Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 7. jun 2010. u 12:40h

Iskoci ti fazan na put i toliko o tvojih 160km/h...

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » ponedeljak, 7. jun 2010. u 12:51h

Fazan fraza mrgreen , ili neki IMT 539, pa da vis veselja...
Bez sve zezancije ovi regionalni putevi, pogotovu po Vojvodini vrebaju kojekakve opasnosti...
Pamet u glavu sign0023

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 7. jun 2010. u 12:54h

Po mom misljenju,evo par ptimera:

- zato sto ti je zaustavni put neuporedivo duzi u slucjau nepredvidjene okolnosti
- istrci ti zivotinja, dete, kamen ili nesto sto ces bez razmisljanja pokusati da izbegnes. Pri toj brzini i tako uskom putu ce se najverovatnije zavrsiti lose.
- pri mnogo manjim brzinama ne mozes da vidis rupu na putu koja,realno, kod nas moze da se pojavi iako nema razloga da postoji
- zato sto ako budes morao da kocis , veliki broj ljudi ima neispravne kocncie (bas kao sto sam ja skoro otrkio,tek pri vecoj brzini) i mozes da naletis na nekog drugog ili u najboljem slucaju sebi napravis stetu izletanjem sa puta.
- plasis ljude kojima ides u susret jer kad tad moraju da naidju.
- trosis mnogo vise goriva bez jasnog razloga

Iduci jednom u Crnu goru, gledao sma nov VW passat kako pretice, a na putu kamenchuga koju nije mogao da vidi u toj brzini dovoljno brzo. Udarac je bio jeziv, i osta covek na putu,sta je od stete bilo,pojma nemam.

Ali htedoh nesto drugo, pre neki dan mi naleteo neki u alfi 156. Tacno mozes da osetis nervozu na repu kod nekih vozaca. Semafor sledi, tri trake, on me preskace i staje u trecu. Druga zazueta, a ja posto sam sam u kolima htedoh da proverim kako se ford drzi. Jedino sto znam da je dizel bio, cujem turbinu. Vec sam imao iskustva sa ovakvima, i rekoh sebi,bolje casno izgubiti nego ne ucestvovati u provokaciji. Znam semafore po gradu znam i kad da startujem bez da podpisujem i krecem sa velikog gasa. ...ovaj ga nagazio, start isti, prva, druga, i onda samo vidim da alfa posustaje u drugoj kad sma ja dosao na 4.5 obrtaja. U trecoj vec nije imao sanse i ostade iza. ...posebno je zadovoljsto dobiti alfiste jer iz meni,nekog nepoznatog razloga, smatraju da su im vozila posebna na neki nacin. Verujem da je ipak bila neka slabija verzija motora, nego sto sma ja mislio,jer nemaju precizne oznake na sebi.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 7. jun 2010. u 13:50h

Ili zbog sramote uzmu poskidaju oznake manjih kubikaža. mrgreen
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 7. jun 2010. u 13:51h

RS_cabrio piše: Slicna situacija
Iduci jednom u Crnu goru, gledao sma nov VW passat kako pretice, a na putu kamenchuga koju nije mogao da vidi u toj brzini dovoljno brzo. Udarac je bio jeziv, i osta covek na putu,sta je od stete bilo,pojma nemam.
Bezuspesno pokusavam da obidjem jednu 128-cu (ja ne znam teren a on cg table) kisovito.
Nigde nikoga a on taman toliko ide da mi komplikuje obilazenje tj. morao sam da budem blizu i cekam dobru priliku za poletanje
ali ona nikad nije stigla al odjenom se stvorila stena taman tolika da je stojanka presla preko nje a ja direkt prednjim desnim tockom, kako je to puklo ljudi.
Steta: RS felna otisla u vecna lovista kao i isecena guma prf.50

Ova skola mi je i dan danas koristi
da se ne zavlacim u bulju nekom na nasim putevima
jer uvek ceka neka rupa

Slika
Slika

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » ponedeljak, 7. jun 2010. u 13:55h

911s [SK] piše:Ili zbog sramote uzmu poskidaju oznake manjih kubikaža. mrgreen
Pa ako je dizelka onda nema ispod 1.9

Scorpio,sta da ti kazem,nisam imao nikad tako vecu stetu,ali sam pod istim okolnostima vise puta naletao na rupe itd,bas zbog tog odstojanja,jbg thumbdown

