Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Blicanje prilikom preticanja

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: Video clipovi

Poruka od fancy » četvrtak, 8. dec. 2011. u 09:34h

Nemam automobil za bahato blicanje i nabijanje nekom u dupe (a i kad sam imao, nisam to radio) i nerviranje istog, ali ponekad mi se desi da više puta dnevno dam znak ablenderom (1 kratak blic) nekome kad osetim da može i sam da krene u preticanje dok ga ja pretičem ili kad izlazi iz sporedne ulice, da bih mu skrenuo pažnju na moj auto. Nikad, ali stvarno nikad nisam imao problema sa tuđom nervozom zbog toga.
Meni se dešava, pogotovo na otvorenom putu, kad se zadesim u levoj traci, da mi dođe majmun i pravi žurku sa dugim svetlima da se sklonim. Sklonim se, no big deal. Ionako vozim po ograničenju, a ako njega ne mrzi da se pita snima li murija radarom ili ne, samo nek izvoli :P

Takođe, uvek, ali uvek kad vidim pešake na trotoaru (van pešačkog prelaza) kako stoje, pričaju, štagod, pored puta kojim idem, jednom kratko svirnem da ih upozorim da prolazim. Par puta sam imao nek reakcije kao "šta mi sviraš idiote", al to nema veze. Bolje da on mene vidi nego da se desi da se zanese, krene iznenada preko ulice i padne pod točkove.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Blicanje prilikom preticanja

Poruka od BojanM » četvrtak, 8. dec. 2011. u 10:11h

Poruke su razdvojene od teme "Video clipovi"; diskusiju o uticaju stroboskopskih efekata na uzgoj maline u Pomoravlju možete da nastavite ovde.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 8. dec. 2011. u 10:29h

BojanM piše:uticaju stroboskopskih efekata na uzgoj maline u Pomoravlju
hahahaha

Eto zasto vam riknjavaju ablenderi, a nisu ni malo jeftini... lol
Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 12:00h

fancy piše:dam znak ablenderom (1 kratak blic) nekome kad osetim da može i sam da krene u preticanje dok ga ja pretičem ili kad izlazi iz sporedne ulice, da bih mu skrenuo pažnju na moj auto.
To je ono o cemu sam ja pricao,iskustvo u voznji i predvidjanje sta drugi vozac moze da uradi. To je smisleno blicanje,video si da on moze da predstavljao opasnost po tebe i za svaki slucaj da te je prevideo ti si blicnuo. Taj vozac TACNO zna zasto si mu blicnuo i barem meni u 90% takvih situacija se zahvale.

I to nema nikakve veze sa blicanjem kod svakog preticanja.

Vozim ja po ogranicenju,ujednaceno,ne dajem nikakve znake da cu te ugroziti,a ti mi blicas. Pogotovu na otvorenom putu,gde sam ubedjen da mi sa autom koji je star 25godina nesto nije u redu,prosto ne znam zasto mi blicas.
RS_cabrio piše:Ja kada vidim da tablica nije BG, razumem bas svaku gresku tj mnogo vise pazim da ne smetam ili zbunjujem vozača sa tablicama koje nisu BG. Verujem da to i ostali ovde rade.
Sad ce neki da se uvrede,ali NS i PA,joj...bezim ko djavo od krsta.. U Novom Sadu ljudima sve ravno,pa sam bukvalno ulazio u situacije da moram da stanem dok se spustam ka bubanj potok zato sto covek ne zna da njegov auto ne moze da ide uzbrdo kao po ravnom.. A o pancevcima da ne pricam,video sam barem 3-4sudara kako pancevac mota u auto pored sebe,ili pravi neke sumanute poteze..

miske17
Poruka: 278
Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h

Poruka od miske17 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 12:35h

Dusan64 piše: Sad ce neki da se uvrede,ali NS i PA,joj...bezim ko djavo od krsta.. U Novom Sadu ljudima sve ravno,pa sam bukvalno ulazio u situacije da moram da stanem dok se spustam ka bubanj potok zato sto covek ne zna da njegov auto ne moze da ide uzbrdo kao po ravnom.. A o pancevcima da ne pricam,video sam barem 3-4sudara kako pancevac mota u auto pored sebe,ili pravi neke sumanute poteze..
Za ovo si upravu, idem u pancevo svaki dan evo vec 2 meseca i mogu da kazem da nisu normalni (bez uvrede, cas izuzecima), aj da razumem po bg-u i guzvama da rade svasta, zbune se ljudi, al primetio sam da i u pancevu nije bas naivno :) seku ljudi kako oces, ko da si im u dvoristu :lele:
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » četvrtak, 8. dec. 2011. u 12:39h

Vozač koji, kad mu blicnu ablenderom, pomisli da mu nešto nije u redu sa autom - vozi sa grižom savesti u vezi ispravnosti svog auta što po meni nije bezbedno.

