Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Re: Chat (free talk)

Poruka od BokiRS » petak, 28. maj 2010. u 16:31h

3 sekunde od 0-100 je ogromna razlika
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » petak, 28. maj 2010. u 16:32h

BokiRS piše:3 sekunde od 0-100 je ogromna razlika

Na traci-da.
U osecaju pri voznji ne toliko.
Zavisi josh od nekih stvari.(suspenzije amortizera i sedista )
Pa sta je tebi bitno kod auta? ti kupujes kola koja ti se ne svidjaju?
Kupujem auto koji mi nudi najvise za pristojnu cenu, u odnosu ulozeno dobijeno.
EDIT: Znao sam da ce fizika da radi
Naravno kad je nauka tu reklakazala, emotivna stanja i slichno nisu bitna jer moze lako da se vidi koliko su neispravna.
Poslednja izmena: Djomla, na dan petak, 28. maj 2010. u 16:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 28. maj 2010. u 16:33h

3sec dakle nije toliko primetno, tj nije bolji osecaj? LOL
QFT tj: Quoted for truth.
Fiesta!!

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 28. maj 2010. u 16:35h

DjomlaMRak piše: Kupujem auto koji mi nudi najvise za pristojnu cenu, u odnosu ulozeno dobijeno.
A ja kupujem iskljucivo sta mi se svidja! pa makar i 5 puta skuplje platio... tako isto radim i za garderobu... i sta sad? ti si pametan a ja glup?
Slika

Djomla

Poruka od Djomla » petak, 28. maj 2010. u 16:36h

dule0911 piše:3sec dakle nije toliko primetno, tj nije bolji osecaj? LOL
Ehe tebe cekam!

Ti si etefovac, izvoli do the math.
Dakle koliko vise osecas fektor suprotne stile(takozvane G SILE ) ako od 0 -100 stignes za tri sekunde brze.

Pa onda LOLni :P
FiestaRS piše:A ja kupujem iskljucivo sta mi se svidja! pa makar i 5 puta skuplje platio... tako isto radim i za garderobu... i sta sad? ti si pametan a ja glup?
Ne. Ti si vodjen emocijama ja razumemo. ;)

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » petak, 28. maj 2010. u 16:38h

@djomla

Tvoj bezobrazni recnik je vec prevazisao sve nivoe tolerancije. Svoje 'ulicarske' fazone ces morati da pises na nekom drugom mestu. Malopre ti je bila zadnja opomena koju si dobio.

Meni se neces obracati recima 'do mojega' i slicno bez obzira koliko smatrao da imas slobodu pisanja i govora.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 28. maj 2010. u 16:38h

DjomlaMRak piše:
FiestaRS piše:A ja kupujem iskljucivo sta mi se svidja! pa makar i 5 puta skuplje platio... tako isto radim i za garderobu... i sta sad? ti si pametan a ja glup?
Ne. Ti si vodjen emocijama ja razumemo. ;)
Eto sad si skontao zasto volim pomenuti model... A ogroman je + zato sto auto ima zadnju vucu... gears
Slika

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » petak, 28. maj 2010. u 16:39h

DjomlaMRak piše: 2. Ljudi neralno govore da za cenu koju se prodaje nudi dosta jer sam pokazao dosta toga sto ima istog za manje pare ( znacajno ) a mogo sam josh automobila da trazim

Mondeo karavan ce nam ponuditi isto sto i BMW E36 Coupe. Djomla sine,da tebe ovo sunce nije malo udarilo u glavu ?

EDIT: I jos nesto,nikad nisam upoznao coveka koji bira auto prema tome gde vise oseca G silu.

Djomla

Poruka od Djomla » petak, 28. maj 2010. u 16:39h

Mickey038 piše:@djomla

Meni se neces obracati recima 'do mojega' i slicno bez obzira koliko smatrao da imas slobodu pisanja i govora.
Super izvoli banuj me sto sam rekao do mojega, iako te nisam vredjao niti na bilo koji drugi nacin direktno uvredio. sign0023
Mondeo karavan ce nam ponuditi isto sto i BMW E36 Coupe. Djomla sine,da tebe ovo sunce nije malo udarilo u glavu
Kubura sine, ja da je tebe sunce malo udarilo o glavu.
Rekoh vec, ima mondeo i hatchback sa istim motorom i limuzina.
I kosta isto.