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:16h

E kad smo kod tog guranja na nasim putevima i brze, voznje, ovo sam sinoc hteo da napisem. Konkretno, desava se na potezu izmedju Arandjelovca i Orasca. Ko zna put, zna da kad se krece iz arandjelovca do gore je manje ili vise sve uzbrdica. U svakom slucaju, pri vrhu,kod pumpe uglavnom ceka policija jer je na takvom pravcu oznaceno 40 brzina voznje. Ja vozim natovaren i idem 60, (i dalje preko limita),a iza mene vidim non stop upinje i gura se u branik jedan fiat uno sa đedom govnojedom koji vozi. Nateruje da vozim brze. Posle nekog vremena i te iritacije ja skolski remnem kocnicu da se on iza pogubi,ali djed me stize i nastavlja istu pricu.Vrlo je uporan, odavno smo izvan limita ogranicenja brzine.To je vec blizu vrha uspona i put je krivudav, obican, dve trake (za po svaki smer jedna). Sam put je postao krivudav da pravca nema sto znaci ni preglednosti. I negde bas tu , đed govnojed uhvati da me pretice, iako je ispred krivina, dakle, nulta preglednost. Ja popizdim i spustim brzinu i dam gas dok on pretice, ali bolesnik, ne odustaje.Iz krivine,izlazi neko iz suprotnog pravca,a on pored mene. Razdaljina do sudara 50 ak metara. naravno, nisam sam u kolima pa pocese ljudi da vriste i da se deru te sam ga pustio da prodje.

Da sam bio sam,ne bi razmisljao nego bi ostao na gasu i otisao mirno kuci da vidim u vestima jel umro na licu mesta ili na putu do bolnice.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:21h

Jutros u pola krivine nalevo sasvim slučajno primetim mentola u Yarisu sa svoje leve strane kako pokušava da me obidje. :-| I to gde ima tri vezane krivine svaka sa kontranagibom, gde stalno ima vode na kolovozu i gde su sve tri krivine u 200 metara puta.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:26h

Moras priznati da ti ne bude zao kad izginu posle, ili je patologija kod mene u pitanju,pojma nemam.
nego jel ima nesto od onih kazaljki sa japanca,kako stvari stoje?

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:30h

Dusan64 piše:Iskoci ti fazan na put i toliko o tvojih 160km/h...
E baš to se desilo jednom ćaletu. Kupili oni u firmi Golfa III 1.9 TDI, taj auto je tada u firmi bio najbrži i stvarno je išao ko zmaj. Trebao ćale službeno za Bg i to da se pojavi ujutru u 7 sati. Krenuli mi oko 3 sata po noći, vozi ćale negdje oko 150, negdje između Brčkog i Bjeljine ne sjećam se koje je mjesto, mrkli mrak, nigdje ni jednog auta, samo se ispred nas pojavi neki veliki pas. On kako je cimno volan ja sam sjedio na zadnjem sjedištu, prevrnuo sam se i imao sam osjećaj da auto ide na 2 točka. To nikad neću zaboraviti. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

kubura16v

Poruka od kubura16v » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:33h

Kad pomenuste to nabijanje u branik,razumem kad neko ceka priliku da me obidje,npr da prodje jos jedan auto iz suprotnog smera pa onda,to i ja radim,ali ako se nabije i drzi tako non stop,a prilike za preticanje nema,onda obicno vratim u trecu,drugu zavisi kojom brzinom se krecem i kad vidim da mu se pruze prilika tad potopim do daske i ne pustam ga. Sve pod uslovom da nije vec krenuo da me pretice.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:41h

Pa i nabijanje pred obilaženje nije baš uvek najbolje rešenje, kada je težina vozila sa teretom veća od 1200 kg a imaš manje od 100 konja i 2000 kubika kad izletiš tako možeš samo da izgineš, kao što su mnogi tako izginuli.
Ford weist den Weg.

mirke
Poruka: 777
Član foruma od: ponedeljak, 20. jul 2009. u 08:31h

Poruka od mirke » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:48h

... Ja sa tim nabijanjem u branik nemam problema... Uglavnom vozim oko 100 km na sat gore dole 20. Koga god stignem odmah ga obidjem, a takvi me ne prate niti ja volim da vozim iza nekoga. Ukoliko vidim nekog da me stize znam da ce me obici jer vozi 120 plus...

