Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od nikola » sreda, 13. jul 2016. u 16:08h

@dule0911: Nisam ga u startu dobro razumeo. Shvatio sam da je prodao auto na ovlašćenje. Posle je napisao u drugom postu detaljnije i naveo da su odmah uradili kupoprodajni ugovor. Samim tim i jeste bez veze što auto nije odmah odjavljen.
Sad, pošto su sva dokumenta za auto kod kupca, Moshi su prosto vezane ruke. Čak i da hoće, sad ne može ni da odjavi tablice. Može samo da se moli da do kraja isteka registracije lik ne napravi još prekšraja ili nešto još gore.

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » sreda, 13. jul 2016. u 16:19h

Uradili smo ugovor, overili u sudu, i placen je porez u poreskoj upravi, nista mu drugo od papira nisam dao. U auto kuci gde su nam popunili ugovor su nam rekli da ode da se plati porez i auto moze da se prevede. Dalje, takodje sam dobio informaciju da, kad je vec uradjen ugovor, kupac ne mora odmah da prenese auto na svoje ime vec moze i prilikom sledece registracije. To po ovoj logici znaci da je on mogao da napravi 50 kazni do sad i da bi sve ja morao da platim a on bi otisao lepo da registruje auto jer ima ugovor i nikom nista. Cak i zabrana registracije u slucaju neplacenih kazni ne vazi za njega jer on u principu nema na svoje ime ni jednu kaznu vec ja, a ja vise nisam vlasnik, on je.

@dule
kazna je od 23.06 a ako se ne varam registracija je istekla 26.06 tako da je nadam se to to. Platicu kaznu na kraju nema veze, smeta mi samo sto: PRVO taj lik me je prvih par meseci zvao svaki drugi dan jer mu muzika izgubila kod (za ovo me zvao 15 puta minimum, ne moze da zapise 4 cifre), ostao mu kljuc unutra itd a sad kad treba da plati svoju kaznu cuti. DRUGO ja razumem da ce parking servis meni poslati kaznu jer je auto na moje ime ali ako ja imam ugovor overen u SUDU da auto vise nije moj i da nemam nista sa njim odakle im pravo da i dalje zahtevaju od mene da platim pod izgovorom "takva je praksa"...

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8318
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » sreda, 13. jul 2016. u 16:57h

Kada već imaš ugovor onda imaš i njegove podatke. Pronadji mu fiksni po prezimenu i adresi, reci da plati kaznu i zapreti mu da ćeš prijaviti da nije preneo auto na svoje ime u zakonskom roku što će mu biti dodatni trošak.
Ako ne uspeš da ga pronadješ skeniraj ugovor i potvrdu da je plaćen porez pa pošalji na e-mail ustanove koja je poslala kaznu. Mora neko da ti odgovori zvanično i da ti kaže odakle njima tvoji podaci, jer njih ima samo Mup. U praksi je obično da plati prvi koga navataju i zajebu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

mbole
Poruka: 15002
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 13. jul 2016. u 17:20h

Dao si mu jos jedan i to vrlo vazan "papir". Saobracajnu dozvolu, koja glasi na tvoje ime. Ti si taj koji je trebao da odjavi tablice i saobracajnu, a ne on. Posto su tablice i saobracajna na tvoje a ne na njegovo ime. A taj sto ti je rekao da je sad sve ok i da su ugovor i placen porez dosta, nek ti sad plati sudske troskove u parnici kojom potrazujes da ti novi vlasnik nadoknadi troskove kazne, posto to jedino na sudu mozes da isteras

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak :)

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » sreda, 13. jul 2016. u 17:24h

Zovem parking servis malo pre, javi se druga zena. Idem full "prijatan covek" mode i obrazlozim problem. Kaze isto - nemamo nista sa tim, mozete samo da ili platite ili cekate da predmet zavrsi na sudu pa onda da dokazete ugovorom da je auto prodat, dobicete sigurno ali to ume da se otegne a u medjuvremenu necete moci da vadite dokumenta itd jer imate neplacenu kaznu (lol). Krenem ja da potvrdjujem da su oni u pravu ali opet platiti nesto za sta nisam odgovoran malo mi je krivo, i polako krenula zena da se slaze sa mnom i ode da se raspita. Vraca se posle 20 sekundi i kaze: pa mozete da nam posaljete skeniran ugovor pa cemo stornirati kaznu i preusmeriti na tog coveka samo nadjite nekog ko se razume u taj email da nam posalje :wtf:

Dakle - moze sta oces i kako oces jer niko pojma nema o zakonu (a ni racunarima izgleda), a i ovaj nas zakon em ne pokriva pola stvari em je pun rupa i propusta pa ga gleda kako ko hoce. Neverovatno.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 13. jul 2016. u 19:20h

APP, rodila ga majka.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Šumadinac
Poruka: 41
Član foruma od: petak, 10. jun 2016. u 23:13h

