akvarijum
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
akvarijum
el ima neko akvarijum ? ... planiram u skorije vreme da kupim pa bi mi dobrodosao neki savet... 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: akvarijum
Turbo Force se zanimao sa time. Kontaktiraj ga na PP ili e-mail, nije nesto aktivan u zadnje vreme pa mozda ne cita ovaj deo foruma.
Fiesta!!
- Zelj@
- Poruka: 528
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Pogledaj tu http://www.akvarijum.org/forum/ ja planiram da osposobim Akvarijum pa sam se počeo pomalo zanimati,na ovom forumu možeš sve naći/naučiti
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Zelja šta će tebi akvarijum kad imaš more i one ribice što se sunčaju i migolje po plažama? 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Zelj@
Jes 2/3 mjeseca u god.A u šta sad da radim he he.
Ma velika želja iz djetinjstva,mada ne bih ni sad o tome radio nego sam dobio od kuma pravljen akvarijum pa...
Mada nije baš tako jednostavno kako sam zamišljao,ima tu dosta posla ako želim valjan Aq.Samo formiranje traje bar 30 dana,pa onda useljenje ribica,pa trava/zelenilo,osvjetljenje itd bla bla....
Ma velika želja iz djetinjstva,mada ne bih ni sad o tome radio nego sam dobio od kuma pravljen akvarijum pa...
Mada nije baš tako jednostavno kako sam zamišljao,ima tu dosta posla ako želim valjan Aq.Samo formiranje traje bar 30 dana,pa onda useljenje ribica,pa trava/zelenilo,osvjetljenje itd bla bla....
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
sto veci , lakse se usprstavi zivotna ravnoteza, preko 50 l je full, obavezno pumu grejac hauba neon osvetnjenje, ostalo mozes birati i u radnji gde kupues, nisu skupe sitnice al se nakupi, ovo je jedna moja koju imam vec jedno 5 godina, narasla za tiganj, ili susi
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Imam ja 300 litara, trenutno u fazi nove postavke.
Sve zavisi šta želiš od akvarijuma, nešto prostije ili biljni akvarijum koji je malo zahrevniji.
Na ovom sajtu imaš dosta korisnih saveta, prijavi se da bi mogao da vidiš i slike i čitaj, prouči i postavljaj pitanja.
http://www.akvaristikaonline.com/
Sve zavisi šta želiš od akvarijuma, nešto prostije ili biljni akvarijum koji je malo zahrevniji.
Na ovom sajtu imaš dosta korisnih saveta, prijavi se da bi mogao da vidiš i slike i čitaj, prouči i postavljaj pitanja.
http://www.akvaristikaonline.com/
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8419
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Znači imam u najavi na sledećem ukupljanju ribu na žaru. 

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Zelj@
Moj je 90L trenutno pravim haubu/poklopac od laminata(Najjednostavnije)preturam po bašti koji bi mi panj ili grana valjala (Ruža ili Loza) stim što me čeka prokuvavanje i čiščenje istog (proces 15 do 20 dana). Pa pripremam da donesem pijesak,podlogu sa plaže, morski e sad neko preporučuje da 1 sloj stavim humus baštanski (radi biljaka) i osvjetljenje Min. 50w
Sve u svemu treba dosta strpljenja jer mnogi se za..bu pa odma roknu ribice koje se pate i pokrepaju.
Nego ja sam početnik, eto pomalo čitam po forumima informišem se da nebi imao probleme kasnije
Sve u svemu treba dosta strpljenja jer mnogi se za..bu pa odma roknu ribice koje se pate i pokrepaju.
Nego ja sam početnik, eto pomalo čitam po forumima informišem se da nebi imao probleme kasnije
- Turbo Force
- Rostilj majstor
- Poruka: 386
- Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h
Pitaj sta te zanima. KOlko vidim ima dosta akvarista na forumu.
Evo ja sam moj morao da dam na prodaju jer deca ko deca kad se ne bi igrala oko akvarijuma i otvarala vrata od police i kacila se na njih ne bi bila deca kojoj ne mozes nista da utuvis u glavu.
http://www.akvarijum.org/forum/akvariju ... t7803.html
Evo ja sam moj morao da dam na prodaju jer deca ko deca kad se ne bi igrala oko akvarijuma i otvarala vrata od police i kacila se na njih ne bi bila deca kojoj ne mozes nista da utuvis u glavu.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Turbo a šta bi sa ciklidima?
Mislim na Malawi.
Mislim na Malawi.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Turbo Force
- Rostilj majstor
Taj akvarijum sam prodao pre dve ipo godine, pa sam napravio novi od 330l ali nisam imao para da zavrsim sve a stan mali pa sam ga prodao. I pre sest meseci napravim ovaj manji u nadi da cu konacno drzati diskuse od malih nogu dok ne porastu do nekih 14cm pa da pravim veci akvarijum jer bi trebao da se preselim u veci stan, kad ono nista od diskusa a i deca prave sranja pa reko bolje da povratim deo ulozenog novca nego da radm nov parket u stanu. Tako da ipak cekam veci stan, veci akvarijum, dikuse i naravno deca ce makar malo da porastu.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
prvo i osnovno, planiram akvarijum zapremine izmedju 50 i 60litara... koje ribice, koje trave, koliko ribica, koliko trava???? kako da formiram podlogu za travu ? znam da postoji dosta toga na netu ali bih ipak nesto od tebe/vas...Turbo Force piše:Pitaj sta te zanima. KOlko vidim ima dosta akvarista na forumu.
da li mozes da mi preporucis neki brend/proizvodjaca opreme za akvarijum ?
