Zanimacije sa njima.
2005 vracamo se ja i kolega iz Bosne, preko Pavlovica cuprije. Nekako omanemo skretanje u Badovincima (cini mi se da se tako zove mesto odmah pored mosta), pa skrenemo levo jednu il dve ulice ranije nego sto je trebalo.
Vidimo mi da smo se zeznuli par ulica dalje, pitamo par ljudi: "Kuda za Mitrovicu?" - "Samo pravo"
Teramo mi "samo pravo" al vidimo da to nije put kojim smo par dana ranije dosli. DObro reko, valjda ima dva puta, nista neobicno. Teramo tako, vec polako pada mrak, kad mi pade na pamet... Da nema jos neka Mitrovica? Nijednom nismo pitali za Sremsku vec samo za Mitrovicu.
Kako sam to izgovorio, vidimo tablu "Macvanska Mitrovica"

Sasavo, al do tad ni ja ni kolega nismo uopste znali da postoji. I nemamo pojma gde se ustvari nalazimo. No par stotina metara dalje se konacno pojavio putokaz "Sremska Mitrovica" pa smo skontali da je u stvari rec o gradu koji je samo sa druge strane Save.
Negde pocetkom 2000-tih godine, par poznanika koji su radili u TV Pristina, poceli su da rade u TV Novi Sad, i treba da snimaju nesto u Kosovskoj Mitrovici. Kombi sa opremom ide zasebno, a oni kolima.
Krenuli ujutru oko 8, kad ih negde oko 9 zove vozac kombija: "Pa dobro gde ste vi?"
Kako gde smo, pa imamo mi jos da se dosta vozimo, a gde si ti?
Pa evo me u Mitrovici.
Kad si pre stigao, gde si tacno da se nadjemo kad dodjemo?
Pa u centru.
Kakvom crnom centru!!! Bezi odatle ubice te Siptari!
Kakvi Siptari? Otkud ovde Siptari?
Cek bre... u kojoj si ti Mitrovici?
Kako u kojoj, pa u Sremskoj

Sve vreme su svi pricali samo da treba da idu u Mitrovicu, pri cemu su jedni podrazumevali Kosovsku, a drugi Sremsku, sve u zavisnosti ko je odakle.