Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kocenje motorom (navika,pravilo ili stil voznje)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Kocenje motorom (navika,pravilo ili stil voznje)

Poruka od milan_gt » petak, 6. apr. 2012. u 15:12h

sto ste bre bukvalci..

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » petak, 6. apr. 2012. u 15:17h

sas tako ponasanje nema da mozete u jevropsku uniju :P hahahaha

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 6. apr. 2012. u 15:24h

@Pancevac, Vladan
Tih baba sto se predomisljaju uvek ima :D oni vuku nazad, Sakal hoce u jEvropu :D
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Johnnyford
Poruka: 45
Član foruma od: četvrtak, 16. feb. 2012. u 15:53h

Poruka od Johnnyford » petak, 6. apr. 2012. u 15:30h

Sto bi moja drugarica rekla Sva 4 se pale kad hoces da se vrtis u krug hahahaha i tamo i 'vamo mrgreen
Poslednja izmena: Johnnyford, na dan petak, 6. apr. 2012. u 15:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » petak, 6. apr. 2012. u 15:31h

@cedo
hahahaha :doh:
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 6. apr. 2012. u 16:54h

Sad će izgledati kao da pametujem, al' jbg. Malo da spomenem nešto što sam naučio na fakultetu.
Jeste da ćeš ti stati na minut, ali zavisi gdje stojiš. Ako si na bulevaru koji ima 3 trake, kapacitet protoka je računat na 3 trake, a tim čim staneš na minut u jednu traku suzio si profil od 3 trake na 2. Ako uzmemo u obzir to da npr. (nisu tačni podaci, nego samo primjer) kroz tri trake prolazi 3 auta/sek, a kroz dve 2 auta/sek. Znači za taj minut si smanjio protok za 60 auta. To nije mnogo da si ti jedini, ali ako pogledaš u NSu, duž cjelog bulevara uvjek je neko parkiran tako. Znači od onog stvarnog kapaciteta, koristi se samo 2/3.
Naročito ne razumijem one pajsere koji tako stanu na minut, ali ostano na kolovozu iako na parkinug ima 5-6 mjesta praznih, znači ne mora da se uvlači, nego samo skrene.

Uvjek ako negdje idem gledam da ostavim auto tamo gdje ne smeta, pa makar se zadržao i 5 minuta. A ako je neko sa mnom pa mu mrsko da se vraća pješke, stanem neka izađe, a ja se vratim kad nađem parkiranje.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3352
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » petak, 6. apr. 2012. u 18:41h

tako je---danas gledma stoku koja obavlja svoje poslove i parkira kola u traci na bulevaru revolucije. Nema vise ni sklanjanja sa strane jer su viskoi ivicnjaci. Instant zagusenje i tenzija

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 6. apr. 2012. u 19:38h

Deckonja piše:...ah taj dojcland, san svakog malog balkanca...ili to bese za svicu mrgreen
:rotfl:

milan_gt piše:sta nam rece shale..kocnica samo u slucaju opasnosti.. :D
Šale je izgleda pobrkao sa vozom :doh:
Slika
Slika

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » petak, 6. apr. 2012. u 21:00h

hahahaha jednom sam tako zaustavio voz ali morao sam. :woohoo:
Nisam ja nista pogresio primer ides autoputem iza nekih kamiona a ti si nizak i ne vidis nista vidis samo kamion ispred tebe.
Odjednom neki radovi na putu ali saobracajna guzva je velika jedno 3 km pa nisi ni dosao do znaka da smanjis brzinu i da su radovi na putu jer je kolona vozila ogromna.
Odjednom vidis samo kocenje kamiona a pitanje je kako ces znati da koci da se zaustavi???
Ti pomislis on je zakocio da bi smanjio brzinu ali nikako da provalis da hoce naglo da zakoci.
E zato se tu ukljucuju sva 4 kao sto zakon i nalaze clan 61 stavka 2:
Slika
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 6. apr. 2012. u 21:04h

shale svaka cast za ovo sa kamionom..

a sta je to hitno bilo da povuces rucnu na vozu i da te zaustavi u sred pickinca? :)

sent from white land..

