Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Ford_III » petak, 25. nov. 2016. u 13:36h

+1000
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

mbole
Poruka: 14954
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 25. nov. 2016. u 15:21h

Posto sam video auto, a ti nisi, ne znam na osnovu cega zakljucujes da bi neko ko je sedeo pozadi nesto strasno prosao?
Puno ima da se putuje od zadnjeg branika do zadnjeg sedista.

Ne pravite od komarca magarca.
To sto je "zadnja strana unistena" i sto ne mogu da se otvore zadnja vrata, nema nikakve veze sa tim da bi neko pozadi bio povredjen.
Nije ga udario sleperom, vec glupavim golfom.

A tek mi ide na nerve maksimiziranje stava sa "zamisli da je bilo dete". Zamisli da je bila baba. Sto... njen zivot manje vredi?
Djak pesak :)

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 25. nov. 2016. u 15:26h

Jedino da se neko požali na istegnuće vrata ili ledjnih mišića što nije teška povreda.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 25. nov. 2016. u 15:34h

mbole piše:A tek mi ide na nerve maksimiziranje stava sa "zamisli da je bilo dete". Zamisli da je bila baba. Sto... njen zivot manje vredi?
Pa kada bi birao pre bi zgazio babu nego dete.
Baba je prezivela zivot i iskusila a dete tek treba da zivi.
To sto nisam video auto ne znaci da sad preterujem.
Covek je vozio u potpunom alkoholisanom stanju sto se ne oprasta pa i da su baba i bicikla i bandera u pitanju.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » petak, 25. nov. 2016. u 16:03h

Znaci da preterujes. Posto ja jesam video auto.

A da lepo pobijemo sve babe da ne smetaju? Posto takav stav na kraju vodi do takve odluke.

A da besimo tipa? Vezemo konjima za repove i rastrgnemo na Terazijama il barem na Trgu Republike. Il bar da ga streljamo?

Samo ne znam sta cemo onda da radimo ubicama, razbojnicima... da ih nabijamo na kolac, deremo na zivo...?

Kako ste svi nadrkani kad je neko drugi u pitanju :)

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » petak, 25. nov. 2016. u 16:49h

@mbole Kako god da postaviš lik je direktno ugrozio više ljudi koji su učestvovali u saobraćajci.
To je nepobitna činjenica.
Stav da važemo čija je glava vrijednija jest glup. Tu se slažem.
A kod udaraca sa zadnje strane imaš lijepe šanse da sjebeš vratne pršljenove u zavisnosti od snage udarca. Nije uopšte bitno koliko je zgužvana auto i mogu li se otvoriti zadnja vrata. Kolegu sa posla je prije par sedmica udario lik koji je naduvao preko dvice i to ne nekom pretjeranom brzinom. Zaradio je trajno oštećenje prva dva vratna pršljena. Ima svako pravo da ga tuži za odštetu

Talk softly, tread carefully and carry a big gun.

Sharpshooter
Poruka: 5109
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » petak, 25. nov. 2016. u 17:02h

Mene su dva puta nahvatali u životu za alkohol i to sa mizernih 0.54 i 0.56
Sam sam kriv što sam pio i vozio. Nisam kukao, nisam potezao veze da se izvučem.
Bio bez vozačke 6 meseci i naučio lekciju.

Što se mene tiče još bi i pooštrio kazne za alkohol, pa na trežnjenje i za preko 1 promil.
Jednostavno kod nas su ljudi bahati i dok ne osete na svojoj koži, neće naučiti.
A osetiće na svojoj koži, tako što će da ostanu bez vozačke i malo da se hlade u ćorci ili tako što će nekome dete da ubiju.
Bolje ova prva opcija u svakom slučaju.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 25. nov. 2016. u 17:47h

