Poruka
od bojcistv » petak, 7. avg. 2015. u 09:35h
E moj bole....sve je to lijepo na papiru ali uvijek se nadje neki krambambuli punch da izigrava zakon. Sjecam se svojevremeno kada se auto vozio iskljucivo na punomoc (jer su porezi na prepis polovnih vozila bili umobolno veliki zbog onog njihovog kataloga za procjenu osnovice za obracun koji nije poznavao auta starija od 10 godina), i ja lijepo odem u MUP da registrujem auto, a pored ovjerene punomoci bila potrebna i licna karta vlasnika i ovjerena kopija licne karta vlasnika. Ja onako u zezi pitam sluzbenicu, sta ce mi ovjerena kopija licne karte vlasnika i orginal karta kada imam u opstini ovjerenu punomoc da vozim njegov auto i da ga registrujem i sve ostalo? Kaze ona meni tako je propisano, ja zavrsni student prava pitam, kojim zakonom, a ona meni, slusaj decko lijepo ti pise sta sve treba na salteru, kakav zakon kakvi bakraci, rekli sefovi treba to i to, i to ti je zakon.
Danas se normalno zakupljuju trotoari, javne povrsine, kolovozi, trgovi, parkovi, obale rijeka i sta ja znam sve ne....i svi idu linijom manjeg otpora jer se nikome ne ide po sudovima da istjerava pravdu kad znammo da je tamo najmanje ima....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."