Kad je izduvana guma, to se primeti - auto je nagnut na jednu stranu.
Ako je riknula zadnja pozicija, situacija je malo komplikovanija, ali ja bih video jer mi je gepek okrenut ka kapiji kad isteram auto ili na zidu garaže kad ga uparkiram - sa jedne strane se neće videti crvenilo na zidu8sem ako vam je zid garaže crven hahahaha ). Auspuh će teško da otpadne a da se ne primeti na nekom ležećem policajcu ili prelasku preko bankine(ili ako ste ga popravili u skorije vreme, uopšte i ne računate da će otpasti ako ga negde niste zakačili, a i to ćete sigurno primetiti).

Sve u svemu, u potpunosti se slažem sa onim što je napisao Mbole.
Ne blica se pri preticanju kad se nabiješ nekom na metar u guzicu - taj zna da si tu jer će ti videti farove u retrovizoru, pa i treptanje migavca kad se uključi(moje iskustvo kad su me preticali).
Blica se sa veće udaljenosti, u toku približavanju onome koga pretičete i kad vam je već uključen migavac.
Sve ovo je naravno priča iz vangradaskih situacija.

U gradu pretičem isključivo kad mi se na putu nađe neko ko me navede da vozim drugom(šporet na točkovima ili žensko), a tad me uglavnom primete kad krenem da pretičem jer krenem iz druge, motor zaurla pa se još i sklanjaju.(Naravno, ova priča ne važi u potpunosti za one koji imaju velike kubikaže pa mogu da voze ispod 40 u trećoj ili četvrtoj, ili one sa dizelima - u pitanju je lično iskustvo)

Sve ovo je usuštini bitno, upravo iz razloga što u saobraćaju MORATE misliti i na one koji ne misle na druge - ZBOG VAŠE BEZBEDNOSTI.

SVAKO KO MISLI DA JE BEZBEDAN U SAOBRAĆAJU JER SE KREĆE U SKLADU SA SVIM PRAVILIMA I ZAKONIMA - DEBELO GREŠI AKO MISLI DA ĆE NA TAJ NAČIN IZBEĆI NEZGODE.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 12:44h

Pa ja bas i mislim na druge kada izbegavam bezrazlozno blicanje i sviranje,najmanji mi je problem da blicnem,ali ocito su misljenja podeljena i ne vredi vise pricati o tome.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » četvrtak, 8. dec. 2011. u 15:22h

miske17 piše:
Dusan64 piše: Sad ce neki da se uvrede,ali NS i PA,joj...bezim ko djavo od krsta.. U Novom Sadu ljudima sve ravno,pa sam bukvalno ulazio u situacije da moram da stanem dok se spustam ka bubanj potok zato sto covek ne zna da njegov auto ne moze da ide uzbrdo kao po ravnom.. A o pancevcima da ne pricam,video sam barem 3-4sudara kako pancevac mota u auto pored sebe,ili pravi neke sumanute poteze..
Za ovo si upravu, idem u pancevo svaki dan evo vec 2 meseca i mogu da kazem da nisu normalni (bez uvrede, cas izuzecima), aj da razumem po bg-u i guzvama da rade svasta, zbune se ljudi, al primetio sam da i u pancevu nije bas naivno :) seku ljudi kako oces, ko da si im u dvoristu :lele:
[youtube][/youtube]
:P

miske17
Poruka: 278
Član foruma od: sreda, 18. maj 2011. u 18:32h

Poruka od miske17 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 17:23h

ahahahahahhaahhhaha evo ga pancevac :D hahahahahahhaha Kako si me nasmejao sad ! hahahaha
Fiat Bravo 1.6 16V BlackInk

