Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Chat (free talk)
Ne znaju ljudi da voze.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Tunel bi koštao previše, stjene tu nisu čvrste, bilo bi previše zahtjevno da se to radi.
To što se zapali je jer nije ispravan kamion, ako je sve ispravno ne može da se zapali, može da digne temperaturu, ali teško da se zapali ako je ispravan.
Vidio sam i ja jedanput kada je lik zapalio kočnice na kombiju pa skrenuo na taj put koji spominješ. Ne znam šta je radio pa je uspio, ili je možda pretovario kombi ili ne zna da koristi i motor za kočenje. Mada je taj dio prema Irigu strmiji, ali moglo bi se to uraditi napraviti manji pad, korigovati trasu.
Samo što se za takav put ne može naplatiti putarina, mnogo manje novca za klepiti.
A tunel bi vrlo lako mogli staviti da se naplaćuje tunelarina.
Još jedan veliki problem su oni koji su napravili kuće jako blizu puta, pa treba i njih rešavati. Sprska posla, kada bi mogao napravio bi kuću na putu.
To što se zapali je jer nije ispravan kamion, ako je sve ispravno ne može da se zapali, može da digne temperaturu, ali teško da se zapali ako je ispravan.
Vidio sam i ja jedanput kada je lik zapalio kočnice na kombiju pa skrenuo na taj put koji spominješ. Ne znam šta je radio pa je uspio, ili je možda pretovario kombi ili ne zna da koristi i motor za kočenje. Mada je taj dio prema Irigu strmiji, ali moglo bi se to uraditi napraviti manji pad, korigovati trasu.
Samo što se za takav put ne može naplatiti putarina, mnogo manje novca za klepiti.
A tunel bi vrlo lako mogli staviti da se naplaćuje tunelarina.
Još jedan veliki problem su oni koji su napravili kuće jako blizu puta, pa treba i njih rešavati. Sprska posla, kada bi mogao napravio bi kuću na putu.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Gledano na duzi period tunel je isplativa stvar. Nema ciscenja zimi, nema zastoja zbog snega itd, da ne pominjem da ce put manje da propada jer nema mraza vode itd. Da ne pominjem ocuvanje NP Fruska gora itd.
Posto u bg-u postoji masina za kopanje metroa ona se ovde lako moze iskoristiti.
Ali sve je to tanko ,tj po meni samo zavaravanje naroda.
Posto u bg-u postoji masina za kopanje metroa ona se ovde lako moze iskoristiti.
Ali sve je to tanko ,tj po meni samo zavaravanje naroda.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Iosis
- VIP
Zadnjom si rečenicom rekao sve.
Oni jadnici na Paragovu će da glasaju za određenu stranku jer su im obećali tunel, a jadnici ne znaju da taj tunel će da počinje tek poslije paragova, tamo negdje gdje se razdvajaju smjerovi ka Vencu.
NP se neće puno sačuvati, opet ćeš imati sve te gasove izbačene, samo neće se rasuti, nego ćeš imati na dva mjesta koncentrisane, što je po meni gora varijanta.

Oni jadnici na Paragovu će da glasaju za određenu stranku jer su im obećali tunel, a jadnici ne znaju da taj tunel će da počinje tek poslije paragova, tamo negdje gdje se razdvajaju smjerovi ka Vencu.
NP se neće puno sačuvati, opet ćeš imati sve te gasove izbačene, samo neće se rasuti, nego ćeš imati na dva mjesta koncentrisane, što je po meni gora varijanta.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Je l' se neko dobro razume u posedovanje kombija-hladnjače? Mislim na pravni aspekAt
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9938
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
heh ti ista ko moj kum i on razmislja da uzme kombi hladnjacu 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- jelchica
great minds think alike 

- DzoniPv
- Poruka: 1432
- Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h
http://www.vrelegume.rs/vesti/ford-pred ... t-koncept/
S-Max concept
S-Max concept
2007 Ford Fiesta 1.3
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
KuHmeta?macaneli piše:heh ti ista ko moj kum i on razmislja da uzme kombi hladnjacu

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
KuHmeta razmišlja da pazari pauka... znam gde spava jedan fau ve na kojem bih se rado vežbao.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- totti
- jelchica
Ups, ispade mi! E baš šteta!BojanM piše:fau ve na kojem bih se rado vežbao

- totti
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/402012 ... zac-spavao

M.B. = Mbole?Policija je lišila slobode i odredila zadržavanje do 48 časova M. B. iz Batajnice

- Iosis
- VIP
Ne slažu se godine. 

