Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od BojanM » nedelja, 7. okt. 2012. u 11:20h

Dusan64 piše:Jel rukovao neko sa Motorolom Fire XT311? Pojavila se u mts-u pa mi deluje zanimljivo za dinar...
Nisam imao prilike da ga koristim, ali sam držao maketu u ruci, a ovih dana šetam njegovog "starijeg brata" (XT610)... Veličina je dobro pogođena (bar za moju šaku), Fire ima malo manju rezoluciju ekrana i sporiji procesor, ali cenim da je sasvim upotrebljiv telefon. Poprilično nervira nedostatak kursorskih tastera.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 7. okt. 2012. u 11:25h

Nije za mene,sestri da uzmem,sto onda znaci da je preveliki za nju.. :) Zapela je za motorolu pa to ti je,nista drugo nece ni da pogleda,a mogu ti reci da i mene intrigira. Jel ima motorola nesto sto drugi nemaju?

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 7. okt. 2012. u 11:50h

Svakako neka se prošeta do štanda i neka uzme telefon u ruku pre kupovine... ne bih rekao da je prevelik, meni su dopadljiviji manji telefoni i ovaj je sasvim lak za rukovanje čak i za ljude sa manjom šakom. Od prednosti Motorole... hmm, ništa posebno, Android kao i svaki drugi. MotoBlur UI ume da bude malo naporan, ima boljih rešenja kod konkurencije. Kvalitet izrade je solidan, QWERTY tastatura je korisna ali bih voleo da su tasteri malo bolje definisani. Sve u svemu, za dinar je odličan telefon, ali dosta zavisi od ličnih afiniteta i koliko je čovek spreman na neke kompromise.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 13:01h

Novi popizd. zvao sam da vidim sta mi se desava sa telefonom koji je dat da se vidi zasto osvetljenje tastature ne radi i nisu me zvali nedelju dana i sad iih ja pozovem i kazu da se prekinuo neki flet kabl ili sta vec i da je popravka 40 eura. Telefon je pod garancijom kupljen nov. Kazu da od pada to crkne. telefon nije padao, prestalo je osvetljenje tastature da radi u sboi dok sam sedeo. Imam li neko jebeno pravo kao potrosac u ovoj zemlji da se budnim ili zalim,il trazim zamenu. Kazu da na telefonu fale parcici i da se vidi da je udaren na 4 mesta. Ne znam zaista na koje parcice misle, nit sam ga razbijao nit sam video da nesto fali.

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 13:39h

Gde si ga kupio,u radnji ili si ga uzeo uz neki paketa?

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 14:03h

radnja,ne volim te pakete,obavezivanja ,zaduzivanja....

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 14:23h

Pitam te zato sto provereno znam da guraju sve I svasta pod nove telefone,pogotovo one sto musterije drndaju po radnji a posle ga spakuju u kutiju I nekome prodaju,a I sve radnje imaju gomilu telefona koje drze ispod tezge I koji prolaze mimo kase,probaj na finjaka da I'm kazes da si se cuo sa trzisnom inspekcijom I da su rekli da ce da provere o cemu se radi ako ne zavrsis sve kako treba.
Ja sam cak I zvao trzisnu jednom prilikom da se informisem o svojim pravima I bas su mi tako rekli,I svaki proizvod koji nema garanciju tj nisi je dobio podleze garantnom roku od 6 meseci,bitno je sacuvati racun.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 14:27h

Imam racun imam sve....zvali me sada ljudi kazu sami da ce da poprave, obicno to ne rade,ali da sacekam malo. Kad sma svojevremeno krenuo sa inspekcijama nist anisma uradio,frima nekog ministra, rugaju ti se u facu,i slicne fore.

