Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2789
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Mene zanima kad ce se uvesti kazna za paljenje cigareta i pusenje dok se vozi.. paljenje cigare jednako, ako ne i mnogo vise, odvraca paznju sa puta, u odnosu na telefoniranje. O smanjenju koncentracije da ne pricam..
Ovde ne pricam o zagadjivanju drugih putnika, vec iskljucivo o odvlacenju paznje i ugrozavanju bezbednosti u saobracaju.. Da se ne mesaju babe i zabe..
Ovde ne pricam o zagadjivanju drugih putnika, vec iskljucivo o odvlacenju paznje i ugrozavanju bezbednosti u saobracaju.. Da se ne mesaju babe i zabe..
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- mbole
- Poruka: 15017
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
E aj sjasite sa nas pusaca. Ne lupaj gluposti ako nikad nisi palio cigaretu, nego filozofiras napamet.
Lupetas samo tako (da... i pusim i vozim i znam koliko mobilni odvraca paznju)
Paljenje cigarete traje sekundu, a pricanje mobilnim minutima
Evo sidjoh sa mob, pa da obrazlozim
Jedan sam od prvih koji je ugradio hands free u auto, kad nije ni u najavi bio obavezan, i kad je kostao ko oba bubrega (ako se dobro secam nokiin hands free sam krajem 90-tih platio 800 maraka).
Bas zato sto sam shvatio da mi ekstremno odvraca paznju, i da cu napraviti sranje. Briga me za zakone i ostale zavitlancije, ja svoju glavu volim najvise na svetu.
Sa druge strane, pusim od 11-te godine, i naravno od kad vozim. NIkada, ali bas nikada nisam imao ni trunku problema da zapalim cigaretu dok vozim. Of skroz, ne mozes to da izvedes sa sirom otvorenim prozorima (mozes, al tad je vec zaista zaguljeno), ti biras kad ces da zapalis cigaretu, to jest biras trenutak kada nigde unaokolo nema nikoga, kada je ravan deo puta...
To sto postoje budaletine koje to rad ekad ne treba... ne seci ruku do lakta kad te zaboli nokat.
Lupetas samo tako (da... i pusim i vozim i znam koliko mobilni odvraca paznju)
Paljenje cigarete traje sekundu, a pricanje mobilnim minutima
Evo sidjoh sa mob, pa da obrazlozim
Jedan sam od prvih koji je ugradio hands free u auto, kad nije ni u najavi bio obavezan, i kad je kostao ko oba bubrega (ako se dobro secam nokiin hands free sam krajem 90-tih platio 800 maraka).
Bas zato sto sam shvatio da mi ekstremno odvraca paznju, i da cu napraviti sranje. Briga me za zakone i ostale zavitlancije, ja svoju glavu volim najvise na svetu.
Sa druge strane, pusim od 11-te godine, i naravno od kad vozim. NIkada, ali bas nikada nisam imao ni trunku problema da zapalim cigaretu dok vozim. Of skroz, ne mozes to da izvedes sa sirom otvorenim prozorima (mozes, al tad je vec zaista zaguljeno), ti biras kad ces da zapalis cigaretu, to jest biras trenutak kada nigde unaokolo nema nikoga, kada je ravan deo puta...
To sto postoje budaletine koje to rad ekad ne treba... ne seci ruku do lakta kad te zaboli nokat.
Poslednja izmena: mbole, na dan četvrtak, 20. okt. 2016. u 22:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Djak pesak 

