Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

poziv na štednju struje

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

poziv na štednju struje

Poruka od Pančevac » subota, 11. feb. 2012. u 20:41h

dakle da li stedite struju? aktuelna tema ovih dana

licno,uvek opominjem moje da gase nepotrebno svetlo tako da,mogu reci doslo i mojih ''pet minuta'' do punog izrazaja :D
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: poziv na štednju struje

Poruka od 911s [SK] » subota, 11. feb. 2012. u 20:49h

Da, gasim sve sijalice osim štedljivih, takodje ostalu kućnu tehniku ako u tom trenutku nema potrebe ze istom, za spremanje hrane ionako koristimo plinski šporet...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 11. feb. 2012. u 20:53h

boli me bas, ionako se grejem na drva i otpad jos i svatla da pogasim, i u mraku da budem, neka ugase grand, imaju 3 milona sijalica, samo neznam na koji kolac bi ih nabio, imam troje male dece, jedan bebac, i ako nema struje nemogu da lozim, pumpu mi za parno pokrece struja nekoli wati kao manja sijalica, i to ce da mi ugase. Pazi, internet, ili provajder nece da ima struju ili ja, znaci dok je restrikcije nema interneta, samo me interesuje kome je izvoze, znam likove, gledao sam racune i po 1 000 000 njima ne izkljucuju a greju se na struju, ja vec stedim ne zbog njih, nego ludih racuna, nema potrebe za restikcijom, vise ce boljer da potrosi ponovo zagrevsi vodu vise nego za dogrevanje, boodale da ih na svetu nema :clap: thumbsuph

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 11. feb. 2012. u 21:35h

Koristim je kao i do sada, ne da štedim, nego racionalno. Tamo gdje mi ne treba svjetlo gasim ga i sve ono što nema potrebe da bude upaljeno gasim.

Većina naših ljudi je totalno bahata po pitanju korištenja el. energije.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 11. feb. 2012. u 21:39h

Još gore je kad kradu struju, pretaču kofama i štekaju je u buretu u podrumu mrgreen
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » subota, 11. feb. 2012. u 21:42h

pa nervira me kod komsije svako vece gori sijalica u kupatilu ali svaku noc, po celu noc, i ja bas da ga pitam, komso zaboravljas svetlo, kaze meni matori, da mi nezamrzne kupatilo hahahaha slikacu ga i veceras
nije lepo, kaznjavaju se i stedljivci, i ovi rasipnici neplatise, a i ovi kojima je preko potrebno, dok kome je iz luksuza nikada neiskljucuju, znaci pre nekoj bolnici nego gradnu

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 11. feb. 2012. u 21:50h

E taj je stvarno pacijent... Jedna sijalica će da zagrije kupatilo. hahahaha Pa ljudi ne bi onda ugrađivali radijatore i razne vrste grijanja, nego bi problem grijanja rješili sa par sijalica u sobi. cekicko

Moj bivši cimer je bio sličan, frajer upali svjetla u cjelom stanu, ne bitno da li koristi ili ne. Jednom sam mu rekao, on kao u fazonu nemoj da me time opterećuješ, boli me briga. :ozid: Još kaže pa šta ako gori sijalica, to nije ništa u odnosu na grijalicu. Ja mu lijepo objasnim da grijalica mora biti upaljena inače ćemo se smrznuti, a sijalica u sobi u kojoj niko ne bude nema potrebe da gori.

A još jedan prije ovog je ostavljao cjelu noć svjetlo, a onda i preko dana ga mrzi da ugasi pa je sijalica bila uglavnom po 24 sata upaljena.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 11. feb. 2012. u 23:05h

I do sada sam racionalno trosio, i sad nemam drugacije navike. Inace kod mene u kuci sestre imaju obican da sve zivo popale, pizdim kad to vidim jer ne vidim poentu sijalice ako nikog nema u toj prostoriji...
Za grejanje je i meni potrebna, i za plin i za naftu (doduse za naftu samo za pocetak grejanja), i naravno kad ide full na struju sto je retkost :D

Jedino u cemu je neracionalno trosim jeste jedan racunar-server koji mi radi 24/7, a ostale palim po potrebi. Mada mi je i to potreba, jer bez tog racunara nemam nista nigde, sve je na njemu...
Moji matorci nisu navikli da gase svoj komp jer hoce da im skype bude stalno upaljen, pa sam taj problem resio pre par meseci. Kupio microITX plocu, sa sve ostalim potrosacima komp trosi 30-40W, sto je smesno :)

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 11. feb. 2012. u 23:11h

Stedim struju naravno uvek,cak smo presli sa bebcom u dnevnu sobu u stanu,toplije je. Ma dovoljno da iskljuce Dedinje i bice najveca usteda

