Dragomir za Pezoa :)
- mbole
- Poruka: 14916
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Dragomir za Pezoa :)
Znam da nema, al jel ima neki servis da bar lici.
Imamo u firmi pezojce 206.
Ajd sto nas odrase ovi iz Verana, al em ne urade posao kako treba, em malo malo pa nesto vise nije na kolima ko sto je bilo Sumnjamo da su promenili par stvari (akumulator, jedno sediste...), al nemamo dokaze, a ova dvojica tantuza sto to teraju na servis, ne umeju da im se naj** roditeljke, kad primete, a ja dok vidim, proso voz.
Ajd sto nas odrase ovi iz Verana, al em ne urade posao kako treba, em malo malo pa nesto vise nije na kolima ko sto je bilo Sumnjamo da su promenili par stvari (akumulator, jedno sediste...), al nemamo dokaze, a ova dvojica tantuza sto to teraju na servis, ne umeju da im se naj** roditeljke, kad primete, a ja dok vidim, proso voz.
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21506
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Dragomir za Pezoa :)
A jel ti pežoi imaju 1.4hdi motor ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
sumnjate na akumulator i sediste???????????mbole piše:Znam da nema, al jel ima neki servis da bar lici.

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- mbole
Da, koliko god sasavo zvucalo.stefan milanov piše:sumnjate na akumulator i sediste???????????
Auto ode na servis (redovan), preuzmu ga danas, a sutra ujutru akumulator jedva da uspe da ga okrene. Auto je relativno nov, tek izasao iz garancije (2 god i par meseci), u njemu je bio originalni Pezoov akumulator (doduse i ovaj je takav), koji je dan pre toga radio bez greske.
Retko se koristi suvozacko sediste, al odjednom ko da je na njemu 7 godina sedeo Nikolaj Valujev. Ne primecuje se razlika u boji ili tome slicno, al nenormalno je da sediste koje se gotovo i ne koristi, iz cista mira odjedamput propadne. Sredina potpuno utonula.
@toti
Hvala.
Ako ima nesto blize Vozdovcu...
Nazalost ne, vec neki mali benzinac (dal bese 1.1 ili 1.4, nisam siguran, retko ga vozim) + plin.Markedjani piše:A jel ti pežoi imaju 1.4hdi motor ?
Djak pesak 

- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Da, ali to ne znači da majstori nisu razrađivali neke trebe na tim sedištimambole piše:Retko se koristi suvozacko sediste, al odjednom ko da je na njemu 7 godina sedeo Nikolaj Valujev. Ne primecuje se razlika u boji ili tome slicno, al nenormalno je da sediste koje se gotovo i ne koristi, iz cista mira odjedamput propadne. Sredina potpuno utonula.

Nisam već neko vreme prošao tuda, ali ranije sam prolazi svakodnevno. U pitanju je Pazinska ulica baš na Voždovcu. Ne znam kako se servis zove, ali znam da je uvek bila gužva i da su ljudi morali da čekaju da dođu na red, a servis je bio specijalizovan za Pežoa. Možda više i ne postoji, ali eto... bolje da spomenem, možda ti se posrećiAko ima nesto blize Vozdovcu...