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » četvrtak, 8. dec. 2011. u 18:16h

ne mogu a da ne reagujem na ovakve tekstove koji se odnose na pancevce od strane super obucenih i iskusnih vozaca iz bg-a.slazem se da ima dosta losih vozaca i u pancevu ali i u drugim mestima pa i beogradu.svakako da se u bg-u stekne bolje iskustvo zbog slozenosti situacijie:intenzivniji saobracaj,vece raskrsnice...ali meni se desavalo u beogradu da moram da psujem,blicam i da se nerviram zbog pojedinih bg vozaca,koji cini mi se da ne znaju ni peske da idu! skidam kapu ako se u bg-u smatra za dobrog vozaca neko ko srlja,naglo koci,gura se da se toboze ubaci ispred ''seljaka''iz Pa tj.pokazuje sve elemente nasilnicke voznje a pri tom mu i ''domaci''sviraju itd.
ruku na srce,bio sam u situaciji,u pancevu gde sam prokomentarisao,na ponasanje pojedinih vozaca sa bg tablama koji su se ponasali totalno izgubljeno i ometali su saobracaj.o bahatosti da ne pricam.
takodje treba imati u vidu da do skoro pancevacke table su pokrivale veci deo juznog banata(ko ne zna to su opstine kovacica,alibunar,kovin mislim i opovo).u toj grupi ima mnogo vozaca koji malo voze bo vecim mestima,gradovima pa samim tim ne snalaze se bas u gustom saobracaju.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 8. dec. 2011. u 18:36h

Dusan64 piše:Pa ja bas i mislim na druge kada izbegavam bezrazlozno blicanje i sviranje,najmanji mi je problem da blicnem,ali ocito su misljenja podeljena i ne vredi vise pricati o tome.
Zato sto u voznji osim pravila ,ima i dosta elemenata opšte kulture, koja je većini (nažalost) strana. To najbolje vidiš (osim ovde na forumu) kad propustiš nekoga (kao ja npr malopre), da mu olakšaš uključivanje u zeznutu ulicu,a on stoji i dalje i ne kapira (verovatno polazi od sebe da on ne bi nikoga propustio),a onaj iza tebe već počne da drnda ablender ili sirenu.

Kod neispravnosti kola, može da bude bezbroj faktora. Šta ako tablica oće da otpadne? meni se to lično desilo i ljudi su mi skretali paznju. (ili ne rade nazad pozicije, ili, vam curi nešto ispod kola...). neko vozi i niskoprofilne gume pa ne može da oseti da je ispustila kao kod balonki (takođe mi se desilo).

Što se tiče vožnje ljudi iz drugih gradova u odnosu na matični, evidentno je da voze lošije i prave greške. Meni to ne smeta (za razliku od zaslepljivanja ablenderom), i kao što sam pisao gore, razumem apsolutno da postoje razlike u vožnji (drastične),izmedju malih sredina i velikih gradova. Zato duplo pazim na njih i gledam da ih ne tenziram ili zbunjujem dodatno (pošto će se uvek neko naći). I to je stvar solidarnosti,vidim da ovde ima onih koji ni u to ne veruju,ali šta ćeš,različito vaspitanje, rezon,kultura......mogu misliti kako bi se ja ponašao da me neko baci u Nju Delhi il new York

Za Estariola: Skoro sam imao thenički pregled. Čovek je na valjcima rekao da nije skoro video idealan raspored kočnica i bio začuđen. Sve mi radi na kolima i gledam da bude kao novo.Nemam nikakvu grižu savest da je nešto neispravno. Jedno ručica žmigavca ne vraća kada dam levi žmigavac pa moram manuelno. Al ovo je već četvrti ablender koji sam menjao (prethodni su svi ablendovali na potrese od rupa, verovatno su ih vozili neki koji su ih besomučno koristili) i nema šanse da nađem bolji, tako da to neću rešavati,preselo mi je dok ga nisam našao.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 19:15h

Uf bre ljudi totalno masite poentu :)
Ja se slazem sa mboletom, estariolom i Milanom po ovom pitanju. Moj deda je uvek govorio "Ti znas kakva budala sedi za tvojim volanom, ali kakva sedi na onom ispred/iza tebe, ne znas."

A upravo je u tome poenta. Kazete da ne zurite nigde i da ne vidite poentu dolaska negde par minuta ranije? Apsolutno se slazem, onda ukoliko sumnjate da vam je neko blicnuo zbog neispravnosti vozila, stanite na minut i proverite, zar ne? Nista ne gubite time, cal malo udahnete svezeg vazduha ;) (dobto, u Beogradu nije svez, ali kapirate me).

