Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: Chat (free talk)
3 sekunde od 0-100 je ogromna razlika
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
BokiRS piše:3 sekunde od 0-100 je ogromna razlika
Na traci-da.
U osecaju pri voznji ne toliko.
Zavisi josh od nekih stvari.(suspenzije amortizera i sedista )
Kupujem auto koji mi nudi najvise za pristojnu cenu, u odnosu ulozeno dobijeno.Pa sta je tebi bitno kod auta? ti kupujes kola koja ti se ne svidjaju?
Naravno kad je nauka tu reklakazala, emotivna stanja i slichno nisu bitna jer moze lako da se vidi koliko su neispravna.EDIT: Znao sam da ce fizika da radi
Poslednja izmena: Djomla, na dan petak, 28. maj 2010. u 16:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
3sec dakle nije toliko primetno, tj nije bolji osecaj? LOL
QFT tj: Quoted for truth.BokiRS piše:3 sekunde od 0-100 je ogromna razlika
Fiesta!!
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
A ja kupujem iskljucivo sta mi se svidja! pa makar i 5 puta skuplje platio... tako isto radim i za garderobu... i sta sad? ti si pametan a ja glup?DjomlaMRak piše: Kupujem auto koji mi nudi najvise za pristojnu cenu, u odnosu ulozeno dobijeno.

- Djomla
Ehe tebe cekam!dule0911 piše:3sec dakle nije toliko primetno, tj nije bolji osecaj? LOL
Ti si etefovac, izvoli do the math.
Dakle koliko vise osecas fektor suprotne stile(takozvane G SILE ) ako od 0 -100 stignes za tri sekunde brze.
Pa onda LOLni

Ne. Ti si vodjen emocijama ja razumemo.FiestaRS piše:A ja kupujem iskljucivo sta mi se svidja! pa makar i 5 puta skuplje platio... tako isto radim i za garderobu... i sta sad? ti si pametan a ja glup?

///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
@djomla
Tvoj bezobrazni recnik je vec prevazisao sve nivoe tolerancije. Svoje 'ulicarske' fazone ces morati da pises na nekom drugom mestu. Malopre ti je bila zadnja opomena koju si dobio.
Meni se neces obracati recima 'do mojega' i slicno bez obzira koliko smatrao da imas slobodu pisanja i govora.
Tvoj bezobrazni recnik je vec prevazisao sve nivoe tolerancije. Svoje 'ulicarske' fazone ces morati da pises na nekom drugom mestu. Malopre ti je bila zadnja opomena koju si dobio.
Meni se neces obracati recima 'do mojega' i slicno bez obzira koliko smatrao da imas slobodu pisanja i govora.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Eto sad si skontao zasto volim pomenuti model... A ogroman je + zato sto auto ima zadnju vucu... gearsDjomlaMRak piše:Ne. Ti si vodjen emocijama ja razumemo.FiestaRS piše:A ja kupujem iskljucivo sta mi se svidja! pa makar i 5 puta skuplje platio... tako isto radim i za garderobu... i sta sad? ti si pametan a ja glup?

- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
DjomlaMRak piše: 2. Ljudi neralno govore da za cenu koju se prodaje nudi dosta jer sam pokazao dosta toga sto ima istog za manje pare ( znacajno ) a mogo sam josh automobila da trazim
Mondeo karavan ce nam ponuditi isto sto i BMW E36 Coupe. Djomla sine,da tebe ovo sunce nije malo udarilo u glavu ?
EDIT: I jos nesto,nikad nisam upoznao coveka koji bira auto prema tome gde vise oseca G silu.
- Djomla
Super izvoli banuj me sto sam rekao do mojega, iako te nisam vredjao niti na bilo koji drugi nacin direktno uvredio.Mickey038 piše:@djomla