Onaj ko ima 1.8 promila i sedne da vozi, je potencijalni ubica/samoubica.
Ajde sad zamisli da nije bila ni baba ni djete, nego tvoje djete na pješačkom, prelazi na zeleno i neki pijan je pokupi. Kako bi onda reagovao, da li bi ga htjeo linčovati?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » petak, 25. nov. 2016. u 18:28h

U tome i jeste problem, što mnogi kritikuju kada se nešto desi a uzročnik je pijani vozač, ali najčešće polaze od toga da se to ipak događa samo nekom drugom.
Za sedanje za volan u alkoholisanom stanju ja bih i linčovao i razapinjao. Kada takva budala ubije drugu osobu, nebitno da li je to dete, nečiji stric ili baba, onda je kasno. Sedanje za volan u alkoholisanom stanju bih izjednačio sa delom "ubistvo s umišljajem". Kada čovek počne da pije, a namerava da posle toga sedne za volan i odveze se, to radi u svesnom i prisebnom stanju. Što znači, zna šta radi i svestan je toga (pre nego što se napije).

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 25. nov. 2016. u 18:36h

mbole piše:Znaci da preterujes. Posto ja jesam video auto.
A da lepo pobijemo sve babe da ne smetaju? Posto takav stav na kraju vodi do takve odluke.
A da besimo tipa? Vezemo konjima za repove i rastrgnemo na Terazijama il barem na Trgu Republike. Il bar da ga streljamo?
Samo ne znam sta cemo onda da radimo ubicama, razbojnicima... da ih nabijamo na kolac, deremo na zivo...?
Kako ste svi nadrkani kad je neko drugi u pitanju :)
Meni ne smetaju niti babe niti bilo ko.Ti si prvi poceo sa babama.
Covek je zivo bice ali kada vidim dete na ulici ili uopste onda sam bas bas oprezan.
I zastomislis da smo nadrkani kada je neko drugi u pitanju?
Ti ako poznajes tog lika sto je bio pijan to nije razlog da ga branis.
Pa da sam ja bio pijan i vozio tako(mada to nema sanse da mi se desi jer kada vozim ne popijem ni pivo a kamoli da budem mrtav pijan) sam bi se prijavio u policiji i sve bi priznao cak bi nagovestio da mi odmah oduzmu dozvolu.
Pa bolje dozvolu da mi uzmu nego da ubijem nekog i da odem psihicki u aut.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Toothless
Poruka: 44
Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2016. u 18:56h