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 14:38h

Osim sto su se stvari promenile, pa je obavezna garancija sada dve godine (ustvari to se sad zove saobraznost) imao papir o garanciji ili ne. Pisana garancija moze samo da bude duza ili da ponudi povoljnije uslove od zakonski garantovane, nikako ne moze da skrati zakonski garantovanu. Naravno moras da imas dokaz o kupovini, to jest fiskalni.
Djak pesak :)

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 15:14h

Samo sto su sa tim novim zakonom napravili takvu situaciju da trgovci mogu da se ponasaju bahato - od dana kada prime uredjaj na reklamaciju jedino su duzni u roku od 15 dana da ti odgovore da li ga prihvataju na reklamaciju ili ne i za to ih jedino inspekcija kaznjava ako ne postuju.
Ako ti odgovore da kvar ne podleze garanciji mozes jedino da se zalis drustvu za zastitu potrosaca Srbije i da se privatno sudis sa prodavcem - sto je u Srbiji besmisleno , ili ti odgovore da ce uredjaj da se popravlja i u tom slucaju nemaju zakonski predvidjen rok da ti ga poprave - sto dalje znaci da mogu da te vozaju i po par meseci ;)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 15:28h

tako je,prosao sam kroz to. Exlodirao mi bio TV,

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 15:48h

:doh:
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 15:50h

neko ti je nabacio vlasku magiju..:D

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 16:01h

Tako je meni riknuo DVD recorder pre godina, kupljen u CTu. Bio na popravci par meseci, vrate mi, on opetr ne radi. Opet u BG electronic, opet ne znam koliko meseci, dok je stajao kod njih istekne garancija, pa je tu bio problem, ali mi napisu novu, na razliku u vtremenu. Ne moze se popravi. U CTu, to kao prihvataju, ali ne daju pare. tj. daju, ali ne koliko sam platio, vec po poslednjoj ceni po kojoj su ga prodavali dok je bio u prodaji. Moze drugi model, ali da doplatim. Ja naravno nisam hteo, vec pristajem na drugi, ali bez doplate. Zalio se tom drustvu, i posle jedno mesec, pronadju da ipak imaju taj model, negde u Nisu. Bagra.

Sta sam hteo reci, u par reci, insistiraj na adekvatnoj zameni, bez doplate.

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 16:46h

Ako je bilo pre 2010 onda i jesu u pravu - ako nije bila moguca popravka ili zamena vracale su se pare ali u iznosu do onoga kolika je bila zadnja cena u njihovim katalozima.
Sa ovim "novim" zakonom je drugacije - garancija ne postoji , imas ugovor o saobraznosti i u slucaju da uredjaj ne moze da se popravi duzni su da ti daju isti takav u zamenu ili da ti vrate pare sa iznosa na fiskalnom racunu.
To sto mnogi trgovci daju neki drugi uredjaj u zamenu je ok ali nije obavezujuce u smislu da moras da uzmes to sto ti nudi ;)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 17:04h

Bilo je tipa 2005-6, i bili su oni tu u pravu za iznos koji se vraca, ali ja sam imao pravo da ne prihvatim kintu i trazim adekvatnu zamenu, sto sam i uradio. A oni nisu imali pravo da mi adekvatnu zamenu naplate. Adekvatna zamena se gleda po funkcijama, upotrebnoj vrednosti, i moze biti samo u korist kupca po ceni. Tako je bilo i tad. Zato su i pristali. Da nisam bio u pravu oterali bi me.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 8. okt. 2012. u 17:19h

