Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Novi Sad, put, parking, koncert....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Novi Sad, put, parking, koncert....

Poruka od CrnaTica » sreda, 25. apr. 2012. u 22:04h

ekipa, postoji velika šansa da se idući tjedan nađem u New Now-u
kako nisam dosad nikad putovao negdje izvan svoje bananarepublike.. imate neki savjet kuda ić? polazna točka je Osijek...
ić na Erdut, Odžake, Palanku ili prvo do Vukovara i Iloka pa onda do Palanke?
možda najvažnije, kakvi su plavi šerifi uz cestu mrgreen
tj jesu ko ovi kod nas, da stoje na svakom ćošku i kad vide da voziš normalno, da nemaš alkohola, idu gledat jel imaš gume namontirane koje su u papirima...

e da, i kad uđem u NS, gdje u blizini Trga Slobode ostavit auto? (može neka ulica ili nešto, imat ću navigaciju)
neki će možda pogodit, išlo bi se na Đoletov koncert.. i zato unaprijed molim bez nepotrebnih komentara, znam da su taj vikend kod vas izbori i tako to.. thumbsuph

edit
zaboravio sam ono najvažnije... gdje kupit dinare i gdje u blizini nešto kvalitetno, a jeftino pojest i popit mrgreen
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Novi Sad, put, parking, koncert....

Poruka od knez91 » sreda, 25. apr. 2012. u 22:57h

Ovako, posto su ovih dana protesti poljoprivrednika, kada ce se to zavrsiti (valjd brzo) ali se ne zna, po meni je bolje da ides na vukovar, ilok.

Vozi po ogranicenju, sa novim radarima uglavnom nemaju tolernaciju(nisu me jos kaznili), za alkohol nikako ako ces voziti, ima ih vikendom na par mesta, ako ih mimoidjes lepo, ali ako naidjes na njih sig ce te zaustaviti (prave levak, blokiraju tu ulicu), i to su uglavnom ulice po centru, bulevarima.

Trg ti je podvucen, a ovo crveno okolo ti je parking (ima ih vise) i to su gde ima vise mesta, ali sumnjam da ce tada tu biti mesta, najbolje je da ides okolo ovim glavnim ulicama i trazis sa strane, tj ima parking pa tu negde zabodes kola i dalje pesaka. A i mozda da ostavis kola negde skorz na drugom kraju grada, tipa zeleznicka stanica i odatle taksijem, izace te oko 1E, tj 100din.

Dobro jelo kada ides od trga ka futsokoj ulici, (tj ides jevrejskom ulicom) i skrenes desno u gajevu ima banjalucki cevap, tj je neko mesiste, a ako hoces brzo nesto predlaze picu u karibiku (to pitaj nekog to svi znaju ima je na vise mesta).
http://postimage.org/image/5u8gqhubn/

Menjacnica, ako budes pesacio 1km, siguno ces naici bar na jednu, preporuka je da poneses evropsku valutu jer nemaju sve menjacnice vasu valutu.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » sreda, 25. apr. 2012. u 23:11h

zahvaljujem thumbsuph

i mislio sam nosit europske novce.. njih svi vole lol
a ovisno o vremenu kad krenemo, pogledat ćemo kod nas u mjenjačnicama, netko mi je bio pričao da se može kupit dinare, al ak se više sjećam tko mi je rekao, di i kada XD

što se tiče plavih.. i inače ne pijem, pogotovo kad vozim.. eventualno ak popijem na nekom koncertu pivo, al to obično bude na početku pa da do kraja ishlapi iz mene :D

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » sreda, 25. apr. 2012. u 23:17h

nnc

Pa sada da menjas tamo mislim da ces puno da izgubis, tj da je velika razlika u kursu, ovo za euro ti je sig varijanta.

Toliko mozes, tj sve zavisi od tebe, kako se primi na tebe :P ali sa alkoholom su rigorozni.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » sreda, 25. apr. 2012. u 23:45h

Ja idem preko BP i Vukovara kad idem za Osijek, solidan je put..na plavce ces najverovatnije naleteti negde usput, drz` se ogranicenja koliko mozes :D, najcesce su na ulazu u NS kroz Veternik i to na vise lokacija na istom putu, takodje i 3,4 km posle BP kod pumpe Poloj, polako i kroz naseljena mesta..ne bi trebalo da te cimaju, ako je rutinska nece te zadrzati i trkeljisati auto iz cista mira, gume mozes koje hoces, nemamo to u zakonu ;), prvu pomoc, prsluk pretpostavljam da i kod vas traze..