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 6. apr. 2012. u 21:24h

Milane to za kamion je realnost nemacki autoputevi su cesto takvi da uvek nesto popravljaju i prepravljaju i zato se ovo i desava.
Svako ko je barem jednom vozio nemackim autoputem ovo ga je sigurno snaslo.
a sto se rucice voza tice bila neka guzva u vozu i bio sam sa biciklom.Na stanici sam trebao da sidjem ali nisam imao vremena jer je bila guzva(decija kolica u vagonu za bicikle) u vozu i taman sam bio na redu da izadjem kad se vrata zatvorila i voz posao.
Ja naravno poludeo.Naredna stanica je bila 50 km udaljena(jer je ovo kao bio brzi voz).
Srecom voz se zaustavio na nekoj stanici na kojoj je samo trebao da prodje a ne da se zaustavi(posle 10 km)zbog nekih radova.Ja cim ugledao peron i video da voz stoji u mesto.Ja na kocnicu za hitne slucajeve.
Nemci su poludeli.Mislili su da ce sada voz koji je isao za frankfurt kasniti jedno 2 sata zbog rucice sto sam ja povuko odnosno Vazduh koji je izasao iz kocnica. Ja sam mislio da ce vrata da se otvore i cekao zeleno dugme ali dugme nikako da zasvetli.to je bilo nekih 30 sekundi a meni se cinilo da je proslo 30 god.Posle 30 sek pojavilo se zeleno svetlo na dugmetu za otvaranje vrata i izasao.Nemci su mi aplaudirali ali isto tako su bili i razocarani jer su mislili da sada reba vazduh da se vrati u kocnice i da ce to trajati prilicno dugo.Medjutim izasao je onaj kontrolor nesto uradio sa kljucem i voz krenuo posle 1 minut.I vi srecni i zadoljni.
Nemci koji su trebali da izadju samnom na prosloj stanici oni su mi se zahvaljivali i rekli kao svaka ti cast.
Vi stranci ste stvarnno hrabri :woohoo: :bravo: .
Posle toga sa ostalim nemcima sacekao voz da se vratim na zeljenu stanicu i tako izasao gde sam hteo. :bravo: mrgreen
Nego da ne sirimo off.
Vratimo se na temu.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 6. apr. 2012. u 22:06h

RS_cabrio piše:tako je---danas gledma stoku koja obavlja svoje poslove i parkira kola u traci na bulevaru revolucije. Nema vise ni sklanjanja sa strane jer su viskoi ivicnjaci. Instant zagusenje i tenzija
Takodje @ Iosis
Necu ni ja nesto da se pravdam, posto navedene stvari ne radim iz principa. Meni je minut da zena i dete izadju. nekom nesto dodam, ...,i tako to. Ako je da napustam vozilo, obavezno trazim parking, a ako bas nema, nikad ne zakrcujem saobracaj vec biram da zatvorim nekog parkiranog, garazu, u tom smislu. Trudim se, koliko god mogu, da ne radim ono sto mi smeta kad drugi to rade. To je jedini princip.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 6. apr. 2012. u 22:08h

iiii ode tema u q :D

sent from white land..

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 6. apr. 2012. u 22:10h

vala bas. Odustajem od 4 zmigavca.

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 6. apr. 2012. u 22:19h

sta bi sa potrosnjom da li vise trosi kada se motorno koci ili kada u leru pritiskamo kocnice mrgreen

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 6. apr. 2012. u 22:43h

Nazad na temu, i ja da kazem nesto mudro. Pre godinu dve kaze meni ortak, znas da se kocenje motorom vise ne preporucuje, ni u auto skolama ni nigde?
Ja se zacdio, kako zasto, on mi nesto objasnjavao, zbrda zdola, i sta sam uspeo da shvatim. Nije tacno to sto je tvrdio, samo su pojmovi malo pomesani.

