Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 11. jul 2010. u 01:35h

Nisu hteli ni da cuju
ja sam hteo ono kao opomena...nisam hteo da spominjem nista da me jos optuze za mito
odmah su mi spominjali sudiju.
U fazonu za ovo streljamo sto si uradio.
Svako normalan ko nevoli da udise izduve kamiona bi postupio isto.
Ja sam im rekao da je troje dece.
Slika

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » nedelja, 11. jul 2010. u 02:14h

E u p.... materinu,znam kako se osecas... thumbdown
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 11. jul 2010. u 09:52h

Ja preticem samo ako ide ispod 20km/h, ali bukvalno, znaci brzinom kao traktor (mislim da po zakonu smes preko bele da obidjes ako vozilo ide sporije od 25km/h).
Bas zbog tih nadrkanih pandura jer sam isto tako cuo za par slicnih slucajeva, a pre neki dan sam i uzivo gledao jedan. Obilazi lik sa kombijem ucenika u auto skoli - puna linija, ali pregledan pravac u delimicnoj industrijskoj zoni (znaci preduzece tu i tamo). Ne znam koliko brzo je isao ucenik ali je isao veoma sporo, ispod ogranicenja od 40km/h sigurno. Naravno pandur 4-5 vozilo u koloni iza auto skole, pali rotacije, ulece u makazice, dok nije stigo kombi pa i njega iseko i zakopao se ispred, potera kao da je opljackao banku.
Meni su isto jednom za malo napisali prijavu, tj napisali bi je da ja nisam bio uporan i pola sata se raspravljao sa pandurom. Posto sam prilikom zavrsetka obilazenja zakacio punu liniju za 2-3m, a to je njima bilo veoma strasno. Vozio golfa (1.6 dizel - ne ide), pun auto, obilazio sleper iza koga sam se vuko bar 10km, krenuo obilazenje propisno i cepao koliko je auto mogao. Na kraju mi je napisao nesto slicne cene samo bez prijave, saban.
Fiesta!!

quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Poruka od quando » nedelja, 11. jul 2010. u 11:08h

Scorpio, jesi li trazio da u zapisnik stave tvoju izjavu? tj "pesacki obrisani, nema znaka, sleper se sporo kretao, izduvni gasovi, nisi prekoracio brzinu dok si preticao"?

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » nedelja, 11. jul 2010. u 15:04h

Nisu me ni pitali za primedbu niti nista dozvoljavali (to mi bilo cudno) ali listic sam tek kuci lepo pregledao
rekli mi cekaj u kolima (a ja praranoican) reko neidem ja nikud
;otkud znam sta ce se dogovaraju njih dvojica
-zaokruzeno da nemam primedbu
-verovao je na rec da su maloletna deca u kolima (nije ni proveravao a sve se odigralo na veoma mracnom mestu)
Slika

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » nedelja, 11. jul 2010. u 19:48h

brate u ns-u u poslednje vreme pandura sto u kolima sto na skuterima ima ko sitnih svetaca postajem pomalo paranoican od njih de god pogledam imam osecaj da vidim pandura thumbdown bas se treba paziti ujedaju bre kao komarci :-(

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 11. jul 2010. u 20:07h

Juce se me zaustavili dok sam preticao na putu za Mladenovac. Radar kaze da sam isao 27 kmh preko dozvoljenog. kaznu mi nisu naplatili i meni u 90% slucajeva ne naplacuju kaznu (ne pozivam se ninakoga ili bilo sta u takvim trenutcima). Sto se jmene tice, uvek sam spreman da platim ako sam napravio prekrsaj,naravno,ne odmah,nego nek me ganjajau,pa onda ja to razvlacim godinama, sto znaci da kada me zaustave ja ih ne molim, ne kukam, ne pretim i slicno.....ostale koje su zaustavili vidim da nose kazne. ne nudim mito nikada,ako smatram da nije istina sta se desilo,zovem ih uvek na sud....e sad, cuo sam jednu verziju a to je da je kod preticanja dozvljeno da vozis 30kmh vise od ogranicanje au momentu preticanja. Da li je ovo istina ili nebuloza?

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 11. jul 2010. u 20:25h

Ja koliko znam, a sada me mrzi da proveravam u zakonu, preticanje moras da obavis bezbedno i nigde se u tome ne spominje ogranicenje brzine koje moras da postujes, sto po mom misljenju znaci da mozes da vozis koliko oces brzo ako je potrebno bezbedno da obidjes nekoga, a kad obidjes, onda postuj ogranicenje.
Fiesta!!

