Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

radar na pre mosta kod indjije, ili sta vec

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

radar na pre mosta kod indjije, ili sta vec

Poruka od darko darko » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 22:17h

veceras kad sam se vracao iz novog sada, na mostu neznam koji, znaci sledece iskljucenje indjija, lepo pise na tabli "vozili ste" 89, a jos sam vozio teretno, a mislim da je ogarnicenje bilo mnogo mnogo nize, dali zna neko, ima li kamera koja snima prekrsaje ili je samo obavestenje, zamolio bih samo ozbiljne komentare posto mi bas nije do zezanja :(

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: radar na pre mosta kod indjije, ili sta vec

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 22:25h

Ako mislis na most na autoputu, tj most kod Beske, ta "tabla" ili sta je vec sto pokazuje trenutnu brzinu je samo to - pokazivac brzine.
Da nije meni bi do sada stiglo jedno 10 cestitki, i to samo u zadnjih godinu dana :D
Zadnji put sam prosao tuda sredinom decembra i jos nemam cestitke, ako ti je za utehu :)
Mislim da je ogranicenje 50 ili 60, ja ako je suvo vozim malo brze, kad je losije vreme ne isplati se voziti mnogo brze jer je put katastrofa na toj strani.
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 22:36h

dare da ne izgleda ovako?

[youtube][/youtube]

darko darko

Poruka od darko darko » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 22:37h

dule0911 piše:Ako mislis na most na autoputu, tj most kod Beske, ta "tabla" ili sta je vec sto pokazuje trenutnu brzinu je samo to - pokazivac brzine.
Da nije meni bi do sada stiglo jedno 10 cestitki, i to samo u zadnjih godinu dana :D
Zadnji put sam prosao tuda sredinom decembra i jos nemam cestitke, ako ti je za utehu :)
Mislim da je ogranicenje 50 ili 60, ja ako je suvo vozim malo brze, kad je losije vreme ne isplati se voziti mnogo brze jer je put katastrofa na toj strani.
jao dule legendo donosim ti ladno pivo na prvi skup, 50 je ogranicenje, danas sam prosao teretnim 98]
jle da spavam ja mirno, nemogu da nadjem nista na netu o tome

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 23:06h

darko odakle si ti kada nisi prepoznao (ako smo dobro skontali) taj most ipak se stalno o njemu trubi (posle ovog rpeko ade) i najduzi je u srbiji itd....

koliko i ja znam samo pokazuje, par puta sam uleteo i sa malo brze od tebe (iz bg-a ka ns-u) ima to govno (mada su sada vrv smerovi menjati zato sto je novi pusten) ali nista nije stialo.....

samo ne znma koliko zalazis u ns ali obrati paznju preko mosta slobode tu imas kamere koje hvataju i brzinu...
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 23:10h

milan_gt piše:dare da ne izgleda ovako?

[youtube][/youtube]

hahahaha Kakav je to ludak covek.. hahahaha

darko darko

Poruka od darko darko » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 23:20h

knez91 piše:darko odakle si ti kada nisi prepoznao (ako smo dobro skontali) taj most ipak se stalno o njemu trubi (posle ovog rpeko ade) i najduzi je u srbiji itd....

koliko i ja znam samo pokazuje, par puta sam uleteo i sa malo brze od tebe (iz bg-a ka ns-u) ima to govno (mada su sada vrv smerovi menjati zato sto je novi pusten) ali nista nije stialo.....

samo ne znma koliko zalazis u ns ali obrati paznju preko mosta slobode tu imas kamere koje hvataju i brzinu...
ma isao sam ja i prosli put pre mesec dana al nisam obracao paznju, a sa mondeo sam prosao pa najmanje 150, samo bez tablica sam ga vozio pa me bolelo levo, e danas me zena ubi psihicki, nije moje vozilo, a imam sve kategorije jbg, verovatno pokazuje kontrolu brzinometra zna kolima, kao kada te uhavti radar da znas istinu, imam u navigaciji sve kamere i po novom sadu samo svira, bas ih mnogo imate tamo :mad:

mbole
Poruka: 14916
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 31. jan. 2012. u 11:37h

Tu nemas kameru, al se zato vrlo rado postavljaju sa radarom. Doduse cesce u smeru ka NS, posto sa onog prosirenja sa desne strane lepo mogu da pucaju duz celog mosta.
Takodje na potezu NS-BG imas redovno presretace.
Djak pesak :)

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » utorak, 31. jan. 2012. u 14:49h

.. sto ce reci, prosao si bez kazne... ali, vredi razmisliti o ucinjenim greskama i bez placanja kazne. zar ne?.. 90km/h na mostu, teretni, minus napolju, led...NE BRZE OD ZIVOTA (svojeg ili tudjeg ) svejedno pozzzz