U centru NS imas garazu na sprat kod pozorista http://maps.google.rs/maps?hl=sr&ll=45. ... r&t=m&z=19, placas po satu, cini mi se 40 din, manje od 3 kune da lakse razumes, po ulicama se placa u okolini centra, u crvenoj zoni je ograniceno zadrzavanje na 2h na istom mestu, u plavoj mozes koliko hoces, parking kartu kupis na trafici, od 21h-07h se ne placa, mozes parkirati i negde malo dalje ako ces se vise zadrzavati na istom mestu a ne zelis da placas parking, recimo u ovoj okolini http://maps.google.rs/maps?hl=sr&ll=45. ... r&t=m&z=18 to ti je 10ak min peske od centra ili 100din taksijem thumbsuph pogledaj i ovo http://www.parkingns.rs/parkingzone.php

Pretece me Knez thumbsuph preporucujem Karibik i Banjalucki sto rece kolega, u blizini imas i dobru pljesku i ostalo sa rostilja http://maps.google.rs/maps?q=45.255385, ... 1&t=m&z=19 a i kafanicu http://maps.google.rs/maps?q=45.252991, ... 1&t=m&z=19

Dodji sa evritjima, u svakom slucaju u menjacnici na ovoj lokaciji mozes promeniti kune http://maps.google.rs/maps?q=45.251439, ... 1&t=m&z=19 , inace menjacnica imas svuda, pitas i ne skitas :) ..

U centru imas brdo kafica i klubova da te ne upucujem na lokacije sirom grada, ako planiras da se zadrzis.. haha :D ma kavi komentari, sa ili bez izbora.. lep provod..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » četvrtak, 26. apr. 2012. u 00:06h

sto se tice puta do ns to ti je vec objasnjeno.tolerise se 10km brze na magistralama a do 20 km na autoputevima.preko toga nemoj ici ako neces da placas.mada i da ides koji km brze kazna je 50e,sto je spram vasih kazni sitnica.menjacnicu imas na futoskoj pijaci(ugao bul.oslobodjenja i jevrejske) i radi 24h.tu mozes menjati a uz put ako sta zatreba procice i eu valuta.jesti mozes svuda po sirem centru, imas dosta restorana, u samom centru ti je atina,vojvodjanska kuca, kineski , ma imas na svakom koraku restorana i kafana s jelom.cene hrane po restoranima su od 3e, piće od 1,2e.ns je prost za snalazenje, al ako si bas nesiguran ostavi auto na futoskoj, tu razmeni valutu i do centra imas nekih 500 -700 metara tu ti je i koncert i sve ostalo. lako ces posle naci auto a i izaci iz grada.alhohol se sve manje tolerise pa pazi .kod nas prolazi 0,5 znaci , mozes popiti jedno pivo slobodno.ako ti ista znaci

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 26. apr. 2012. u 00:24h

Proveri i kako bi ti banka racunala ako dizes dinare ovde na bankomatu (obicno sve preracunavaju u evro), ili placas karticom. Ne znam kolika je provizija posto zavisi od banke do banke.
U krajnjoj liniji, nije lose raspitati se, za svaki slucaj (nikad ne znas kad ce da ti zatrebaju novci za jos koje pivo :beer: ).
Djak pesak :)

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 26. apr. 2012. u 00:29h

Moram samo da ispravim sinisam, doyvoljeno je 0,3 alkohola, pa se pripazi pogotovu ako popiješ pred sam put i čaša piva može da ti napravi probleme.
Lep provod, Novi Sad je za uživanje.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » četvrtak, 26. apr. 2012. u 03:18h

Stalno sam na Relacijama B.Palanka - Sombor... moj savet je na B. Palanku.. Peko Sombora, Odzaka,Ratkova,Silbasa, B.Petrovca nikako... murije koliko hoces! mene su zaustavili 1000 puta...
U prvoj varijanti samo pripazi na izlazu iz B.P i na ulazu u Celarevo, sl opasna zona je Veternik... ostalo... samo gass! thumbsuph
Ako se odlucis na SO onda postuj ogranicenja, vezi pojas, upali farove, telefon zaboravi, prva pomoc itd... i to je to!
Sto se tice blokade puteva opet ti je bolje na B.P jer je blokada izmedju B.P i Celareva kod NISove pumpe.. a tu ih ladno mozes zaobici preko njiva! (dobar put)
Sto se tice nocne voznje preko B.P samo gass, i malo pripazi na ulazu u B.P i na tu NISovu pumpu. (tu je puna linija i dugacka krivina pa cesto se tu obilazi a plavci jedva cekaju tako nekog)
Slika

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » četvrtak, 26. apr. 2012. u 21:39h

