Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

SAAB ode u stečaj!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13531
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: SAAB ode u stečaj!

Poruka od Talladega_500 » utorak, 3. jan. 2012. u 16:20h

I ja samo kazem da samo zato sto neki auti nemaju tehnologiju kao drugi da ih to ne cini losijim autima. To je sve.
Licno mislim da svaki kontinent treba imati svoje aute i ne mesati ih.
Ono sto ne razumem je tvoju pricu gde kazes da Ameri imaju svoju automobilsku skolu koja se njima svidja, ali onda kazes kako to skola nije bolja od Evrope. Nije bolja gde? Americka automobilska skola ne postoji u Evropi; kako onda mozes zakljuciti kakva je u poredjenju sa Evropskom? Isto kao sto prava Evropska automobilska skola ne postoji u Americi. Mislim, Evropskih kompanija ima u Americi, ali cak i one uglavnom proizvode specificne proizvode samo za Americke kupce koje nisu dostupne vama u Evropi. Evo uzecu opet VW za primer: jedini model koji je identican na oba kontinenta je Touareg. Neki dizajnerski su isti (Golf recimo), ali je mehanika potpuno drugacija.

Priznajem da ne poznajem Francusku auto industriju bas nesto posebno, ali koji serijski Peugeot ima ista zajednicko sa ovim? Koliko ja znam, ovaj 908 spada u prototype klasu gde su auti potpuno custom i ne moraju da dele nista sa serijskim autima (za razliku od production-based race cars, kao sto je Corvette, gde moraju biti zasnovani na serijskim autima).

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 3. jan. 2012. u 17:21h

Audi i Peugeot imaju identican motor kao i serijski automobili koje su pravili (istina radilo se o ogranicenim serijama super sportskih automobila)
Pa rekao sam i da mislim na ogranicene serije super sportskih automobila a ne na salonske automobile. Isto tako taj peugeot ima istu dizel tehnologiju kao i bilo koji serijski peugeot.
Ako ces vec o automobilima iz production base mislim da Porsche-a ima najvise na stazi u toj klasi. Zar ne?
Licno mislim da svaki kontinent treba imati svoje aute i ne mesati ih.
Dobar automobil je svagdje dobar automobil bez obzira na kontinent. Ostalo je pitanje ukusa. Ja sam govorio o ukusu a ne o tehnologiji i kvalitetu automobila. Po meni je najbolja grupa na svijetu Metallica ali neki misle da je Ceca vrh, a sada o kvalitetu i jedne i druge moze da sudi recimo dirigent ili kakav skolovani muzicar i ako nesto volis misljenje dirigenta ti mozda nista ne znaci. Ja nisam emotivan po tom pitanju. Meni se licno svidja moj Mondeo i volio bih voziti Mustanga ali ne kazem da nema boljih automobila od njih.

CInjenica je da Ameri vise ne prednjace u tehnologiji i sa tim se i njihovi novinari kao i ljudi iz autobiznisa slazu. Nisam ja to rekao jer ja nisam strucnjak za automobilsku tehnologiju. Ja samo pratim ono sto ljudi pisu i govore o tome. Mjerodavni ljudi, a mnogi od njih su americki autori.

S druge strane sta ti mislis ko je formirao ukus amera po pitanju kola? Pa sigurno je da njihova autoindustrija nije bila po strani od toga. Koje je to ekonomsko ili neko drugo opravdanje zasto ameri voze tolika kola (mislim tako velika) koja trose tako mnogo goriva? Znam da si rekao da kada poredis automobile po klasama ti mislis da je potrosnja goriva ista ali ja se ne bih slozio s tim. Isto tako cinjenica je da taj narod trosi 22% energije na ovom svijetu i tu spadaju i automobili.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 3. jan. 2012. u 18:01h

