Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Pandur » petak, 26. jul 2013. u 11:44h

dusane,to sam i ja isto rekao,samo me mozda nisi razumeo...rekao sam da treba da budes srecan sto je aparat tako malo izmerio sa tom kolicinom alkohola koju si popio...obicno posle 1l vina ode na 0,8,a ti si popio i nesto preko 1l vina,znaci trebalo je otici na 0,9 ili 1,0,a posto nije,to znaci da ti organizam odlicno podnosi alkohol....naravno hrana TOKOM pijenja ublazava alkohol,taman toliko da te moze spasiti od kazne...i uvek se pozovite da ste tek popili pice i da malo sacekate pre odradjivanja alko testa,radi dobijanja realnog stanja...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 26. jul 2013. u 11:50h

To sam se jedino zeznuo,trebao sam da trazim 15minuta koliko valjda imam po zakonu. Mozda bi mi otislo ispod 0.5. A sta se sad desava za zabranu voznje? Treba da mi stigne jos neki papir? Kada ce to stici?
vucki piše:Banjalucki cevap provereno smanjuje nivo alkohola :P ,drugar i ja svratili na po dva piva,posle 10min na banjalucki,krenuli kuci kad eto duvke malo pre bolnice Dragisa Misovic,ja reko ode dozvola kad on naduva samo 0,03,uopste mi nije jasno jer sam ja pre par godina sa dva piva naduvao 0,6,doduse nisam nista jeo...
Ma sve utice..i raspolozenje cak. Ja znam jednom od 3piva nije mi nista pokazao,jos ja reko da sam popio malo,on mi kaze ne,niste.. lol
pelepop piše:Posle koliko ti je stigla kazna od prekrsaja?
Cekam i ja :-(
28.2.2013. je bio prekrsaj.

pelepop
Poruka: 159
Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h

Poruka od pelepop » petak, 26. jul 2013. u 11:56h

Bas ti je brzo stiglo.
Meni je prekrsaj bio u decembru, a kod sudije sam bio u aprilu. I od tada cekam.
Jel si iz BG-a?
Kom opanci tom i džeri.

Pandur

Poruka od Pandur » petak, 26. jul 2013. u 12:07h

u svakom gradu je drugacije,mislim vreme za koje stizu papiri i kazne....to samo navataj neku vezu u tvom gradu,pa se raspitaj kako ide procedura kod vas... trebao si traziti 15 minuta,pojesti BILO STA,i otislo bi ispod 0,5,garantujem ti.... ali sad bar znas nesto za ubuduce.....pokusaj ako pijes da ne vozis,ako bas moras da kombinujes obe stvari...gledaj da se pridrzavas kolicine pica i hrane koja ce te drzati u zakonskom limitu....npr 2 case vina uz klopu(pleskavica i sl) i kazne nema,3 spricera i klopa kazne nema....sve to sakupljena licnim iskustvima......tema o kojoj mogu pricati do sutra :)

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 26. jul 2013. u 12:10h

Ma da su bili dve ulice dalje i to bi mi pomoglo,al jbg...
pelepop piše:Bas ti je brzo stiglo.
Meni je prekrsaj bio u decembru, a kod sudije sam bio u aprilu. I od tada cekam.
Jel si iz BG-a?
Da. Mnogo mi je brzo stiglo. Svi su me ubedjivali,sticice za godinu-dve.. Nova vlada,trebaju im pare.

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 26. jul 2013. u 12:19h

Ne zaboravite da pored kolicine popijenog pica, procenat alkogola u krvi zavisi i od telesne mase. Uopste nije isto da li je jedno pivo popio neko ko ima 56 kila, ili neko ko ima 0.1 tonu :)
Naravno postoji i individualna tolerancija, to jest kako ciji organizam apsorbuje i preradjuje alkohol, nije isto ni da li je +40 ili -10 stepeni, gomila faktora...