Sustina te tvrdnje je da ako se koci dok je auto u brzini, tj. nije izbacen iz brzine ili nije pritisnuto kvacilo, onda kocnica mora, osim inercije, da savlada i vucnu silu motora, koja postoji i kad se ne daje gas. Primer: vozis drugom, pritisnes kvacilo, pustas, i u jednom trenutku motor uhvati i bez gasa pocne da vuce i ubrzava.

Medjutim, to i ako je tacno, ne znaci da ne treba kociti motorom, to je neko pogresno povezao dve stvari. Cak i po tom "novom" moguce je kocenje motorom.Vozis, malo prikocis uz kvacilo, ubacis u nizu, motor odradi malo kocenja, malo prikocis uz kvacilo, pa u jos nizu da motor jos malo odradi ....
Poslednja izmena: Vladan, na dan petak, 6. apr. 2012. u 23:16h. Ukupno izmenjeno 1 put.

error
Rođa
Poruka: 320
Član foruma od: nedelja, 30. avg. 2009. u 22:41h

Poruka od error » petak, 6. apr. 2012. u 23:01h

ja 4 migavca koristim da se zahvalim ovome iza kada mu se ubacim ili kada me propusti
e da koristim ih i kao obaveštenje glupačama iza mene koje se vraćaju iz kluba a nisu upalile svetla u 2 am

Johnnyford
Poruka: 45
Član foruma od: četvrtak, 16. feb. 2012. u 15:53h

Poruka od Johnnyford » petak, 6. apr. 2012. u 23:21h

Sustina kocenja motorom je da usporavas ali da imas snage u rezervi tj za nesto nepredvidjeno ;) e sad postoje razne tehnike koje zavise od situacije i namere tj sta hoces da postignes nekima je to nebitno kao vozim ja svoju voznju i boli me dal ja nekog iza sebe ometam ili nerviram :diablo: Evo cist primer kad smo isli na kampovanje ja sam tada vozio bmw-a kockicu hahahaha ali nebitno i drug sa cliom i jos jedan lik sa nekim golfom II (tjuniranim) :lele: cekicko :vid budale: I spustali smo se niz Vuckovicu u povratku i 'ajde da ga malo nagazimo krene drug sa Cliom krenem ja Golf na sprati ali saban za volanom drzi nogu na kocnici mi stigli u -kg saban hladio kocnice u Djuriselu :rotfl: marka automobila je nebitna :ford: ali eto cist primer ne kocenja motorom em sto je stigao kasnije em prosipao koka kolu da 'ladi kocnice :haha:

Iosis
VIP
Poruka: 8419
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 6. apr. 2012. u 23:40h

Ma nema tu šta da savladava vučnu silu motora, možda tek kad obrtaji padnu nisko da izgleda kao kad kod dizela samo pustiš kvačilo i on se sam kreće. Ali pri motornom kočenju nikada obrtaji neće pasti tako nisko.

@error, nekada to ne pomaže, jedne prilike vraćam se iz sela, lik iza mene vozi na baš velikom rastojanju i misli da mi njegova duga svjetla ne smetaju, no zaebo se.
Meni više dourčilo, ja ukočim na 40 km/h, tako sam se vuko kilometar, neće budala da pretekne, ali je bar ugasio duga. Kasnije sam ubrzao na 70, a on ostao iza, da li se istripovao da ima policije pa sam tako sporo išao, ili je mislio da sam pijan. hahahaha
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 6. apr. 2012. u 23:42h

RS_cabrio piše:tako je---danas gledma stoku koja obavlja svoje poslove i parkira kola u traci na bulevaru revolucije. Nema vise ni sklanjanja sa strane jer su viskoi ivicnjaci. Instant zagusenje i tenzija
Realno od kako je bulevar revolucije u novoj konfiguraciji, mnogo su redji ovi kreteni. Ali ne zato sto ljudi menjaju navike, nego zato sto panduri konacno rade svoj posao i u saradnji sa parking servisom ciste sve nepropisno parkirane. Totalno ih podrzavam. Cim se neko zaustavio na duze od 30sec, dizi mu auto da oslobodis traku, pa neka placa posle kaznu sto nije mogao da izdvoji malo vremena da nadje parking. Kako ja toliko puta u tom bulevaru radim nesto na 2min bukvalno, a nadjem uvek parking. Pritom ne vozim bas smarta vec poduzi auto. Lenjost je cudna stvar.

