Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od darioculibrk » utorak, 5. jul 2016. u 16:42h

Bas nista :)

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 5. jul 2016. u 16:52h

Ujeo vuk magare.. hahahaha

Znaci sledeci put pun gas kad budem izlazio iz Petrovca. :D Taman je odatle put odlican za voznju
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » utorak, 5. jul 2016. u 17:02h

Pa da,put od Petrovca prema Bihacu je bas dobar.Ne znam iz kojeg pravca si isao,u Petrovcu ima jedna kamera i 3 kod Kljuca :D

Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 5. jul 2016. u 17:16h

Kako si video da te uslikao? Mene je kamera u Gorazdu mozda dohvatila, ali ne znam na koliko je podesena, isao sam 60-65 gde je 50 ogranicenje. Medjutim nisam video da je opalila "blic", ne znam ni da li ga pali po danu.
Ali ako se ne desava nista onda jos bolje :D
Fiesta!!

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8318
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » utorak, 5. jul 2016. u 17:42h

Šumadinac piše:To su oni koji su stalano stajali u Korićanima,ali poslednjih meseci se premestili tu,jer za Korićane sad i mala deca znaju gde stoje,a sad vidiš nema ih u Korićanima i računaš da ih nema sve do Ravnog gaja kad ono thumbsdownh
Bogami znali su ranije da stoje i dole kod brze hrane, ulazak za hotel, na vrhu brda u Vučkovici a i u Korićanima ;)
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 5. jul 2016. u 17:46h

darioculibrk piše:Pa da,put od Petrovca prema Bihacu je bas dobar.Ne znam iz kojeg pravca si isao,u Petrovcu ima jedna kamera i 3 kod Kljuca :D

Isao sam od Bihaca ka Kljucu bas, i na samom ulazu u Petrovac, sa leve strane stoji. Gleda ka Bihacu. Za 2 u Kljucu znam, video na vreme. Nisam siguran za trecu. :)

Dule, sevnuo je crveni blic iz donjeg kruga na kameri, tako da su me sigurno slikali. Da li im se samo svideo focus ili su mi merili brzinu, ne znam hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Šumadinac
Poruka: 41
Član foruma od: petak, 10. jun 2016. u 23:13h

Poruka od Šumadinac » utorak, 5. jul 2016. u 18:27h

FM III piše:
Šumadinac piše:To su oni koji su stalano stajali u Korićanima,ali poslednjih meseci se premestili tu,jer za Korićane sad i mala deca znaju gde stoje,a sad vidiš nema ih u Korićanima i računaš da ih nema sve do Ravnog gaja kad ono thumbsdownh
Bogami znali su ranije da stoje i dole kod brze hrane, ulazak za hotel, na vrhu brda u Vučkovici a i u Korićanima ;)
Znalis u na dosta mesta nekada da stoje,standard je bbio da stoje na pola nizbrdice u Ravnom gaju i da te čekaju kad se spuštaš.Znai su da stoje kod čuvene jabuke na ulazu u Gružu,ali tu ih nisam video pa dobrih 7 goidna da stoje,koliko puta su me tu zasutavljali,a ja kansimna psoao :) Često idem tim putem jer imam plac kod manastira Kamenac u Čestinu,a i često pecam na Gružanskom jezeru :)

Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Poruka od Almighty.shO » utorak, 5. jul 2016. u 20:02h

Evo napokon se zavrsila "agonija" posle udesa http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 50#p424305 i vijanja papira za odstetu itd.

Ukratko:

- kontaktirao Zastitni fond RS radi naplate stete a izmedju ostalog da vidim sta je sve potrebno od papira
- pole 'ebenih 30 dana skupio papire
- poslao njima u RS i primili su papire 06.06.16.
- odgovor dosao 30.06.16. i trebao sam cekati 15 dana pa da krene proces naplate, ali sam se odrekao prava na zalbu i isti momenat dobio pare (sat vremena posto sam poslao Email).

Auto se popravlja :)

Moje osiguranje (DDOR) mi nije uopste pomoglo... Zeleni karton truba, sve sam sam odradio i angazovao odredjene ljude.. sramota (a 60+% registracije od na 'ebeno osiguranje).

