Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zanimljive Slike

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Re: Zanimljive Slike

Poruka od Ford_III » utorak, 24. feb. 2015. u 21:12h

Ko vam je kriv kada niste iz Bora :D
U boru su skoro sve semafore skinuli i napravili skoro po celom gradu kruzne tokove.
Niko kao ne zna zasto ali javna je tajna da je to maslo direktora RTB-Bor i njegove cerke jer je novac iz Budzeta Rep.Srbije a pogodite cija je cerka vlasnik kompanije koja pravi kruzne tokove. sign0007
Bor nije veliki grad ali je napravljeno 5 kruznih tokova gde su inace pre bili semofori-Ali je ok nema cekanja samo sto je u pocetku bilo super i zanimljivo otici do kruznog toka i uzivati u saobracaju mrgreen
Pa to se nije znalo ko ima pravo.Tako da je prvih 2 meseca stalno bila prisutna saobracajna policija na svim kruznim tokovima i fakticki ucila ucesnike saobracaja kako se treba voziti na kruznim tokovima.Neki su isli po levoj strani odnosno suprotno mrgreen
Mada sada je ok nakon nekoliko godina ljudi su se naucili.Ima jos uvek nekog iz Zajecara ili sa sela koji jos uvek nisu navikli i naucili ali je ok Barem su se Borani naucili.
Mada sto se tice semafora najbolje bi bilo da posatave odrbrojavanje sa satom tako da bih cak mogao i da ugasis auto. thumbsuph
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 24. feb. 2015. u 22:30h

Ma kružni tok je najbolje rešenje, samo je gadno kada naiđeš na loše vozače koji ne znaju da se snađu, pa naprave gužvu.

A taj semafor sa tajmerom sam vidio negdje u Beogradu, znam da je neka uska ulica ide uz brdu, negdje oko centra. Davno je to bilo, ne pamtim lokaciju, naročito tada nisam poznavao ni malo Beograd.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Ford_III

Poruka od Ford_III » utorak, 24. feb. 2015. u 22:42h

Cini mi se da jedan semafor sa odbrojavanjem ima i kod zelenog venca cini mi se blizu hotela praga i cak pise molimo ugasite motor thumbsuph
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

acadimke
Poruka: 1709
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » utorak, 24. feb. 2015. u 23:01h

U kruznom toku sam vise puta imao probleme kad vozilo krajnjom desnom trakom ne izadje vec nastavi da kruzi

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Одг: Zanimljive Slike

Poruka od knez91 » utorak, 24. feb. 2015. u 23:08h

Pa koliko znam, na to ima pravo.
Ti si duzan pre iskljucenja da se prebacis u tu krajnju desnu traku pa tek onda da se iskljucis (naravno moze i iz unutrasnje, ako desno nema nikoga)
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

dejan_BL
Poruka: 292
Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h

Poruka od dejan_BL » utorak, 24. feb. 2015. u 23:18h

Семафори са одбројавањем је постао тренд у Бањалуци; све више их је, и то је експанзија почела одједном! Дуго година је био само један такав семафор на источном Транзиту, да би неколико мјесеци уназад ставили на више од 10 семафора.
Исто тако кружни токови су "ИН" па су прошле године 2 направљена; и колико само патње са њима... Људи једноставно не знају правило лијеве и десне траке као и искључивања... Ужас thumbsdownh
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 24. feb. 2015. u 23:38h

Iosis piše: S nekim sam pričao, kaže već bi na treptuće zeleno trebao da staneš.
Jednom je neki naš iz MUP-a javno pričao da je upravo to pogrešno. Zakon ne poznaje trepćuće zeleno.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » utorak, 24. feb. 2015. u 23:56h

Kad trepce zeleno ja obicno dajem gas, kakvo stajanje :gears: :neo: :vid budale:

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 25. feb. 2015. u 00:47h

Da, moguće je da pišemo o istom i ovaj što sam ja vidio piše molimo vas isključite vaš motor, jer je tu crveno baš bilo nešto dugo.

To je problem, što mnogi ljudi ne prolaze kružni kako bi trebalo. To što kaže Knežević ima pravo, ali je logičnije ako ideš pravo da ulaziš odma u unutrašnji prsten i iz njega izlaziš u lijevu traku, ako ulica u koju ulaziš ima dve trake. Ako ideš desno iz desne trake ulaziš u vanjski prsten i izlaziš na prvom izlazu u desnu traku. Ako si išao unutrašnjim prstenom, a ulaziš u ulicu koja ima jednu traku onda se prestrojiš u vanjski prsten prije izlaza, tj. kada prođeš posljednji izlaz prije onog gdje treba da izađeš iz kružnog. Kada bi tako svi radili ne bi bilo kada hoćeš iz unutrašnjeg prstena van da te neko isječe.

