Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vladapetr
Poruka: 397
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Vladapetr » sreda, 17. jul 2013. u 18:40h

milan_gt piše:drugaru stiglo..

Slika
Kada mu je ovo stiglo?
Jesu li ga tada zaustavili ili se sad "obradovao" bez ikakve najave?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 17. jul 2013. u 18:42h

zaustavili ga, pise identitet utvrdjen na osnovu LK, skoro mu stiglo

macaneli
VIP
Poruka: 9942
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 17. jul 2013. u 18:52h

hahhaah komsa napisao kaznu hahahaha
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 17. jul 2013. u 20:59h

Mali dodatak onom clipu sa obesnim motociklistom, a uskoro cu napraviti hedan samo sa bicilima, i eventualno kojim motorcicem ...

Da li je bolje ove loinkove da kacim sve u clipove, ili da ovako biram temu. U stvari ovo i nisu direktni linkovi na YT, vec na blog page ...

Od pre neki dan, dakle, vozi levom stranom, krivuda i izbegava rupe bez osvrtanja, slusalice u usima, verovatno stondirana ...
Za malo da je ubijem 2. deo

Ovaj sam, mislim, vec kacio, ali kao malo podsecanje, prvi nastavak ...
Za malo da je ubijem 1. deo

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 17. jul 2013. u 21:04h

Da sam na tvom mestu, pošto se mahom radi o situacijama u saobraćaju, kačio bih ovde... i slobodno link ka blogu, da ne učitava stranicu tri godine.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 18. jul 2013. u 09:36h

Pandur piše:pa da li sam napisao da ce oba vozaca dobiti kazne jer su oboje krivi,samo je veci deo krivice napravio vozac motocikla,i njegova kazna ce biti veca :) :) :)
Ko sto rekoh, nisam pisao o klipu, pisem o ovom delu gde si naveo:
"a to sto neko svira nekome u levoj traci ko ide po ogranicenju, e taj sto svira coveku koji NE KRSI ZAKON je"
Posto iako vozi po ogranicenju, on krsi zakon, samo je u pitanju clan koji kaze da mora da se skloni iz leve trake.
Djak pesak :)

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Poruka od Pandur » četvrtak, 18. jul 2013. u 11:20h

ok,ali covek u kolima u levoj traci je KONSTANTNO obilazio automobile....njegova tvrdnja moze biti da je zato bio u levoj traci....jer pri 150km/h ili vise neces setati po putu svakih 5 sekundi iz leve u desnu traku kako nekog preteknes ili obrnuto,vec ces drzati samo levu traku i preticati automobile....(toliko je moja slobodna odokativna procena da je vozio dok je obilazio one automobile,zasnovana na teoriji da razmak izmedju dve linije na sredini puta,pri 50km/h auto predje za 1 sekundu,a vozac je prelazio za 1 sekundu TRI linije,i malo vise,ukazuje da je vozio minimum 150 km/h).... tako da je i vozac automobila krsio zakon i zbog vece brzine od propisane....a uvek ima pokrice da je bio u levoj traci jer je obilazio nekoliko automobila i da je zbog toga bio u levoj traci...moze i da izjavi da je neposredno pre udesa ,na par stotina metara ispred njega bio auto koji je takodje zeleo da pretekne i da je zato ostao u levoj traci,a to ne moze niko da dokaze suprotno,jer kamera ne hvata sve sto ljudsko oko vidi....vozac auta ima zakonski bolje pokrice za sve......snimkom ce na sudu sa zalbom sve i dokazati...

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 18. jul 2013. u 11:34h

Jel mi gledamo isti snimak? Pa tako se donose presude u Srbiji..

Pandur

Poruka od Pandur » četvrtak, 18. jul 2013. u 13:45h

ne znam dal gledamo isti snimak,ali snimak koji sam ja gledao je snimljen u RUSIJI!!!

