Mada i generalno svaki drugi dan se pere puna masina nasih radnih odela...Jeste posao prljav ali se trudim koliko god je moguce da budem uredan...
Moj Taunus je kupljen nov 1975. bez prednjih pojasa, bez ikakvih pojasa. Tek godinu dve kasnije kod nas je uvedena obaveza pojasa na prednjim sedištima pa je tada ugrađen.911s [SK] piše:Ja još nisam video Forda godišta 70-og ili koju godinu pre a da nije imao fabričke pojaseve napred. Slabije opremljena (jeftinija) vozila raznih proizvodjača su imala pojaseve koji nisu samozatežući, već se šteluju kao recimo kaiš na torbi. Nemci prednje pojaseve kao obavezno ugradjene propisuju od 1970-te, dok je vezivanje istih postalo obavezno od 1976-te. Većina ostalih evropskih zemalja je koju godinu pre ili posle Nemačke to na isti način regulisala.
Za detalje: https://en.wikipedia.org/wiki/Seat_belt ... _countries
Мој таунус је купљен 1974 у децембру и Интеркомерцу . Ћале га је преузео после Нове године 1975 . И наравно да има појасеве . Не сећам се да сам видео таунуса ТЦ серије без предњих појасева . Имао сам каприја 1969 . годиште , имао је појасеве напред . Има каприја 1975. годиште купљен у Интеркомерцу и он има појасеве . Сви таунуси имају и рупе за мотирање задњих појасева на каросерији , како на поду испод седишта тако и иза седишта .The Punisher piše:[Moj Taunus je kupljen nov 1975. bez prednjih pojasa, bez ikakvih pojasa. Tek godinu dve kasnije kod nas je uvedena obaveza pojasa na prednjim sedištima pa je tada ugrađen.
'81 Ford Taunus 1.6 L
'81 Ford Taunus 1.6 L
'81 Ford Taunus 1.6 L
Nama je ujak doneo iz Nemačke original Ford pojaseve jer je uveden zakon o obaveznim pojasevima.van piše:Мој таунус је купљен 1974 у децембру и Интеркомерцу . Ћале га је преузео после Нове године 1975 . И наравно да има појасеве . Не сећам се да сам видео таунуса ТЦ серије без предњих појасева . Имао сам каприја 1969 . годиште , имао је појасеве напред . Има каприја 1975. годиште купљен у Интеркомерцу и он има појасеве . Сви таунуси имају и рупе за мотирање задњих појасева на каросерији , како на поду испод седишта тако и иза седишта .The Punisher piše:[Moj Taunus je kupljen nov 1975. bez prednjih pojasa, bez ikakvih pojasa. Tek godinu dve kasnije kod nas je uvedena obaveza pojasa na prednjim sedištima pa je tada ugrađen.