Ko sto rekoh karavan je stavljen jer u srbiji ima dosta fordovih karavana pa se oni najlakse nadju.
EDIT: I jos nesto,nikad nisam upoznao coveka koji bira auto prema tome gde vise oseca G silu.
A sta mislis kako se zove to sto ti stvara osecaj adrenalina i sto te nabije u sediste? Evo da te informisem, popularno G sila.

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » petak, 28. maj 2010. u 16:47h

@djomla

Napisao si ti mnogo toga zasta si trebao biti sankcionisan jos ranije. Svoju filozofiju neces vezbati na ovom forumu. Ne na nacin na koji to radis. Ovim zavrsavam svoju pricu u vezi ove teme.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » petak, 28. maj 2010. u 16:51h

Po tvom dosadasnjem izlaganju,nista manje adrenalina neces osetiti u Mondeu koji je,u odnosu na 325,u ubrzanju do 100 sporiji 3 sekunde,a do 200 da ne pricam ?
kad pominjes cenu,nasao si nekog neregistrovanog Mondea karavana automatika i poredis ga sa 325 koji je Fiesta izbacio i auto je (bar na slikama) u extra stanju.
Poslednja izmena: kubura16v, na dan petak, 28. maj 2010. u 16:56h. Ukupno izmenjeno 1 put.

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 28. maj 2010. u 16:53h

Auto izgleda ko nov! bas bas ocuvan.. na bmw skupu 6 ljudi pitalo dal hoce drug da ga proda, smarali 2 sata...
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 28. maj 2010. u 16:53h

DjomlaMRak piše:Dakle koliko vise osecas fektor suprotne stile(takozvane G SILE ) ako od 0 -100 stignes za tri sekunde brze.
Stavi ih jedan pored drugog. Ne mora iz mesta, neka se krecu oboje nekom konstantnom brzinom. Gas do kraja, pa ces videti kako znaci te 3sec. Mada ovo tek citas kroz 24h tako da do tada mozda nadjes jos neku teoremu po kojoj ni ovo sto sam napisao nece biti tacno :D
Stalno se fokusiras na G silu kao da je to jedini faktor koji je bitan. Nece ti biti muka ni od jednog ni od drugog, sa time se slazem jer je razlika mala u tom pogledu, ali upravo sam ti naveo scenario u kome ces veoma lepo da primetis (veliku) razliku.
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14003
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. maj 2010. u 19:41h

Ja se moram sloziti da 3 sekunde do 100 km/h cine veliku razliku.
Pre sam vozio Mustang V8 (0-100 km/h za 4.9 sekunde), sada vozim Mustang V6 (0-100 km/h za 7.5 sekundi) i razlika je ogromna. Mustang V8 me je uvek zalepio za sedista kad mu jace stisnem gas, a ovaj V6 ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » petak, 28. maj 2010. u 20:15h

Kvalitet bmw a ne moze niko da osporava bez zaista jakih argumenata... Sto fiesta rs kaze, ja uvek kupujem ono sto mi se vise svidja, e sad ako je mnogo skuplje zadovoljim se i jeftinijim izborom. Bmw je jako zanimljiv auto koji ja u planovima zaobilazim samo zbog budzeta za gorivo i registracije... Ali ko zna jednoga dana mozda parkiram nekog u svoju garazu...

Ford je jedan od najboljih po odnosu cene i kvaliteta ,ali ako neko ima pare zasto ne bi kupio auto koji mu pruza vise zadovoljstva (po izgledu, performansama ili bilo u kom pogledu, veci prtljaznik, kabrio itd...). Ne kaze se dzabe da o ukusima ne vredi raspravljati...

Neko je pomenuo da mu mondeo deluje pomalo za starije ljude... To je racionalan automobil, a u mladosti nije najvaznija racionalnost... Treba malo i uzivati... Necu odmah kupiti Daciu Logan dizel i smarati se u saobracaju i biti srecan sto trosim manje od 5 litara dizela... Nema tu adrenalina...

Naravno da novac treba racionalno trositi, ali sto bi neko kupio novog mondea od 21 000 evra kad moze da kupi mercedes c klase od 32000 na primer. Mondeo je mozda racionalniji izbor,ali sta njega briga kad ima pare...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » petak, 28. maj 2010. u 21:01h

Skidam kapu za post! thumbsuph
Slika

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » petak, 28. maj 2010. u 22:14h

redbullw
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 29. maj 2010. u 15:38h

Sta mislite o Lexusu i Toyoti? Ja bih na primer uvek pre Mercedesa kupio Lexus,a pre VW-a bih uzeo Toyotu.