Poruka od Šumadinac » četvrtak, 14. jul 2016. u 12:21h

Ovi poljoprivrednici su stavrno ponekad ... Sinoć zamalo da udarim u kombajn koji se opušteno kreće bez rotacije i gabaritnih svetala,da stvar bude zanimljivija vozi ga sa raskopljenim hederom,pa dobrano ušao u moju traku.A kombajn koliko sam video skoro nov,dakle nije neki matori Zmaj i slično.

laki
Poruka: 560
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h

Poruka od laki » sreda, 20. jul 2016. u 10:46h

Momci treba mi savet
Pre nekih godinu dana sam preticao na punoj liniji na Batajnickom drumu, noc neka lada ispred mene isla 30 i ja obidjem i oni se tu nacrtali
Evo juce mi stigao poziv od sudije za prekrsaje, ja sam svestan da sam kriv, ovo mi je prvi prekrsaj...pa otprilike koja me kazna ocekuje? cisto da znam da se ne iznenadim 

nikola

Poruka od nikola » sreda, 20. jul 2016. u 11:00h

Mislim da nećeš baš tako "jeftino" proći. Za ovakve prekršaje postoje dve varijante da je došlo do nezgode ili da je ugrožena bezbednost i da nije došlo do nezgode ili nije ugrožena bezbednost. Kod tebe je srećom ova druga varijanta. U tom slučaju, sleduje ti 6 kaznenih poena, novčana kazna 15.000-30.000 din (ili zatvor do 30 dana) i najmanje 3 meseca bez dozvole.

laki

Poruka od laki » sreda, 20. jul 2016. u 11:10h

Sta da radim tako je kako je.

nikola

Poruka od nikola » sreda, 20. jul 2016. u 11:13h

Ništa te ne košta da probaš da se nagodiš sa sudom. Upravo zbog toga što ti je prvi prekršaj, okreneš malo na neku emotivnu temu, možda upali. Sve zavisi kakav sudija ti zapadne. Što kažu, ko ne proba, ne može ni da uspe...

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » sreda, 20. jul 2016. u 11:47h

Jedino da racunas da ce novcana kazna verovatno da bude najniza za taj prekrsaj, posto ti je prvi prekrsaj, a ostalo kako se zalomi, sta ces :/
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Cacciatore
Poruka: 40
Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 09:23h

Poruka od Cacciatore » sreda, 20. jul 2016. u 16:15h

Najniza varijanta ti je 3 meseca dozvola na hladjenju, 6 bodova i 15000 din kazna. Ispod toga nece da moza kolko god se nagadjao. Jer ja zapoceo na isprekidnoj i zavrsio na punoj, usao bukvalno 5 metara. I dzabe sve..

nikola

Poruka od nikola » sreda, 20. jul 2016. u 16:41h

Nije da će ti pomoći, ali nije loše da se svi podsetimo - http://www.satplus.rs/pravila-preticanj ... ne-linije/

Sa druge strane, ne znam šta ti piše u prijavi, koja je stigla do sudije. Ako nigde nije navedeno da se vozilo koje si pretekao kretalo, možda možeš da ideš na varijantu tvrdnje da je vozilo stajalo i da si ti njega u stvari obišao, a ne pretekao.

laki

Poruka od laki » sreda, 20. jul 2016. u 16:48h

Pise da sam preticao vozilo.

Ma sve nekako, ali zao mi dozvole, ali sta je tu je...pokusacu nekako da se vadim

nikola

Poruka od nikola » sreda, 20. jul 2016. u 16:53h

Ok, piše da si preticao. Pretpostavljam da si potpisao zapisnik, što znači da se slažeš sa tim šta je saobraćajna policija navela kao prekršaj. Mada, znam za neke situacije gde su ljudi i pored potpisanog zapisnika kod sudije tvrdili suprotno, dovodili svedoke. Neki su uspeli da se izvade, neki ne (sve zavisi od težine prekršaja, sudije...).
U svakom slučaju, ja bih išao na varijantu da ne osporavam da je ispred mene bilo vozilo i tvrdio bih da je vozilo stajalo i da sam ga ja u stvari obišao. Ali, da u trenutku kada sam potpisivao zapisnik nisam formalno znao razliku između preticanja i obilaženja. Pošto bih tvrdio da je vozilo stajalo, to bi značilo da ga u stvari nisam pretekao, nego obišao preko pune linije, a to je po zakonu dozvoljeno.
To bi dalje moglo da implicira da će sudija eventualno pozvati tog policajca na sučeljavanje, mada nije obavezno. Bilo bi dobro ako je neko sa tobom tada bio u autu, da ga predložiš za svedoka, da potvrdi tvoju priču.

laki

Poruka od laki » sreda, 20. jul 2016. u 16:58h

Nisam druze nista potpisao niko mi nije ni nudio nista da potpisem. To vozilo se kretalo 20 na sat i ja sam ga obisao cim sam ga obisao oni me zaustavili, trazili dokumenta otisao do njihovog auto zadrzao se par minuta i vratili mi dokumenta i nista vise i posle 10 meseci mi stize poziv od sudije za prekrsaje. Ni meni nije jasno kako ja nista nisam potpisao, ali kazu da moze da me upise u knjigu i posle on prosledi sudiji.