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Turbo Force
- Rostilj majstor
Za tu litrazu ja bih krenuo sa nekim obicnim ribicama, tipa gupike, ksifo, sklalri ( mada oni rasu veliki) japanke itd, uglavnom one jeftinije ribe da ti ne bude zao ako neka zapliva ledjni stil. Kako budes ulazio u stos verovatno ces i veci akvarijum a sa njim i egzoticnije ribe kao cilkide ili diskuse. Na tu litrazu ti ne bi preporucio vise od 15 ribica koje ne prelaze 5cm da bi imao neku biolosku ravnotezu. Za trave i podlogu nek neko drugi napise jer se nikad nisam igrao sa zemljom za cvece i sadio malo bilje, jer treba zivaca za sve to. Uvek mi je podloga bila sljunak ili kvarcni pesak i neko ne zahtevno bilje, tako da obratis paznju koje bilje kupujes jer ima neko koje zahteva dosta svetlosti da bi napredovalo. Od opreme meni je uvek zavrsavao posao Atman(naj jeftiniji), tebi za tu litrazu ne bi trebala jaca pumpa od 250l po satu sa nekim trokomornim spoljnim prelivnim filterom koji je naj isplativiji. Naravno imas nekoliko vrsta filtera od kanistera(naj skuplji), preko topfiltera(meni omiljeni) do sumpova koji su najbolji ali su za vece akvarijume. Grejac od 100w sa termostatom ( nikako bez termostata). Sirina gledaj da ne bude ispod 50cm da bi mogao da uguras neonke od 45cm ima i manjih ali nije to to.
Vazno je da znas koje ribe zelis da drzis jer neke vole da cupaju bilje kao npr japanke koje oru podlogu ne bi li pojele jos nesto.
Za sad mi to pada na pamet ako se setim jos nesto dopisacu.
Vazno je da znas koje ribe zelis da drzis jer neke vole da cupaju bilje kao npr japanke koje oru podlogu ne bi li pojele jos nesto.
Za sad mi to pada na pamet ako se setim jos nesto dopisacu.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
uzeo bih za pocetak gupi i neonkice, kao i neke muljase... jer koliko sam citao gupi ribica je najbolja za manje akvarijume tj treba joj 3-5l po komadu... za pocetak bi to bilo jednostavno dok ne steknem rutinu a u planu je veci akvarijum ali znas kako, decko sa 18god ne seda za sleper od 20t nego krece polako sa kolima pa postepeno... kapiras ? 
a za grejac, u radnji su mi rekli da je od 50w dovoljan (mozda su mi rekli da je 75w dovoljan ne secam se)

a za grejac, u radnji su mi rekli da je od 50w dovoljan (mozda su mi rekli da je 75w dovoljan ne secam se)
- Turbo Force
- Rostilj majstor
Mala je razlika u ceni grejaca izmedju 50w i 100w a opet ovaj veci moze brze da regulise temperaturu vode dok ovaj manji zna da radi non stop kako bi odrzavao temperaturu. Sto se tice riba meni recimo gupike nekako ne idu sa neonkama, nekako su mi lepse sa zebricama i to narandzastim. Muljase (komunalce) dva komada treba imati kao i makar jednog ancistrusa posto oni jedu alge sa stakla i biljaka pa cak i biljke ako su mlogo gladni. Uvek mozes ubaciti i neku kozicu cisto da ima spremacice koje rade nonstop.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
mislio sam na taj tip ribica, prihvatam svaki vid kritike, pohvale(ako je uopste bude)...
hranjenje na koliko vremenski ? recimo 15 ribice
hranjenje na koliko vremenski ? recimo 15 ribice
- Zelj@
EE super ja kad krenem sa ubacivanjem enterijera taman da pitam za savjet jer....tamo na forumu Akvaristika, kad pitam dobijem mnogo odgovora različitih jer svak radi drugačije pa onda i ne znam šta odlučiti.Mada i tamo se nadje svašta zanimljivo i poučno
Shomy imaš na onom forumu sva objašnbjenja, baš veliki tekst za početnike od izrade do useljenja.
A hvala bogu ima i Fordovaca Akvarista
Turbo F. fin ti je Akvarijum vidim i ti si na tom forumu. Aaa Darko kolika ti ona ribetinaa a baš mi djeluje mali Aq.???
Shomy imaš na onom forumu sva objašnbjenja, baš veliki tekst za početnike od izrade do useljenja.
A hvala bogu ima i Fordovaca Akvarista
Turbo F. fin ti je Akvarijum vidim i ti si na tom forumu. Aaa Darko kolika ti ona ribetinaa a baš mi djeluje mali Aq.???
- Turbo Force
- Rostilj majstor
Evo moj bivsi akvarijum sa ciklidima. Sajt lose radi, treba mu vremena da ucita slike.
http://www.akvaristika.org/gallery/aqua ... asp?ID=849
http://www.akvaristika.org/gallery/aqua ... asp?ID=849
- Zelj@
Ma evo ja se premišljam za panj/drvo/granu šta god.imam svega u okolini Loza,Ruža,i moglo bi se naći još ponešto samo treba mašte.
Izvadio sam panj ruže nooo mi nešto
počeo sam ga pripremati, nije mnogo granovit htio sam neki malo zanimljiviji,ajde možda iskrsne još ponešto
Izvadio sam panj ruže nooo mi nešto