Kubura sine, ja da je tebe sunce malo udarilo o glavu.Mondeo karavan ce nam ponuditi isto sto i BMW E36 Coupe. Djomla sine,da tebe ovo sunce nije malo udarilo u glavu
Rekoh vec, ima mondeo i hatchback sa istim motorom i limuzina.
I kosta isto.
Ko sto rekoh karavan je stavljen jer u srbiji ima dosta fordovih karavana pa se oni najlakse nadju.
A sta mislis kako se zove to sto ti stvara osecaj adrenalina i sto te nabije u sediste? Evo da te informisem, popularno G sila.EDIT: I jos nesto,nikad nisam upoznao coveka koji bira auto prema tome gde vise oseca G silu.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
@djomla
Napisao si ti mnogo toga zasta si trebao biti sankcionisan jos ranije. Svoju filozofiju neces vezbati na ovom forumu. Ne na nacin na koji to radis. Ovim zavrsavam svoju pricu u vezi ove teme.
Napisao si ti mnogo toga zasta si trebao biti sankcionisan jos ranije. Svoju filozofiju neces vezbati na ovom forumu. Ne na nacin na koji to radis. Ovim zavrsavam svoju pricu u vezi ove teme.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Po tvom dosadasnjem izlaganju,nista manje adrenalina neces osetiti u Mondeu koji je,u odnosu na 325,u ubrzanju do 100 sporiji 3 sekunde,a do 200 da ne pricam ?
kad pominjes cenu,nasao si nekog neregistrovanog Mondea karavana automatika i poredis ga sa 325 koji je Fiesta izbacio i auto je (bar na slikama) u extra stanju.
kad pominjes cenu,nasao si nekog neregistrovanog Mondea karavana automatika i poredis ga sa 325 koji je Fiesta izbacio i auto je (bar na slikama) u extra stanju.
Poslednja izmena: kubura16v, na dan petak, 28. maj 2010. u 16:56h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Auto izgleda ko nov! bas bas ocuvan.. na bmw skupu 6 ljudi pitalo dal hoce drug da ga proda, smarali 2 sata...

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Stavi ih jedan pored drugog. Ne mora iz mesta, neka se krecu oboje nekom konstantnom brzinom. Gas do kraja, pa ces videti kako znaci te 3sec. Mada ovo tek citas kroz 24h tako da do tada mozda nadjes jos neku teoremu po kojoj ni ovo sto sam napisao nece biti tacnoDjomlaMRak piše:Dakle koliko vise osecas fektor suprotne stile(takozvane G SILE ) ako od 0 -100 stignes za tri sekunde brze.

Stalno se fokusiras na G silu kao da je to jedini faktor koji je bitan. Nece ti biti muka ni od jednog ni od drugog, sa time se slazem jer je razlika mala u tom pogledu, ali upravo sam ti naveo scenario u kome ces veoma lepo da primetis (veliku) razliku.
Fiesta!!
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14003
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Ja se moram sloziti da 3 sekunde do 100 km/h cine veliku razliku.
Pre sam vozio Mustang V8 (0-100 km/h za 4.9 sekunde), sada vozim Mustang V6 (0-100 km/h za 7.5 sekundi) i razlika je ogromna. Mustang V8 me je uvek zalepio za sedista kad mu jace stisnem gas, a ovaj V6 ...
Pre sam vozio Mustang V8 (0-100 km/h za 4.9 sekunde), sada vozim Mustang V6 (0-100 km/h za 7.5 sekundi) i razlika je ogromna. Mustang V8 me je uvek zalepio za sedista kad mu jace stisnem gas, a ovaj V6 ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
Kvalitet bmw a ne moze niko da osporava bez zaista jakih argumenata... Sto fiesta rs kaze, ja uvek kupujem ono sto mi se vise svidja, e sad ako je mnogo skuplje zadovoljim se i jeftinijim izborom. Bmw je jako zanimljiv auto koji ja u planovima zaobilazim samo zbog budzeta za gorivo i registracije... Ali ko zna jednoga dana mozda parkiram nekog u svoju garazu...
Ford je jedan od najboljih po odnosu cene i kvaliteta ,ali ako neko ima pare zasto ne bi kupio auto koji mu pruza vise zadovoljstva (po izgledu, performansama ili bilo u kom pogledu, veci prtljaznik, kabrio itd...). Ne kaze se dzabe da o ukusima ne vredi raspravljati...
Neko je pomenuo da mu mondeo deluje pomalo za starije ljude... To je racionalan automobil, a u mladosti nije najvaznija racionalnost... Treba malo i uzivati... Necu odmah kupiti Daciu Logan dizel i smarati se u saobracaju i biti srecan sto trosim manje od 5 litara dizela... Nema tu adrenalina...
Naravno da novac treba racionalno trositi, ali sto bi neko kupio novog mondea od 21 000 evra kad moze da kupi mercedes c klase od 32000 na primer. Mondeo je mozda racionalniji izbor,ali sta njega briga kad ima pare...
Ford je jedan od najboljih po odnosu cene i kvaliteta ,ali ako neko ima pare zasto ne bi kupio auto koji mu pruza vise zadovoljstva (po izgledu, performansama ili bilo u kom pogledu, veci prtljaznik, kabrio itd...). Ne kaze se dzabe da o ukusima ne vredi raspravljati...
Neko je pomenuo da mu mondeo deluje pomalo za starije ljude... To je racionalan automobil, a u mladosti nije najvaznija racionalnost... Treba malo i uzivati... Necu odmah kupiti Daciu Logan dizel i smarati se u saobracaju i biti srecan sto trosim manje od 5 litara dizela... Nema tu adrenalina...
Naravno da novac treba racionalno trositi, ali sto bi neko kupio novog mondea od 21 000 evra kad moze da kupi mercedes c klase od 32000 na primer. Mondeo je mozda racionalniji izbor,ali sta njega briga kad ima pare...