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
dax grešiš i to mnogo. Dugo sam pušio i pre nego što sednem u kola ja postavim cigarete, upaljač na "svoje" mesto a piksla je pripremljena. U toku vožnje sve sam radio automatski tako da skretanje pogleda sa puta je bilo minimalno. Mnogo više vremena mi je oduzimalo npr. menjanje radio stanica.
edit: i paljenje cigarete me je na neki način smirivalo i opuštalo tako da ne vidim kako odvlaćenje pažnje tu ima.
edit: i paljenje cigarete me je na neki način smirivalo i opuštalo tako da ne vidim kako odvlaćenje pažnje tu ima.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- dax92
-
- Poruka: 7634
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Nisam nikad pusio, niti cu..
Govorim to iz perspektive posmatraca, i gledam koliko vremena oduzme paljenje cigare.. u najmanju ruku, koliko i javljanje na isti taj telefon, za koji se kaznjava uveliko. Iz tog razloga sam se i zapitao u vezi kaznjavanja za pusenje za volanom
Govorim to iz perspektive posmatraca, i gledam koliko vremena oduzme paljenje cigare.. u najmanju ruku, koliko i javljanje na isti taj telefon, za koji se kaznjava uveliko. Iz tog razloga sam se i zapitao u vezi kaznjavanja za pusenje za volanom
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- FM III
- Vremenski policajac
mbole i ja smo izgleda pisali u isto vreme.
Strastvenom pušaču treba malo vremena da upali cigaretu pa čak i da ne skrene pogled sa puta kada to radi i što kaže mole bira deonicu puta da to uradi, dok mnogima kako zazvoni mobilni skaču ko opareni i odma se hvataju za njega koda je život u pitanju. A o čitanju i pisanju poruka neču ni da komentarišem.
I da više nisam pušač
Strastvenom pušaču treba malo vremena da upali cigaretu pa čak i da ne skrene pogled sa puta kada to radi i što kaže mole bira deonicu puta da to uradi, dok mnogima kako zazvoni mobilni skaču ko opareni i odma se hvataju za njega koda je život u pitanju. A o čitanju i pisanju poruka neču ni da komentarišem.
I da više nisam pušač

NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Sharpshooter
- Poruka: 5126
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Ne diraj pušače, vidiš da su spremni da ubiju zbog cigara. 

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- FM III
- Vremenski policajac
Ja sam bivši pušač i nemoguće je uporediti pušenje i pričanje mobilnim ili kao što rekoh kucanje poruka. Isto tako onda može da se uporedjuje i grickanje i žvakanje u toku vožnje.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Ko zna na koju vrstu pusenja je Dax mislio 

- mbole
Cuj... meni je dobra riba u autu uvek vise odvlacila paznju od cigarete 
Ocemo i njih da zabranimo?
Dax... to ko da si reko ja sam gledo kako se prave podmornice. Jes da to nikad nisam radio niti cu, al i nije to neka nauka. Bar mi se tako cini
Paljenje cigarete je svakom pusacu automatska radnja. Kao sto ne razmisljas kad pustas kvacilo i krenes (kad si razmisljao, gasio ti se auto), vec samo "sad krecem".
Evo upravo sam istresao cigaretu iz kutije (jednom rukom), i zapalio ne skidajuci pogled sa ekrana. Cigarete su mi uvek u dzepu od kosulje/majce (zato ne volim majce bez dzepa), upaljac odmah pored njih...

Ocemo i njih da zabranimo?
Dax... to ko da si reko ja sam gledo kako se prave podmornice. Jes da to nikad nisam radio niti cu, al i nije to neka nauka. Bar mi se tako cini

Paljenje cigarete je svakom pusacu automatska radnja. Kao sto ne razmisljas kad pustas kvacilo i krenes (kad si razmisljao, gasio ti se auto), vec samo "sad krecem".
Evo upravo sam istresao cigaretu iz kutije (jednom rukom), i zapalio ne skidajuci pogled sa ekrana. Cigarete su mi uvek u dzepu od kosulje/majce (zato ne volim majce bez dzepa), upaljac odmah pored njih...
Djak pesak 

-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
+1
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9942
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ej ajd sidjite sas nas sto grickamo i zvacemo u toku voznjeFM III piše: Isto tako onda može da se uporedjuje i grickanje i žvakanje u toku vožnje.

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ja bih zakonom zabranio da se mozak ostavi kući kad se sedne za volan.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
^ na konto toga, danas na ulazu u kruzni tok lik ispred mene opali levi zmigavac i hop.. ko *ebe kruzni tok, ko *ebe pravila... on je otisao LEVO....
zena moja gleda i ne veruje, smejao sam se jedno 5km 

- veljabandit
- Poruka: 898
- Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h
Pusaci standardno osetljivi...ni narkomani se ne bune toliko kad ih pomenes....
Prva desna posle Hajducke cesme, BMW petica.

Prva desna posle Hajducke cesme, BMW petica.
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Nikad mi nije jasno sta covek uradi kad ga baci na plecke na sred puta..
- mbole
Ostavi mozak kuci 
Veljo, naravno da se narkosi ne bune. Tolerancija prema njima raste, prema pusacima pada. Otprilike, danas ako nisi narkos nisi bas normalan. A ako si pusac...ccc... pa SS-ovce su manje kinjili posle "onog" rata.

