Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Grand Motor i u MKD

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
fordst
Poruka: 204
Član foruma od: ponedeljak, 29. nov. 2010. u 16:35h

Grand Motor i u MKD

Poruka od fordst » utorak, 31. jan. 2012. u 21:46h

Od ponedeljak izraelska grupacija Grand motors preuzela je MI DA motors ford i sada ce da oni budu glavni zastupnici i kod nas.Tako da Grand motors vec je poceo da preuzima prestavnistva forda u region.E sada bice li neke promene od ovo sto je bilo u pozitivnom ili negativnom smeru videcemo.Uglavnom nisam citao neka previse pozitivna iskustva o Grandu kod vas u SRB ali... Za pocetak video sam da su napravili korekcije cene novog fokusa i sada model 1.6l sa 105hp kosta 12900 naravno u osnovni nivo opreme (manuelni klima i jos mnogo malo plus).Sigurno cena je koregirana za 2000eu i to jos sada,za neko vreme par godina novi fokus bice jos jeftiniji...Zato sam savetovao da je najludja stvar kod fordovih auta da kada izadje neki novi model da odes u salon i da ga kupis.(iako nisu se svi slagali sa to).Uvek lepo sacekas i dobijes fer cenu.Mislim da ce focus sa cenom jos ici dole jer 1.6l mu je osnovni model nesto slicno kao sto je vremenom bio 1.4l

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Grand Motor i u MKD

Poruka od 911s [SK] » sreda, 1. feb. 2012. u 01:38h

Naš Grand Motors nema veze sa bilo kakvom izraelskom grupacijom.
Da li si ti siguran da je to isti Grand i da li ti je informacija o vlasništvu istog provereno tačna?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

fordst

Poruka od fordst » sreda, 1. feb. 2012. u 16:38h

U vecinom novinama i internet portala je pisalo da MI DA motors prelazi ispod Izraelske Grand motors koja je ovlasceni uvozinik automobila Ford za Balkan.Grand automotive je kompanija za veliko iskustvo i duzo vreme prisutna na trzistima u Srbija,Hrvatska,Albanija,Kosovo i Crna Gora (Sada i Makedonija).E sada ako u Srbija ima dva Granda koji su zastapnici Fordovih modela onda je sve moguce...al ne verujem da je tako vec da je rec o istom kompanijom koja ima cilj da bude zastupnik za sada na balkanu (na sve zemjle za ford) i od potencionalno male trzista da dobiju potencijal velikog trazista u kome bi se moglo dobiti velike benefite(korist) kao sto bi bilo jeftinija nova auta,jeftiniji servis fordovih vozila i sl. Grand automotive e deo Taavura holding ciji je vlasnik jedne od najvecih Izraelskih biznis grupacije IDB.Aktivnost IDB iznosi 35 miljarde dolara.
Veci deo ovog posta sam preuzeo iz novine i preveo (manje-vise uspesno).Tako da Grand u Srbija nije srpska kompanija vec izraelska koja mozda ima neki srpski partner skim radi.I kako sto vidim oni rade na ukrupnivanje trazista kako bi jos bolje plasirale fordova vozila.
p.s.Vidim da ce Grand uskoro poceti sa prodajom i Mazda,Jaguar,Land rover i Infiniti u MKD.To su njihovi planovi za buducnost a sada su preuzeli samo FORD u MKD

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 1. feb. 2012. u 17:02h

Slika

fordst

Poruka od fordst » sreda, 1. feb. 2012. u 17:38h

Il jos lakse da ne bi ljudi lutali na sajt dovolno neka otvore ovaj link
http://www.taavura.co.il/728.html
Tu ima sve graficki koje su sve kompanije u grupaciji Taavura

mbole
Poruka: 14916
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 1. feb. 2012. u 23:25h

Naravno deo kompanije koji pripada srpskim vlasnicima je sa Kipra :)
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“