Poruka od Toothless » petak, 25. nov. 2016. u 19:15h

Ljudi, ovde se vraćamo na ono o čemu sam ja pričao, a to je prihvatanje odgovornosti, tj spremnost da prihvatiš posledice tj kaznu za svoje postupke. Normalan čovek ume da proceni rizik koji donosi vožnja u alkoholisanom stanju, a budala ne.
Hajde da se stavimo u situaciju da sednemo na slavu recimo, popijemo 2 rakije, i sednemo za volan...izleti nam pešak, možda i van pešačkog, dete, baba, nebitno, i udarimo je kolima-ubijemo. Dođe policija, uradi uviđaj, pronađu vam nebitno koliko, da li je ispod 0,5 ili iznad 0,5-to nije bitno. Zanemarite suđenja, eventualne kazne i odštete, možda čak i oslobađajuću presudu, i pokušajte da nastavite sa životom u kojem će vas slika osobe koju ste pregazili pratiti svaki dan. Posle određenog vremena ćete početi da se pitate "da li bih ja ubio dete da nisam popio one dve čašice?"... Da li iko od nas, Srbendi, koji "vozimo pod alkoholom bolje nego svi trezni zajedno" može sa stoprocentnom sigurnošću da garantuje da bi ishod bio isti da nije popio te dve čašice? Koliko ste zaista sigurni da čak ni čašica alkohola u određenom trenutku ne može da umanji vašu spodobnost reagovanja ni za jednu milisekundu koja veoma često deli život od smrti? Da li je neko od vas toliko siguran u sebe, i da li je bilo ko od vas spreman da ostatak svog života provede sa slikom osobe koju je prerano poslao u grob, zbog jedne ili dve #ebene čašice, zbog zrnca sumnje?
U takvim situacijama kada sebe preispitujete kao nikada do tada, niko od vas ne bi mogao da stoprocentno tvrdi da se ništa ne bi promenilo da niste pili, ali čak i da neko od vas to kaže, lagao bi samog sebe. Ja sam izgubio nekoliko rođaka i prijatelja u saobraćajkama, i u odnosu na ono što sam ja osetio kada sam čuo za saobraćajke, ne želim ni da pomislim kako su se tada osećali ljudi koji su ih izazvali, ili oni koji su nekoga ubili tuđom krivicom. Moj deda-ujka je poginuo na Pančevačkom putu 90 i neke godine, prelazio je ulicu ispred autobusa na stanici, i tu ga je bukvalno razneo auto...Svaki put kada pomislim na njega, ne mogu a da ne pomislim na to kako je čoveku koji ga je ubio. Ja sma realan i ne mogu da mrzim tog čoveka, iako mi je uzeo nekoga ko mi je bio jedna od najdražih osoba u životu, čoveka koji je bio kako narod kaže "dobar kao 'lebac"...jer nije samo njegova krivica. Jeste kriv što je išao velikom brzinom, što nije obraćao pažnju na pešake u blizini autobuske stanice, ali mislim da mu je dovoljna kazna to što će samog sebe svakoga dana do kraja života preispitivati da li je mogao da uradi nešto, da odraguje drugačije, da nije vozio brzo, da nije krenuo od kuće,...sve je to jedno veliko "možda"...ali nemojte prepuštati svoj ili tuđ život slučaju i procentu.
Ne samo zbog tog slučaja nego i zbog hiljade drugih koje svakodnevno viđamo po novinama, u vožnji sam maksimalno oprezan, uvek pratim sve oko sebe, i pešake, i vozila, i životinje, i bukvalno mogu da predvidim svaki potez vozača ili pešaka ispred ili iza mene, tačno znam šta će pokušati da uradi jer se u sekundi postavim u njihovu situaciju, i zato sam, hvala Bogu, izbegao mnogo sudara i gaženja neopreznih pešaka i životinja. Ja znam koliko je bol izgubiti nekoga dragog, ja sam u životu bio na više previše sahrana za jedan ljudski život, i zato mi je uvek u glavi oprez-strah, da nikada nikome, slučajno ili namerno, ne nanesem bol koju sam ja osetio više puta u životu, jer ne znam kako bih živeo sa tim. Zaboravite mangupiranje i samouverenost, nemojte piti uopšte kada vozite jer ne možete biti sigurni da i jedna čašica neće preći tu milisekundu-granicu između normalnog života, i ostatka života okovanog kajanjem i pitanjem "šta bi bilo da nisam?", jer isto tako ne možete sa sigurnošću tvrditi kako biste živeli ostatak života posle toga.
Kada sledeći put sednete u auto, probajte da obraćate pažnju na sve učesnike, setite se da pešaci istrčavaju ispred i izabuseva(uvek kada prilazim busu u stanici gledam ispod branika busa ima li ljudi koji će istrčati), da deca istrčavaju, da životinje pretrčavaju, i kada zahvaljujući pojačanoj pažnji posle ovog teksta uspete da spasite bar jedan život, shvatićete koliko je tanka linija između života i smrti, i osećaćete se mnogo bolje sa mišlju da ste baš vi zaslužni što je neko stigao kući sa osmehom umesto u sanduku. Za takva dela vam možda niko neće reći hvala, ali ćete se osećati kao bolji čovek, što je u današnjem svetu jako teško.

skolioza
Poruka: 1512
Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h

Poruka od skolioza » petak, 25. nov. 2016. u 19:23h

Mnogo ljudi vozi i pije svakog dana..mnogo mnogo vise nego sto ima ovakvih situacija i nego sto se uopste cuje za to da tako kazem..rizik je stalno tu i.nikad ne znas ko je za volanom..
Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)

Sharpshooter
Poruka: 5109
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » petak, 25. nov. 2016. u 19:57h

Idem BVP-80A da kupim.
Samo u njemu sam siguran. :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 25. nov. 2016. u 20:43h

Toothless, lepo napisano, slazem se.