Nešto kao ovde prikazano:

Slika
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Ford_III

Poruka od Ford_III » sreda, 25. feb. 2015. u 05:21h

Ma problem je sto neki ljudi prvi put vide kruzni tok pa se onda uspanice i prate pravilo desne ruke.Odnosno staju u kruznom toku da bi propustili auto sa desne strane sto je sasvim pogresno.Zato se onda napravi zastoj.U boru kada su pvih 2 meseca napravili bio je zaista problem da nije bila saobracajna policija bilo bi dosta cukanja.Sada su se vec prilagodili i u boru nema problema barem ovih sa borskim tablicama. Znaci najveci problem je onih koji iz nekih gradova dolaze gde nema kruznih tokova pa odu u drugi i naprave zastoj na kruznim tokovima.Sve je to isustvo a kao sto vidimo iz autoskole se ne moze bas steci iskustvo teorijskom praksom.
Problem je sto je kod nas ovo novina.U nemackoj se zna red i kako se vozi u kruznim tokovima cak i lepsi pol.
Vidim u zajecaru u centru isto napravili kruzni tok.Samo sto je mnogo uzak sto moze biti jos opasnije.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 25. feb. 2015. u 09:28h

Poenta je da se u kruznom toku vozi isto kao I svuda sto se vozi. Zabunu unosi sto ovi u kruznom toku imaju prednost u odnosu na one koji se ukljucuju, pa to izgleda kao da je prednost onome sa leve strane, ali to uopste nije tacno. Oni prednost sticu ne zbog leve strane, vec zbog znaka, obrnutog trougla, koji stoji ovima sto se ukljucuju. Jednom kad si u kruznom toku, sve je isto kao na obicnoj ulici. Ne seces put drugima I ne prelazis iz trake u traku bez zmigavca. Vozis trakom, izmedju linija, a ne nesto popreko, itd.

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » sreda, 25. feb. 2015. u 11:24h

Ma poenta je da neki nikad neće shvatiti... I te teorije da loši vozači voze kao bolje, sigurnije... te konstatacije ne piju vodu... Prosto je, ako neko vozi 5god i ne može da pređe 50km a da ne napravi neku opasnu situaciju treba im oduzeti dozvolu trajno... Jer nikad neće naučiti.. to je bre operisano... ne vredi...
sigurno od prijatelja imate bar dva-tri koji su tempirana bomba...
O onim što voze bez mozga neću ni da komentarišem... vozim i ja brzo ali postoje neke granice... zna se šta je puna linija, crveno svetlo i tako to osnovno...
Dakle pravim vozačima koji su naučili sa voze je svejedno vozili oni u milionskim gradu ili u nekom manjem sa par hiljada ljudi, vozili u kružnom toku ili tri trake,vozili svoj auto ili tuđi, dizel ili benzinac... svejedno je ako neko zna da vozi on zna... ako neko ne zna -ne zna.... nema tu pomoći...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 25. feb. 2015. u 12:08h

Kruzni tok je parce ulice kao i svako drugo.
Kao sto moras da propustis sve ostale kada se prestrojavas iz leve u desnu traku na ravnom delu puta, potpuno isto tako moras da propustis onoga sto je u desnoj traci na kruznom toku.
A da bi se iskljucio iz kruznog toka koji ima vise traka, moras da predjes u krajnju desnu (makar i na trenutak).
Iosis piše:ali je logičnije ako ideš pravo da ulaziš odma u unutrašnji prsten i iz njega izlaziš u lijevu traku
Ovaj... a zasto je logicnije?
Po pravilu treba da se kreces krajnjom desnom trakom. Dozvoljeno je naravno kretati se i ostalim (ali nije pozeljno :))
Ako imas situaciju kao na slici upravo putanje punim linijama su "osnovne". Putanje isprekidanim linijama mozes da koristis samo ako nema nikoga okolo.