Neša
VIP

Poruka od Neša » nedelja, 11. jul 2010. u 20:30h

Mene radar prosle god.uslikao na 82 dok sam preticao,a ogranicenje 50 i morao sam kod sudije i platio 5000din. Nema toga kod nas,ako te snimi mora da platis kaznu
Duratorq DI 16v

quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Poruka od quando » nedelja, 11. jul 2010. u 20:52h

Scorpio, velika greska sto nisi upisao svoje primedbe...jos ako si potpisao, to znaci da se slazes sa svim sto je on napisao i time je slucaj maltene zakljucen. Uvek je dobro napisati svoju tacku gledista, to kod sudija mnogo znaci...

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 12. jul 2010. u 00:42h

Uvek je dobro ne potpisati. Onda mozes i da izmisljas svedoke i vece su ti sanse da te ne kazne. Sestru je tako snimio sa 92 gde je 50, nije htela da potpise posto je bila u obilazenju i na kraju je nisu ni kaznili posle 2 sudjenja.
Fiesta!!

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » ponedeljak, 12. jul 2010. u 01:21h

Mene kad je uhvatio radar sa 123km/h samo je napisao zapisnik i na mestu mog potpisa napisao uruceno.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 14. jul 2010. u 18:45h

Ako obratite paznju,shvaticete da apsolutno nema paraznog hoda ni par minuta a da ne vidite neki prekrsaj, dakle, ucestalost je neverovatna.
Evo nekih slika koje uhvatim u soabracaju,pa sam ih podigao,malo objasnjenje iznad svake slike. (inace jedini nacin da se sve dokumentuje jeste ugradjivanje vise kamera koje non stop snimaju jer sa telefonom na standby ne mogu nista da uhvatim,samo ponesto - dok izvadim tel,otkljucam,aktiviram kameru....)

Evo ispod primera kako se parkira. Inace ,ovo je traka za kretanje vozila, tj skretanje levo.
Slika

Na slici ispod, ne gledate skodu ,nego dzip iza nje. Gledao sam celu scenu, klinac, ladno je ostavio auto tu i izasao nesto da obavi,dakle, na skretanju i pesackom prelazu
Slika

Oval mali ispod sto viri je "samo" zatvorio ulaz u zgradu,tj parking za kola i ostavio auto tu
Slika

Peugeot ispod sto vidite je vruhnac. Ovo je jednosmerna ulica u centru. Posmatrao sam ceo dogadjaj (iz slike se ne moze zakljuciti). Jednostavno je u sred bela dana usao u jednosmernu ulicu bez gledanja da li neko ide iz nje (prav ugao). Stigao je do pola ulice a ovo sto vidite se sklanja da onaj odozdo prodje, pa nastavlja voznju u suprotnom smeru.

Slika

Ispod je uslovno skretanje desno ,ali tu redovno stanu i nece da puste nikoga . Inace, ko poznaje,ovo je na bulevaru revolucije i pored ove trake,postoje jos dve za pravo. Svaki dan idem tuda i uvek rade isto: kada vide da su dve trake zauzete , oni koji dolaze do semafora jednostavno stanu u traku gde je skretanje za desno. Najgori su taksisti,koji moraju da poznaju ovaj semafor, i oni su akteri u 90% slucajeva,a svaki dan to gledam (imam i video sa taksistom kome sviraju,al ga briga da se skloni,na istom mestu)

Slika

Slika ispod govori vise nego hiljadu reci. S'obzirom da je vece, i da poznajem nacin razmisljanja vozaca na osnovu kola koja voze , spremio sam telefon, i desilo se upravo to sto sam predvideo i sto se vidi na slici ispod.

Slika

Motoristi su najgori,svaki dan se guraju medju kolima, seku i postavljaju prvi na semaforu
Slika

Cesto se desava da ljudi zaborave sta voze, pa je tako ovaj valjda umislio da je tramvaj?
Slika

Komaraca kao ovaj ispod ima non stop,omiljena kategorija im je voznja na granici trake ili malko u drugoj traci
Slika

Ubacivanje ispred svih, tj ispred cele kolone koja iza mene broji barme jos 3 automobila.
Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 14. jul 2010. u 19:40h

RS_cabrio piše: Ispod je uslovno skretanje desno ,ali tu redovno stanu i nece da puste nikoga . Inace, ko poznaje,ovo je na bulevaru revolucije i pored ove trake,postoje jos dve za pravo. Svaki dan idem tuda i uvek rade isto: kada vide da su dve trake zauzete , oni koji dolaze do semafora jednostavno stanu u traku gde je skretanje za desno. Najgori su taksisti,koji moraju da poznaju ovaj semafor, i oni su akteri u 90% slucajeva,a svaki dan to gledam (imam i video sa taksistom kome sviraju,al ga briga da se skloni,na istom mestu)

Slika
Samo jedna stvar, da li je traka samo za desno ili za pravo i desno? Koliko se secam (ali nisam siguran) traka je za pravo i desno, tako da ne znam zasto bi se neko ko tu ceka da ide pravo sklonio, ako ne krsi propis. To nije njegov problem vec beograd puta sto je lose obelezio raskrsnicu.
Najvise mrzim kad stanem u takvu traku, koja je oznacena za pravo i desno (primer, skretanje u ruzveltovu bas kod vukovog spomenika, isto u bulevaru), a hocu da idem pravo (ne krsim propis) i onda kad krenu da blicaju, sviraju itd. Da podsetim, ne mogu da se pomaknem nigde jer ako bih stao ispred auta levo do mene, blokiram tramvaje. Kako god, ja nikad u takvim situacijama ne sviram jer nisam corav i dobro mogu da vidim kako je ta traka obelezena, znaci ako ja idem desno, a neko ispred mene ide pravo - cekam!
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 14. jul 2010. u 20:34h

Traka je uslovno za desno, tj moze i pravo i desno. Jasno da je u pitanju stvar izbora, upravo to mi je i bio cilj da napisem. Koliko ljude bas briga za tudje potrebe.Ako postoje jos dve trake za pravo odmh pored ove, i na svima je crveno,zasto bi kocio kolonu automobila,ako svejedno moram da cekam? Da bi startovao prvi? Ja to nikad ne radim, i ako se nadjem u takvoj situaciji, uvek se sklonim,nema potrebe da mi niko niti svira niti ablenduje, stvar je opste kulture ili vozacke solidarnosti, kako god da gledas. A poenta je da kada pristaju na taj semafor,jasno vide da je crveno svuda osim te desno,ali ipak staju tu jer je obicno ta traka prazna jer stlano cirkulise ako ljudi paze.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 14. jul 2010. u 21:45h

Uprvao to što Cabrio kaže, kultura u saobraćaju, zašto ometati one koji mogu da skrenu desno. Samo se bez potrebe stvara veća gužva. U takvim situacijama je dozvoljneno pravo samo vozilima gradskog saobraćaja, ali samo u slučaju ako je stajalište odmah poslije raskrsnice.

A one skutere mrzim iz dna duše, čast izuzecima! Ali većina ih se provlači i dolazi u mrtvi ugao, kasnije kada ga oboriš onda si kriv i nepažljiv. Prošlo ljeto sam bio s drugom koji vozi gradski bus u NS, pa to je strašno koliko mu se puta takvi provlače i koliko je imao situacija da udari nekog od tih degenerika.
Mislim da bi zakon trebao da poduzme nešto po pitanju toga. Ili da im zabrani to provlačenje (uz rigorozne kazne onom ko to uradi) ili da oslobodi svake krivice vozače auta, autobusa i ostalih nedvotočkaša koji budu sudar na takav način sa skuterom.

Zbog sve veće nekulture u saobraćaju po pitanju parkiranja razmišljam da uz sebe nosim malu flašicu AT ulja. mrgreen
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Djomla
Poruka: 1123
Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h

Poruka od Djomla » četvrtak, 15. jul 2010. u 07:11h

Svaka chast rs cabriu na slikama koje je postavio.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one

///Mandovchina. :P

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 15. jul 2010. u 12:19h

Ev' para dana sam u Doboju i hodao sam po gradu i mili moj Bože koliko seljbera na tako malom prostoru. Puno je idiota koji parkiraju bez ikakvog razmišljanja, parkiraju na trotoaru u ladovinu i to tako da pješke nema šanse da prođeš bez silaženja na kolovoz i po suncu. Važno je da on ostavi auto u ladovini!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Neša
VIP

Poruka od Neša » četvrtak, 15. jul 2010. u 17:07h

I ja parkiram u ladovinu sign0007 samo se molim da mi ptice ne vezbaju apstraktno slikarstvo na kolima lol jer imaju kaku koja razjeda lak kao ulje za kocnice...
Duratorq DI 16v

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 15. jul 2010. u 18:14h

Iosis: to ti je to, svak gleda prvo sebe po svaku cenu.Ja isto gledam to jahanje po trotoarima i pitam se,kako im ne prodje kroz glavu da su velike sanse da prodje zena sa detetom i kolicima ili invalid (npr).A sto se tice motora,to ne vredi ni pricati vise sta rade.

A evo par stvari do danas : Novi beograd, traka kolko hoce, kod merkatora u pravcu sava centra. Od svih traka(ja prvi na semaforu stizem polako) pored mene staje neko i vidim po polozaju kola da mu je umesto da stane iza mene ili coveka u traci pored mene, lakse bilo da iz trake za levo, kada se upali zeleno, presece meni put i ubaci se. Ako nesto iritira onda je to to,a stoka nasa to redovno radi. Htedoh da vam slikam, ali telefon ugasen i dok se symbian podigne, svetlo vec zeleno tako da nisam slikao. Posto sam video sta je,ja remnem gascinu i ne dozvolim mu da se ubaci kako je hteo na kvarnjaka. Posle iza mene ide i poceo da pali ona policijska crveno plava svetla. Bole me uvo, nisma mu dao ni da se ubaci ni na jos jedno mesto. Seljacina, dali mu da vozi kola za zatamnjenim staklima i jase po civilizaciji,od takvih govana poludim.

Nesto kasnije se vracam kuci, cekaju me majstori za servis klime,dakle zurim, a na ulazu moje kapije parkiran smart. ne znam zasto mi se ucinilo da se slupao (jer je odmah pored bio jedan mondeo sa otvorenom haubom,kasnije se ispostavilo masjtori koji kod mene idu, nego im curi ulje,pa gledali sta je :) pa reko da sacekam i obrnem jos koji krug dok ne vide sta ce. Dolazim nesto kasnije,kad tek shvatim da se smart ladno parkirao na ulaz u dvoriste (preko 30 autmobila se tu parkira) i obavljaju svoj posao (zenski vozac, naravno) bez ikakvih problema.

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » četvrtak, 15. jul 2010. u 21:00h

Ja juce na Novom Beogradu hocu da skrenem iz Treceg bulevara prema autoputu i stajem u onu traku za desno, a mercedes c klase staje levo od mene i pravi se mutav. Pali se zeleno i ja dajem gas i ne pustam ga da se ubaci... Onda se on kao iznervirao i pretekao me iako ja nisam ni vozio brzo, samo sam dao gas da ne udje pre mene...

Nije se bunio, zna da nije u pravu. Nije mi jasno sta mu znaci da je za jedna kola ispred kad nije bilo nikog iza mene...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 16. jul 2010. u 01:23h

mirke piše:Ja juce na Novom Beogradu hocu da skrenem iz Treceg bulevara prema autoputu i stajem u onu traku za desno, a mercedes c klase staje levo od mene i pravi se mutav. Pali se zeleno i ja dajem gas i ne pustam ga da se ubaci... Onda se on kao iznervirao i pretekao me iako ja nisam ni vozio brzo, samo sam dao gas da ne udje pre mene...

Nije se bunio, zna da nije u pravu. Nije mi jasno sta mu znaci da je za jedna kola ispred kad nije bilo nikog iza mene...
Znao bi da sta mu znaci da si dosao iz kamenjara i dostigao mercedes...ej covece mercedes ! Ja zastupam teoriju da vrsta kola koju neko vozi (pod uslovom da ta osoba ima priliku da bira auto), sasvim dovoljno govori o coveku. U nekako se uvek profil uklapa u to. Mercedes ,BMW, audi su tipican primer toga. ovo ce ti dobro ilustrovati i jedna od fotki u mom postu sa slikama. Inace sam upravo sada hteo da slikam ćurku koja je usla sa C4 u jednosmernu i ne ume da se skloni ili izadje ,ali premalo vremena od trenutka kad sma odlucio da je ipak slikam.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 16. jul 2010. u 18:22h

Raskrsnica Pere Velimirovića i Rakovičkog puta, na semaforu iz Pere kolona dugačka 50-tak metara (pošto je tu crveno dugo), ja negde pri početku. U retrovizoru snimim noviji BMW kako obilazi kolonu (preko pune linije naravno) i gura se na prvo mesto na semaforu. Debelovrata seljačina, al ništa neobično, takvih slučaja na veliko. Medjutim, mentol je na crvenom stajao par sekundi dok nije osmotrio situaciju levo-desno i odna je nabo gas i prošao kroz to crveno! Prosto nisam mogao da verujem, toliku količinu bezobrazluka odavno nisam video u sabraćaju! Po zakonu bi taj odmah popio metar dana zatvora.
Trebalo bi uvesti kamere na bukvalno sve semafore u gradu, toliko bi se para nauzimali od kazni da bi posle tri meseca mogli da spuste cenu benzinu na 30 dinara.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » petak, 16. jul 2010. u 18:36h

Bas to. post gore
Kada bi naplacivali tim koji misle
da su iznad zakona
napunili bi budzet odmah a jos bi i ostalo para.
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 16. jul 2010. u 19:14h

I kad ne bi lovili ljude koji se parkiraju oko pijace vikendom i iskakali iz totlano nebitnih mesta, mozda bi nesto i bilo. Prosto je neverovatno da svaki dan vozim i da nema policije na opasnim i jakim raskrsnicama a non stop tu prave prekrrsaje,a posle nocu iskacu iz sporednih ulica.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“