Jedino me prate kad idem sa caletom do 100 na sat(jer tad mogu),ali i to retko. Skoro me pratila mecka e klase, jer sam isao oko 100 / 110/ 120,a on nije smeo zbog policije brzo da vozi. Medjutim drzao je odstojanje od oko 80 metara tako da nije stvarao nervozu...
Slika
MIRKE / Fiesta 1.25 zetec

kubura16v

Poruka od kubura16v » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:57h

911s [SK] piše:Pa i nabijanje pred obilaženje nije baš uvek najbolje rešenje, kada je težina vozila sa teretom veća od 1200 kg a imaš manje od 100 konja i 2000 kubika kad izletiš tako možeš samo da izgineš, kao što su mnogi tako izginuli.
Nisam te bas razumeo ?

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 7. jun 2010. u 14:59h

Neki put se drzim iza nekoga zbog policije na putu,ako ima solidnu brzinu,ali nikao iritirajuce blizu. Em meni stres ako on koci,em njemo da dahcem za vratom.mada najviose vozim polako i uzivam,a i sa mojim kolima po ovim putevima je veca brzina tortura, udara, lupa i razbija se

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 7. jun 2010. u 15:21h

RS_cabrio piše:Ja popizdim i spustim brzinu i dam gas dok on pretice, ali bolesnik, ne odustaje.Iz krivine,izlazi neko iz suprotnog pravca,a on pored mene.
Nikad ne dodajem gas ako je neko krenuo da me obilazi, u kakvoj god situaciji da se ja ili on nalazimo. Znaci krivina/pravac, sta god, jos ako vidim da je on u sranju - kocim i pustam ga. Kako su mi roditelji uvek govorili - pametniji popusta. Nema poente da se teras sa nekim ko je lud, i samo da napravis sranje.
kubura16v piše:Sve pod uslovom da nije vec krenuo da me pretice.
Ovo je bitno.

I ja mrzim ljude koji se nabijaju u branik i tako stalno voze, koliko puta se pomislim u sebi da opalim kocnicu sad i da me pokupi... Ali se uvek predomislim jer znam da cu sebi napraviti vece sranje jer cu ostati bez auta nekoliko dana.
A kad obilazim nekoga i dodaje gas, a do tada je vozio kao baba - najradije bih ga gurnuo u kanal da imam nesto vece i jace. Ej bre jedva i uhvatim zalet sa 54ks i kad sam u sred obilazenja onda je znas baja i dodaje gas jer ima 100+ ks, a pre toga puni gace i ne sme da vozi normalno.

Sto se brze voznje po regionalnom putu tice, u datoj situaciji sve i nekako - ali traktoristi su najgori. Oni kad vide auto na 100m izlecu na put ne misleci da li ti mozes da se zaustavis ili ne. Mada ovo rade i kad ides 80km/h, kamoli 160km/h.
Fiesta!!

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 7. jun 2010. u 17:19h

Iosis piše:Zato što bi ti mogla puknuti guma, onda sletiš s puta, isprevrćeš se, povrjediš se završiš u bolnici. Pu, pu, pu zlo ne čulo, šalim se.

Pa eto na tom putu je generalno ograničenje 80 km/h, a bezveze u ovakvim uslovima voziti 80, pravac, nigdje nikoga, pregledno i da se tuda vučeš 80. Bezveze...
mani je pucala na 180, rezervna je bila i exsplodirala i to prednja, nista nije bilo, cak sam bio u preticanju na auto putu , lepo preteknem auto pa isperd njega se ubacim u zutu pa polako, kad skines ispod 130 vise nije nimalo opasno, samo cu kasnije da ti slikam gumu, verovatno je bila reparirana, ko bi reakao, uzeo sam polovnu za rezervnu, 90% da je bila reparirana, sta znace gume, nije jednom izdrzala do grada......
jednom mi je ispustila zadnja, i na auto putu sam pomislio da je prednja, mislim da je to bilo dosta strasnije, nesecam se da sam bio pod teretom, mozda 120-130 sam vozio....

mirke

Poruka od mirke » ponedeljak, 7. jun 2010. u 18:20h

dule0911 piše:Nikad ne dodajem gas ako je neko krenuo da me obilazi, u kakvoj god situaciji da se ja ili on nalazimo. Znaci krivina/pravac, sta god, jos ako vidim da je on u sranju - kocim i pustam ga. Kako su mi roditelji uvek govorili - pametniji popusta. Nema poente da se teras sa nekim ko je lud, i samo da napravis sranje.
I ja isto... Necu da nosim nekog na dusi, bez obzira... Uvek gledam da pomognem...
Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 7. jun 2010. u 20:05h