- jelchica
Danas kolona preko Gazele, kotrljamo se tako, 1.-2.-3.-2.-3. Prolaze raznorazni Turci, gledam nekog lepog Fikusa nekoliko godina starog, mislim se u sebi "Ture, brate, da ti dam pet iljada evropskih za taj auto, vidish da si dohvatio sto iljada km s njim, on je sad u dobu kad sve moze da pochne da se kvari. Nego evo tebi ova' eskort, prepakuj se i otaljigaj do skoro-pa-rodne D i ponovi se (ladno, al' standard) k'o chovek i dobro i tebi i meni.."
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- DzoniPv
- Poruka: 1432
- Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h
http://yugopapir.blogspot.com/2013/08/t ... go-45.html
Test yuga 45 iz 1979...
Test yuga 45 iz 1979...
2007 Ford Fiesta 1.3
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Kako su Kragujevcani i okolina preziveli onaj grad?
Ja sam igrom slucaja bio u Kg-u kolima, i kola mi bila na parkingu, i kad sam video da se namunjilo, ja ga uterao pod neki trem. I posle minut bukvalno krenuo grad ko teniske loptice. I to bez kise. Ja stvarno veci grad nisam video u zivotu. Koliko mi je bilo mocno, toliko je bilo i jezivo. Tetka koja je iz kg-a, imaju 3-oja kola u porodici, sva im polupao grad, i to dobro. Posle sam i na blicu video da je polupao dosta kola, i crepove skidao sa kuca.
Ja sam igrom slucaja bio u Kg-u kolima, i kola mi bila na parkingu, i kad sam video da se namunjilo, ja ga uterao pod neki trem. I posle minut bukvalno krenuo grad ko teniske loptice. I to bez kise. Ja stvarno veci grad nisam video u zivotu. Koliko mi je bilo mocno, toliko je bilo i jezivo. Tetka koja je iz kg-a, imaju 3-oja kola u porodici, sva im polupao grad, i to dobro. Posle sam i na blicu video da je polupao dosta kola, i crepove skidao sa kuca.
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- mbole
- Poruka: 14998
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jok bre, mene apse za ozbiljne stvaritotti piše:http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/402012 ... zac-spavaoM.B. = Mbole?Policija je lišila slobode i odredila zadržavanje do 48 časova M. B. iz Batajnice

A i ovaj je neki maldunac.
Nego, isao sam zadnja dva dana do Novog Sada, i nikako ne kapiram onaj izlaz za Zrenjaninsku petlju. Skoro tri kilometra iskljucenja sa po dve trake, koji idu paralelno sa autoputem? Cemu to sluzi? A ne verujam da je malo kostalo.
Pri tom su naplatnu rampu stavili na 30 metara od pocetka iskljucenja, verovatno kako bi se u slucaju guzve na njoj, zaglavio i autoput. Sto samo ovi sto se iskljucuju da cekaju i nerviraju se.
A onaj puteljak koji izlazi na 5 metara pre iskljucenja u smeru Bg-Ns, je mogao samo neko sa inteligencijom u minusu da postavi. Nemam pojma odakle dolazi, al opasnije mesto za ukljucenje nisu mogli da pronadju.
Eh da... videh i "Odmoriste minut LEVO" koje se nalazi sa DESNE strane autoputa