-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Glupo je tako iznositi nebulozne tvrdnje.Ja radim u Veranu i odgovorno tvrdim da tako nesto nemoze i nesme da se desi ni slucajno.
- doca80
- Poruka: 183
- Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 22:43h
i ja sam nekada radio u Veranu i to sto neko tvrdi da se zamene delovi je toliko nebulozna tvrdnja da mi se povraca kad cujem za tako nesto...pored svih mera obezbedjenja koje tamo postoje kao da si u Fort Noksu,APSOLUTNO JE NEMOGUCE da zamenis nekome jedan sraf a kamoli akumulator ili sediste....
- mbole
Najpre, ako lepo procitas, videces da nista ne tvrdim vec da sumnjam. A to su dve sasvim razlicite stvari.
Da sam siguran, usledila bi krivicna prijava.
Kad oteram auto na redovan servis a neko tamo iz cista mira zameni sve 4 gume!!! i pri tom mi naravno ne vrati stare, ne znam kako bi to trebalo nazvati.
Kad oteram auto koji od kako je kupljen, cim se malo ugreje, seta obrtaje na leru, ocekujem da se to sredi, a ne da mi kazu kako je to normalno i da nije veliki problem.
Sve u svemu jednostavno nisam zadovoljan ni radom ni cenom ni odnosnom.
Nemam inace nista licno protiv Verana, cak mislim da su i ostali "zvanicni" jako slicni ili jos i gori. Al izjave tipa "to je nemoguce" su malkice neozbiljne. Da ne bi smelo, slazemo se. I banke se pljackaju, a kamoli da ne moze iz jednog servisa da se iznese neki deo.
Da sam siguran, usledila bi krivicna prijava.
Kad oteram auto na redovan servis a neko tamo iz cista mira zameni sve 4 gume!!! i pri tom mi naravno ne vrati stare, ne znam kako bi to trebalo nazvati.
Kad oteram auto koji od kako je kupljen, cim se malo ugreje, seta obrtaje na leru, ocekujem da se to sredi, a ne da mi kazu kako je to normalno i da nije veliki problem.
Sve u svemu jednostavno nisam zadovoljan ni radom ni cenom ni odnosnom.
Nemam inace nista licno protiv Verana, cak mislim da su i ostali "zvanicni" jako slicni ili jos i gori. Al izjave tipa "to je nemoguce" su malkice neozbiljne. Da ne bi smelo, slazemo se. I banke se pljackaju, a kamoli da ne moze iz jednog servisa da se iznese neki deo.
Djak pesak 

- doca80
JA SAM TAMO RADIO,i poznajem sistem obezbedjenja koji tamo postoji,veruj mi da ni jedna banka nema tako jak sistem obezbedjenja kao Verano...od obezbedjenja ima ono sto se zna i VIDI ,i ono sto se ne zna i sto se NE VIDI!!!...e ja znam i ono sto se ne zna I STO SE NE VIDI;) kapiras,NE MOZE jedan sraf da se iznese a da se ne sazna za to istog momenta... ne smem da pricam o tome,ali veruj mi da niko nije svestan sta je tamo po pitanju obezbedjenja,naj savremenija oprema koja postoji je u pitanju(ne mislim samo na kamere,nego ceo sistem )...Dakle,ili imas radnike kojima verujes,a ne bi trebao da im verujes,ili treba da to prijavis veranu pa ces dobiti sve moguce dokaze i snimke od momenta kad je tvoj auto usao u kapiju Verana,do svake sekunde rada na njemu i izlaska kroz kapiju Verana...pa ti skontaj posle ko je sta zamenio... A za ler-na nasem gorivu svi ti benzinci imaju oscilaciju lera od 50-100 obrtaja,kapiras,toliko su to sofisticirani motori da nisu predvidjeni za krsh gorivo koje se toci kod nas,pri tom kad kazem krsh gorivo,mislim i na plin...sipaj u madjarskoj pa ces videti kako auto radi na leru 
EDIT-a za akumulator mozes po serijskom broju da proveris koji akumulator je bio u tvom pezou kad si ga kupio novog,pa da uporedis sa brojem koji je na sadasnjem akumulatoru,i tu ce ti Verano izaci u susret samo ako LEPO pitas

EDIT-a za akumulator mozes po serijskom broju da proveris koji akumulator je bio u tvom pezou kad si ga kupio novog,pa da uporedis sa brojem koji je na sadasnjem akumulatoru,i tu ce ti Verano izaci u susret samo ako LEPO pitas

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Da jako su sofisticirani motori, to moze da prodje samo kod onih koji se ne razumeju u motore.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
Izuzetno osetljivi na lose gorivo (benzinci).Kolega koji dovozi delove iz francuske,ponekad donese kantu benzina iz EU kada je u servisu auto sa tim problemom i nakon ispustanja naseg i sipanja tog benzina auto ne brljavi.Kasnije se ponovo vrati ta oscilacija obrtaja i gasenje auta kada mu das gas dok je hladan.
- doca80
O Pezoima moze da prica samo neko ko MNOGO GODINA radi SAMO Pezoe,samo tako mozes biti upoznat sa svim njegovim,prednostima,manama,boljkama,finesama... Kao sto je moj bivsi kolega Loyale
,zato ko kaze suprotno a nije se godinama petljao sa Pezoima...prica u prazno po mom misljenju...Imaju benzince veoma osetljive na nase gorivo i to je to! I veoma su sofisticirani automobili!