Mislim da je problem u tome sto ljudi vremenom popizde od voznje i ponasanja ljudi u Beogradu u saobracaju (koje je katastrofalno sto se nerviranja tice). I onda kad neko zeli da im blicne iz najbolje namere, oni se nerviraju. Setite se samo one izreke sa pocetka i bice vam jasno zasto je taj neko blicnuo/svirnuo, prvenstveno radi svoje, a onda i radi vase bezbednosti.

Dalje, ukoliko neko ne moze nista da vidi posle blicanja, definitivno mu nesto nije u redu sa vidom i trebalo bi na lekarskom pregledu da mu zabrane voznju nocu. Ja mogu da vozim i kad mi upale xenon duga iz suprotnog smera ili nepodesene xenone ili xenone u kucistu obicnog H4 fara (sto i dalje ne smatram tehnicki ispravnim iako ih vecina tako ugradjuje).
Da se razumemo, ne kazem da mi to ne smeta, ali uvek mogu da vidim put ispred sebe, a ne da budem slep na par sekundi. Da imam takav problem licno bih izbegavao da vozim nocu, sem mozda na autoputu gde su vozila vise razmaknuta pa duga svetla i ne smetaju (bar meni ne).

Zakon je po mom misljenju dobar. Naravno ne mora bukvalno da se postuje tj UVEK da se blicne/svirne, ali kad primetite iole potrebu (makar i zbog vas a ne zbog vozaca ispred) valjalo bi mu skrenuti paznju da ste tu.

Ako to izazove nelagodnost vozaca ispred, to ne treba da vas sprecava jer takve reakcije prosto nisu normalne, nerviranje oko toga se stvara samo u BGu gde gomila ljudi svira i blica bez razloga, legne na sirenu. Kad im neko svirne na pola sekunde samo da im skrene paznju, i oni se zbog toga iznerviraju - psihijatar.

Dalje, APSOLUTNO se ne slazem da vozac ne vozi po propisu/vozi neprilagodjeno ako upotrebljava kratko sirenu ili kratak blic dok obilazi. Kamion ide 60-70, ogranicenje 80, ja mu svirnem i obidjem, znaci budala sam/nisam prilagodio voznju uslovima na putu? Svasta :)

Da postoje ljudi koji bez razloga obilaze, slazem se, iako ne treba ni to uvek osudjivati jer nikad ne znate kakva je muka nekoga naterala pa zuri. Prvenstveno zbog VASE bezbednosti ne treba da ulazite u raspravke/isterivanja sa takvima, nego pustite muziku i uzivajte u voznji thumbsuph

Naravno pricam svo vreme o preticanju na otvorenom putu.

Ovo je bar moje misljenje.

Ja licno ne blicam dok preticem, sem nocu ako preticem vise od jednog vozila pa primetim da neko hoce da zapocne preticanje i da mi zasmeta (ili kad se krecem za 20tak km brze, da skrenem svima paznju da sam tu). Isto tako mi ne smeta kratko blicanje, smatram to sasvim normalnim.
Preko dana kad preticem koristim sirenu u veoma kratkom intervalu, ne stalno, ali ne ni toliko retko. Vecina ljudi nece sad ni primetiti blicanje preko dana posto su svetla obavezna, pa ne reaguju na to.

Kad neko "legne" na sirenu, ili blica 4-5 puta za redom ili drzi duga svetla, e to je za nerviranje, a ne ovo...

Ako vec pricamo o solidarnosti u saobracaju, imajte razumevanja i za onog ko obilazi ako vam svirne/blicne, nemojte to odmah shvatati kao licni napad.
Cuvajte te zivce dok ih imate ne vidim razlog za ovoliku nervozu ;)

Sent from my Sony Ericsson Xperia Pro using Tapatalk
Fiesta!!

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » četvrtak, 8. dec. 2011. u 19:27h

Cabrio i Dule su bili kul likovi,sta im sad bi pojma nemam.. Ako mi neko drzi duga svetla,lezi na sireni ili oboje,onda bih se mozda iznervirao,a ako me neko opomene da ide brze i da ce me obici,zasto onda? Uvek to praktikujem,jer mi jednom ni leganje na sirenu i kocenje nije pomoglo,covek me udario. I to na putu sa dve trake u istom smeru (most na Moravi u Cacku). TAko da,koga zmija ujede....