FiestaRS piše:Stalno sam na Relacijama B.Palanka - Sombor... moj savet je na B. Palanku.. Peko Sombora, Odzaka,Ratkova,Silbasa, B.Petrovca nikako... murije koliko hoces! mene su zaustavili 1000 puta...
U prvoj varijanti samo pripazi na izlazu iz B.P i na ulazu u Celarevo, sl opasna zona je Veternik... ostalo... samo gass! thumbsuph
Ako se odlucis na SO onda postuj ogranicenja, vezi pojas, upali farove, telefon zaboravi, prva pomoc itd... i to je to!
Sto se tice blokade puteva opet ti je bolje na B.P jer je blokada izmedju B.P i Celareva kod NISove pumpe.. a tu ih ladno mozes zaobici preko njiva! (dobar put)
Sto se tice nocne voznje preko B.P samo gass, i malo pripazi na ulazu u B.P i na tu NISovu pumpu. (tu je puna linija i dugacka krivina pa cesto se tu obilazi a plavci jedva cekaju tako nekog)
ekipa, stvarno nemam rječi.. gde nać više informacija o nego na ford forumu mrgreen

znači, vrlo vjerojatno će se ić na VU, pa BP i dalje za NS.. gledao sam malo po karti.. ravnija je cesta i ima manje sela, a time i pandurije :D

pojas sam danas čak i u dvorištu zavezao :punnish:
idem okrenit auto i automatski klik lol
farovi upaljeni kad i motor, prva pomoć, prsluk i ine sitnarije - pun gepek (mini stupna dizalica, požarni aparat, točak, karnister sa 6 litara nafte),.. telefon će vjerojatno bit na šajbi, kao navigacija, a mrežu gasim na granici.. ne treba mi da me neki de*il nazove pa da mi skuri ono malo novaca što imam :D

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 27. apr. 2012. u 00:38h

thumbsuph

Mnogo bolji put... da si isao na Odzake imao bi sto sam kazes 10x vise sela, krivina itd.. ovde ti ravan put, u B.P imas par semafora i to je to, sledeci je tek u Veterniku.. Cujem da su krenuli ''skuterasi'' (panduri na skuterima) u NS.. tako da pripazi na telefon i pojas ;)

Srecan put!
Slika

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » petak, 27. apr. 2012. u 07:49h

Evo da se javim i ja koji sam iz krajeva blizu granice SRB-HR , ja iskreno uvek idem za ns preko Bogojeva na Karavukovo , Odzake , Backi Petrovac pa Rumenka i u NS , ne znam zasto se svi tripuju murije u BP , ja sam isao do 3 puta nedeljno za NS i nikada nisam imao problema , zaustave me poneki put , ali ako postujes ogranicenje , vezes pojas i upalis svetla niko te nece dirati ... A i put je dobar ....
Sto se tice sela i toga , da ima ih , ali sve se to brzo prolazi , meni treba iz Apatina ako postujem sva ogranicenja 1h40min do NS-a , ako zurim 1h15min , ako jurcan 60min , ali dobro ja bas poznajem taj put i znam gde i kako mogu da vozim :D
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 27. apr. 2012. u 15:58h

To sve stoji, ali realno gledano (pogledaj kartu) bolje je preko B.P ravniji put, nemas onih krivina po 90stepeni i ostalih slaloma prema B.Petrovcu.
B.Palanka, Celarevo, Glozan, Begec, Futog, Veternik i vec si u NS. A na Odzake imas 10 sela do NS..

Sto se tice murije imam iskustva sa njima bas, bas... 10000 puta sam otisao iz NS-a do Panceva i nisu me za 1 god zaustavili 3 puta, dok su Od Odzaka do NS-a zaustavili bar 20puta.. ;)
Slika

zorke
Poruka: 19
Član foruma od: ponedeljak, 13. jun 2011. u 14:52h

Poruka od zorke » petak, 27. apr. 2012. u 23:17h

Moj predlog ti je na Ilok i Palanku.Što se tiče zamene kuna u dinare imaš na ulazu u Palanku,možda 200m od granice,prodavnicu Pink sa desne strane puta(to ti je bukvalno prva kuća u naselju).Tu je uvek stojao diler a ako on nije tu mislim da i u prodavnici menjaju keš.Kad odradiš to na prvom semaforu skreni desno i samo pravo,prati put,doćeš do firme Tarket i tu te put vodi levo,onda pravo do kraja i opet desno.Tako ćeš izbeći semafore,grad i gužvu thumbsuph .Što se tiče policije obrati pažnju na brzinu od motela Poloj pa sve do Čelareva.Na obilaznici oko Gložana nekad zna da stoji policija ali oni za sad nemaju radar,tako mi reče kolega koji radi tamo u policiji,ali nemoj baš da cepaš 200 :D .Dalje kroz naselja prema ograničenju i ne boj se.Videću ako budem stigao ovih dana da se raspitam za dilera kod prodavnice i koji je kurs,mislim da je 14:1,nije mi daleko pošto sam iz Palanke ali samo da se setim :)