sve je to bezveze. Za taj TV sa magijom: sasvim slucjano sam ga kupio na akciji nekoj,tj lezim u krevetu ,brljam online i nadjem tv koji mi odgovara za neku zaista dobru cenu. Cak sam mislio da je greska neka u pitnaju i devojka me natera da okrenem. I ja otrcim kupim jer bio poslednji. I reko,kad sma ga vec uzeo, da kupim nov komp pa da kao savm ozbiljan svet, zaigram neku igricu. I naravno,narucis komp, ceka se mesec dana, kad je stigo,crkne ploca i jos nesto,,itd... i to vece konacno donosim kom kuci,povezujem na tv, radi jedno minut ipo i sledeca scena...bum. Explodirao (impldoriao,puko unutra ).MIslim da sam pisao ovde vec o tome. Odnesem ga (sam jer niko nece ) u BG elektronik.Navoodno posle mog zvanja kazu kako je stigo zamenski ekran,ali je i on puko. Posle 45 dana kazu, da dodjem da preuzmem jer nisu popravili. Ja moram da organizujem transport. Zima vec zesca, ekran od 50 incha ,morao da otvorim krov i vozim kao sizofren po gradu da prevezem do thenomakret evrope. Uzmu ga tamo i ja trazim isti..nema. Ok,reko dajte mi drugi,nebitna marka samo da je 50 incha i full HD. ...oni ljubazni,polomise se, pokazuju. Izaberem neki samsung. Dodjem da uzme..kazu,jos 50 soma (u tom trenutku) da doplatite.

Ja reko ,jedite govna,sutra dolazim sa inspekcijom da vam se krvi napijem. Vidim d aih bole uvo...kazu: Sta nas briga za zakog.(bukvalno). Odem kuci, nadjem inspektora preko neke veze i covek mi leo kaze da moze da ide samnom al da nema svrhe. Kod nas je sve to neuredjeno i nemoze nista da uradi osim da im trazi neke druge nepravilnosti pod uslovom da im nadje a i to nece proci jer je vlasnik ,tj suvlasnik neko od ministara (zaboravih koji). I tako se ja vratim kao ppisan po svoje pare koje su vec tada izgubile vrednost i morah da dodam jos 50 soma za sledeci model te klase. Jedino sto nisma kupio kod njih nego otisao u Tehnomaniju.

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » sreda, 10. okt. 2012. u 17:52h

Danas mi se desilo da mi zakuca displej sve vreme dok je telefon na punjacu. Kad skinem sa punjaca radi normalno. LG E510 :wtf:

EDIT: Problem resen upravo,kad sam stavio LG-ev adapter na punjac. :doh:

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 12. okt. 2012. u 22:10h

Jel neko proverava google analytics na androidu ovde?

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 13. okt. 2012. u 10:34h

Ako nekog zanima Motorola FIre XT311 uz paket u Telekomu Mix Net M za 1dinar. Sasvim dobar telefon,mnogo upotrebljiviji nego sto sam mislio.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 13. okt. 2012. u 10:54h

Uzeli ste ga ipak. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 13. okt. 2012. u 11:18h

Jedina moja zamerka je mala rezolucija ekrana,ali kome to nije bitno nek ga uzima.. Dobro,zameram i Android,ali to je vec druga prica.. :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 13. okt. 2012. u 11:24h

usrani android, ne mogu da nadjem nijedan dobar tablet pod windowsom.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 13. okt. 2012. u 11:32h

Toliko ruzan softver,da je to strasno...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 13. okt. 2012. u 13:20h

I meni je bio užasan na početku sad mi je već nezamenljiv :D

U međuvremenu sam svoju ciganiju od Alcatela OT990 rootovao,particionisao karticu sa ext2 particijom od 512mb da mogu da trpam sve aplikacije na nju,ubacio custom ROM (sa android srbija foruma... Devil Edition ROM v1.0),overklokovao proc na 787mhz i sad je to sasvim 56. priča... pun telefon raznoraznih zahtevnih (memorije,ne toliko hardvera) aplikacija (iGo,Skype,Viber,Whatsapp,FB,FB messenger,Youtube i još raznoraznih sitnih aplikacija) a slobodne interne memorije konstantnih 60-70mb. (inače telefon ima eventualnih 90mb kad ništa nije instalirano)

Pride telefon radi neviđeno glatko... jedini bedak što sam i dalje na 2.2.2 Froyo ali ne menjam ga dokle god radi dobro i nemam problema thumbsuph
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“