Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zanimljive Slike

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Zanimljive Slike

Poruka od mbole » četvrtak, 6. avg. 2015. u 13:48h

911s [SK] piše:Pa niko ni ne stavlja kandžu nepropisno parkiranim vozilima.
dejan_BL piše: И да, мала напомена, дебилко се паркирао испред општине, гдје не смије нико да се паркира ко није акредитован. Нека су му ставили канџу!
Tj, sad i da hoce ne moze da pomeri auto sa mesta gde ne sme da bude parkiran :)
A ekstra sto mi ide na... "ovde samo mudonje mogu da se parkiraju". Ko da je opstina tu zbog njih, a ne da su oni tu zbog raje.
Djak pesak :)

dejan_BL
Poruka: 292
Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h

Poruka od dejan_BL » četvrtak, 6. avg. 2015. u 14:21h

Било како било, паркинг има можда десет мјеста, и мање рекао бих, а због Цркве која је ту одмах са друге стране те уличице, паркирају се и свештеници и црквена лица. Доле низ улицу има огроман паркинг, неких стотињак метара ниже општине; ту се могао паркирати дотични, али не...

Правила су таква, шта се може, креирају их они које раја изабере.
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 6. avg. 2015. u 15:47h

mbole piše: A ekstra sto mi ide na... "ovde samo mudonje mogu da se parkiraju". Ko da je opstina tu zbog njih, a ne da su oni tu zbog raje.
Istom filozofijom možeš da kažeš da ne treba da postoji ni žuta traka, jer što bi neko brže prolazio ako mu je već posao da razvozi ljude. Kao da je žuta traka tu zbog njih, a ne oni zbog naroda koje prevoze žutom trakom.
Zašto bi neki državni službenik sa službenim terenskim vozilom se parkirao ispred svoje firme, kad tu može da se parkira Mile da bi prekoputa sedeo u kafiću dok mu žena malo niže razgleda izloge, a ko šiša službenika, nek traži parking unaokolo, i onog mučenika što ga čeka službenika da mu završi posao. Isto tako mogu da se ukinu i službena parkirališta GSP-a, hitne pomoći, vodovoda, distribucije, kad je već svima njima mesto na terenu a ne po parkinzima, nek se sve lepo isparceliše i naprave javni parkinzi za sve.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 6. avg. 2015. u 16:10h

Zutu traku i treba ukinuti :)
Upravo tako. Odakle njemu vec pravo nego Miletu ili meni. I ja sasvim lepo placam registraciju isto kao oni, porez isto kao oni, zasto bi oni imali veca prava? A ovaj parking je JAVNA povrsina, nije vlasnistvo firme ispred koje je (nebitno cija je firma)
GSP, vatrogasci itd imaju parkinge UNUTAR firme, to jest na posedu firme. Ne na javnoj povrsini.

A popovi sto mogu... to tek... oni su ekstra povlascena kasta. Cak ni porez ne placaju.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 6. avg. 2015. u 16:36h

Vrrrlo je diskutabilno šta je kao koji tip zemljišta definisano, da li je javno, zeleno, poljoprivredno, državno, privatno sigurno nije...
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 6. avg. 2015. u 16:50h

ulica tj kolovoz je uvek javna povrsina. javni put. zakon o saobracaju

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 7. avg. 2015. u 09:35h

E moj bole....sve je to lijepo na papiru ali uvijek se nadje neki krambambuli punch da izigrava zakon. Sjecam se svojevremeno kada se auto vozio iskljucivo na punomoc (jer su porezi na prepis polovnih vozila bili umobolno veliki zbog onog njihovog kataloga za procjenu osnovice za obracun koji nije poznavao auta starija od 10 godina), i ja lijepo odem u MUP da registrujem auto, a pored ovjerene punomoci bila potrebna i licna karta vlasnika i ovjerena kopija licne karta vlasnika. Ja onako u zezi pitam sluzbenicu, sta ce mi ovjerena kopija licne karte vlasnika i orginal karta kada imam u opstini ovjerenu punomoc da vozim njegov auto i da ga registrujem i sve ostalo? Kaze ona meni tako je propisano, ja zavrsni student prava pitam, kojim zakonom, a ona meni, slusaj decko lijepo ti pise sta sve treba na salteru, kakav zakon kakvi bakraci, rekli sefovi treba to i to, i to ti je zakon.
Danas se normalno zakupljuju trotoari, javne povrsine, kolovozi, trgovi, parkovi, obale rijeka i sta ja znam sve ne....i svi idu linijom manjeg otpora jer se nikome ne ide po sudovima da istjerava pravdu kad znammo da je tamo najmanje ima....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mbole

Poruka od mbole » petak, 7. avg. 2015. u 16:10h

I ti kao svrseni student prava, ne znas da u zakonu o upravnom postupku (koji je jedini po kome salterusa moze i mora da postupa) ne postoji "necu da primim".
Mora da primi tvoj zahtev, i onda u roku od 15 dana da ti odgovori da se zahtev usvaja, trazi dopuna, odbija... sa obrazlozenjem.
Tek nakon toga, mozes da ides na dalji upravni postupak, to jest zalbu, upravni sud itd itd...

Ovako, posto ona nije primila, nista se nije ni desilo, ti joj verujes na rec, nemas pravo zalbe, i nemas mogucnost da tu njenu tvrdnju osporis bilo gde.
Krajnja varijanta, ako je totalno idiotski mup, pa kravi to tolerisu, je podnosenje zahteva na pisarnici, ili slanje zahteva preporuceno sa povratnicom. Od dana prijema pocinje da tece rok od 15 dana.