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 31. jan. 2012. u 15:51h

pravac. auto put, a ogranicenje 50, pa jos za nov pik ap, pa sta ce onaj sa ladom da radi sa zanjom vucom a sirokim letnjim gumama koje nisu predvidjene dimeznije fabricki za taj auto, sa 1,5 mm sare :( a sve po zakonu i propisima, tvrde gume koje neprijanjaju na niskim pemperaturama, jel to taj zakon za postovanje, nema snega leda, na putu samo ogroman krater ipred mosta koji se bolje vidi i privlaci paZnju 5 puta vise od znaka, pa ti gledaj u znakove koji su napravljeni za budzet a ne za saobracaj, elem u nemackoj je 90 za kamione, kod nas je pikap 80, i tamo bi znak bio 150 a nE kao koD nas 50, kada ce te da hsvatite da bezbednost i budzet nisu iste stvari, da vam samo mozak pune, jedno je kada pustis pijanicu sa naplacenom kaznom za volan da pobije kao onaj u smederevu onu decu i da mu naplatis opet kaznicu, a drugi je da stavis 50 km na sat na auto putu, i da mu postavljas prepreke da bi mu uzeo pare, ja to negledam tako, uvek max auto ispravan i kako nalazu uslovi puta, iza mene imam ko zna koliko miliona km, nravano da treba da se postuju propisi, al preterase ga nekad gde nema smisla, samo zbog budzeta, to je bilo 100 - 300 m ipred mosta...
drugo ako postoji zakon, kako kaze dule, pa zbog rupcage na putu po njihovom, da mi recimo drzavi napravimo takjvu stetu kostala bi najmanje 1500 evra, 2 x17 gume 500 evra, letva 300, org viljuske lagre 300 evra, 2 felne 17 nesmem ni da spomenem koliko bi kostalo, pa ruke centriranje trapa lager, kraj spone, sta zakon vazi samo za jednu stranu, bas me zabole da izvines za njih, hvala tebi na savetu, treba da pazimo sebe, ali i svoj dzep, koji oni bespravno redovno prazne, ma ne da ih mrzim nego to je cudo...

mbole

Poruka od mbole » sreda, 1. feb. 2012. u 01:16h

Najpre, prelaz preko mosta kod Beske nije auto put.
Da bi bio auto put, pod brojem jedan morao bi da ima po minimum dve trake za saobracaj u svakom smeru.
To je u vrh glave, moto put (ili po starom: put rezervisan za saobracaj motornih vozila).

Nadalje, pri 50 na sat je razlika izmedju matore lade (tehnicki ispravne) i novog mondea jako mala. Pri 90 na sat je ogromna. A oba se sasvim regularno krecu tim putem. Jos uvek nigde na svetu ne postoji zakon koji kaze da ako ti je auto iz te i te klase, za tebe vazi ovo ogranicenje brzine, vec se ogranicenja postavljaju za neki prosek vozila (koji je kod nas jos uvek jako los).
Sve da je asfalt na mostu u savrsenom stanju (a nije), ne znam da li si nekada probao da predjes preko njega kad duva. Taj most ume da zimi zaledi u roku od 3 minuta, u sred leta kosava ume da te zavrljaci iz trake u traku...

Slazem se da je zamorno, ali to je jedno od retkih mesta gde ogranicenje brzine ima smisla. Mozda ne bas 50, ali svakako ne ni 100. Naravno, bilo bi idealno da postoje elektronski znaci, koji se prilagodjavaju vremenskim prilikama na putu, posto je to na Beskoj glavni problem, al bojim se da cemo na to da pricekamo.

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 1. feb. 2012. u 01:29h

prvo nije mondeo nego pikap pise ako si citao, drugo nije most nego pred most pise ako si citao, trece sedi u ladu sa ovakvim gumama po kisi, nemoras po snegu jer nemoze uopste pa javi kako je, trece razlika izmedju guma iste dimenije i sirokih je ogromna po snegu u korist uskih, pa dodaj na to letnje sa minimalnom sarom od 3 mm na zadnju vucu na matora kola koja nemaju veze sa novom tehologijom dobijas kamikazu po zakonu, al da on je po zakonu, pa onda reci razliku izmedju novog auto koji je teretno samo zbog firme- registracije i ovakvog glupog zakona, i niko nece da me ubedi da za ladu vazi 120 a za nov pikap 80 ogranicenje, jeste po zakonu, al u praksi? jednostavno zakon nevalja.
nije smor, nego da sam imao ciglu da stavim na gas, i da legnem pozadi da spavam, e tako je brdovito, krivudavo i zaje*ano za voznju.
samo kazna da mi ne stigne, za ostalo nebrinem, jos nesto, kad se tako polako vozi tamo, sto me onako preticu na samom mostu, pa niko ispod 120 nije vozio...