bojcistv piše:Audi i Peugeot imaju identican motor kao i serijski automobili koje su pravili (istina radilo se o ogranicenim serijama super sportskih automobila)
Pa rekao sam i da mislim na ogranicene serije super sportskih automobila a ne na salonske automobile. Isto tako taj peugeot ima istu dizel tehnologiju kao i bilo koji serijski peugeot.
Mozda ja stvarno nesto propustam i izvinjavam se ako zvucim kao pokvarena ploca, ali koji Peugeot je ikada imao 5.5L turbo-dizel V12 motor (to je motor koji je ugradjuje u Peugeot 908 LeMans)?
Koliko ja znam postojao je samo onaj jedan koncept (908 RC), koji nikada nije usao u proizvodnju, ali bas nijedan od njih nije usao u serijsku proizvodnju sa tim motorom cak ni u limited brojevima (ni jedan jedini).
Ti kazes da je postojala orgranicena serija super auta sa tim motorom. Kazi mi koji tacno, jer ja zaista ne znam za nijedan.
bojcistv piše:Dobar automobil je svagdje dobar automobil bez obzira na kontinent.
Pa eto u celoj istoriji auto-industrije koliko auta je postojalo da su bili na odlicnom glasu svuda u svetu? Beetle i ... jos neko?
bojcistv piše:CInjenica je da Ameri vise ne prednjace u tehnologiji i sa tim se i njihovi novinari kao i ljudi iz autobiznisa slazu. Nisam ja to rekao jer ja nisam strucnjak za automobilsku tehnologiju. Ja samo pratim ono sto ljudi pisu i govore o tome. Mjerodavni ljudi, a mnogi od njih su americki autori.
Dobro, o ovome vise necu da pisem, mislim da smo rekli sve sto imamo reci na ovu temu. Tehnologija, tehnologija, ispade po ovim pricama da Ameri jos uvek voze Model T, a svabe imaju aute koji na vodu idu. Ali dobro, nema veze.
bojcistv piše:S druge strane sta ti mislis ko je formirao ukus amera po pitanju kola? Pa sigurno je da njihova autoindustrija nije bila po strani od toga. Koje je to ekonomsko ili neko drugo opravdanje zasto ameri voze tolika kola (mislim tako velika) koja trose tako mnogo goriva? Znam da si rekao da kada poredis automobile po klasama ti mislis da je potrosnja goriva ista ali ja se ne bih slozio s tim. Isto tako cinjenica je da taj narod trosi 22% energije na ovom svijetu i tu spadaju i automobili.
Formiralo ga je trziste i sama zelja kupaca za necim boljim i vecim. U vreme kada se auto-industrija razvijala, od nastanka automobila pa sve do ranih 1970ih godina, Amerikancima nije bilo bitno samo da imaju auto koji ce ih samo prevesti od mesta A do mesta B. Jednostavno, moglo se imati bolje od osnove. A situacija je bila takva da Amerika nije bila ostecena u ratu kao Evropa pa se moglo tako nesto raditi. I nije samo Amerika u pitanju - pogledaj samo kakva vozila se voze u Australiji recimo.
Neko ce reci da su mozda razmazeni, mozda i jesu, ali svakoj naciji je nesto drugo bitno. Amerikancima su auti bitni. Iznenadio bi se koliko puta prodjem kroz neki deo grada, kuca pred raspadom, ali ispred nje parkiran Lexus LS od $90,000. Jednostavno su im bitni auti.
Nekim ljudima su druge stvari bitne. Evo sad sam proveo 6 meseci u Srbiji i dosta vremena sam proveo kod tece koji je nedavno zavrsio izgradnju kuce. Dva sprata + potkrovlje, svaki sprat po 3 sobe, dnevna soba, kuhinja i kupatilo. I on kuka kako je nezadovoljan jer je malo i da bi voleo da je napravio vecu kucu. A ja ovde u Americi imam tacno pola toga (jedan sprat, 3 sobe, kuhinja, kupatilo i dnevna soba + imam sredjen podrum od koga sam napravio game-room).
Jedna nacija je razmazena na racun jedne stvari, druga na racun drugih stvari ... U slucaju Amerikanaca ta stvar su auti. I ja razumem zasto, ja provedem vise vremena dnevno u kolima (zbog posla) nego sto provedem kod kuce, kuci dodjem samo prespavati.

Ne podrzavam Americku politiku, ali jednostavno takva je situacija, da Amerikanci mogu imati bolje od osnove kada je rec o automobilima. Mislis da vi u Evropi nebi radili istu stvar kad bi mogli? Mislis da ljudi u Evropi voze male i ekonomicne automobile zato sto zele, ne zato sto moraju? Pa kad bi vam sutra ponudili cene registracija i goriva kao u Americi mislim da bi prodaja FIeste i slicnih auta preko noci pala na minimalac.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

cvilijams
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Poruka od cvilijams » utorak, 3. jan. 2012. u 18:52h

Ne bih da se mnogo mesam u vasu diskusiju,mnogo je zanimljivo. Samo da kazem da je GM kupio SAAB zbog jonskog paljenja koji je SAAB patentirao a koji je doneo ogromno unapredjenje a samim tim i ogromne pare GM-u.Dok je bio vlasnik SAAB-a pokupio je jos nekoliko patenta za koje trenutno ne mogu da nadjem koji su i za sta. Druga stvar reci da je Americka auto industrija savremenija i inovativnija od Evropske ili Japanske je smejurija.Sve sto i primenjuju amerikanci savremeno na svojim automobilima je smisljeno van Americkog kontinenta a onda se odstampa jos dolara pa se pokupuje sve sto ti treba od drugih i stavis u americki auto. Pa to i nije neka inovativnost.Samo jos da kazem da Mustang(inace auto koji bas volim) iz 2004 ili 2005(nemojte me drziti za rec tacno iz koje je godine model) i dalje ima krutu zadnju osovinu kao tamici iz 50-ih. Toliko o velikoj inovativnosti.Amerikanci su jos uvek u fazonu karburator je zakon.Nisam imao nikakvu nameru da nekoga vredjam ovde posto mi se to svaki put kad pomenem Amerikance stavi na grbacu. thumbsuph

POZZZ
CarSoundSystem

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 3. jan. 2012. u 18:56h

cvilijams piše:Samo jos da kazem da Mustang(inace auto koji bas volim) iz 2004 ili 2005(nemojte me drziti za rec tacno iz koje je godine model) i dalje ima krutu zadnju osovinu kao tamici iz 50-ih.
Eh ta moderna tehnologija ...

Evo da vidite koliko je bitna (ovo je 2012 model koji i dalje ima live rear axle, kao i 2005 model).

1:42.96 - BMW M3
1:40.75 - Audi A8
1:40.21 - Ford Mustang

[youtube][/youtube]

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 3. jan. 2012. u 18:58h

pa gde su clipovi ostalih, a ovde mustang sve vreme ide preko nosa, kao sto vec rekoh..

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » utorak, 3. jan. 2012. u 19:22h

Talladega_500 piše:
cvilijams piše:Samo jos da kazem da Mustang(inace auto koji bas volim) iz 2004 ili 2005(nemojte me drziti za rec tacno iz koje je godine model) i dalje ima krutu zadnju osovinu kao tamici iz 50-ih.
Eh ta moderna tehnologija ...

Evo da vidite koliko je bitna (ovo je 2012 model koji i dalje ima live rear axle, kao i 2005 model).

1:42.96 - BMW M3
1:40.75 - Audi A8
1:40.21 - Ford Mustang

[youtube][/youtube]
Kad mozes tako nesto da kazes onda sa tobom i ne treba covek ni da pokusava da ulazi u diskusiju.Amerikanci su svetlosnim godinama udaljeni od Evrope koliko god ti zeleo da bude obrnuto.Aj da stavimo iste automobile na Nurburgring Nordschleife pa da vidimo onda.Nemoj da poredis babe i zabe.

POZZZ
CarSoundSystem

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 3. jan. 2012. u 19:31h

Stavi ih na bilo koju stazu i rezultat ce biti isti.

Znas ko je kralj Nurburgringa i serijski auto sa najbrzim krugom na toj stazi?