Iosis piše:
Dusan64 piše:Iskoci ti fazan na put i toliko o tvojih 160km/h...
E baš to se desilo jednom ćaletu. Kupili oni u firmi Golfa III 1.9 TDI, taj auto je tada u firmi bio najbrži i stvarno je išao ko zmaj. Trebao ćale službeno za Bg i to da se pojavi ujutru u 7 sati. Krenuli mi oko 3 sata po noći, vozi ćale negdje oko 150, negdje između Brčkog i Bjeljine ne sjećam se koje je mjesto, mrkli mrak, nigdje ni jednog auta, samo se ispred nas pojavi neki veliki pas. On kako je cimno volan ja sam sjedio na zadnjem sjedištu, prevrnuo sam se i imao sam osjećaj da auto ide na 2 točka. To nikad neću zaboraviti. :D
Sad si me podsetio na jednu komicnu situaciju. Vracao se iz nekog sela za Bg. Put nikakav i poprilicno uzan,magla sacuvaj boze. Ali ja zurim,isao sam oko 80-90km/h. Sigurna brzina je u tim uslovima bila 40km/h. I drug suvozac me navodi nagnut napred. Vise iz zajebancije,al eto. I prica on:"Levo,levo,pravo,desno,pravo,levo..svinja,svinja,svinja!!" lol lol lol
Promasio sam je,nazalost,mogla je svinjetina da padne to vece. cekicko

mirke

Poruka od mirke » ponedeljak, 7. jun 2010. u 22:59h

Ja sam jednom sa fiestom mk2 mojom starom i razdrndanom isao od Loznice ka Sapcu i negde kod Lesnice vidim fazan ide preko leve trake lagano i pravo meni pod tockove. Ja isao nekih 95 na sat (teorije nema da zakocim i vec sam ga video pod tockovima), kad on dodje do bele linije i polete. Kako je poleteo udario je u gornji desni ugao soferke i ja sam ga lansirao u kanal sa desne strane puta. Sreca soferka nije pukla...
Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 8. jun 2010. u 00:20h

Kad pomenu maglu sjetio sam se jedne ''magletine'' prije godinu dana. Bio sam kući u Doboju i krenuli mama, sestra i ja na selo. Od Doboja jedno 4-5 km ima jedno selo Rudanka i dotle sve čisto ni traga magli. U tom selu pored puta ima ribnjak i baš tu često bude magle ali nakon 500-600 m prođe. Tako sam i tad mislio, al' malo morgen! Poslije tih 500 m nastaje još gušća magla, vidiljivost nekih 5 m i poslije tih 5 m je kao zid, samo bjelo. Vozio sam 30-40, nit vidim put, nit vidim nekoga ispred sebe. Vozilo iz suprotnog smjera vidim svjetla tek kad priđe blizu.
Najgori dio je bio skrenuti. Pošto moram da skrenem sa magistralnog puta lijevo u selo, prpa mi je bila ne vidim ništa šta dolazi iz suprotnog smjera, a može i neko na mene naletit. Pošto baš kod skretanja ima benzinska pumpa, skrenem na pumpu. Okrenem se na pumpi tako da samo preletim magistralu i uđem na put na selo. Otvorim prozore, ugasim muziku, slušam čuje li se išta. Sve tiho, po gasu i preletim. Dok sam tako preletao u glavi mi najgore misli, sad će da me pokupi neki kamion sa strane i sl. Atmosfera kao u nekom horor filmu, npr. The Mist ako je neko gledao. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 8. jun 2010. u 00:36h

Prošao sam ovuda pešaka 10 min posle udesa... samo ću reći strašno!
Sedmoro povređenih u udesu
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 8. jun 2010. u 00:42h

Uh sve sam se uznemirio thumbdown zeni su isekli nogu
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 8. jun 2010. u 00:46h

Jako jako jako sam se smorio kad sam video pored stila rasturena kolica za dete.

Evo i dalje mi nije dobro...

Ja ne znam koja kazna je dovoljna za vozača Punta kad su deca dobila majku invalida.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » utorak, 8. jun 2010. u 00:50h

Kolega moj je imao krajnje cudnu nesrecu, nije u pitanju auto ali potsetilo me na njega ova zena sto je ostala bez noge.
Elem sta se desilo, na stovaristu lik seta i 2 viljuskara istovaraju kamione i sad posto je bilo malo meste obojica su relativno blizu.
Kolega opusteno seta i obojica viljuskarista krenu u rikverc i ne gledajuci nazad sudare se i kolegi zdrobe jednu nogu.
Covek je prakticno ostao invalid, zamislite oni tegovi na zadnjem delu viljuskara kad su mu se sastavili preko noge.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“