Veljo, naravno da se narkosi ne bune. Tolerancija prema njima raste, prema pusacima pada. Otprilike, danas ako nisi narkos nisi bas normalan. A ako si pusac...ccc... pa SS-ovce su manje kinjili posle "onog" rata.
Djak pesak 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
To za okretanje automobila je umetnost.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4734
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Meni i pusenje dodje kao neka vrsta droge
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- BojanM
- BOFH
Kao i kafa, ali nije to tema.
S tim u vezi, nemoj neko da mi je dirnuo u ispijanje kafe u toku vožnje, ubijam.
(kontraproduktivno je da priznam, ali i pored toga što sam zakleti antipušač... otvaranje obične flajke vode, sa zapušačem na zavrtanje, dok vozim solo, predstavlja daleko veći hazard po okolinu - a i mene samog - nego što bi to bilo paljenje cigarete.... tu je negde u istom nivou sa telefonskim razgovorom; i naravno da nas ima raznih, neko bi mogao da balansira telefon na nosu dok menja brzine nogama, ali većini to predstavlja malu poteškoću)
S tim u vezi, nemoj neko da mi je dirnuo u ispijanje kafe u toku vožnje, ubijam.
(kontraproduktivno je da priznam, ali i pored toga što sam zakleti antipušač... otvaranje obične flajke vode, sa zapušačem na zavrtanje, dok vozim solo, predstavlja daleko veći hazard po okolinu - a i mene samog - nego što bi to bilo paljenje cigarete.... tu je negde u istom nivou sa telefonskim razgovorom; i naravno da nas ima raznih, neko bi mogao da balansira telefon na nosu dok menja brzine nogama, ali većini to predstavlja malu poteškoću)
pozdrav, Bojan

- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Šta fali kafi u vožnji? Ajmo I sokove zabraniti, i vodu.
Ja za kafu imam svoju termos šolju sa poklopcem. Fino oblikovana za držač čaša otvoriš paljen. Glavu čuva kad noću ideš na put
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Ja za kafu imam svoju termos šolju sa poklopcem. Fino oblikovana za držač čaša otvoriš paljen. Glavu čuva kad noću ideš na put
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- mbole
Neiskusno Bojane 
Flajku stegnes izmedju nogu i otvaras jednom rukom. Jes malo nezgodno ako je voda/pivo/sok... ledeno al nije lose ni oladiti jajca ponekad

Flajku stegnes izmedju nogu i otvaras jednom rukom. Jes malo nezgodno ako je voda/pivo/sok... ledeno al nije lose ni oladiti jajca ponekad

Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
Tako i radim, al' ajd mi reci da to nije odvlačenje pažnje, ograničavanje moći reakcije na nepredviđenu situaciju itd. 

pozdrav, Bojan

- acadimke
- Poruka: 1712
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Najvise gubim koncetraciju kad se neko u vozilu ponasa kao instruktor, "imas auto, uspori, pazi pesak" itd.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Eh, i ja isto!
Mrzim to kada vozim babu ili mamu. Ni jedna nema vozački ali to su takve instrukcije kao da su vozači već 100 godina. Baba je prestala od kako sam jednom poludio kad je počela da paničari bez potrebe. Ufatila skoro da plače kada sam okretao auto na jednom seoskom putu, pored kojeg ima padina od nekih 10ak metara. Što je najgore do ivice puta je bilo još dva metra, ona počela da plače i paničari kako ćemo sletiti i izvrunti se.
Baba je paničarila je i za svaku sitnicu, a najviše za preticanje, bio to šleper ili fićo.
Mrzim to kada vozim babu ili mamu. Ni jedna nema vozački ali to su takve instrukcije kao da su vozači već 100 godina. Baba je prestala od kako sam jednom poludio kad je počela da paničari bez potrebe. Ufatila skoro da plače kada sam okretao auto na jednom seoskom putu, pored kojeg ima padina od nekih 10ak metara. Što je najgore do ivice puta je bilo još dva metra, ona počela da plače i paničari kako ćemo sletiti i izvrunti se.
Baba je paničarila je i za svaku sitnicu, a najviše za preticanje, bio to šleper ili fićo.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni