Biciklizam i biciklisti medju nama :)
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)
Za sta koristis bajs?
Posto ova geometrija tesko da je za nesto drugo sem FR/DH.
Posto ova geometrija tesko da je za nesto drugo sem FR/DH.
Fiesta!!
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Kuca - poso
Nemam vremena da se naspavam ko covek, a ne da ganjam bajk

Salim se, vozio sam se svuda, i po blatu, po skejt parku, po asfaltu.. i mogu ti reci da mi geometrija savrseno odgovara

Nemam vremena da se naspavam ko covek, a ne da ganjam bajk

Salim se, vozio sam se svuda, i po blatu, po skejt parku, po asfaltu.. i mogu ti reci da mi geometrija savrseno odgovara

- savudin
- Poruka: 13
- Član foruma od: ponedeljak, 25. mar. 2013. u 13:05h
Ajd da vam se pridružim ovde, već četvrta godina aktivni biciklista. Prelazim u sezoni oko 3000 km. Vozim MTB sa 1,75 gumama i 11-21 drumaškom kasetom, BB7 kočnicama i mešanom Shimano opremom, od Deora do XTR-a. Pa eto, samo da se javim.
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
savudine, tebi je isti nick i na cikloberzi, je l'? 

- savudin
Jeste.
Kontam da je dosta vas sa ove teme aktivno tamo.

- jelchica
Moguće.
Ja inače prelazim oko 4500 km godišnje, od toga oko 1/3 offroad.
Teram MTB, slick gume 1,75 za asfalt i kramponke za offroad 2,1, pogon i kaseta pravi brdski.
Ja inače prelazim oko 4500 km godišnje, od toga oko 1/3 offroad.
Teram MTB, slick gume 1,75 za asfalt i kramponke za offroad 2,1, pogon i kaseta pravi brdski.
- savudin
Prelazio bi ja više da imam vremena! I ovako sam zadovoljan. Pošto sam iz Vojvodine vozim samo po ravnom, a teren je mešovit jer zađem sa druma i u šume i atarske puteve.
- dule0911
-
@nesa
Super ako ti odgovara i za asfalt, posto ova geometrija svakako nije za asfalt
Za neki downhill je vec super.
@savudin
Sta si imao pre BB7 i kako si generalno zadovoljan sa kocnicama? Imam LX paralelograme i kada bih radio upgrade to bi gotovo sigurno bilo BB5 ili BB7 - nesto mi se ne bacaju pare na hidrauliku, niti mislim da mi je potrebna. Zapravo, kocnice bih samo i iskljucivo menjao zbog blata/kise/snega, dobar v-brake je za suvo odlican, stvarno ne vidim potrebu za necim boljim ako se vozi pretezno asfalt i poneki blazi offroad. Cak i tad je v-brake ok, jedini problem su duzi spustovi u pregrejavanje gde su kvalitetniji diskovi u prednosti.
Super ako ti odgovara i za asfalt, posto ova geometrija svakako nije za asfalt

@savudin
Sta si imao pre BB7 i kako si generalno zadovoljan sa kocnicama? Imam LX paralelograme i kada bih radio upgrade to bi gotovo sigurno bilo BB5 ili BB7 - nesto mi se ne bacaju pare na hidrauliku, niti mislim da mi je potrebna. Zapravo, kocnice bih samo i iskljucivo menjao zbog blata/kise/snega, dobar v-brake je za suvo odlican, stvarno ne vidim potrebu za necim boljim ako se vozi pretezno asfalt i poneki blazi offroad. Cak i tad je v-brake ok, jedini problem su duzi spustovi u pregrejavanje gde su kvalitetniji diskovi u prednosti.
Fiesta!!
- savudin
Imam i imao sam i pre apgrejda isti stav prema v-brake-u. Pre BB7 sam imao Deore. Nisam imao posebnih razloga da ih menjam. Prilično sam zadovoljan sa BB7, testirao sam ih na spustovima po Fruškoj Gori i držali su bajs u mestu kad se zakoči. Malo sam samo imao cimanja oko montaže, konkretno da podesim razmak pločice/rotor, ali evo već dve godine sve funkcioniše besprekorno. Kupio sam ih nove, sa SD7 ručicama i G3 rotorima, kao i XTR setom sajli i bužira, i sve me to koštalo 130e, pre 2 godine.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Dule, lagan je pa mi odgovara za sve, a i navikao sam se. (11kg) 

- jelchica
Truth to be told, spuštala sam se sa Deore v-brake-om niz Stelvio i okolne atrakcije i nisam nešto posebno patila zbog pregrevanja. Da ne kažem, ni na kraj pameti da su mi diskovi neophodni.dule0911 piše:Cak i tad je v-brake ok, jedini problem su duzi spustovi u pregrejavanje gde su kvalitetniji diskovi u prednosti.
Jeste bila jedna nezgodna deonica, baaš strm i dug spust niz šumski put, tamo sam gurala bajs nizbrdo da se ne skrkam :S a dragom su rotori na hidraulici počeli da se puše od pregrevanja :o ali takve situacije su tako retke da se dvoumim da li uopšte da se cimam oko diskova (isto sam bacila oko na BB mehaniku). Koštaće me i točkovi i diskovi..
Desi se da vozim po blatu i vodi offroad, jeste da tad malo lošije koče, ali daleko od toga da je vožnja nebezbedna.
Da sam na trci, e onda bi itekako imalo smisla, ali za ovako rekreativne svrhe.. Mislim da je v-brake više nego dovoljan.
- dule0911
-
Da, citao sam o tome kad su se Milanu zadimili diskovi, i bio sam u zbunu
Realno, ovi LX paralelogrami bas fino zatezu, samo moram bolje paknove da uzmem i furam ja v-brake jos duuuugo
Eventualno neke paknove da uzmem koji malo bolje rade na kisi, i nemam razloga da prelazim na diskove.
Za spustove ni ja nemam problema, samo ne dozovljavam da se previse zalecem pa naglo kocim, vec ujednaceno kocim posle nekog vremena uz popustanje kocnice, i maltene ih uopste ne zagrejem na taj nacin. Kod diska je eto prednost sto u tim situacijama ne mora previse da se razmislja, bar bi tako trebalo da bude u teoriji

Realno, ovi LX paralelogrami bas fino zatezu, samo moram bolje paknove da uzmem i furam ja v-brake jos duuuugo

Za spustove ni ja nemam problema, samo ne dozovljavam da se previse zalecem pa naglo kocim, vec ujednaceno kocim posle nekog vremena uz popustanje kocnice, i maltene ih uopste ne zagrejem na taj nacin. Kod diska je eto prednost sto u tim situacijama ne mora previse da se razmislja, bar bi tako trebalo da bude u teoriji

Fiesta!!
-
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h
Za suho vrijeme dobre V-brakes su bolje od loših pogotovo mehaničkih diskova. ALi za kišu i blato disk je zakon pa kakav bio.
- jelchica
Ja i ne razmatram lošu mehaniku, znači samo BB5 ili BB7.
Da, Milanu su se zadimili diskovi (hidraulika, neki Juicy, ne znam je l' 5 ili 7 ili kako već, rotori mislim isto Avid), mislim da se čak vidi na jednoj slici. A kad ih je polio vodom, ono "pšššššš", piči para x)
Baš strma deonica i moralo je jako da se koči.
Da, Milanu su se zadimili diskovi (hidraulika, neki Juicy, ne znam je l' 5 ili 7 ili kako već, rotori mislim isto Avid), mislim da se čak vidi na jednoj slici. A kad ih je polio vodom, ono "pšššššš", piči para x)
Baš strma deonica i moralo je jako da se koči.
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
I ja posedujem BB5 i mogu reci da su odlicne kocnice, par puta sam i ja moje zadimio, nikakvih tragova nije bilo na disku, pakne kao nove. Kao da se nista desilo nije. U nekom da kazem daljem planu mi je Juciy ali otom potom
BB5 za sad radi posao!

-
- dule0911
-
Ma nisi strasno cupav
Super slike, reci mi kakva je voznja po mokrom pesku? Nikako da budem u prilici da negdde probam to, deluje mi zanimljivo i mnogo manje mucno nego na suvom pesku gde je maltene nemoguce voziti

Super slike, reci mi kakva je voznja po mokrom pesku? Nikako da budem u prilici da negdde probam to, deluje mi zanimljivo i mnogo manje mucno nego na suvom pesku gde je maltene nemoguce voziti

Fiesta!!
-
Po mokrom fino uvaljanom makadamu nije tako loše, al sa sav izljepiš pomalo i bude prljavije nego po suhom. Iako sam bio uvjeren da je obratno.
Jer svako malo uletiš u neku polusasušenu lokvu.
A vožnja po morskom pjesku po plaži je da hebe majku. Morao sam spustit tlak u gumama i bilo je malo bolje, al ne previše. I onda sam odustao i nastavio gurati MTB. Što zbog pijeska, što zbog zgodne brinete koja je šetala psa. Ja živim tek 10 km od te plaže, a ona me ne pozna pa sam se pravio zbunjen...
Da bude stvar bolja, ni onda nije otuda. A ja ionako volim pse.......
Već me pozvala ne kavu prekosutra, pa se zato sutra moram ošišati i obrijati i Focusa očistiti, možda mi se i posreći.
Jest dobar ovaj biciklizam!

A vožnja po morskom pjesku po plaži je da hebe majku. Morao sam spustit tlak u gumama i bilo je malo bolje, al ne previše. I onda sam odustao i nastavio gurati MTB. Što zbog pijeska, što zbog zgodne brinete koja je šetala psa. Ja živim tek 10 km od te plaže, a ona me ne pozna pa sam se pravio zbunjen...

Već me pozvala ne kavu prekosutra, pa se zato sutra moram ošišati i obrijati i Focusa očistiti, možda mi se i posreći.

Jest dobar ovaj biciklizam!

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
sredi tj podmazi i kuglagere tvoje,znas da su osetljivi
i nek ti je sa srecom

i nek ti je sa srecom
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-

Vezat ću ih da se ne promješaju ko nedavno.

Da malu podmažem grafitnom ili litijemov masti?

- macaneli
- VIP
maslinovim uljemda mirise 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
@April:Ma podmazace se ona sama.Sve zavisi od tvog nastupa.

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- PMilan
- Poruka: 726
- Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h
-
Na kraju ništa!

- macaneli
- VIP
u Je*em mu misa
ako nista bar si se obrijao,zapro i sredio focusa

ako nista bar si se obrijao,zapro i sredio focusa