P.s. hvala clanu bojcistv koji me je uputio na Zastitni fond RS! Thanx once again!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 5. jul 2016. u 21:49h

dax92 piše:Sta se desava ako me radar uslikao kod Bosanskog Petrovca, u Bosni, dakle video sam da me uslikao na oko 70-75 (ogranicenje 50, ulazak u naseljeno mesto)?
U Beogradu zivim, na granici me nisu nista cimali niti pitali kad sam se vracao.. znam da je za to prekoracenje 50-250 maraka kazna, ali sta se desava sa stranim drzavljanima koji su u tranzitu? :)
Prošle godine znam da ništa. Jer kako mi reče momak koji radi u policiji, sistem uopšte nije uvezan. Znači ako te kamera uhvatila u jednoj opštini, u drugoj te ne može kazniti jer nemaju podatke, a samim time ni oni na granici. Mada pošto te nisu dirali na granici, vjerovatno ništa nije urađeno po tom pitanju.

Mada možda i kamera nije te uhvatila jer sam i ja kod Brčkog prošao sa 60ak, a ograničenje 50, to je bilo prije dve godine i ništa nije stiglo.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 15001
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 5. jul 2016. u 21:54h

Almighty.shO piše:...
Moje osiguranje (DDOR) mi nije uopste pomoglo... Zeleni karton truba, sve sam sam odradio i angazovao odredjene ljude.. sramota (a 60+% registracije od na 'ebeno osiguranje).
Pa tvoje osiguranje nema nista s tim. A ni zeleni karton.
Tvoje osiguranje je tu da nadoknadi stetu onom drugom ako si ti kriv. Nemaju bas nista sa stetom koju neko tebi pricini (osim ako imas kasko i pozoves se na njega).
Zeleni karton takodje ima istu ulogu, to jest on je samo potvrda da ce tvoje osiguranje nadoknaditi stetu koju ti pricinis nekom drugom u inostranstvu.
Djak pesak :)

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 5. jul 2016. u 21:56h

Ma video sam blic, zato sam se bas i pitao hoce li mi stizati ista i kad. Za cca mesec dana opet idem tim putem, pa cu videti :D
Focus ST170
Focus SVT

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » sreda, 6. jul 2016. u 09:36h

@ Almighty.shO
Nema na cemu druze. Tu smo da se pomazemo.

@dax92
Mislim da ti nece nista doci vezano za to prekoracenje brzine. Jedino sto znam je da policajci na tom pravcu znaju da kad zaustave kola provjere da li te je uslikala kamera u Kljucu ili Bihacu. To sam licno vidio. Ali koliko sam ih skontao to rade samo u slucaju da te je kamera uslikala taj dan dok si ili ako si tuda prolazio pa ti onda rebnu kaznu na licu mjesta. Ne vjerujem da ce to raditi i nakon mjesec dana...
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » sreda, 6. jul 2016. u 14:55h

@mbole ma jasno je to meni, znam kako funkcionise.. ja sam mislio na drugu vrstu pomoci tj da me upute sta i kako i gde da resim problem. E tu su zakazali i pravili se ludi, cak nisu ni hteli da izadju da mi usluzno odrade procenu stete pa sam onda preko drugara koji radi u Wiener Städtische osiguranje odradio to. Zbog toga je moj revolt, nista drugo.

mbole

Poruka od mbole » sreda, 6. jul 2016. u 15:51h

Ah... osiguravaci su ti gori od bankara: samo ako ima neke love... inace... nisi zanimljiv :)

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » sreda, 6. jul 2016. u 16:05h

@mbole da, to je tacno... Srbija (enough said)...

mbole

Poruka od mbole » sreda, 6. jul 2016. u 18:44h

O...tu smo na svetskom nivou :)
Nista bolji nisu napolju. Ovi nasi su od njih ucili

Scorpio 696
Poruka: 1383
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 11. jul 2016. u 05:57h

Izgoreo bus (centar kamenice)
Slika Slika
Slika Slika
Slika

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 11. jul 2016. u 09:14h

Slika

Slika
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 11. jul 2016. u 10:24h

Opet Crosway.
Drugaru se zimus zapalio isti takav. Stručnjaci u GSP su ugrađivali nešto za praćenje potrošnje na svoju ruku. Tačno na tom mjestu gdje je taj uređaj je krenula vatra. Ne bi me čudilo da je i ovde isti slučaj.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » sreda, 13. jul 2016. u 14:54h

Stigne mi danas kazna za parkiranje iz Rume, gde je prodat auto. Prilikom prodaje uradili smo kupoprodajni ugovor i placen je porez sve uredno, ovaj lik verovatno jos nije preneo na svoje ime jer ceka registraciju. Zovem ja parking servis i kazem prodat auto, ugovor overen u sudu, njih ne interesuje kaze mi zena moras da platis :wtf: Koja je sad fora ne razumem, ako sam uredno prodao auto?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 13. jul 2016. u 15:19h

Kontaktiraj novog vlasnika da plati i posalji mu uplatnicu, mislim da je tako najlakse.
Ako sam dobro razumeo, porez na prenos apsolutnih prava je placen? Kako ga onda jos vozi na tvoje ime? Jel si odjavio tablice kad si ga prodao?
Fiesta!!