Kolko moze da trosi jedan kompjuter sa lcd monitorom?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

lasto
Poruka: 336
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h

Poruka od lasto » subota, 11. feb. 2012. u 23:39h

šta da štedim, i ovako mi račun za stan ne prelazi 1800 dinara ni leti ni zimi. sve sijalice su i ovako neonske (štedljive) štapne ili na grlo, običaj mi je da gasim svetla.
da ugasim računar, tv ne pada mi na pamet, dok dole u pivnici iako imaju gasnu peć i radijatore, opičili dva kalorifera od po 9kW, nisu jedini pun grad takvih.

malo :diablo:
najsavesniji i ovako plaćaju sve račune za sve one ne savesne, pune državnu kasu odakle se vadi i šakom i kapom, e dođe mi da i ja uključim rezervnu peć za etažno na struju od 18kw, pa neka pukne, i treba da pukne, životinje ne zasite, za 12 godina koliko upravljaju ovom zemljom došli smo ispod nivoa 50% afričkih zemalja, a nema sankcija, "otvorena" zemlja, more sve bi ih kao što su turci radili, na kolac naživo pa napraviti ešalon u 4 reda jedno 500m, ispred skupštine, pa postojiti gardu da ih čuva od slučajnih prolaznika.
Nakon toga nikom ne bi palo na pamet da zavlači ruku u državnu kasu bar 30 godina (novac savesnih građana).

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 12. feb. 2012. u 02:54h

Sto rece Darko,struju stedim,al zbog sebe,ne zbog trenutne situacije.. Mada nije to ni stednja,vise racionalna potrosnja,nista sto ne bi trebalo da radi ne radi..osim kompa. :D

A pre neki dan na avalskom putu (kod hiljadu ruza) nestajala struja svakih nekoliko sati i krenu da ispituju sta je i od 200proverenih kuca,80% krade struju.. I da nije stanje kakvo jeste ne bi ih nikad uhvatili..a onda nas pozivaju na stednju...

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 12. feb. 2012. u 08:43h

Lasto ti bi ih nabio na kolac pa kao što kaže u seriji Crni Gruja, ponabijat ih na kolac pred Milevinu kafanu, pa neka se keze jedni na druge. hahahaha

stalker92
Poruka: 1598
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » nedelja, 12. feb. 2012. u 09:54h

Struju uvek koristim racionalno, gasim svetlo gde ne treba itd. Grejem se na gas, ali je kotlu potrebna i struja da bi radio... Ako nestane bice cupavo.
Razmisljao sam da uzmem UPS za njega, jel ima neko iskustva sa tim, koliko bi izdrzalo? :wtf:

P.S. A da se odricem racunara i tako jos nekih svakodnevnih potreba nemam nameru, sve dok ima toliki broj duznika i nelegalno prikljucenih korisnika... Pogotovo velikih firmi poput na primer novosadskog SPENS-a.
Poslednja izmena: stalker92, na dan nedelja, 12. feb. 2012. u 10:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Poruka od paun1 » nedelja, 12. feb. 2012. u 09:56h

Stedim naravno.Iskljucim sve sijalice na tastaruri... hahahaha

Pančevac

Poruka od Pančevac » nedelja, 12. feb. 2012. u 10:44h

kod mene grejanje je prikljuceno na daljinski sistem,tako da uslovno receno,nisam vezan za struju sto se toga tice. kao sto rekoh,opominjem uvek zenu i cerku da gase nepotrebne sijalice mada koristimo ''stedljive''. jedino sto dva kompa su uvek ukljucena,tj. jedan je laptop i ne vuce mnogo struje. sve u svemu racionalna potrosnja uvek je prisutna,cak ovih dana i pojacana stednja-jedna sijalica stedljiva manje :)

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/306662 ... u-havarija

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 12. feb. 2012. u 10:53h

ja se isto grejem na drva ali mu treba struja da bi terala pumpu za vodu (inace bez toga ne mogu ni da lozim) pa cu i ja vrv ako pocnu restrikcije da trazim neki pretvarac da nakacim na moj aku pa da tera pumpu inace cu da se smrznem ko pi....

ali opet mislim da se ulicna rasveta moze svesti mnogo manje tj da radi od 8-12h.... sto kaze vedran da zatvore spens itd....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

lasto

Poruka od lasto » nedelja, 12. feb. 2012. u 12:10h

Iosis piše:Lasto ti bi ih nabio na kolac pa kao što kaže u seriji Crni Gruja, ponabijat ih na kolac pred Milevinu kafanu, pa neka se keze jedni na druge. hahahaha
to to to :clap:

ne znam koliko ste upućeni, ali za ovih 12 godina POKRALI su oko 30 milijardi evra, direktno u džepove, kroz razne mahinacije sa kursom, uvozom, tenderima, privatizacijom, to je nenormalno. Što je najcrnje od svega isti su svi, sve parlamentarne stranke rade na istom principu, tako da praktično nemamo izbora, i tonućemo još niže, ko god da pobedi MMF vodi državu.
Poslednja izmena: lasto, na dan nedelja, 12. feb. 2012. u 13:16h. Ukupno izmenjeno 3 puta.

