamo radi isti posao kao ja ovde. Evo adresa pa ko zeli moze malo da se proseta ulicama celog tog kraja,samo treba onog cikicu iz gornjeg levog ugla da spustite na ulicu i da se setate kao da ste tamo.
Odete na GOOGLE MAP i ukucate -Kinta Street, Kuraby, Queensland, Australia
Voleo bih da cujem i vase komentare
Odete na GOOGLE MAP i ukucate -Kinta Street, Kuraby, Queensland, Australia
Voleo bih da cujem i vase komentare
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13480
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: TESKO JE U TUDJINI
Imam tetku i tecu koji su vec 10-ak godina u Australiji (Sidnej) i njima je odlicno. U poredjenju sa Amerikom, Australija je idealna za imigrante jer ima dosta posla na crno i to je ustvari tamo sasvim legalno.
Dok u Americi niko nece ni da te zaposli na crno jer sam gazda rizikuje ogromne kazne (a radnik deportaciju), u Australiji je ustvari potpuno legalno raditi na crno 7 dana, kao neki probni period. A naravno papiri se uvek mogu srediti da izgleda kao da si bas taj dan poceo "probni rad" u slucaju da dodje kontrola. U njihovom slucaju, probni rad na crno traje vec dobrih 10-ak godina.
Tako da im je odlicno. Istina je da rade dosta teske poslove (on na gradjevini, ona cisti po kucama), ali su prosle godine kupili stan, imaju dva novija auta (Mitsubishi Triton i Holden Commodore), na godisnje odmore idu cesto ... Zive bas Australijski san.
Dok u Americi niko nece ni da te zaposli na crno jer sam gazda rizikuje ogromne kazne (a radnik deportaciju), u Australiji je ustvari potpuno legalno raditi na crno 7 dana, kao neki probni period. A naravno papiri se uvek mogu srediti da izgleda kao da si bas taj dan poceo "probni rad" u slucaju da dodje kontrola. U njihovom slucaju, probni rad na crno traje vec dobrih 10-ak godina.

Tako da im je odlicno. Istina je da rade dosta teske poslove (on na gradjevini, ona cisti po kucama), ali su prosle godine kupili stan, imaju dva novija auta (Mitsubishi Triton i Holden Commodore), na godisnje odmore idu cesto ... Zive bas Australijski san.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
tuginata pusta da ostane
koja od libeto me razdeli
što go čekam vreme tri godini
ke go prašam mladi pečalbari
dali go vidovte mojto libe
od tugina doma da mi ide
na treća godina pismo prati
i mi piše nema da se vrati
ne se vraća druga si zaljubi
i za neja toj si se oženi
tuginata pusta da ostane
koja od libeto me razdeli
što go čekam vreme tri godini
ke go prašam mladi pečalbari
dali go vidovte mojto libe
od tugina doma da mi ide
na treća godina pismo prati
i mi piše nema da se vrati
ne se vraća druga si zaljubi
i za neja toj si se oženi
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Uvek se setim DelBoy-a: "I mean if your great grandad hadn't have been a bloody villain you could have been one of us"

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Iskren da budem,Amerika me nikada nije privlacila,Kanada mi je zanimljiva ali od kad znam za sebe,sama pomisao na Australiju mi zagreje krv.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
stric i strina se prije godinu dana vratili za stalno, nakon 44 godine dole
nije baš da i tamo cvatu ruže.. u početku su oboje radili po 2 posla, samo da mogu djecu školovat - priuštili su im privatne škole i svašta nešta..
bratić prije mjesec dana bio u posjeti, ali na kratko i sad i on razmišlja da dođe. za posao se ne brine, može na bilo kojem aerodromu dobit posao u roku odmah..
btw stric je tu kupio insigniju prije godinu dana, platio ju je 220 000kn, a tamo je ista takva 110 000 dolara (holden insignia, jel)..
što se tiče amerike, tamo su jedino auti jeftiniji i gorivo. a kanada je posebna priča. jedan drug je bio tamo neko vrijeme i isto se vratio u hr (nakon što si je zaradio pare
)
nije baš da i tamo cvatu ruže.. u početku su oboje radili po 2 posla, samo da mogu djecu školovat - priuštili su im privatne škole i svašta nešta..
bratić prije mjesec dana bio u posjeti, ali na kratko i sad i on razmišlja da dođe. za posao se ne brine, može na bilo kojem aerodromu dobit posao u roku odmah..
btw stric je tu kupio insigniju prije godinu dana, platio ju je 220 000kn, a tamo je ista takva 110 000 dolara (holden insignia, jel)..
što se tiče amerike, tamo su jedino auti jeftiniji i gorivo. a kanada je posebna priča. jedan drug je bio tamo neko vrijeme i isto se vratio u hr (nakon što si je zaradio pare

Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
vise je bitno od kakvog si materijala sacinjen nego u kojoj zemlji, od gore pomenutih, ces se zadesiti..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
[youtube][/youtube]911s [SK] piše:Uvek se setim DelBoy-a: "I mean if your great grandad hadn't have been a bloody villain you could have been one of us"![]()

-
Stric i strina su ti se posle 44 godine zivota u Australiji vratili u hrvatsku sa gomilomk para i sad mogu da pricaju kako je tesko tamo.Od mog drugara cale je bio u Sidneju 5 god i vratio se ovde pre 20 god i od kad ga ja znam on kune onaj avion sa kojim se vratio.Kaze da mu je bilo bolje da ga je u Australiji pojeo krokodil nego sto se vratio u Srbiju.
- Pančevac
od sve rodbine,familije,prijatelja po raznim kontinentima,svi se zale kako im je tesko ali niko se ne vraca.istinu,samo jedan drugar iz svice kaze da mu je super.
jadni svi ostali,samo se pate
jadni svi ostali,samo se pate

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- totti
- milan_gt
pa sta je s tim coekom..ako je ost'o bez para moze da ukrade biciklu i da se vrati..ili da zovne shaleta kad krene iz nemackU da ga pokupi..kakav tandem 

- Talladega_500
- Yankee
Samo zato sto je negde tesko ne znaci da odmah treba da se vrati, jer danas nigde nije lako. Ono "tesko mi je u Americi/Kanadi/Nemackoj/Australiji, pa ajde da se vratim u Srbiju, tamo ce mi biti lakse"?Pančevac piše:od sve rodbine,familije,prijatelja po raznim kontinentima,svi se zale kako im je tesko ali niko se ne vraca.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Retko ko je otišao preko zato što mu je ovde bilo super, ali znam dosta njih koji su poklekli pred izazovima i vratili se nazad pod parolom "better the devil you know".
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- totti
Možda nije još dovoljno zaradio za uvodjenje internetamilan_gt piše:pa sta je s tim coekom..ako je ost'o bez para moze da ukrade biciklu i da se vrati..

- milan_gt
mozda se tamo lose sluzi jezikom..xaxaxa..xexexexe
- Pančevac
ma svima je tamo bolje nego ovde.kukaju iz razloga da slucajno neko im ne trazi kintu ili sl.Talladega_500 piše:Samo zato sto je negde tesko ne znaci da odmah treba da se vrati, jer danas nigde nije lako. Ono "tesko mi je u Americi/Kanadi/Nemackoj/Australiji, pa ajde da se vratim u Srbiju, tamo ce mi biti lakse"?Pančevac piše:od sve rodbine,familije,prijatelja po raznim kontinentima,svi se zale kako im je tesko ali niko se ne vraca.

ovde niko nema kredit i sve je badava

vidis ja zaboravio za njegatotti piše:Doca?Pančevac piše:samo jedan drugar iz svice kaze da mu je super.

- totti
Ja se pretplatio na Spice platinum u nadi da ću ga tamo videti, kad ono ćorak... 