Postoji i individualna tolerancija na alkoholisanost, koja nije vezana za procenat alkohola u krvi. Neko je sa 0.4 nesposoban da hoda, a neko se sa 0.8 ponasa sasvim normalno.
No zakon to ne poznaje, posto ne postoji dovoljno jednostavan a objektivan test koji bi odredio koliko su ti usporeni refleksi i smanjena orijentacija sto su glavne stavke zbog koje je alkohol zabranjen tokom voznje.
Djak pesak :)

Pandur

Poruka od Pandur » petak, 26. jul 2013. u 12:29h

tako je mbole,samo sto je to suvise duga tema za pisanje na forumu,pa me mrzilo da kucam toliko....izneo sam samo osnovne stvari,dovoljne da svakom vozacu pomalo pripomognu....i da napomenem,na forumima,ja sam uvek na strani vozaca,uvek cu dati savet kako sta da se izbegne,ali u realnom zivotu,za neke stvari ipak moraju da se snose posledice....

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » petak, 26. jul 2013. u 13:11h

da ja pisem pravila , ko god popije jednu casu rakije 500e kazna . ko god popije 2 case vozacka ..cao! ponovno polaganje +kazna ! za sve koji su pijani mucaju i stucaju a sede za volanom na licu mesta treba mu presudit BAM i samo ga gurnut u kanal! za ostale opijate isto ...

nema tu bajo hoces da vozis onda vozi , hoces da pijes onda pij nemoj vozit ni bajs i cao..

-za profi vozace treba uvest vadjenje krvi i kontrolu kao u normalnim zemljama...kaze prevrno autobus , sletio kamion .,. ko je vozio te novije zna dobro o cemu pricam to je unutra spejs od sigurnosne opreme i samo zavisi dali upravlja normalan ili ne

Dusan64

Poruka od Dusan64 » petak, 26. jul 2013. u 16:33h

thumbsuph

mbole

Poruka od mbole » petak, 26. jul 2013. u 18:12h

Uh, uh, sto smo rigorozni...

Za pocetak, znam bar 10-toro njih, koji imaju sporije reflekse i losiju orijentaciju mrtvi trezni nego druga desetorica nakon sto su doooobro popili.
Sto ove prve ne kaznimo trajno, to jest apsolutno im zabranimo da voze? Znas li koliko bi onda ostalo njih sa dozvolom?
Zato sto postoji zakonski minimum refleksa, orijentacije, sluha, vida... svega onoga sto prolazis na lekarskom pregledu, i ako si ga prekoracio, mozes da vozis.
Tvrdim da bi dobar broj ljudi savrseno prosao takav lekarski pregled iako ima u krvi vise alkohola nego sto to zakon dozvoljava. Naravno postoji i druga gomila, koja je ionako bila na granici, pa kad popije casu piva, ne zna gde se nalazi.
Ogranicenje u vidu procenta je racunato prema proseku (a jos verovatnije prema donjoj granici proseka), a ne prema konkretnoj osobi.

No to je i dalje problem posto ga je na trenutnom razvoju tehnike nemoguce resiti dovoljno efikasno kako bi bilo primljenjljivo za kontrolu u saobracaju, posto to koliko si popio ne mora da bude direktno povezano sa time koliko si uracunjljiv, sposoban da brzo reagujes...

Kao sto su dozvoljene brzine projektovane prema ficama i kecevima iz 70-tih, a ne prema automobilima koji se danas realno voze. Ali, ti i dalje smes da vozis i ficu i keca, pa i oni moraju da budu uzeti u obzir. Iako ces sa fokusom istu krivinu proci dva puta bezbednije sa 60 nego neki fica sa 40.

A ovo "BAM pa u kanal", vac sam pisao... sta bi onda trebalo da radimo nekome ko je izvrsio oruzanu pljacku? Da ga deremo na zivo? Kako je mnogima ljudski zivot jeftin, kad se ne radi o sopstvenom. Sto bi rekli: 25 po tudjem turu, ne boli ni malo :)

Daklem ti bi naseg druga dusana64, mene i jos gomilu ljudi ovde sa foruma jednostavno streljao :shok:
Kako to malo gadnije zvuci kada je u pitanju konkretna osoba, nego "svi oni" :)

Oh ne, ne bi ti to radio, taj prljavi deo posla treba neko drugi da obavi, recimo kolega pandur. Sta? Ne zeli da ubija ljude po drumu? Pa za to je placen!