Onaj koji jos uvek koristi tehnologiju iz 1989 kada je originalno predstavljen. ;)

Slika

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 3. jan. 2012. u 20:32h

cekicko :ozid:
Slika

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » utorak, 3. jan. 2012. u 21:14h

Talladega_500 piše:Stavi ih na bilo koju stazu i rezultat ce biti isti.

Znas ko je kralj Nurburgringa i serijski auto sa najbrzim krugom na toj stazi?

Onaj koji jos uvek koristi tehnologiju iz 1989 kada je originalno predstavljen. ;)

Slika
I ponovo pokusavas da ispadnes pametan i kao meni nesto da dokazes ali si propustio mali detalj da je koristio trkacke gume za razliku od ostalih koji su koristili ulicne gume. Debilno je i gledati na tog Vipera kao na ulicni auto,tu onda spada i gumpert apolo kao i radical koji imaju bolja vremena a koji su kao i taj viper sklopocije od auta. npr. m5 je vrhunski auto zato sto mozes da ides na more njime a usput svratis na trkacku stazu i napravis koji krug pa nastavis ka moru. U viperu bih bez bubrega ostao. a na kraju ja sam ti rekao da uporedis ona tri automobila na snimku a ne da mi dodajes sranje plasticno sa 8 i kusur litara motorom.Ti ne znas ni da uporedis kako treba, to je tvoj problem. Razmisljas kao i svi ostali Amerikanci, tj. ne razmisljas.Bez uvrede ali to sto si napisao je mesanje baba i zaba.

POZZZ
CarSoundSystem

bojcistv

Poruka od bojcistv » utorak, 3. jan. 2012. u 21:17h

Mozda ja stvarno nesto propustam i izvinjavam se ako zvucim kao pokvarena ploca, ali koji Peugeot je ikada imao 5.5L turbo-dizel V12 motor (to je motor koji je ugradjuje u Peugeot 908 LeMans)?
Koliko ja znam postojao je samo onaj jedan koncept (908 RC), koji nikada nije usao u proizvodnju, ali bas nijedan od njih nije usao u serijsku proizvodnju sa tim motorom cak ni u limited brojevima (ni jedan jedini).
U pravu si nije ni jedan. Motor je napravljen za taj prototip i bilo je planova da se pravi Peugeot koji bi bio slican Audijevom R8 ali to nije zazivjelo. Ja sam pod tehnologijom mislio da su ljudi napravili dizel motor za trke koji je uspjesno odradio posao a baziran je na tehnologiji koja se upotrebljava u serijskim modelima.

Sto se tice Nirnburgringa Talladega je u pravu jer je 14.09.2011. godine Viper ACR SRT10 postavio cetvrto najbolje vrijeme tamo. Kako se radi o malo modifikovanom automobilu koji je to vrijeme postavio na serijskim gumama Michelin Pilot Spot rezultat je vrijedan divljenja.
A sto se tice tehnologije (koju Talladega izgleda ne voli bas) evo podataka malo o tom automobilu
Production 2008–2010
Body style 2-door roadster
2-door coupe
Engine 510 cu in (8.4 L)[9] V10
600 bhp (450 kW) @ 6000 rpm
560 lb·ft (760 N·m) @ 5600 rpm
Transmission TR6060 6-speed manual
Wheelbase 98.8 in (2,510 mm)
Length 175.6 in (4,460 mm)
Width 75.7 in (1,920 mm)
Height 47.6 in (1,210 mm) (coupe)
48.6 in (1,230 mm) (SRT-10)
48.6 in (1,230 mm) (convertible)
Curb weight 3,460 lb (1,570 kg) (base)
3,408 lb (1,546 kg) (ACR)
Kao sto se vidi motor je tipican primjer onoga o cemu ja govorim sve vrijeme. No replacement for cubic displacement. I to je to. 8,4 litre motora u necemu dugackom 4,4 metra je po meni suludo ali eto to ameri vole i kupuju. Naravno da se taj motor ne moze ni pokvariti uz toliku kubikazu i snagu kao i njegovu prvobitnu namjenu za ugradnju u kamione pouzdanost je osigurana. Potrosnja? Who give's a damn!