Djak pesak 

- knez91
-
To je "obilaznica" oko ns-a , recimo kada neko iz temerina ide za kac on izlazi na taj deo puta i ne placa putarinu, a ako hoce za bg uzima karticu na toj rampi(kada je stave) , a sa druge strane ovi sto prolaze iz subotice ka bg-u nece imati rampu i cekanje nego samo nastavljaju dalje ka bg-u, ne stvara se guzva.
- mbole
Hmmm....
Onaj sto ide iz subotice, njega ovo parce i ne zanima, on ide autoputem ko sto je isao i do sada, i ta rampa ga ne pogadja, bilo da je na 100m od zrenjaninske petlje ili na 3Km kao sada.
Onaj koji ide od recimo temerinske petlje za Kac (ili bilo gde preko zrenjaninske petlje), OK, i tome sluzi taj put paralelan autoputu izmedju petlji.
Ali cemu sluzi deo od Zrenjaninske do naplatne rampe, odnosno sto je on tako dugacak?
Ne vidim neku svrhu da onaj ko ide kao u pomenutom primeru Temerin-Kac prodje Zrenjaninsku petlju, i nastavi pored auto puta, da bi tek onda skrenuo ka Kacu, kad su rastojanja maltene identicna. Mogsao je sa "obilaznice" da se iskljuci na zrenjaninskoj i ode prema Kacu.
Plus taj ulaz iz Kaca na tu "obilaznicu" (smer Bg-Su) je pre naplatne rampe (to je ovaj ulaz-izlaz ko stvoren za sudare). Kako ce razlikovati onoga sto je dosao iz Bg-a i onoga koji ide iz Kaca?
Ili nesto propustam?
Onaj sto ide iz subotice, njega ovo parce i ne zanima, on ide autoputem ko sto je isao i do sada, i ta rampa ga ne pogadja, bilo da je na 100m od zrenjaninske petlje ili na 3Km kao sada.
Onaj koji ide od recimo temerinske petlje za Kac (ili bilo gde preko zrenjaninske petlje), OK, i tome sluzi taj put paralelan autoputu izmedju petlji.
Ali cemu sluzi deo od Zrenjaninske do naplatne rampe, odnosno sto je on tako dugacak?
Ne vidim neku svrhu da onaj ko ide kao u pomenutom primeru Temerin-Kac prodje Zrenjaninsku petlju, i nastavi pored auto puta, da bi tek onda skrenuo ka Kacu, kad su rastojanja maltene identicna. Mogsao je sa "obilaznice" da se iskljuci na zrenjaninskoj i ode prema Kacu.
Plus taj ulaz iz Kaca na tu "obilaznicu" (smer Bg-Su) je pre naplatne rampe (to je ovaj ulaz-izlaz ko stvoren za sudare). Kako ce razlikovati onoga sto je dosao iz Bg-a i onoga koji ide iz Kaca?
Ili nesto propustam?
Djak pesak 

- knez91
-
Moje neko misljenje je da je ostavljeno duze zbog moguce nove petlje tj novog iskljucenja za ns.
Naplatna rampa je pre bilo koje petlje, tako da ako hoces za kac, moras proci naplatnu rampu a ako ides iz kaza ns-a isto moras proci rampu. posle rampe nema iskljucenja koliko ja znam. Tako da nece biti zabune ko odakle ide.
Naplatna rampa je pre bilo koje petlje, tako da ako hoces za kac, moras proci naplatnu rampu a ako ides iz kaza ns-a isto moras proci rampu. posle rampe nema iskljucenja koliko ja znam. Tako da nece biti zabune ko odakle ide.
- mbole
Pricamo isto samo tumacimo drugacije 
Recimo da ja krenem iz Kaca za Ns. Udjem na iskljucenje na ovoj sasavoj raskrsnici, dodjem do naplatne rampe, i sta sad? Nemam karticu, posto nisam imao gde ni da je uzmem.
Ili ce da stave jos jednu rampu, na ovom puteljku iz Kaca, da bi oni koji dolaze is Kaca tu uzeli karticu, koju ce predati 50 metara dalje na postojecoj naplatnoj rampi, uz dodatno pravljenje guzve?
Zar nije bilo jednostavnije, da ovaj put iz Kaca bude iza naplatne rampe (ako je uopste potrebno da bude povezan) ? Onaj koji ide iz Kaca jednostavno prode tuda ode do neke od petlji (Zrenjaninska, Temerinska) i produzi svojim putem ka NS ili Temerinu, bez zadrzavanja na bilo kojoj rampi.
Ne vidim zasto je uopste bilo potrebno da taj put iz Kaca ima direktan izlaz na autoput odnosno ovu "obilaznicu". Rastojanje Kac-Zrenjaninska petlja, ili sa druge strane Rafinerija - Zrenjaninska petlja, je maltene identicno kao od Kaca/Rafinerije do ovog puteljka koji izlazi gde su naplatne rampe.
Nova petlja, bar za sada, deluje prilicno besmisleno, posto u tom delu jednostavno nema nicega. Saobracajnice koje se odvajaju od zrenjaninske petlje nisu opterecene (barem ja nikada tu nisam zatekao neku guzvu). A i kuda bi prosla ta saobracajnica koja bi povezivala odatle ka NS, kad su joj na putu rafinerija i toplana?
Odatle bi imalo smisla da neko iskljucenje ide eventualno prema Petrovaradinu, ali tamo fali most.