MIRKE / Fiesta 1.25 zetec
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- mirke
- Poruka: 777
- Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Sta mislite o Lexusu i Toyoti? Ja bih na primer uvek pre Mercedesa kupio Lexus,a pre VW-a bih uzeo Toyotu.
Mislite li da nova Dzeta stvarno vise nudi za ono koliko je skuplja od nove Corole?
Ima li ko iskustava sa japancima,ja znam samo onu izreku da ko sedne u Toyotu,Hondu,Mazdu taj vise ne menja marku...

Mislite li da nova Dzeta stvarno vise nudi za ono koliko je skuplja od nove Corole?
Ima li ko iskustava sa japancima,ja znam samo onu izreku da ko sedne u Toyotu,Hondu,Mazdu taj vise ne menja marku...

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Sta si trazio da ti navedem automobile koji mi se svidjaju?
Drug na taxiju djira novu dzetu... a drugi drug ima b7 skoro u fullu (sve sem koze) i mogu ti reci da nisu uopste zanimljvi cak sta vise dosadni... Oba su 2.0 tdi a pasat ima DSG menjac...
Nisam se nikad viozio u Lexusu tako da nemam pojma kakav je... u mercedesu jesam i znam da je udobnost jako velika i buka u kolima svedena na minimum sto ti daje osecaj kao da si u ladji....
Vozio sam se u Hondi Acord 1 type S znaci auto ide kao nevreme! kad pogledas obrtaljku slosi ti se...
Drug na taxiju djira novu dzetu... a drugi drug ima b7 skoro u fullu (sve sem koze) i mogu ti reci da nisu uopste zanimljvi cak sta vise dosadni... Oba su 2.0 tdi a pasat ima DSG menjac...
Nisam se nikad viozio u Lexusu tako da nemam pojma kakav je... u mercedesu jesam i znam da je udobnost jako velika i buka u kolima svedena na minimum sto ti daje osecaj kao da si u ladji....
Vozio sam se u Hondi Acord 1 type S znaci auto ide kao nevreme! kad pogledas obrtaljku slosi ti se...

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Onako. Nije mi se svidelo kad si napisao "u kakvoj ja zabludi zivim" sto je trebalo da znaci da niko nezna da napravi bolji enterijer od nemaca...
Ali dobro,Djomla je svima pomalo digao pritisak pa smo raspravljali o nebitnim stvarima tj ukusima koji su razliciti
Ali dobro,Djomla je svima pomalo digao pritisak pa smo raspravljali o nebitnim stvarima tj ukusima koji su razliciti
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nije nikakva razlika izmedju vozila koja idu 19 i 16 sekundi.BokiRS piše:3 sekunde od 0-100 je ogromna razlika

Ali izmedju npr 12 i 9 je stvarno ogromna razlika.
I da se osetiti u svakodnevnoj vožnji, prosto - taj koji je 3 sekunde brži je dosta živahniji.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
nisam mislio na tebe... nego na djomluNesa piše:Onako. Nije mi se svidelo kad si napisao "u kakvoj ja zabludi zivim"