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » petak, 4. maj 2012. u 11:45h

zaboravih pitat ono najvaznije.... Piculja, jel kombinovana ili je mesana? mrgreen

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » nedelja, 6. maj 2012. u 08:50h

jedan kratak rezime...

naši carinici su stoka i đubrad (em pregledavaju 20 min putovnice, em pitaju gluposti).. vaši carinici su perverznjaci :rotfl: (
dokle? - do novog
na koncert? - a šta drugo
vidim šminka je spremna (žemskama, kojih je bilo 4 u autu)
teško tebi s njima... pazi da te ne siluju negdje :rotfl: :rotfl:

milicajci u ns su još veća stoka nego naši carinici (pitam ga gdje je najbliža garaža ili neki parking, kaže ne možeš tu parkirat, idi traži dalje... ma mrrrš)
ljudi su totalna suprotnost.. pitam u nekom bircu di mogu kupit tiket za parking jer nemam mobilni, lik ponudi da on plati i onda drugi kaže da se ne plaća subotom :jeeej:
parkirao na bulevaru oslobođenja, direkt ispod ulične lampe :D

pare smo mijenjali svakako, neki iz kuna, neki iz eura, neki sa bankomata... ide 14:1 (za kune, a za eure ne znam)
atmosfera i koncerat - no comment mrgreen
mal su nam leđa i noge otpale, al nea veze

i na večeri smo na kraju završili u mcd, jer drugo ništa nije radilo u 15 do ponoć XD

za višak dinara kupili cigare... bijeli marlboro 11 kn :doh: :doh: kod nas je 25..... :diablo:

po povratku, vaši carinici mašu (mora da je neki crnogorac radio :rotfl: ), al zato naši opet prave gužvu i oće gledat u gepek

ljudi hvala još jednom za sve "cake"
:beer: :beer:

e da, negdje na putu između bp i ns primjetismo nama nepoznati znak - crna točka
wtf označava?

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 6. maj 2012. u 09:42h

Crna tacka je stari znak, mada je relativno redak.
Oznacava deo puta (krivinu, raskrsnicu...) gde su ceste saobracajne nezgode.

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » nedelja, 6. maj 2012. u 09:47h

i pretpostavili smo, al nismo bili sigurni...

nego, šta je to sa autootpadima?
tamo na jednom potezu smo nabrojali 10 komada, i još toliko salona rabljenih
a kod nas.. ne bi našo otpad, još da je specijaliziran za jednu marku....

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 6. maj 2012. u 09:52h

Zakonska regulativa u prometu otpadom. Ovde jos nije pocela da se primenjuje, a skoro je i doneta.
Kad krene, nestace i otpadi, posto nece biti isplativo. Em dobar deo toga sa auta nece vise moci da se prodaje kao polovan deo, em auto spada u opasan otpad, pa dok ispunis sve uslove treba mnogo para (odlaganje ulja i ostalih tecnosti na primer).

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » nedelja, 6. maj 2012. u 09:57h

je*iga...
malo je falilo da ostavim auto kod jednog, da mi zamijene zadnju šajbu (ne radi grijanje na mojoj) i dalje taksijem.. al malo smo na knap krenuli...

trebali smo ranije krenut, ili prenoćit u hostelu, da malo i grad obiđemo, ne čini se velik, a sviđa mi se što dosta ulica ima 4 trake

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 6. maj 2012. u 19:10h

Kojih bolan dosta, ima 4 trake, ima ih 15ak, a od te 4 trake uglovom su 2 slobodne, u onim se zaustavljaju i parkiraju. :D

Eh mogao sam ti reći za jednu radnju što radi do 1h iza ponoći, prave odlične index sendviče. Kasnije bi iz Osjeka dolazio specijalno zbog njih. mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » nedelja, 6. maj 2012. u 19:31h

a dobro, ove ulice kojima sam se vozikao, bile su više-manje prazne (izuzev taxija koji su čekali)

drugi put krećemo puno ranije i/li bukiramo hostel pa da drugi dan možemo i grad mal obić mrgreen

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 6. maj 2012. u 19:53h

Ne znam u koje si vrjeme bio, ali predpostavljam iza 16h da si stigao, tako da već tad nema gužve toliko. Ali prije, pa to jedva da se može proći, uvjek je neko u desnoj traci.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » nedelja, 6. maj 2012. u 20:29h

debelo iza 16 :D

u pol 19 smo tek bili na granici :doh:
al da, nije bilo pretjerano gužve kroz grad.. tek tamo bliže centru

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » sreda, 9. maj 2012. u 20:01h

blackbird700 piše:

e da, negdje na putu između bp i ns primjetismo nama nepoznati znak - crna točka
wtf označava?
B.Palanka - Celarevo ;)
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“