Sto se tice Mustanga Boss 302 evo jednog uporednog engleskog testa na Bedford stazi. NIje da ja branim BMW (iako je to mojo prvi ozbiljniji auto) ipak mi se Mustang mnogo svidja (kao sto pomenuh)
http://www.evo.co.uk/carreviews/cargrou ... 3_amg.html
Pa eto u celoj istoriji auto-industrije koliko auta je postojalo da su bili na odlicnom glasu svuda u svetu? Beetle i ... jos neko?

Nisam mislio na best buy nego na automobile koji su se prodavali na svim kontinentima i svuda se dobro pokazali i bili na dobrom glasu. Na to sam mislio.
Ferrari, Lamborghini, Prosche, Corveta, Nisan Skyline, BMW 3 se svuda prodaje, Golf se svuda prodaje, Toyota land cruiser i njihovi ostali dzipovi se dobro prodaju, Merc se svuda prodaje, Audi se svuda prodaje, Volvo se svuda prodaje, Focus se svuda prodaje i odlican je automobil, ....i jos masa inih modela koji su na odlicnom glasu.

Pa to sto su im bitni automobili ne pokazuje da ih prave najbolje. To je moja poenta i ponavljam ponovo - americki automobili nisu vise najbolji na svijetu. BIli su nekad. Sada vise ne. I pod tim da nisu najbolji ne kazem da su krs ili da ne valjaju. Samo nisu najbolji i to je sve i ne idem dalje od toga. Da su pravili najbolje automobile ne bi bankrotirali. Bili su najveci sada vise nisu i to je to. Ni manje ni vise.
Mislis da ljudi u Evropi voze male i ekonomicne automobile zato sto zele, ne zato sto moraju? Pa kad bi vam sutra ponudili cene registracija i goriva kao u Americi mislim da bi prodaja FIeste i slicnih auta preko noci pala na minimalac.
Mozda bi a mozda i ne bi. Ipak nasi gradovi nisu ni izbliza pogodni za voznju tako velikih automobila kao u SAD. Pa gdje bi covjek parkirao recimo nekog bolesno velikog Linkolna ajd recimo ovdje u Banja Luci. Ma nema pojma.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

bojcistv

Poruka od bojcistv » utorak, 3. jan. 2012. u 21:36h

@cvilijams
ali si propustio mali detalj da je koristio trkacke gume za razliku od ostalih koji su koristili ulicne gume.
ja nadjoh da je koristio serijske Michelin Sport Pilot gume odnosno barem tako pise u oficijelnom saopstenju Chryslera o tom rekordu. Ako sam pogrijesio prihvatam kritiku :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21506
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 3. jan. 2012. u 21:57h

U pravu je gosn bojicstv... viper je koristio fabričke michelin sport cup r gume ali te gume imaju DOT oznaku tako da su street legal... nisu race gume.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

bojcistv

Poruka od bojcistv » utorak, 3. jan. 2012. u 22:10h

U svakom slucaju poredeci Mustang Boss 302 i BMW M3 (iz 2007. godine) Englezi u testu ciji sam link okacio kazu
The Ford is also too vague in terms of feedback; it feels a world away from being a true M3 rival and the stopwatch confirms it: four seconds off the pace.
Tako da izgleda taj Mustang nije BMW killer vec zaostaje 4 sekunde po krugu za njim, sto ce reci da je obratno. Nazalost. :)

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » utorak, 3. jan. 2012. u 22:14h

Moguce da sam prevideo DOT oznaku. Ali sad sam i nasao posto nisam bio siguran da Viper nema krutu zadnju osovinu kao i da su na toj listi ispred njega Gampert Apolo kao i radical tako da... Na kraju krajeva uporedi one automobile na pocetku diskusije a Viper-a pusti.Svi znamo koliko ste zastarili za evropom pogotovo po pitanju bezbednosti u saobracaju.Mercedes je broj jedan po inovativnim cudima koja poboljsavaju bezbednost u saobracaju i pri udesima. Sve u svemu automobil cini nesto malo vise od malo plastike i velikog motora,gde ste vi i ostali sa kraja osamdesetih i gde ste do skora i stagnirali dok je ostatak sveta napredovao a pogotovo evropa. Necu vise diskutovati.