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
@Nesa
Vozio sam se u Lexus LS400 i mogu ti reci da sam odusevljen autom.Nivo udobnosti,oprema i fenomenalna instrument tabla koju nisam nigde video nego samo u
lexus-u.
Prenesena iskustva vlasnika su da je auto stvarno kvalitetan,vise problema je bilo zbog neodgovornosti samog vlasnika koji nije na vreme radio neke stvari.
Licno posedujem Nissan 200SX RS13 i kao sto sam par puta i napomenuo na ovom forumu sto se tice performansi definitivno prelazim na japance.
Cak auto nije ni neudoban,unutra je krajnje spartanski odradjen ali to mi se i svidja.Mehanika im je perfektna,menjac bruka radi posao a motor.Sasvim neka druga prica.
Sto se tice toyote vozio sam se u Corolli koja nije nista specijalno ali mislim da je sasvim korektan auto i nudi dosta za pare koje kosta.
Moja zelja je da posedujem Toyota Supra Mk IV .
Mao sam generalizovao moj pogled na japance, nisam hteo daleko ulaziti u problematiku.
Ovo je samo moje misljenje.
Nista nije copy/paste sa nekih foruma....
Vozio sam se u Lexus LS400 i mogu ti reci da sam odusevljen autom.Nivo udobnosti,oprema i fenomenalna instrument tabla koju nisam nigde video nego samo u
lexus-u.
Prenesena iskustva vlasnika su da je auto stvarno kvalitetan,vise problema je bilo zbog neodgovornosti samog vlasnika koji nije na vreme radio neke stvari.
Licno posedujem Nissan 200SX RS13 i kao sto sam par puta i napomenuo na ovom forumu sto se tice performansi definitivno prelazim na japance.
Cak auto nije ni neudoban,unutra je krajnje spartanski odradjen ali to mi se i svidja.Mehanika im je perfektna,menjac bruka radi posao a motor.Sasvim neka druga prica.
Sto se tice toyote vozio sam se u Corolli koja nije nista specijalno ali mislim da je sasvim korektan auto i nudi dosta za pare koje kosta.
Moja zelja je da posedujem Toyota Supra Mk IV .
Mao sam generalizovao moj pogled na japance, nisam hteo daleko ulaziti u problematiku.
Ovo je samo moje misljenje.
Nista nije copy/paste sa nekih foruma....
Poslednja izmena: Taunus 17m, na dan subota, 29. maj 2010. u 17:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Ajde citiraj mi taj post... ja ne mogu da nadjemNesa piše:Onako. Nije mi se svidelo kad si napisao "u kakvoj ja zabludi zivim"
@Taunus 17m
U NS-u ima isti tvoj SX iste felne, crvene boje, samo su felne sive boje... Od Supine devojke je....

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14003
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Lexusi su generalno jako dobro uradjeni, mogu da traju na duze periode bez ikakvih kvarova. Posebno modeli iz 1990ih, oni su neunistivi.
Mi imamo 1994 Toyotu Camry u familiji, davno smo je kupili (2002 cini mi se). 3.0L V6 motor sa 188 hp, automatski menjac.
Ima oko 165,000 milja (264,000 km) na satu.
Model koji mi imamo je LE (Luxury Edition) koji ima poprilicno opreme, ali vecina elektronike ne radi osim prozora i automatskog otkljucavanja i zakljucavanja vrata.
Ali motor i menjac, da kucnem u drvo, su u fenomenalnoj kondiciji. Ni najmanji problem.

Mi imamo 1994 Toyotu Camry u familiji, davno smo je kupili (2002 cini mi se). 3.0L V6 motor sa 188 hp, automatski menjac.
Ima oko 165,000 milja (264,000 km) na satu.
Model koji mi imamo je LE (Luxury Edition) koji ima poprilicno opreme, ali vecina elektronike ne radi osim prozora i automatskog otkljucavanja i zakljucavanja vrata.
Ali motor i menjac, da kucnem u drvo, su u fenomenalnoj kondiciji. Ni najmanji problem.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.