- mbole
Ma za sve ovo je odavno prosao voz...
Al nije mi uopste bila namera da pljujem po Veranu, tako da ne bih nastavljao dalje ovu diskusiju.
Jednostavno mi se ne svidja kompletan pristup po zvanicnim servisima. Em su im cene drasticno vece sto je po meni potpuno neopravdano (mislim na cene rada), em ne daj dva bozeta da slucajno udjes i gledas sta je to sto rade (pa se onda cude sto ljudi sumnjaju), em uz casne izuzetke vecina onih koje sam video po zvanicnim servisima nije ni prosla pored majstora (opet ne pricam o Veranu, vec generalno).
Inace nakon sto je promenjena garnitura kvacila i ociscene dizne (radjeno je jos nesto, al proslo vreme ne secam se, a mrzi me da trazim fakturu), motor radi normalno na leru, to jest nema vise varijacija, ili i ako ih ima daleko su manje (retko vozim taj auto). Zar to nije moglo odmah da se uradi?
I 'ebes moderan motor koji ne ume da smiri ler sa svim senzorima, sondama, racunarima... pa da je gorivo ne znam kakvo. I u moju naftaricu ide krs od dizela, pa iako je matora i sa debelom kilometrazom, ler stoji ko zakovan. Isto to gorivo ide u i fiate, fordove, bmw-e... prosto ne mogu da verujem da jedan pezo pravi motor koji tako treba da se ponasa.
Al nije mi uopste bila namera da pljujem po Veranu, tako da ne bih nastavljao dalje ovu diskusiju.
Jednostavno mi se ne svidja kompletan pristup po zvanicnim servisima. Em su im cene drasticno vece sto je po meni potpuno neopravdano (mislim na cene rada), em ne daj dva bozeta da slucajno udjes i gledas sta je to sto rade (pa se onda cude sto ljudi sumnjaju), em uz casne izuzetke vecina onih koje sam video po zvanicnim servisima nije ni prosla pored majstora (opet ne pricam o Veranu, vec generalno).
Inace nakon sto je promenjena garnitura kvacila i ociscene dizne (radjeno je jos nesto, al proslo vreme ne secam se, a mrzi me da trazim fakturu), motor radi normalno na leru, to jest nema vise varijacija, ili i ako ih ima daleko su manje (retko vozim taj auto). Zar to nije moglo odmah da se uradi?
I 'ebes moderan motor koji ne ume da smiri ler sa svim senzorima, sondama, racunarima... pa da je gorivo ne znam kakvo. I u moju naftaricu ide krs od dizela, pa iako je matora i sa debelom kilometrazom, ler stoji ko zakovan. Isto to gorivo ide u i fiate, fordove, bmw-e... prosto ne mogu da verujem da jedan pezo pravi motor koji tako treba da se ponasa.
Djak pesak 