Pravde u sudu nikada nije ni bilo, ali pravo mora da postoji (a sam znas da su to dve potpuno razlicite stvari).

DzoniPv
Poruka: 1430
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

Poruka od DzoniPv » nedelja, 9. avg. 2015. u 01:08h

Slika
2007 Ford Fiesta 1.3

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 9. avg. 2015. u 09:57h

Ahhahahaha carski :D
Fiesta!!

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 13. avg. 2015. u 15:22h

Obrnuto bi bilo malo teze
https://goo.gl/photos/xqdZjB2VPQvGeBHNA

Slika

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » četvrtak, 13. avg. 2015. u 15:50h

Kažu da se npr. na grčkim ostrvima gde ima puno koza mora voditi računa da se kola ne ostavljaju ispod drveta. Jes' jara i svako bi da ostavi kola u hlad, ali eto ti koze na haubi, brst brst :D

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » četvrtak, 13. avg. 2015. u 19:57h

Nikad se toga nebi setio, ali kada bi je zatekao na haubi :shok: party0021
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

dejan_BL

Poruka od dejan_BL » četvrtak, 20. avg. 2015. u 19:12h

Slika

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 20. avg. 2015. u 21:39h

OVo mi je totalno neverovatno, u Bosni, zemlji Golfa, da panduri voze Focus :D
Bar mislim da je Bosna posto u Srbiji nema pandurskih Focusa koliko ja znam.
Fiesta!!

brabas
Poruka: 486
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 00:35h

Poruka od brabas » četvrtak, 20. avg. 2015. u 21:45h

Voze, voze.

st 220
Poruka: 674
Član foruma od: nedelja, 8. maj 2011. u 15:21h

Poruka od st 220 » četvrtak, 20. avg. 2015. u 23:19h

Vidis kako ga voze :ozid:

dejan_BL

Poruka od dejan_BL » petak, 21. avg. 2015. u 18:22h

Јесте Дуле, РС је у питању, негдје близу Котор Вароша.
Сада пандури поред Голфа 7, возе и Фокусе и Пежое 301 ако се не варам.

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » subota, 22. avg. 2015. u 11:06h

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

bojcistv

Poruka od bojcistv » subota, 22. avg. 2015. u 11:57h

mbole piše:I ti kao svrseni student prava, ne znas da u zakonu o upravnom postupku (koji je jedini po kome salterusa moze i mora da postupa) ne postoji "necu da primim".
Mora da primi tvoj zahtev, i onda u roku od 15 dana da ti odgovori da se zahtev usvaja, trazi dopuna, odbija... sa obrazlozenjem.
Tek nakon toga, mozes da ides na dalji upravni postupak, to jest zalbu, upravni sud itd itd...

Ovako, posto ona nije primila, nista se nije ni desilo, ti joj verujes na rec, nemas pravo zalbe, i nemas mogucnost da tu njenu tvrdnju osporis bilo gde.
Krajnja varijanta, ako je totalno idiotski mup, pa kravi to tolerisu, je podnosenje zahteva na pisarnici, ili slanje zahteva preporuceno sa povratnicom. Od dana prijema pocinje da tece rok od 15 dana.

Pravde u sudu nikada nije ni bilo, ali pravo mora da postoji (a sam znas da su to dve potpuno razlicite stvari).
Ja kao svršeni student prava i tada i danas san mogao da joj citiram članove zakona po kojem je morala da postupa ali ti očigledno nisi čitao ono što sam ja napisao. Kao da živiš u Njemačkoj gdje je sve idealno. Dok ja tako registrujem kola prodje vrijeme tokom kojeg ja ne mogu da vozim. Po prirodi stvari predmet koji je zaprimljen poštom ide na isti odjel koji me je odbio a najvjerovatnije ide istoj kravi koja me je vratila pa donese zaključak kojim mi naloži da zavtjev uredim i dostavim kompletnu dokumentaciju, na koji po zakonu nema žalbe, pa kad ja to ne uradim onda donese rješenje o odbacivanju zahtjeva ili jednostavno ćuti pa meni onda preostaje jedino da vodim upravni spor zbog ćutanja administracije,za koji treba i vremena i para što tada jednostavno nisam imao (nemam u većini slučajeva ni sada). Tako bole dođosmo do izigravanja o kojem ja pričam. Hvala ti na poduci iz upravnog postupka ali to nije bila tema emisije.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mbole

Poruka od mbole » subota, 22. avg. 2015. u 12:40h

Ono cega se svi salterasi najvise plase je pisana dokumentacija :)
Stvari se drasticno menjaju kada sa usmenog: "to ne moze", predjemo na pismeni zahtev.

No... svako ima svoje ideje sta i kako...

bojcistv

Poruka od bojcistv » subota, 22. avg. 2015. u 14:38h

dule0911 piše:OVo mi je totalno neverovatno, u Bosni, zemlji Golfa, da panduri voze Focus :D
Bar mislim da je Bosna posto u Srbiji nema pandurskih Focusa koliko ja znam.
Jeste ovo je kod nas. Sad su dobili razna auta. Od Hyndaia do Pežoa

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 27. avg. 2015. u 03:21h

Slika
Ford weist den Weg.

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » četvrtak, 27. avg. 2015. u 13:14h

sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 27. avg. 2015. u 13:18h

Zanimljivo :)
Fiesta!!