nikola

Poruka od nikola » sreda, 20. jul 2016. u 17:04h

To može. Ne mora na licu mesta da ti napiše prijavu i da ti da primerak. Ali, mislim da tebi upravo to ide u prilog. Ti možeš da kažeš sudiji da si i tada tvrdio da je vozilo stajalo i da si ga OBIŠAO. Još bolje što ništa nisi potpisao. Kazna za ovaj prekršaj nije baš tako banalna. Ja bih pokušao da se izvučem na način koji sam ti predložio (ništa ne pominji te varijante da se vozilo ispred tebe kretalo sporo, kilavilo i slično, jer je tvoja radnja u tom slučaju bila preticanje i kriv si). Osmisli priču dobro, pripremi se i budi samouveren (ne i arogantan) i dosledan. Za ubuduće, pamet u glavu i pazi ;)
Poslednja izmena: nikola, na dan sreda, 20. jul 2016. u 17:06h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

laki

Poruka od laki » sreda, 20. jul 2016. u 17:05h

Pokusacu nesto. Hvala :)

nikola

Poruka od nikola » sreda, 20. jul 2016. u 17:06h

Javi šta bilo :)

laki

Poruka od laki » sreda, 20. jul 2016. u 17:07h

Hocu, 18.8.2016 tek idem, tako da imam vremena da se pripremim :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 20. jul 2016. u 22:38h

Nemojte se "zezati" i deliti savete ljudima da lažu. Ne ovo uvijeno, zapakovano u obladnu - već čistu laž. Kada sudija bude provalio da laže (a sudije nisu ovce već vrlo dobri psiholozi, plus višegodišnje ili decenijsko takvo iskustvo svakodnevno gledanja gomile njih koji se na razne načine prave ludi) odrapiće ga više nego minimalno. Ima da mu debelo naplate i drugo ili treće ročište.
Upravo je i gore to što zapisnik nije potpisan, pa i na zahtev okrivljenog. To što okrivljeni ne zna sva svoja zakonska prava nimalo ne umanjuje njegovu krivicu, niti mu donosi olakšavajuće okolnosti. Svako ko ima šta kontra da kaže u odnosu na pandura, treba odmah na svoj zahtev (ako mu već nije ponudjeno) svojeručno da unese u zapisnik i potpiše. Kraj priče.
Čak i u nekom izmišljenom univerzumu da je stvarno preko pune linije obišao vozlio koje je stajalo, možda na ličnu procenu službenog lica to nije izvršio na bezbedan način i na neki način je ugrozio bezbednost saobraćaja, te se opet dolazi na istu priču. Nije ovo uopšte sitan prekršaj, zato je i kazna takva, i tu nema lakog izvrdavanja. Mooožda je moglo nekad, ali generalno se praksa kažnjavanja ne samo u saobraćaju već svega neopisivo pooštrila u poslednjih par godina.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 20. jul 2016. u 23:38h

Ako nije legitimisan taj kog si pretekao i nema broj tablica onda mozes da se izvuces, zovnes nekog da kazem prijatelja ujaka sta ti ja znam da ima 50ak god (da nije tvoj vrsnjak) nek bude da si njega pretekao..ti si ga sustigao, on se ukljucivao na put i nije video da ti ides i morao si ga preteci na punoj..ustvari je njegovo nepropisno ukljucivanje na put..a ne mogu ga kazniti i kad kaze 'nisam ga video, uradio sam nepropisnu radnju'

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 20. jul 2016. u 23:59h

Op i to pada u vodu... Nije prilagodio brzinu uslovima na putu, još ako je prekršaj učinjen u naseljenom mestu... I pritom će biti pitanje policajcu na suočeljavanju zašto onda i vozač tog drugog vozila nije zaustavljen ako je vidno ugrozio bezbednost saobraćaja. Opet sledi pitanje - zašto sve to optuženi nije uneo u zapisnik. Pa onda kad i policajac dovede svog kolegu iz vozila, a možda i još trojicu njih iz vozila koje je igrom slučaja u tom trenutku bilo parkirano prekoputa, možeš autobus svedoka da izvedeš sve te lažne izjave se vrlo lako raskantaju, pa plus sa krivičnim prijavama za davanje lažnih izjava pod zakletvom...
Inače sam pre par godina upravo imao slučaj da sam pretekao vozilo preko pune linije koje se u saobraćaj uključilo neobazirući se na stop znak. Panduru je predočeno sve, čak je možda i sam video pošto je bio mrak, uzeo je podatke, upisao u svesku i rekao da je sve OK i da pazim ubuduće... Posle par nedelja stigao je poziv. Njih u principu ne interesuje tvoj relativno objektivan razlog zašto si sa potrebom izvršio neko prekršajno delo, nego prosto pitanje - jesi li ili nisi. Pa se ubuduće izlupaj i izgini, ali ovaj put im daj pare.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 21. jul 2016. u 00:27h

Ne Krsticu nego je trebao da gadja 'njega sto se nepropisno ukljucuje' jer to je puna linija jel tako :)

Trebao je biti zaustavljen i taj koji je 'pretecen' jer je ovo cini mi se nepotpun policijski zapisnik, i kao takav ne moze da se koristi..

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“