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
-
Upravo sam hteo da dodam da bi mu trebalo ocistiti dizne.
Kapiram ja tu ogorcenost ali tako je svugde.Imao sam VW Touran 2.0TDI DSG pa su mi usi otpale svaki put kad odem u servis a isto tako nedaju da udjes unutra i vidis sta rade.
Sto se tice majstora,u svakom ovlascenom ti je isto,tj. ima 2-3 prava majstora koji nadgledaju,priskacu u pomoc kad je neka enigma i licno rade samo npr 607,Passat,A6 itd dok su ostalo uglavnom monteri pa kad oteras u ovlasceni servis neki Polo,206,Corsu ili Fiestu taj pravi majstor mu i ne prilazi nego posalje nekog novajliju da se uci na njemu.
Kapiram ja tu ogorcenost ali tako je svugde.Imao sam VW Touran 2.0TDI DSG pa su mi usi otpale svaki put kad odem u servis a isto tako nedaju da udjes unutra i vidis sta rade.
Sto se tice majstora,u svakom ovlascenom ti je isto,tj. ima 2-3 prava majstora koji nadgledaju,priskacu u pomoc kad je neka enigma i licno rade samo npr 607,Passat,A6 itd dok su ostalo uglavnom monteri pa kad oteras u ovlasceni servis neki Polo,206,Corsu ili Fiestu taj pravi majstor mu i ne prilazi nego posalje nekog novajliju da se uci na njemu.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Najveći problem sa stručnim kadrom u ovlašćenim servisima je taj što ga svaki dobar majstor napusti i otvori nešto svoje...
Vozio sam i često sam se vozio u nekoliko 206-ica i 307-ica, benzinci 1.4 i 1.6 u pitanju, i ni na jednom nije varirao ler gas, naše gorivo je bilo u njima.
iz toga zaključujem da ta priča o lošem gorivu kao uzročniku takvog rada na pije vodu.
Vozio sam i često sam se vozio u nekoliko 206-ica i 307-ica, benzinci 1.4 i 1.6 u pitanju, i ni na jednom nije varirao ler gas, naše gorivo je bilo u njima.
iz toga zaključujem da ta priča o lošem gorivu kao uzročniku takvog rada na pije vodu.

-
Nek vam bude.Onda nemozemo da kazemo ni da je losa nafta uzrocnik famoznih pumpi i dizni na TDCi motorima,vec neki fabricki propust
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Možemo da kažemo, zato što ne crkavaju na svakom TDCi-ju pumpe i dizne odmah, već crknu na nekim vozilima posle neke kilometraže.
Ali reći da su Pežoi generalno sofisticirani automobili je totalna glupost. Pored toliko desetina i stotina drugih marki modela i automobila koji idu i rade u leru mirno i na ovo naše gorivo, da najobičniji konfekcijski plastični velikoserijski Pežoi rade loše i da objašnjenje za to bude da su to sofisticirane mašine - ako je to tako onda su to najveća konfekcijska govna od automobila i treba ih voziti isključivo na benzin vadjen na Marsu. Šta tek da kažu oni koji kod nas na naše gorivo bez problema voze neuporedivo ozbiljnije automobile - S8, Porsche-e, Ferrarije, i ostalu egzotiku?
Ali reći da su Pežoi generalno sofisticirani automobili je totalna glupost. Pored toliko desetina i stotina drugih marki modela i automobila koji idu i rade u leru mirno i na ovo naše gorivo, da najobičniji konfekcijski plastični velikoserijski Pežoi rade loše i da objašnjenje za to bude da su to sofisticirane mašine - ako je to tako onda su to najveća konfekcijska govna od automobila i treba ih voziti isključivo na benzin vadjen na Marsu. Šta tek da kažu oni koji kod nas na naše gorivo bez problema voze neuporedivo ozbiljnije automobile - S8, Porsche-e, Ferrarije, i ostalu egzotiku?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
Ne pricam autu koji je presao 200.000. Pricam o autu koji se tako ponasao sa predjenih 20.000. Tako da ti ovo poredjenje bas i nije na mestu.Loyale piše:Nek vam bude.Onda nemozemo da kazemo ni da je losa nafta uzrocnik famoznih pumpi i dizni na TDCi motorima,vec neki fabricki propust
Uopste nije problem sto se to desilo (sve na ovom svetu se kvari). Problem je odnos "to tako treba" da ne kazem "e bas me zabole da se sad bakcem sa tim".
Ko sto rekoh, pricao sam o svim zvanicnim servisima tako da se tu slazemo, samo nemoj mi reci da je to normalno, i da tako treba. To sto je tako i u VW, xx, yy... servisu ni na koji nacin nije opravdanje za jednu renomiranu firmu. Znam, kriza je, auto industriji ne cvetaju ruze, verovatno se to odrazava i na plate majstora, ljudi odlaze, dobre majstore je tesko zadrzati (ustvari i nije, al uz malo drugaciju logiku poslovanja)... Al to nikako ne utice na vrednost mojih para, za koje jednostavno ocekujem adekvatnu protivuslugu.
Dobri majstori opravdavaju visoke cene usluga. Kada bi takvi radili, ljudi bi terali u zvanicne servise, a ne unaokolo. Tada bi bilo i posla, pa bi ti majstori mogli da primaju i pristojne plate i da nemaju razlog za napustanje. No, posto obicno poslovna filozofija na ovim prostorima nije takva, dobri majstori odlaze, kvalitet usluge se srozava, opada broj musterija, zarada je manja, majstorima plate padaju, zato odlazi jos dobrih majstora... pa u krug.
Kada sam kupio mondea, narucio sam originalnu euro kuku, koja nije bila ni malkice jeftina (oko 500 Eur). Mondeo je "najjaci" model koga ford proizvodi i prodaje u evropi, znaci po logici o kojij si pisao trebalo bi da ga rade ti "bolji" majstori.
Stigla kuka, pozvali me da je ugrade, dolazim popodne da preuzmem auto, kad ono na zadnjem braniku zjapi rupcaga jedno 10X15cm. Sta je ovo? Dolazi "majstor" i pocinje da mi objasnjava kako je meni ustvari menjan branik i da to nije originalni branik od tog auta??? Ja se razmisljam dal da ga prilepim il da nekako smirim zivce, kad mi pogled pade na knjizicu od kuke koja je lezala na prednjem sedistu.
KRUPNIM slovima na koricama "ZA MODEL 2001-", i jos i nacrtan auto. Naravno moj auto je prethodni model 1996-2000. Nije problem sto je greskom isporucena pogresna kuka. Ne bi bio problem ni sto je mamlaz nepismen pa ne ume da procita. Al ako vidi da se nesto ne uklapa (uz kuku stigne cak i nalepnica sa sve dijagramom gde je tacno treba zalepiti da bi se po njoj isekao branik), valjda ume da stane i da se zapita "cekaj ovde nesto nije u redu". A branici od Mk2 i Mk3 se razlikuju ko du*e i oko. Pa onda jos na bezobrazluk doda i uvredu (za moju inteligenciju) kako to nije branik od tog auta.
OK, sve je to sredjeno, zamenjen je branik o njihovom trosku (naravno), narucena nova kuka... da bih prilikom zamene zadnjeg branika (proslo jedno 5 godina od tada) video da je kre*en izbusio lim za prolazak kablova tako sto je napravio par rupa burgijom od jedno 8mm, i onda malkice turpijao, zguzvao diht gumu da otprilike kao stoji... Za krunastu testeru valjda nikada nije cuo. Za zastitu lima koji je isecen takodje. Usput j eizbusio i na pogresnom mestu.
Mojim parama bas nista nije falilo (nisu imale pocepane coskove, nijedna nije bila falsifikovana...). Pa zasto onda fali radovima na mom autu koje sam masno platio?
Mamlaz nema nista s tim. Ja nisam njemu ni placao niti sam sa njim ugovarao posao. Ja sam dosao u zvanican servis renomirane firme, sa poverenjem da ce to biti odradjeno bolje nego kod "Zike u garazi", posto i naplacuju daleko vise od majstor Zike.
Ispostavilo se da sam bio u teskoj zabludi.
Djak pesak 

-
Posto vidim da si iz bataje,imas u komsiluku odlicnog majstora za Pezoe,koji je ispekao zanat i pokupio cake u Veranu pa sad radi privatno.
- mbole
Cini mi se da sam video negde reklamu (a mozda sam video i dve).
Kako se zove ili u kom delu bataje je?
Kako se zove ili u kom delu bataje je?
Djak pesak