- Talladega_500
- Yankee
Da ti iskreno kazem, i ovo sam primetio kod mnogih imigranata (ne samo sa Balkana vec iz celog sveta, jer sam radio sa njima), mnogo veci "izgovor" je nezahvalnost. Ono, das rodjaku $100 (i pomnozi taj broj sa brojem rodjaka), a on te gleda u stilu "dao si mi samo $100, sta cu ja od toga, ti to zaradis i potrosis za 5 minuta" ...Pančevac piše:ma svima je tamo bolje nego ovde.kukaju iz razloga da slucajno neko im ne trazi kintu ili sl.kuknjaza se zasniva na fazonu:''tesko je nama tamo,sve je tamo skupo...imamo kredit...''
ovde niko nema kredit i sve je badava![]()
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Realno gledano, nigde nije lako, svuda moraš da uložiš neki radi i trud da bi zaradio novac. Samo što negde uložiš mnogo više rada i truda za manje novca, a pritom budeš egzistencijalno ugrožen.
Ne znam Talle koliko poznaješ stanje i priliku u Srbiji, ali da si tih 18 meseci svaki dan proveo po nekoliko sati detaljno prateći svu domaću štampu ne bi stekao sliku ni o 20% stanja ovde. A znam da tamo u Americi pišu sve i svašta o Srbima, od toga je tačno 5%, a ostalo je propaganda. Ovde prosto treba da budemo srećni što nismo, za razliku od Iračana, Egipćana, Libijaca i ostalih, masovno izginuli onomad kad su nas bombardovali, milosrdnog andjela radi. Mi ovde kad čitamo stranu štampu koja izveštava o nama prosto ne možemo da se načudimo tolikoj količini laži i antipropagande.
Ne znam Talle koliko poznaješ stanje i priliku u Srbiji, ali da si tih 18 meseci svaki dan proveo po nekoliko sati detaljno prateći svu domaću štampu ne bi stekao sliku ni o 20% stanja ovde. A znam da tamo u Americi pišu sve i svašta o Srbima, od toga je tačno 5%, a ostalo je propaganda. Ovde prosto treba da budemo srećni što nismo, za razliku od Iračana, Egipćana, Libijaca i ostalih, masovno izginuli onomad kad su nas bombardovali, milosrdnog andjela radi. Mi ovde kad čitamo stranu štampu koja izveštava o nama prosto ne možemo da se načudimo tolikoj količini laži i antipropagande.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Talladega_500
- Yankee
Ovo je ona cuvena urbana legenda da Ameri misle i pricaju sve i svasta o Srbima, ali zaista nije istinita jer smo mi za nih samo jedni od mnogih o kojima ne znaju bas nista.911s [SK] piše:A znam da tamo u Americi pišu sve i svašta o Srbima, od toga je tačno 5%, a ostalo je propaganda.
90% Amerikanaca nezna ni sta je Srbija, od ostalih 10% - 5% je mesa sa Siberijom, a mozda ostalih 5% znaju da je drzava nego u Evropi. Na prste jedne ruke bi mogao da izbrojim broj Amerikanaca koji su znali odakle sam kad bi im rekao da sam iz Srbije.
Ja imam obicaj da svako jutro kupim novine i prelistam ih, zaista ne pamtim kad sam procitao bilo sta o Srbiji u njima. Ako je i spomenu, to bude uglavnom u sport sekciji kad pricaju o Djokovicu.
- Pančevac
slazem se sa tobom u potpunosti.ali,niko im ne trazi nista(barem moja porodica).pitas ih za zdravlje,kako su ,sta imaju novo a oni odmah raspale po finansijamaTalladega_500 piše:Da ti iskreno kazem, i ovo sam primetio kod mnogih imigranata (ne samo sa Balkana vec iz celog sveta, jer sam radio sa njima), mnogo veci "izgovor" je nezahvalnost. Ono, das rodjaku $100 (i pomnozi taj broj sa brojem rodjaka), a on te gleda u stilu "dao si mi samo $100, sta cu ja od toga, ti to zaradis i potrosis za 5 minuta" ...Pančevac piše:ma svima je tamo bolje nego ovde.kukaju iz razloga da slucajno neko im ne trazi kintu ili sl.kuknjaza se zasniva na fazonu:''tesko je nama tamo,sve je tamo skupo...imamo kredit...''
ovde niko nema kredit i sve je badava![]()

- milan_gt
ja sam posle 2 meseca u usa od plate kupio motor, auto i ziveo u 100m2..pljunem sa terase u bazen, pljunem malo dalje okean..
- totti
Obzirom da u Srbiji preovladava STOKA, možda ni ne zaslužujemo bolje.
A ko god da je bio malo duže u inostranstvu zna da u velikoj većini zemalja uopšte nije lako.
Svi pominju ogromne plate itd, a one u većini slučajeva nisu uopšte ogromne. Pitajte Macanelija da li u Italiji može da se iznajmi dvosoban namešten stan za 250€ mesečno, ili da mesečni račun za utrošenu struju za stan od 70 kvadrata bude 30€.
Ja nigde nisam video (osim na TV-u u drugim banana državama) da su kafići i centralna gradska pešačka ulica puni u svako doba dana.
Daleko od toga da smatram da je ovde ipak dobro... Ali nije ni "tamo" baš tako bajno i sjajno
A ko god da je bio malo duže u inostranstvu zna da u velikoj većini zemalja uopšte nije lako.
Svi pominju ogromne plate itd, a one u većini slučajeva nisu uopšte ogromne. Pitajte Macanelija da li u Italiji može da se iznajmi dvosoban namešten stan za 250€ mesečno, ili da mesečni račun za utrošenu struju za stan od 70 kvadrata bude 30€.
Ja nigde nisam video (osim na TV-u u drugim banana državama) da su kafići i centralna gradska pešačka ulica puni u svako doba dana.
Daleko od toga da smatram da je ovde ipak dobro... Ali nije ni "tamo" baš tako bajno i sjajno