Moj stav je i dalje da alkohol u voznji treba komplet zabraniti za sve, ne samo za profi vozace, i to je to. Kome neodgovara neka zove taxi. Na moju zalost, ne dele svi to misljenje, ali ja sam ionako u manjini posto uopste ne pijem, ne samo kad vozim (ok lazem, ponekad popijem somersby uvece pred spavanje :D ). Sklioza, nadam se da ce prijatelj najpre iz cele situacije da nauci nesto i da bude zahvalan sto nije bilo ozbiljnih povreda, novac tu ne treba ni da bude bitan u celoj prici.
Fiesta!!

acadimke
Poruka: 1707
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » petak, 25. nov. 2016. u 20:47h

Ja mislim da su gubitak koncetracije, umor, zamisljenost opasniji od malo alkohola.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Toothless
Poruka: 44
Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2016. u 18:56h

Poruka od Toothless » petak, 25. nov. 2016. u 21:59h

Naravno da su opasni, ali nisu opasniji od alkohola, pogotovo ne kada je u pitanju naš ku#čeviti mentalitet, i ono "znaš ti bre ko sam ja?!", "ko bre pijan i ne može da vozi?!"... I pored svih činilaca rizika kao što su druge budale za volanom, pospanost, gubitak koncentracije, zašto dodavati još jedan rizik-alkohol, i to svojevoljno?
Poslednja izmena: FM III, na dan petak, 25. nov. 2016. u 22:43h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiriaš prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju

dax92

 
Poruka: 7625
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 25. nov. 2016. u 23:32h

Tu se opet dolazi do cinjenice da alkohol ne utice na sve osobe isto. Neki postaju razdrazljivi i traze samo razlog za svadju/tucu, dok ima i onih kojima se raspolozenje skoro ni ne menja. Ovi prvi su ozbiljna tempirana bomba kad voze pod uticajem alkohola..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 26. nov. 2016. u 01:17h

Ma i umor je opasan. Ja znam kad sam umoran ili kad naiđem na ono prokleto ograničenej od 50 još više me uspava. Toliko da neke stvari vidim, ali svjesno ne reagujem. Dok vozim brže, 70-80 ili više, tu ne računam autoput, to me takođe uspava i ne volim ga zato, koliko god brzo vozio, vožnja je jednolična. Sa onih 70-80, ganjaš krivine, nekog pretekneš, zabavljaš se nečim. Vožnja nije jednolična.

Ja ne pijem kad znam da ću voziti, ne samo zato što sam usporen, nego što znam kakav sam, znam da ću uraditi nešto što nikako nije moguće, kao npr. preteći auto za sekund, jer to u mojim pijanim mislima izgleda moguće.
A vala u posljednje vrjeme kako ne pijem, totalno sam izgubio kondiciju. Prije sam mogao popiti dosta, a da me uhvati. Neko veče izađem s drugarima, popijem 3 velika točena (0,5L), okrenulo me kao da sam popio bure. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole

Poruka od mbole » subota, 26. nov. 2016. u 04:00h

Najpre... niko nije rekao da tip ne treba da bude kaznjen. Treba i bice.
Sporimo se oko: koliko.

Ne mogu da shvatim, da ne uspevate da napravite gradaciju.
Da vozio je pijan
Da izazvao je udes
U udesu nema iole ozbiljno povredjenih, postoji samo materijalna steta.

Sta bi bilo kad bi bilo... zamisli da je... zamisli ovo ili ono ... cemu?
Nije bilo. A zakon te kaznjava samo za ono sto jeste bilo. I to je potpuno normalno.