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » sreda, 13. jul 2016. u 15:26h

Pa lepo, to se tako u Srbiji najčešće radi. Ljudi prodaju auto "na ovlašćenje", a kupac nekad plati porez odmah, a nekad (češće) čeka trenutak da auto prevede na sebe. U ovom slučaju je kupac platio porez, ali nije preveo auto na svoje ime, već kako je Mosha objasnio, čeka istek registracije (zbog toga što auto svakako mora da se odjavi, a time se i tablice i saobraćajna menjaju). Ako su se dogovorili u startu da kupac vozi auto na ovlašćenje do isteka registracije, onda zbog toga Mosha i nije odjavio tablice.
Zbog ovakvih neprijatnih scena ja ne volim prodaju "na ovlašćenje", već jedino pod uslovom da kupac auto odmah prevede na svoje ime. Ako hoće, hoće, ako neće, ne mora ni da kupi.
Do duše, znam ljude koji u ovlašćenje stavljaju klauzulu da od tog i tog datuma, sve nastale kazne i štete plaća kupac. Mada i pored toga ima onih koji su bezobrazni i ne poštuju to.

Dobar je predlog da kontaktira kupca i proba dogovor sa njim. Mada to može i teško da ide. Ukoliko se kupac pravi blesav, da sam ja na Moshinom mestu, pokušao bih na blef da zapretim kupcu da ću prijaviti krađu auta i da je sve papire oko kupoprodaje falsifikovao.

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » sreda, 13. jul 2016. u 15:51h

Auto je prodat tamo negde pocetkom godine a telefon sam nazalost izgubio.

@Nikola

Nisam mu dao ovascenje vec smo uradili kupoprodajni ugovor i placen je porez, auto je defakto njegov.

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » sreda, 13. jul 2016. u 15:58h

Onda je trebalo odmah da odeš u PU i da odjaviš tablice, jer je to jedini način da budeš siguran da nekom liku neće pasti nešto glupo na pamet. Auto nije defakto njegov. To što je plaćen porez na prenos apsolutnih prava za ostale državne instituacije (npr. policiju) ne znači ništa. Porez se plaća poreskoj upravi, a za policiju si i dalje ti vlasnik, jer tablice nisu odjavljene, registracija nije istekla, a za te tablice su u informacionom sistemu MUP-a vezani tvoji podaci.
Poslednja izmena: nikola, na dan sreda, 13. jul 2016. u 16:02h. Ukupno izmenjeno 5 puta.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 13. jul 2016. u 15:59h

@nikola
Jasno je to meni, nego mi nije jasno ako je vec placen porez zasto se auto ne odjavi odmah. Jedini dodatni trosak koji kupac moze da ima ako auto odjavi odmah, u odnosu na onaj kada ga odjavi kad istekne registracija, jeste jedna dodatna registraciona nalepnica. Za tih 500din (ili koliko je vec nalepnica) se nikako ne isplati drkanje i odlazak u grad prodavca da nosis tablice, samo gorivo ima vise da pojede, znaci ispadne skuplje na kraju. Ovako se odmah u startu odjavi, uzmu nove tablice u mestu odakle je kupac i to je to, registracija vazi do istog datuma kao i sa starim tablicama.

S druge strane mi je jasno kada ljudi nece da plate porez odmah, jer mozda planiraju do isteka registracije da ga preprodaju opet, pa ne zele da placaju porez 2 puta. Naravno, sa ovakvim kupcima ne bih poslovao, vec upravo to sto si rekao - ako hoce sve da zavrse odmah, zavrsimo. Ako nece, neka trazi drugi auto :)

@mosha
Kad ti istice registracija? Ako nemas telefon i nemas mnogo izbora, najjeftinije ce ti ispasti da platis ako nije velika kazna, i da se nadas da nece napraviti jos neku do isteka registracije kad ce morati da ga preregistruje (nadam se da mu nisi pored svega toga dao ovlascenje i kopiju licne karte da moze da ga registruje na tvoje ime umesto tebe, posto sam i to vidjao i nazalost prosao pri kupovini jedne fieste).
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“