Mislite li da nova Dzeta stvarno vise nudi za ono koliko je skuplja od nove Corole?

Ima li ko iskustava sa japancima,ja znam samo onu izreku da ko sedne u Toyotu,Hondu,Mazdu taj vise ne menja marku... ;) :D
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 29. maj 2010. u 16:03h

Sta si trazio da ti navedem automobile koji mi se svidjaju?

Drug na taxiju djira novu dzetu... a drugi drug ima b7 skoro u fullu (sve sem koze) i mogu ti reci da nisu uopste zanimljvi cak sta vise dosadni... Oba su 2.0 tdi a pasat ima DSG menjac...

Nisam se nikad viozio u Lexusu tako da nemam pojma kakav je... u mercedesu jesam i znam da je udobnost jako velika i buka u kolima svedena na minimum sto ti daje osecaj kao da si u ladji....

Vozio sam se u Hondi Acord 1 type S znaci auto ide kao nevreme! kad pogledas obrtaljku slosi ti se...
Slika

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 29. maj 2010. u 16:13h

Onako. Nije mi se svidelo kad si napisao "u kakvoj ja zabludi zivim" sto je trebalo da znaci da niko nezna da napravi bolji enterijer od nemaca...

Ali dobro,Djomla je svima pomalo digao pritisak pa smo raspravljali o nebitnim stvarima tj ukusima koji su razliciti
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 29. maj 2010. u 16:42h

Nije nikakva razlika izmedju vozila koja idu 19 i 16 sekundi. :D
Ali izmedju npr 12 i 9 je stvarno ogromna razlika.
I da se osetiti u svakodnevnoj vožnji, prosto - taj koji je 3 sekunde brži je dosta živahniji.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 29. maj 2010. u 16:53h

Nesa piše:Onako. Nije mi se svidelo kad si napisao "u kakvoj ja zabludi zivim"
nisam mislio na tebe... nego na djomlu thumbsuph
Slika

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » subota, 29. maj 2010. u 16:58h

@Nesa

Vozio sam se u Lexus LS400 i mogu ti reci da sam odusevljen autom.Nivo udobnosti,oprema i fenomenalna instrument tabla koju nisam nigde video nego samo u
lexus-u.
Prenesena iskustva vlasnika su da je auto stvarno kvalitetan,vise problema je bilo zbog neodgovornosti samog vlasnika koji nije na vreme radio neke stvari.
Licno posedujem Nissan 200SX RS13 i kao sto sam par puta i napomenuo na ovom forumu sto se tice performansi definitivno prelazim na japance.
Cak auto nije ni neudoban,unutra je krajnje spartanski odradjen ali to mi se i svidja.Mehanika im je perfektna,menjac bruka radi posao a motor.Sasvim neka druga prica.
Sto se tice toyote vozio sam se u Corolli koja nije nista specijalno ali mislim da je sasvim korektan auto i nudi dosta za pare koje kosta.
Moja zelja je da posedujem Toyota Supra Mk IV .

Mao sam generalizovao moj pogled na japance, nisam hteo daleko ulaziti u problematiku.
Ovo je samo moje misljenje.

Nista nije copy/paste sa nekih foruma....
Poslednja izmena: Taunus 17m, na dan subota, 29. maj 2010. u 17:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » subota, 29. maj 2010. u 17:15h

Nesa piše:Onako. Nije mi se svidelo kad si napisao "u kakvoj ja zabludi zivim"
Ajde citiraj mi taj post... ja ne mogu da nadjem

@Taunus 17m

U NS-u ima isti tvoj SX iste felne, crvene boje, samo su felne sive boje... Od Supine devojke je....
Slika

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14003
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 29. maj 2010. u 18:02h

Lexusi su generalno jako dobro uradjeni, mogu da traju na duze periode bez ikakvih kvarova. Posebno modeli iz 1990ih, oni su neunistivi.

Mi imamo 1994 Toyotu Camry u familiji, davno smo je kupili (2002 cini mi se). 3.0L V6 motor sa 188 hp, automatski menjac.
Ima oko 165,000 milja (264,000 km) na satu.
Model koji mi imamo je LE (Luxury Edition) koji ima poprilicno opreme, ali vecina elektronike ne radi osim prozora i automatskog otkljucavanja i zakljucavanja vrata.

Ali motor i menjac, da kucnem u drvo, su u fenomenalnoj kondiciji. Ni najmanji problem.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“