Tako da molio bih te(vas), batalite odsecanje ruku i nogu, besenje, streljanje... za realno sitne prekrsaje.

Vadjenje krvi kod udesa sa teskim posledicama je koliko znam obavezno.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 27. jul 2013. u 00:09h

Nisam hteo nista da komentarisem posto znam da sam kriv,ali sta ja vidim za pola sata voznje kroz grad,moj prekrsaj je apsolutno zanemarljiv..ne osecam da sam nekog ugrozio,vozio sam bolje od 90% ucesnika u saobracaju na koje sam naisao to vece.. Tako da..

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 27. jul 2013. u 00:19h

Mda, ali lutrija te slabo išla pa si bio među malobrojnima koje navataju. :(
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Dusan64

Poruka od Dusan64 » subota, 27. jul 2013. u 00:24h

Ako,nema veze. Manje ce para da ode na vino..ili vise na taxi,videcu.. :D

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » subota, 27. jul 2013. u 12:37h

naravno vozace (sto nemaju sluha i dodaju gas skoro do pola da bi kreno ) kao sto je moj stari treba iskljucit iz saobracaja . sva sreca ne alkoholise se jer mislim da bi vozijo suprotnom stranom i mislio da je u pravu hahahaha

ko god misli da kad popije koju bolje vozi i da je sposoban vise nego trezan , mislim da njemu nije problem pice nego nesto drugo!
tehnicka sekunda je bitna!
pandur bi to bolje trebalo da zna... recimo istrci ti "lopta" iza parkiranog auta ti vozis 50km/h tvoje oko vidi ali ti reagujes , ali dok ti alkohol blokirao reflekse tvoja reakcija uocavanja i izvrsaanja kasni tj propduzava tehnicku sekundu za recimo 05sec ili 1sec koliko je to predjenih metara bez traga kocenja!? a samo da nisi popijo tu casicu tehnicka sekunda bi bila kraca i ti bi udario istu "loptu" sa manjom silom !

niste svesni sta radite , kako vozi onaj ovaj , .. pusti njega gledaj sebe da usavrsis ! i na poslu ima smotanih i nesposobnih

samo prirodna selekcija bam i gotovo , za ogranicenje brzine mozda malo da se poveca na otvorenom putu , naselje nikako! jer se povecava predjeni put za vreme tehnicke sekunde .
stvar je vrlo prosta vozis ne pijes , kad pijes onda pijes , kad jeb*s onda jeb*s ne spavas ! mrgreen

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 27. jul 2013. u 12:55h

Da ali ipak treba imati neku dozvoljenu količinu.
Jer ne moraš čak popiti alkohol da bi pokazalo.
Pojedi neku voćku, pojedi čokoladu ili kolač sa rumom. OK neće pokazati neku veliku količinu, ali dovoljno da nije 0.00 i tada bi te kaznili.
Takođe od jedog piva ili jedne čašice rakije ne možeš biti pijan do te mjere da ne možeš reagovati.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 27. jul 2013. u 13:14h

Kako ko... Mene udari kad neko otvori flašu rakije pored mene mrgreen
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 27. jul 2013. u 13:20h

Znam ljude od po 2m i +120Kg koji se obeznane od casice rakije.