Scorpio 696
Poruka: 1371
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 12. feb. 2012. u 12:23h

Jao
a sta bi s onim " nista nas nesme iznenaditi"
Stvarno je cudno da te zimi iznenadi zima.
Majku prirodu nemozete za*bati samo nas obicne smrtnike al kad nas nebude vi ste na redu.

Sparam i ja, samo da nepocnu ga gase opet ce mi 60% tehnike pocrkati kad taj Dj u epsu pocne da pusta onu staru " ima struje - nema struje"
Slika

stalker92
Poruka: 1598
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » nedelja, 12. feb. 2012. u 12:33h

Savet: kad ti nesto crkne, odes kod njih i nacestitas im se mile Nove godine. Meni je zbog njihovog neodrzavanja instalacije na banderi u kucu proslo 380v, bojler (ujedno i kotao centralnog), kompjuter, mini linija, sijalice, punjaci od mobilnih, televizor, ruter i jos ponesto sprzeno. Isao, zalio se, drkao ih, i sve mi je sredjeno ili isplaceno ako nisam hteo da mi to njihov majstor popravlja (kao npr. kotao koji mi je bio pod garancijom, stedljive sijalice...). Dok komsija nije znao za to, i covek sve popravio o svom trosku... ;)
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

lasto

Poruka od lasto » nedelja, 12. feb. 2012. u 13:13h

elektrodistribucija nije odgovorna za ovo stanje, oni ljudi odlično rade svoj posao u datim okolnostima, i uvek su ga odlično radili.

nego ova bagra što vodi državu,
zna se još od 80-tih da je potrebno izgraditi nove kapacitete za proizvodnju elektriične energije, od 2000 pa na ovamo, mogli su igraditi komotno 2-3 nova bloka u saradnji sa nekom jakom firmom iz energetskog sektora po principu 51(država)/49(investitor) koncesijski na 20g, stim što manjinski vlasnik postavlja menadžment, (neka izgradnja traje i 7 godina, a dovoljno je 2-3g), proširiti kopove i realno bi bilo povećati cenu električne energije za crvenu tarifu, ko ne vodi računa neka i plaća 5x skuplje, ipak je električna energija i rasipništvo je grejati se na nju.

laki
Poruka: 560
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h

Poruka od laki » nedelja, 12. feb. 2012. u 13:26h

@stalker92

Kao sto je rekao knez91 postoji taj pretvarac i ja ga imam vec nekih 5-6godina, za to vreme smo ga mozda 2-3 puta koristili, uvek imam spremljen akumulator u kotlarnici ako zatreba

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 12. feb. 2012. u 13:29h

Ma može država da izgradi samo to, bez ikakve pomoći nekog privatnika ili nekoga iz inostranstva. Najveći je problem što ovi na vlasti nemaju mjeru u svojoj alavosti i krađi, pa pokradoše previše novca. Koliko se samo dnevno na porezu ubere novca, niko od nas u životu nije ni u filmu vidio toliki novac.

Ali eto jedan pozitivan slučaj, ćale mi radi u Elektrodistribuciji Doboj, isti direktor je već 20 i kusur godina, vjerovatno da i on sebi zavrće, ne ulazim u to, ali znam da je elektro mreža dovedena skoro do savršenstva. Većinu bandera su izmjenili, umjesto onih starih drvenih postaljevene su betonske, nema više onih užadi koja idu rastevljeni pa da pri većem vjetru varniče, nego idu izloriana užad, upletena. Tako da pri većem nevremenu nema nestajanja struje po selima. Uvedena je daljinska komanda, vozni park je u prosjeku star 4-5 godina, tehnika koju koriste je vrh itd. Jedino što radnicima plate nisu baš na nivou na kojem bi trebale da budu.
To je dokaz da se može i poboljšati mreža i energetski sistem samo kada se hoće.

Pančevac

Poruka od Pančevac » nedelja, 12. feb. 2012. u 13:37h

mislim da tema polako gubi smisao ;)
tacka 12, prva stavka zakona FCS. drzimo se u okviru granica dozvoljenog thumbsuph
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=49

Scorpio 696
Poruka: 1371
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 12. feb. 2012. u 13:55h

Tacno tako clan12
Ako vec i pricate javno pricajte izmedju redova da i nas neukine NWO
Slika

Pančevac