POZZZ
CarSoundSystem

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 3. jan. 2012. u 22:54h

Naravno, odmah se hvatate Mercedesa i slicnih da bi mogli dokazati kako su Evropljani ispred Amera.
Sto lepo ne uzmete Ford i Chevrolet protiv Forda EU, Opela, Volkswagena, Peugeota i slicnih?
Nezna se jeli to smesnije ili Gumpert Apollo od $250,000 i godisnja proizvodnja od samo 100 vozila sa Viperom od $100,000 koji se vise proda u jednoj godini nego sto je prodato Gumpert Apolla u 6 godina proizvodnje.
I onda na kraju ispadne da ja poredim babe i zabe ... :wtf:
Tako da izgleda taj Mustang nije BMW killer vec zaostaje 4 sekunde po krugu za njim, sto ce reci da je obratno. Nazalost. :)
U rukama pravog vozaca ne zaostaje.
Motor Trend je testirao M3 protiv obicnog Mustang GT (koji je 2.5 puta jeftiniji). U rukama profesionalnog vozaca M3 je bio brzi za samo 0.09 sekundi. U rukama obicnog novinara Mustang je bio cak brzi za par sekundi.

[youtube][/youtube]
Nisam mislio na best buy nego na automobile koji su se prodavali na svim kontinentima i svuda se dobro pokazali i bili na dobrom glasu. Na to sam mislio.
Ferrari, Lamborghini, Prosche, Corveta, Nisan Skyline, BMW 3 se svuda prodaje, Golf se svuda prodaje, Toyota land cruiser i njihovi ostali dzipovi se dobro prodaju, Merc se svuda prodaje, Audi se svuda prodaje, Volvo se svuda prodaje, Focus se svuda prodaje i odlican je automobil, ....i jos masa inih modela koji su na odlicnom glasu.
I ja sam mislio na aute koji su se uspesno pokazali u celom svetu. Ove super-aute nebi da racunam.
Gledam samo aute za Average Joe. Golf se izuzetno lose prodaje u Americi (15,000 godisnje), ovaj novi globalni Focus takodje, Audi tek sada uspeva da nesto ucini na Americkom trzistu, Volvo je mrtav godinama ...
Pa to sto su im bitni automobili ne pokazuje da ih prave najbolje. To je moja poenta i ponavljam ponovo - americki automobili nisu vise najbolji na svijetu. BIli su nekad. Sada vise ne. I pod tim da nisu najbolji ne kazem da su krs ili da ne valjaju. Samo nisu najbolji i to je sve i ne idem dalje od toga. Da su pravili najbolje automobile ne bi bankrotirali. Bili su najveci sada vise nisu i to je to. Ni manje ni vise.
Ja tvrdim da ne postoji najbolji auti na svetu. Amerikancu ne odgovara isto sto i recimo svabi. A isto tako svabi ne odgovara ono sto i Amerikancu.
Automobil je dobar/los u onoj meri u kojoj (ne)zadovoljava svog vlasnika.
Postoje karakteristike koje su svim ljudima bitne (kvalitet mehanike recimo), ali na tome se zavrsava.
Upravo je tu Ford napravio gresku sa Fiestom jer je pokusao da ponudi Amerikancima u Fiesti ono sto Evropljani hoce. I Fiat je napravio istu gresku sa 500.

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 3. jan. 2012. u 23:06h

Saab? :)

Ne treba nam nova EU vs. USA tema. Ako to nekome ne odgovara - bas mi je zao.

:lock:
Fiesta!!

Zaključana

Povratak na „Off topic & Free time“