Recimo da ja krenem iz Kaca za Ns. Udjem na iskljucenje na ovoj sasavoj raskrsnici, dodjem do naplatne rampe, i sta sad? Nemam karticu, posto nisam imao gde ni da je uzmem.
Ili ce da stave jos jednu rampu, na ovom puteljku iz Kaca, da bi oni koji dolaze is Kaca tu uzeli karticu, koju ce predati 50 metara dalje na postojecoj naplatnoj rampi, uz dodatno pravljenje guzve?
Zar nije bilo jednostavnije, da ovaj put iz Kaca bude iza naplatne rampe (ako je uopste potrebno da bude povezan) ? Onaj koji ide iz Kaca jednostavno prode tuda ode do neke od petlji (Zrenjaninska, Temerinska) i produzi svojim putem ka NS ili Temerinu, bez zadrzavanja na bilo kojoj rampi.
Ne vidim zasto je uopste bilo potrebno da taj put iz Kaca ima direktan izlaz na autoput odnosno ovu "obilaznicu". Rastojanje Kac-Zrenjaninska petlja, ili sa druge strane Rafinerija - Zrenjaninska petlja, je maltene identicno kao od Kaca/Rafinerije do ovog puteljka koji izlazi gde su naplatne rampe.
Nova petlja, bar za sada, deluje prilicno besmisleno, posto u tom delu jednostavno nema nicega. Saobracajnice koje se odvajaju od zrenjaninske petlje nisu opterecene (barem ja nikada tu nisam zatekao neku guzvu). A i kuda bi prosla ta saobracajnica koja bi povezivala odatle ka NS, kad su joj na putu rafinerija i toplana?
Odatle bi imalo smisla da neko iskljucenje ide eventualno prema Petrovaradinu, ali tamo fali most.
Djak pesak 

- Iosis
- VIP
Taj put što vidiš iz Kaća je ostatak starog puta NS - Kać. Trenutno se koristi kao put za potrebe gradilišta, vjerovatno po završetku naplatnih rampi biće zatvoren ili možda ostane otvoren samo kao neki servisni put.
A to što su pravili da tako kažem autoput pored autoputa izgleda tupavo, ali kako mi se čini planirano tako da onaj ko ide iz NS pa izađe na autoput npr. kod Rodića, a hoće ponovo da se vrati u grad na novi bulevar ili Klisu, tamo kod zatvora ne mora ulaziti na autoput, plaćati putarinu za 1.5 km, to takođe važi za one koji bi iz Temerina išli npr. na Detelinaru. Da ne ulazi u grad, prolazi cjelu Klisu, nego odma autoputem ode na izlaz (koji još nije gotov) i preko bul. Evrope dođe na Detelnaru.
Izbjegava se ono što je napravljena greška u Beogradu. Da bi autoput se mogao korisiti u gradu morali su da naprave naplatnu rampu u Bubanj Potoku i ponovo u Šimanovcima. A znamo da na tim rampama se stvaraju gužve.
Ovako ako ideš iz Bga u NS isključiš se odma tamo kod Kaća, to isto važi ako ideš za Temerin, Zrenjanin itd.
Ako ideš za Suboticu, samo produžiš.
Oni koji idu iz Kaća neće ići autoputem, idu putem za Zrenjanin, pa imaju odvajanje za Kać, takođe dalje za Budisavu, Kovilj, Šajkaš itd.
A to što su pravili da tako kažem autoput pored autoputa izgleda tupavo, ali kako mi se čini planirano tako da onaj ko ide iz NS pa izađe na autoput npr. kod Rodića, a hoće ponovo da se vrati u grad na novi bulevar ili Klisu, tamo kod zatvora ne mora ulaziti na autoput, plaćati putarinu za 1.5 km, to takođe važi za one koji bi iz Temerina išli npr. na Detelinaru. Da ne ulazi u grad, prolazi cjelu Klisu, nego odma autoputem ode na izlaz (koji još nije gotov) i preko bul. Evrope dođe na Detelnaru.
Izbjegava se ono što je napravljena greška u Beogradu. Da bi autoput se mogao korisiti u gradu morali su da naprave naplatnu rampu u Bubanj Potoku i ponovo u Šimanovcima. A znamo da na tim rampama se stvaraju gužve.
Ovako ako ideš iz Bga u NS isključiš se odma tamo kod Kaća, to isto važi ako ideš za Temerin, Zrenjanin itd.
Ako ideš za Suboticu, samo produžiš.
Oni koji idu iz Kaća neće ići autoputem, idu putem za Zrenjanin, pa imaju odvajanje za Kać, takođe dalje za Budisavu, Kovilj, Šajkaš itd.
- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
Ja srecom dosao sa calovim kolima, i razbio mi grad soferku. VeseloVlade_Ca piše:Kako su Kragujevcani i okolina preziveli onaj grad?

No Turbo-no fun! No LPG!