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 1. feb. 2012. u 03:04h

mbole piše:Najpre, prelaz preko mosta kod Beske nije auto put.
Da bi bio auto put, pod brojem jedan morao bi da ima po minimum dve trake za saobracaj u svakom smeru.
To je u vrh glave, moto put (ili po starom: put rezervisan za saobracaj motornih vozila).
Bio je autoput kad sam ga prelazio sredinom decembra (i krajem oktobra isto). Posto je desna strana (gledano iz pravca BGa) zavrsena, trake su odvojene, nema vise prelaska na levu stranu. Ne secam se koliko je ogranicenje u tom smeru, cini mi se 80km/h, neka me ispravi neko ako zna tacno. U smeru ka BGu najvece ogranicenje po mom misljenju je 60-70, u skaldu sa trenutnim kvalitetom asfalta.

Slazem se sa ostatkom (pogotovo za vetar).
Inace referentno putnicko vozilo po kome se projektuju putevi/ogranicenja itd je Zastava 101. To je bilo tako pre 2 godine, ne znam jel jos uvek isto ali me ne bi cudilo. Info od drugara koji zavrsava saobracajni.

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 1. feb. 2012. u 08:45h

pa mislim da je ogranicenje pred most 50, na most sam ja usao 50, ali znaci pred most, bar kako se secam da sam video, sto je kao pored osnovne skole u naseljenom mestu, nema veze sa mozgom, isto tako je bilo na auto putu kod batocine oko 99 godine, bili radovio pa zaboravili da skinu znak (isto nesto 50), a panduri jedva docekali, otimali se ko ce tamo da radi.
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 1. feb. 2012. u 23:56h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » sreda, 1. feb. 2012. u 08:55h

To ogranicenje od 50 stoji od kad su radovi na mostu , inace je 80 ako se ne varam.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

mbole

Poruka od mbole » sreda, 1. feb. 2012. u 23:44h

Dare, rekao bih da se nismo razumeli.

Ne kazem ja da ti ne mozes da vozis brze (nije bitno da li je u pitanju mondeo ili pickup, naveo sam mondea kao primer novog automobila), i da budes bezbedniji od te lade.
Kazem da je ta lada tehnicki ispravna (mada sa 3mm sare nije), da kao takva moze u saobracaj, i da neko ko propisuje pravila mora da racuna na nju kao i na keca, ficu... i da se ogranicenja ne prave prema Lamborginiju vec prema prosecnom automobilu koji se ovde vozi.

Znaci ne pricam o posebnom ogranicenju koje vazi za pickup kao teretno vozilo (o tome malo nize u postu), vec za ogranicenje koje vazi za sva vozila (ja sam bar tako shvatio, posto si pricao o ogranicenju od 50).

Ako mislimo na isto mesto, to bi znaci bilo od onog dela gde je put suzen do mosta, to jest od prevoja nizbrdo ka mostu (kad ides iz BG za NS). Tu je razlog za ogranicenje brzine bio to sto su radovi na putu, i sto se saobracaj svodio u jednu traku. Nisam skoro isao za NS, pa ne znam da li su to zavrsili. Ako jesu, onda je verovatno zaostao znak.

Inace jedno od najzaguljenijih mesta na tom putu je malo pre toga, onaj prosek kada se spustas ka krcedinskoj petlji (smer BG-NS). Kada je vreme lepo, nikakvih problema, ali ako negde na tom putu ima leda, vetra, magle, nanosa snega, nekog sr*nja... ima ga tu, i to najcesce kombinovano.

Ogranicenje od 80Km/h za pickupe i manje kombije je i meni blentavo. Nekako sam ubedjen da to ima manje veze sa bezbednoscu, a vise sa teznjom drzave da naplati vise poreza (na teretna vozila kao firma ne placas PDV).
Mada opet sa druge strane, pretpostavljam da je i nosivost to jest ukupna dozvoljena masa za takva vozila veca nego za njihove putnicke ekvivalene (pretpostavljam, zaista ne znam), pa je samim tim njima i teze da zakoce, drze u krivini... Ipak, 80 je premalo.

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 1. feb. 2012. u 23:55h

novi sad pa za beograd smer, znaci kad sam se vracao, a ogranicenje 50 pred most i nema radova suzavanja nista, samo prav put, ima li tu kazne ako nema pandura, to me interesuje, prodje rok od 5 dana nema kazne :D

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 2. feb. 2012. u 08:24h

I to im je verovatno zaostalo iz vremena kad je tu bila po jedna traka, ako su to zavrsili. Moguce je da iako je napravljena traka, jos uvek se izvode radovi (tipa postavljanje bankina...) pa da zato stoji jos uvek ogranicenje.

Ne bi trebalo da ima kamere. Koliko se secam ti pokazivaci brzine stoje tu bas odavno.
Al ko sto rekoh, obrati paznju, umela je cesto tu da bude patrola, a presretaca ima redovno (snajka ih je "pazarila" dva put do sada, posto putuje svaki dan za NS na posao).

darko darko

Poruka od darko darko » četvrtak, 2. feb. 2012. u 10:24h

video sam ih rucali su na pumpi.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“