U kruznom toku vazi pravilo desne strane kao sto vazi i na svakom drugom mestu.
Ako nema znaka, onaj ko je u kruznom toku MORA da propusti onoga ko se u kruzni tok ukljucuje.
Druga je prica sto je 90% kruznih tokova regulisano tako da na svim ulazima stoji trougao.
No to nije pravilo. Recimo na Autokomandi, Bulevar Oslobodjenja smer od Slavije ka Banjici, nema trougao, i oni uvek imaju prednost nad onima koji se nalaze u kruznom toku.
Djak pesak :)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 25. feb. 2015. u 14:29h

Pa zato što odma ulaziš u unutrašnji prsten, zašto bi postojale dve trake, ako bi svi pred kružnom tokom morali da pređu u desnu, pa opet da kada iz desne uđeš u spoljašni prsten, prestrojavaš se u unutrašnji, ideš 5 m unutrašnjim pa ponovo u vanjski.

dejan_BL
Poruka: 292
Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h

Poruka od dejan_BL » sreda, 25. feb. 2015. u 14:45h

Ја колико знам да је правило да се вањска трака користи за 1. или 2. излаз, то јесте уколико одмах скрећеш десно, или идеш право, док се унутрашња трака користи за 3. и 4. излаз (скретање лијево или враћање у контра правац из ког долазиш).
Када сам у кружном току, најчешће сам у унутрашњој траци и увијек приликом искључивања идем онда у ону "лијеву траку"; што је на оној слици изнад приказано испрекиданом линијом. Ја не знам како се ви можете престројити из унутрашње у спољашњу траку, па тек онда изаћи из кружног тока у десну траку :wtf: Када си у унутрашњој траци, врло вјероватно је да је неко у спољној, ако није, онда ће се укључити аута у кружни ток (у спољну траку), и како од њих да се престројите?
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)

mbole
Poruka: 14982
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 25. feb. 2015. u 15:38h

Pravilo koja traka za koji izlaz se koristi ne postoji (mislim na zakon).
Ako je neko u spoljnoj traci, ti moras prvo da ga propustis da bi presekao njegovu traku, a seces je bez obzira da li se iskljucujes u levu ili u desnu.
A ako nema nikoga u spoljasnjoj, onda nemas problem da se prestrojis.

Nisam rekao da moraju da predju u desnu. Ni na ulici koja ima dve trake ne moras da vozis desnom (osim ako si kamion), ali se generalno smatra da treba ostaviti levu trako praznom za preticanje.
(To sto gomila njih ima potpuno drugacije sisteme u glavama, pa je cesto desna traka najbza, vec nema puno veze sa logikom i pravilima saobracaja vec sa mentalitetom i vaspitanjem.)

Naravno cela prica sa dve trake ne bi nicemu sluzila kada bi se svi kretali samo desnom. Cim pocne malo guzve, obe trake se popunjavaju.
I onda of skroz nastaje picvajz :)
Djak pesak :)

Ford_III

Poruka od Ford_III » sreda, 25. feb. 2015. u 16:33h

Unutrasnja traka postoji da se okrecete kao na ringispilu ako ste izgubili posao pa ne znate gde cete. :D
Tako se salimo u Boru jer Direktor Rtb je stavio neki spomenik rudara koji drzi rudarski alat i vrti se u krug. u centru kruznog toka Pa je neko pitao zasto se ovaj rudar vrti u krug.Neko bio pametan pa odgovorio pa kako nece izgubio posao pa sad se vrti u krug gleda sta ce i kako ce. :D pa eto odgovora zasta sluzi unutrasnja traka :rotfl:
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 26. feb. 2015. u 11:34h

Slika
Fiesta!!

batarihter
Poruka: 473
Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h

Poruka od batarihter » četvrtak, 26. feb. 2015. u 15:16h

...dozivotna...
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » četvrtak, 26. feb. 2015. u 20:54h

Slika
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » četvrtak, 26. feb. 2015. u 21:03h

thumbsuph :D :D :D
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 26. feb. 2015. u 21:07h

batarihter piše:...dozivotna...
Tako je thumbsuph
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 27. feb. 2015. u 17:50h

Slika

Macane, pa nisi nam rekao da si glumac.
http://fordclubserbia.org/forum/viewtop ... 79&t=21351

mrgreen

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 27. feb. 2015. u 19:02h

hahahaha
kume on vozi s maxa, pogledaj nastravak u mlf orgijama! thumbsuph hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 27. feb. 2015. u 22:13h

Ma to sada, ovo je bilo prije, dok je vozio onog Focusa. :ford:

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“