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 8. dec. 2011. u 19:41h

Sto se preticanja tice tu su retrovizori i migavac obavezno pre pocetka preticanja,da vozac iza mene vidi moje namere,inace ne blicam kad pocnem da preticem jer me on odlicno vidi u sva tri retrovizora ;) Ako ne vidi onolika svetla u retrovizoru onda ne treba da seda za volan.
E biciklistima i blicam i sviram :)
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Estariol
Poruka: 959
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » četvrtak, 8. dec. 2011. u 19:48h

@Dule011: Amin thumbsuph

Dodao bih još da i ja svirnem kratko, recimo biciklisti ili pešaku, pa i drugom vozaču ako nisam siguran da me je primetio. Neko je pomenuo Nju Delhi - tamo se sirena koristi baš za to: vozači njome kažu "obrati pažnju, prolazim", dok se u Evropi ona koristi pretežno da bi se nekom skrenula pažnja na grešku.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Re: Seča prilikom preticanja

Poruka od fancy » četvrtak, 8. dec. 2011. u 19:54h

Pančevac piše:...mislim i opovo).u toj grupi ima mnogo vozaca koji malo voze bo vecim mestima,gradovima pa samim tim ne snalaze se bas u gustom saobracaju.
thumbsuph
Ja ih ne bi pustio u Beograd ni biciklom da uđu :punnish:
Spoiler
Show
Evil Doblo :P
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Re: Seča prilikom preticanja

Poruka od Pančevac » četvrtak, 8. dec. 2011. u 19:56h

fancy piše:
Pančevac piše:...mislim i opovo).u toj grupi ima mnogo vozaca koji malo voze bo vecim mestima,gradovima pa samim tim ne snalaze se bas u gustom saobracaju.
thumbsuph
Ja ih ne bi pustio u Beograd ni biciklom da uđu :punnish:
Spoiler
Show
Evil Doblo :P
:D znam na koga mislis,ali nije mi to bila namera mrgreen
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 8. dec. 2011. u 20:21h

Estariol piše:@Dule011: Amin thumbsuph

Dodao bih još da i ja svirnem kratko, recimo biciklisti ili pešaku, pa i drugom vozaču ako nisam siguran da me je primetio. Neko je pomenuo Nju Delhi - tamo se sirena koristi baš za to: vozači njome kažu "obrati pažnju, prolazim", dok se u Evropi ona koristi pretežno da bi se nekom skrenula pažnja na grešku.
Nisi razumeo peontu mog spominjanja Nju Delhija, govorio sam vezano za deo o snalazenju u velikom gradu, da bi se verovatno po njihovim merilima ponasao loše,nesigurno i pravio greške u saobraćaju kao što se kod nas ponašaju vozači iz manjih sredina kada dodju u BG. A vezano za to, u Cairu npr masovno ne koriste svetla uopste,pa se i dlaje pretiču i to kao sumanuti.

Za Kuburu: Naravno da smo cool, zar nije već dovoljno cool, što nikome ne smetamo u saobraćaju blicajući i pazeći na ljude sa tablicama koje nisu BG :ford:

Za Duleta,preveliki je post da bi radio quote. Meni je lično neverovatna logika koju koristiš u postu a to je da taj kome smetaju duga svetla izbegava da vozi. Ja bih onda postavio sebi pitanje ako duga svetla ne smetaju , zašto onda uopšre postoje duga i kratka.Ili zašto ti se barem nekada desilo da kada voziš sa dugim, zaboraviš ili kasno oboriš, ljudi ti iz suprotnog pravca skreću pažnju da im to smeta. (moguće je da tebi ne smetaju,ali ima i ljudi koji jedu gvožđe i staklo a većini populacije to pravi problem - doduše , lično nisam probao). Miske17 je napisao da cesto vozi sa spustenim unutrasnjim retrovizorom upravo zato sto mu smetaju ablenodvanje varijacije od rupa ili razroka svetla kod nas(isto kao i meni). Ako i ovo napisano nije dovoljno, recicu ti da sam skoro obnavljao vozacku dozvolu i prosao lekarski pregled bez problema. Ako doktor nije merodavan po pitanju zdravstvenog stanja, sumnjam da bilo ko od nas jeste.

Inače imam xenone u regularnim farovima i kunem se čime oćeš da otkada sam ih stavio,nijednom mi se nije desilo da mi neko ablenduje da mu smetaju ,a sa običnim sijalicama mi se dešavalo. Ako lažem. dabogda opet radio generalnu.