Ne, lika ne poznajem, nikad ga video u zivotu nisam. I ne smatram da je OK sto je vozio pijan ko tresak. Al to ne znaci da ga sad treba ustrojiti.

Mene je pre desetak godina isto tako odvalio tip pijan ko tresak, isto dok sam stojao na semaforu, isto od pozadi sa jedno 70 bez kocenja. Samo sto je taj vozio vagen transporter, sa sasijom i jedno 2 tone i kusur.
Jeste steta bila poprilicna, al nista nije falilo ni meni ni zeni, ni da je nekog bilo na zadnjem sedistu isto tako mu nista ne bi bilo.

Sto se mene tice, da je imao love da se otvori... resili bi stvar na licu mesta. Meni bi bilo jednostavnije, nego zajebavanje sa osiguranjem. NIje moj posao da jurim pijane po drumu, ima ko je za to placen.

Zakoni i kazne se ne zasnivaju na emocijama.

Da li treba potpuno zabraniti alkohol u voznji? Po mom misljenju ne. Dal cu se nekada kajati zbog toga. Moguce. Al to je moj licni problem i moje kajanje. Kajanje se ne regulise zakonom.
Do pre par godina smo imali zakon koji je dozvoljavao 0.5 promila. Sada imamo zakon koji dozvoljava 0.3 promila. Nije se promenilo ama bas nista, osim malo vise para u budzetu.
Onaj ko je vozio sa dva piva i imao 0.45 nije predstavljao "opstu opasnost" decenijama unazad pa je ne predstavlja ni sada. Samo su sada kazne ucestalije. Onaj ko je vozio sa 1.5 je bio u problemu i tada i sada, a on jeste opasnost.
Isto ces imati i kad svedes na 0.

Ne mozete porediti nekoga ko je cak i pijan izazvao udes i ubio coveka sa onim ko je to uradio namerno, smisljeno...
Zakon sankcionise takav cin, naravno drasticnije nego da ti je pala slucajno saksija sa terase potrefila komsiju u glavu i koknula ga na licu mesta. Ali ni blizu onako kao sto je to smisljeno ubistvo. I tako i treba da bude.
Jedna od nevolja je sto se automatski smatra da je neko kriv onog trenutka kada se ustanovi da je bio pod dejstvom alkohola, sto niti je normalno, niti je po zakonu. Nazalost praksa nam je takva.

Zamisli da je situacija bila obrnuta, to jest da je tip koji je vozio astru bio pijan, a ovaj sa golfom trezan? Po cemu je ovaj sa astrom kriv za udes ako je stajao na semaforu i ovaj sa golfom ga opalio od pozadi? Pa da nije mogao da stoji na nogama koliko je bio pijan. On bi bio kriv za to sto je vozio pod dejstvom alkohola i tacka. Golf je kriv za udes i sve njegove posledice.

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 26. nov. 2016. u 06:03h

Zasto bi ovaj pijani sto je stajao bio kriv ako ga drugi lik koji nije pod dejstvom alkohola udario od pozadi?
Bio bi kaznjen samo zato sto je upravljao pod dejstvom alkohola ali svu drugu krivicu preuzeo lik koji ga je udario.

Toothles u pravu si o tome sam pisao vise puta da bolje mi je da ne vozim nego da ubijem nekog puko bi psihicki jer psiha je cudo.

Moj stric davnih 90-tih je mrtav pijan ubio coveka na pesackom i to jos bio sa zenom i decom u autu.
Bili panduri i trebao je da zaglavi nekoliko godina.
Otisao kod nekog advokata ovaj mu trazio 7-8 hiljada maraka ovaj nekako skupio pare i platio ga i ovaj ga nekako izvadio bez ikakve odgovornosti.To nisam znao sve dok mi on nije ispricao pre jedno 3 godine.
Uopste mi se nije svidjalo to sto sam cuo i bio sam nekako ljut sto se izvuko.
E sad ja ne verujem u Boga ja sam ateista(jednostavno ne verujem u nesto sto jos niko nije video)
ali smatram da ima neka pravda koja te kad tad stigne.
Ja sam ga bas pitao pa da li sanjas tog coveka da li mozes da spavas reko mi je da prve 5 godine kao nije mogao ali sada spava bez problema sto cisto sumnjam.