Pandur

Poruka od Pandur » subota, 27. jul 2013. u 13:57h

rankofocus-najbolje i najjednostavnije resenje i odgovor koje sam cuo-potpuno si u pravu...ja sam hteo i o tome da pisem,ali nekako gledajuci sklop licnosti ljudi na forumu,(sada nisam obicni pandur,uznapredovao sam MNOGO,i psihologija ljudi mi je bila obavezni deo ucenja i napredovanja),a nacin pisanja i stavovi nekih ljudi ovde na forumu(ne svih) su me odgovorili od daljeg pisanja na tu temu-nisam hteo da odlazim u komplikovane detalje da nebi ja ispao crna ovca.... sve u svemu,napisao sam kolika kolicina hrane i pica u kombinaciji je dovoljna da se izbegne kazna,to sam uradio da bi neke forumase spasao eventualne kazne,jer sam ukapirao da bez obzira sta im ja kazem,oni ce i dalje piti i voziti....ali i dalje moj najbolji savet je KAD VOZITE,NEMOJTE DA PIJETE!!! Postoje naucne studije koje ukazuju na tacnost rankove teorije,to se uci u policiji....

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » subota, 27. jul 2013. u 18:17h

ma jel se uci nesto i u policiji ? hahahaha hahahaha hahahaha
slabo ti ucis lik u saobracajnoj obezbedijo 2 sina da nemoraju radit dok su zivi ..a tebi ford iz devedeset i sedme trza :suicide: retki su taki ko ti veruj mi :beer: hahahaha
ma naucio sam slucajno pre 12 i vise godina kao klinac mislio sam se bavit drugim zanimanjem, naucijo sve polozio..nije placao tata nego sam iz dnevnica..nije smelo biti greske pa se ucilo sve sto treba i netreba hahahaha

Pandur

Poruka od Pandur » subota, 27. jul 2013. u 19:20h

pa uce oni koji imaju sa cime...a kao sto si i sam rekao...ja sam jedan od retkih :) ne volim svoje kolege bas zato sto su gomila neobrazovanih napaljenika,bez trunke morala i postenja,podmitljivi do srzi.....nakurceni jer imaju znacku....obezbedjuju sebe i svoje porodice nepostenim radom...ja nisam takav i ne volim takve...zato i vozim auto iz '98-e,kao sto kazes.......nego ima li na sajtu neki deo za viceve i sl,imam brdo dobrih o pandurima....svi istiniti :D :D :D :D :) :) :) :) :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 27. jul 2013. u 19:25h

Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

mbole

Poruka od mbole » subota, 27. jul 2013. u 23:43h

Rankofocus piše:ko god misli da kad popije koju bolje vozi i da je sposoban vise nego trezan , mislim da njemu nije problem pice nego nesto drugo!
Ovo nigde nisam napisao.
Napisao sam da, po mom misljenju, veliki broj ljudi, vozi bolje, sposobniji je i odgovorniji i kad je popio nego sasvim priblizna kolicina drugih kada su potpuno trezni. Da ne pominjem situaciju gde imas one koji su u zakonskim granicama alkoholisanosti, ali ne znaju gde im je du*e a gde glava (sto rece toti, napiju se kad neko za stolom otvori flasu).

Po mom miljenju, koje uopste ne mora da bude tacno, ali mi deluje jako logicno, testovi tipa: hodaj po liniji, dotakni nos prstima dok su ti oci zatvorene... su daleko validniji od toga da li imas 0.3 ili 0.6 promila.

Nekakav objektivan test bi bio test refleksa, isti onakav kakav imas kada polazes lekarski, posto je to upravo da li ce ti trebati 0.5 ili 1.5 sekundi da odreagujes. Ako neko odreaguje ispod zakonskog minimuma, kakve veze ima da li je popio sok ili pola litra votke?
Ali, to je nazalost dosta rogobatno za teren.

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » nedelja, 28. jul 2013. u 13:14h

Isli caletovi sinoc da ih vade...
http://www.kurir-info.rs/bubanj-potok-m ... nak-912189

Nesto slicno kao sto se desilo i pre par godina blizu plavog mosta s tim sto je covek tad ostao ziv.
Slika
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » nedelja, 28. jul 2013. u 13:20h

Au, brate mili. Secam se da se pre nesto godina kombi, ili minibus, sa nekim odbojkasima, tako natakao na Ibarskoj, tamo gde bus silazi na Petlovo brdo, odmah posle pumpe.

Vladan

Poruka od Vladan » nedelja, 28. jul 2013. u 18:04h

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“