Ono što meni se logično nameće kao pitanje jeste kako to da za sve ove godine vožnje nisam nikada ablendovao nikome dok ga pretičem niti osetio potrebu za time , niti se našao u rizičnoj situaciji zbog toga što to nisam radio. Imam utisak da kada čitam postove , kao da ih pišu ljudi koji su tek seli za volan i plaše se vožnje,tj ne umeju da procene šta je rizik a šta ne pa onda iz straha vuku (po mom mišljenju) čudne poteze i traže dodatnu signalizaciju. Ako bude neki vecernji skup ,sledeci put cu da vas strpam u kola, i da idem za vas da drndam duga svetla, da vidite koji efekat izaziva ablendovanje ako sedite nisko. (osim duleta, on kaze da mu ne smeta nikakvo svetlo sto naravno, nije nemoguce)

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » četvrtak, 8. dec. 2011. u 20:34h

Greeting from Opovo :P

P.S. Samo veceras u vasem gradu, neverovatni Doblo i covek koji ga kontrolise do krajnjih granica...

...zdravog razuma 8)

hahahaha hahahaha hahahaha

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » četvrtak, 8. dec. 2011. u 20:40h

Nemam obicaj to da radim, osim ako ne zelim da naglasim kolima koja idu u susret (obilaznica oko BG).
Ali kada ja ne vidim oci vozaca ispred, na retrovizorima (levi gleda u nebo, desni..ili nema ili gleda negde, a na srednjem vidim celo), takvima se ne usudjujem ni da svirnem. Da ih ne probudim iz REM faze u toku voznje.
Ok desava se, mrtav ugao...zamagljena-zaledjena stakla.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 8. dec. 2011. u 20:43h

E dule....sad sam se setio onda na autoputu. Jel se secaš kako sam psovao kad si naišao i skretao mi pažnju....šalim se ,naravno, nisam psovao ,bio sma zabezeknut tako agresivnim ponašanjem hahahaha

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 8. dec. 2011. u 21:28h

duuule dule :clap: :clap: :clap:

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 8. dec. 2011. u 22:04h

Ahahahahah da da secam se situacije, gleda u mene kao da sam mu nesto opsovao, a ja masem da se javim :D :D :D :rotfl: :rotfl:

Nisi me razumeo za vid i svetla, a izgleda da nisam ni ja tebe sign0007

Mislio sam da si napisao da ne vidis nista na par sekundi, a ne da ti samo smetaju. Smetaju i meni, mada ne u tolikoj meri da ne mogu da vidim gde idem...

Kako god, ne koristim ih ni ja kad obilazim nocu svaki put, naveo sam situacije, jeste da da uvek (bar zasad, hvala bogu) dobro procenim da li imam mesta da obidjem, ali sam upravo imao jednu situaciju kao i kubura gde je covek maltene usao u mene, da nisam bio oprezan mondeo bi imao otisak Clia sa desne strane :D

Isao sam 100km/h autoputem, u desnoj traci dva vozila od kojih je drugo taj Clio, a ispred mene isto neki auto, aj da kazemo Mercedes. Ja sam drzao odstojanje, jer jelte, idem brzo, sto je ovaj sa Cliom shvatio kao da nema nikoga iza Mercedesa, i kad ga je prosao, sacekao malo i skrenuo u levu traku, taman u mene. Tu nisam imao vremena ni da sviram ni da blicam, samo koci i briblizavaj se bankini sto vise mozes. A krenuo je da prelazi u levu traku kad je moj prednji branik bio na nekih 1m od njegovog zadnjeg, pritom je on isao oko 80km/h ili sporije, ne znam ni ja vise na koju sam brzinu usporio u roku od 5-10m :D
Cak i kad je usao ispred mene nisam svirao, posle kad smo bili paralelno samo ga pogledah, covek se izvinjava kroz prozor. Da sam mu svirnuo kad sam bio blize verovatno se to ne bi desilo. Inace nikad ne sviram na auto putu kad obilazim, ali samo navodim kao primer.
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 8. dec. 2011. u 22:33h

Ne se zezate sas Duleta hahahaha :rotfl:
A one plastike čekaju li čekaju :haha: :punnish:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » četvrtak, 8. dec. 2011. u 22:48h

Pogledam u retrovizor, dam zmigavac i krenem u preticanje i kad sam vec na pola u levoj traci lik sa yugisom iza mene krece u preticanje i blica i svira mi, e to zna da iritira :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“