Ali smatram da ima pravde a tako i njemu dobio je secer(ali ne starosni, na zalost prenelo se i na decu,jedna mu je dobila epilepsiju ali sada posle mnogo godina i lecenja u nemackoj je sve ok sa njom,druga cerka mu je pala sa 3 sprata trznog centra ali na svu srecu ostalo je sve ok i na kraju svu ustedjevinu 50 000 € sto je zaradio u inostranstvu zet od te cerke sto je imala epilepsiju mu je ukrao)

Ovo za novac mi je i drago jer mnogo voli da se pravi kao ima novca i pravi se najpametniji a ne zna da i drugi imaju i vise nego on samo se ne hvale a i verujem da je to zbog toga sto je ubio coveka.
Ne dao bog da nekog ubijes pa sto je najgore da neko prokletstvo predje na tvoje dete.
Je*em ti ja i zatvor i moj zivot ako ja sjebem zivot ljudi oko mene a pogotovo i ljudi onog koga sam ubio.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » subota, 26. nov. 2016. u 06:59h

Stvar je u tome da je ovo potpuno cista situacija, gde je ocigledno da ovaj iako je pijan nije kriv za udes (pricam o ovoj izmisljenoj situaciji, ne onome sto se stvarno desilo).
Ali... u gomili situacija koje nisu ocigledne, kakve su ustvari najcesce, iz nekog razloga (najverovatnije ih mrzi da se bave svojim poslom), onaj koji je pijan se proglasava krivim, iako to ni na koji nacin nije doprinelo udesu, ili je doprinelo u minimalnoj meri.

Kao i princip: uvek je kriv onaj koji je udario od pozadi, sto nema veze s mozgom. Moze da bude kriv sto nije drzao propisano odstojanje (koje je blago recen nedefinisano), ali ne mora da bude kriv za udes, ako je onaj ispred iz cista mira zakocio iako za to nije bilo potrebe, ili barem nije bilo potrebe koju je iko normalan mogao da predvidi.
Klasican primer lancanog sudara. Prvi je zakocio (recimo da je to normalno uradio), drugi nije vodio racuna i udario je u njega. Sta je sa trecim? Taj treci nije mogao da gleda u pasulj da ce se ovaj drugi zaustaviti usled udarca, i time drasticno skratiti vreme koje mu je ostavljeno da i on ukoci. A da je drugi kocio koliko god moze (sto bi recimo trebalo da predvidis kao moguce), treci je mogao da stane. Ali... posto je tako jednostavnije i treci se proglasava krivim za udes izmedju njega i drugog.

Sa druge strane, upravo ovakva "cista" situacija u kojoj pijani nije kriv, govori o tome da enormno povecavate krivicu nekoga zato sto je popio.
Ponavljam, ne pada mi napamet da nije kriv, ali ne treba ga zbog toga proglasavati za drzavnog neprijatelja, i navijati za kazne koje su potpuno neprimerene.

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 26. nov. 2016. u 13:48h

Slika
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » subota, 26. nov. 2016. u 17:29h

Jbt... stvarno su vas utucali u glavu ovakvim marketingom :)
Necu da budem politicki korektan, necu da budem novokomponovani "fini" decko...

Vratite mi nazad godine u kojima je svet bio normalan, il da silazim s planete.

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 26. nov. 2016. u 17:35h

Coveku ne treba reklama da bi shvatio da pijan ne sme da sedne za volanom.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » subota, 26. nov. 2016. u 17:36h

Mozda bi mu malo ucenja gramatike pomoglo :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“