Uf bre ljudi totalno masite poentu

Ja se slazem sa mboletom, estariolom i Milanom po ovom pitanju. Moj deda je uvek govorio "Ti znas kakva budala sedi za tvojim volanom, ali kakva sedi na onom ispred/iza tebe, ne znas."
A upravo je u tome poenta. Kazete da ne zurite nigde i da ne vidite poentu dolaska negde par minuta ranije? Apsolutno se slazem, onda ukoliko sumnjate da vam je neko blicnuo zbog neispravnosti vozila, stanite na minut i proverite, zar ne? Nista ne gubite time, cal malo udahnete svezeg vazduha

(dobto, u Beogradu nije svez, ali kapirate me).
Mislim da je problem u tome sto ljudi vremenom popizde od voznje i ponasanja ljudi u Beogradu u saobracaju (koje je katastrofalno sto se nerviranja tice). I onda kad neko zeli da im blicne iz najbolje namere, oni se nerviraju. Setite se samo one izreke sa pocetka i bice vam jasno zasto je taj neko blicnuo/svirnuo, prvenstveno radi svoje, a onda i radi vase bezbednosti.
Dalje, ukoliko neko ne moze nista da vidi posle blicanja, definitivno mu nesto nije u redu sa vidom i trebalo bi na lekarskom pregledu da mu zabrane voznju nocu. Ja mogu da vozim i kad mi upale xenon duga iz suprotnog smera ili nepodesene xenone ili xenone u kucistu obicnog H4 fara (sto i dalje ne smatram tehnicki ispravnim iako ih vecina tako ugradjuje).
Da se razumemo, ne kazem da mi to ne smeta, ali uvek mogu da vidim put ispred sebe, a ne da budem slep na par sekundi. Da imam takav problem licno bih izbegavao da vozim nocu, sem mozda na autoputu gde su vozila vise razmaknuta pa duga svetla i ne smetaju (bar meni ne).
Zakon je po mom misljenju dobar. Naravno ne mora bukvalno da se postuje tj UVEK da se blicne/svirne, ali kad primetite iole potrebu (makar i zbog vas a ne zbog vozaca ispred) valjalo bi mu skrenuti paznju da ste tu.
Ako to izazove nelagodnost vozaca ispred, to ne treba da vas sprecava jer takve reakcije prosto nisu normalne, nerviranje oko toga se stvara samo u BGu gde gomila ljudi svira i blica bez razloga, legne na sirenu. Kad im neko svirne na pola sekunde samo da im skrene paznju, i oni se zbog toga iznerviraju - psihijatar.
Dalje, APSOLUTNO se ne slazem da vozac ne vozi po propisu/vozi neprilagodjeno ako upotrebljava kratko sirenu ili kratak blic dok obilazi. Kamion ide 60-70, ogranicenje 80, ja mu svirnem i obidjem, znaci budala sam/nisam prilagodio voznju uslovima na putu? Svasta
Da postoje ljudi koji bez razloga obilaze, slazem se, iako ne treba ni to uvek osudjivati jer nikad ne znate kakva je muka nekoga naterala pa zuri. Prvenstveno zbog VASE bezbednosti ne treba da ulazite u raspravke/isterivanja sa takvima, nego pustite muziku i uzivajte u voznji
Naravno pricam svo vreme o preticanju na otvorenom putu.
Ovo je bar moje misljenje.
Ja licno ne blicam dok preticem, sem nocu ako preticem vise od jednog vozila pa primetim da neko hoce da zapocne preticanje i da mi zasmeta (ili kad se krecem za 20tak km brze, da skrenem svima paznju da sam tu). Isto tako mi ne smeta kratko blicanje, smatram to sasvim normalnim.
Preko dana kad preticem koristim sirenu u veoma kratkom intervalu, ne stalno, ali ne ni toliko retko. Vecina ljudi nece sad ni primetiti blicanje preko dana posto su svetla obavezna, pa ne reaguju na to.
Kad neko "legne" na sirenu, ili blica 4-5 puta za redom ili drzi duga svetla, e to je za nerviranje, a ne ovo...
Ako vec pricamo o solidarnosti u saobracaju, imajte razumevanja i za onog ko obilazi ako vam svirne/blicne, nemojte to odmah shvatati kao licni napad.
Cuvajte te zivce dok ih imate ne vidim razlog za ovoliku nervozu
Sent from my Sony Ericsson Xperia Pro using Tapatalk