Za ovaj deo bulevara ispod vuka mi se cini da se situacija isto malo poboljsala, ali ne drasticno.

@Vladan
Za takve situacije i ja stajem, kad neko ulazi/izlazi iz auta itd. Ali da ostavim auto na sred trake, izadjem u prodavnicu ili menjacnicu na 5-10min? Nikad, bar se ne secam kad sam zadnji put to uradio. Uvek se sklonim nekako da nikome ne smetam, makar bio i nepropisno parkiran, ali uvek tako da ne smetam nikome (pa ni pesacima).
error piše:ja 4 migavca koristim da se zahvalim ovome iza kada mu se ubacim ili kada me propusti
Ja ovo redovno primenjujem, ali ima ljudi koji nemaju vozacku kulturu pa krenu da koce cim sa upalio migavce (i to samo jednom) i da obilaze uz sviranje, u fazonu sta sad stajes kad sam te propustio :D
Inace smatram to za mnogo lep gest, mrzim ljude koji se guraju i ne zahvale se nikako, vec samo pun gas.
Fiesta!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3352
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » subota, 7. apr. 2012. u 00:05h

Ja isto to radim redovno, nisam imao problema. Što se tiče bulevara , smradski su ostavili prostor samo za taksiste najvećim delom. A mrzelo me da pišem, mada kako je neko rekao (ko beše?) "volim da komentarišem više nego leba da jedem" (il tako nešto), evo scena od danas. Ne znam kako se zove ulica izmedju Dimitrija Tucovića (fak, ne znam novo ime) i bulevara . U visini gradske bolnice.

Crveno svetlo, raskrsnica. Osim idjota (i to komada : 2) koji nisu mogli da procene da nema mesta i da stanu na semaforu,zatvorili su celu raskrsnicu i niko ne može da prodje. Ali sve jedno, nema tenzije, niko ih ne šikanira (iako bi trebalo neko da ih kamenuje da se ja pitam i to u potiljak), upali se i crveno svetlo. Ja stojim, sada na zebri jer kad sam video guzvu nisam hteo da ulazim u raskrnicu. Odjednom,nadrealna scena , sa moje desne strane, na trotoar izleće jugo, sa matoim (60+ godina) , daje gas, rasteruje ljude sa trotoara i uleće u traku koja je naormalna na raskrsnicu,faktički prelazi ulicu kao pešak iako je tom smeru zeleno. I nastavlja da vozi po trotoaru kada je prešao raskrsnicu da bi se na kraju ubacio. Narod je okolo bio besan, mislim da su hteli da ga linčuju da mu je stao auto. Neverovatna scena, ne padne ti na pamet da je takav scenario moguć-

Estariol
Poruka: 960
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » subota, 7. apr. 2012. u 17:56h

Kočenje motorom koristim uvek kad vozim na benzin, dok je kočenje motorom sa venturi plinskim sistemom slabo tj nedovoljno izraženo, jer ne postoji potpuni cut-off dotoka plina, tako da, kad se pusti gas, auto slabo usporava i digne obrtaje - nebitno pri kojoj brzini pustim gas i spustim stepen niže. Inače imam EFI motor. U gradovoma po kojima vozim, NS i ZR, uglavnom mogu da pustim auto da se kotrlja u leru (kad vozim na gas) i 100-200m pre raskrsnice ili semafora, pa usporavam minimalnim doziranjem kočnice u kratkim razmacima. Na taj način usporavam polako, i male su šanse da me neko otpozadi čukne, sem ako nije baš jako blizu.

Sa sekventom je pretpostavljam druga priča...
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21506
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 7. apr. 2012. u 21:01h

Još jedna glupa i uništena tema.

Lock.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Zaključana

Povratak na „Off topic & Free time“