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 18. jul 2013. u 14:05h

Pandur piše:ok,ali covek u kolima u levoj traci je KONSTANTNO obilazio automobile....
Pretekao je dva automobila od pocetka klipa,do 10s klipa,onda je na 25s pretekao jos jedan. A motorista ga je sustigao na 1minutu. Tako da ako pises velikim slovima ne znaci da si upravu.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 18. jul 2013. u 14:32h

Previđate činjenicu da nemamo ideju šta se dešavalo u zadnjoj polusferi, tj. kakvo je bilo ponašanje motocikliste dok nije "ušao u snimak", kao i eventualno drugih učesnika u saobraćaju koji nisu zabeleženi na snimku. Možda je vozač držao levu traku jer nije želeo svakih 10 sekundi da se prestrojava, možda realno nije bilo bezbedno ući u desnu traku, a možda su i u šumi.

Svako može da iznosi pretpostavke šta se tačno događalo, ali mislim da nema poente ulaziti u nekakvu užarenu diskusiju o celoj priči ako se ne raspolaže svim podacima.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Pandur

Poruka od Pandur » četvrtak, 18. jul 2013. u 14:54h

da Bojane,na to sam aludirao kad sam pisao,mozda covek pri brzini od 150km/h ili vise jednostavno nije zeleo da se svakih 10 sekundi prestrojava u desnu traku,da bi za par sekundi opet odlazio u levu traku da pretekne nekog,ali nisam TVRDIO da je to tako,samo sam izneo neko moje razmisljanje,neki najlogicniji sled okolnosti.... I meni se ovo ne cini kao uzarena diskusija,nego kao normalna diskusija o tome kako je ko video i protumacio isti klip,barem sa moje strane je sve skroz mirno.... A kad neku rec napisem velikim slovima,to ne znaci da naglasavam da sam obavezno u pravu,to samo znaci da naglasavam rec koja je kljucna u recenici za shvatanje mog razmisljanja :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 18. jul 2013. u 15:09h

Nisam ni ja rekao da je užarena, ali imam osećaj da ne bi mnogo vode proteklo Dunavom pre nego što bismo došli do tog stadijuma... thumbsuph Ipak je ovo samo forum, razmena mišljenja, a da je sve kristalno jasno ovo ne bi ni bila "situacija" vredna pomena. Uostalom, uvek neko po nekom drugom "nije u pravu", ne znači da će i promeniti mišljenje ma šta neko drugi rekao.

Slika

Imam potrebu da povremeno podsetim ljude na tu činjenicu, ništa lično ni protiv koga. Nastavite. :)
pozdrav, Bojan

Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 18. jul 2013. u 15:22h

Baš to, ovaj ako je vozio 150, preticao je one koji su bili realtivno blizu u desnoj traci. Da se ne uvaljuje između njih pretekao bi ih u nizu. Ali ovaj s motorom hoće da ide 200 pa mu ovaj smeta.
A znači ja hoću da vozim magistralnim putem 80, ali je neki pijani i priučeni stručnjak stavio da je tu 50. Ima takvih mjesta u okolini Doboja, naravno tu često stoji policija jer svako će na takvim mjestima vidjeti da se može tu voziti brže nego što je ograničenje. Šta bi ja trebao, da nosim kalašnjikov i pucam na policiju. Smanji na ograničenje, pa ako ih nema na uobičajnim mjestima vozi dalje kako želiš. Tako i ovaj s motorom, neka čeka ovog pa kada se vrati u desnu traku produži sa svojih željenih 200...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 18. jul 2013. u 15:27h

Samo se vi drzite desne trake i pustite me da krsim zakon na miru. :P

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 18. jul 2013. u 15:29h

Apropo pruznih prelaza.
Slika

I od pre neki dan na autoputu, mislim da je bilo lakse uzeti jednu elasticnu sajlu i zatvoriti gepek. Iako moram da skinem kapu Pezou, nije se zatvorio sve do 110-115 koliko je isao kad sam ga preteko.
Slika

@milan
Isti problem imam, cale je pocetkom godine odvalio neki krater na nbgd i nije hteo da ceka pandure itd, da je cekao taman bih i ja letvu naplatio koja je i od tog incidenta (a i od ranijih rupa) dobila po p... :/

U ponedeljak sam imao situaciju u NS, naravno BG tablice i pandur odmah skace kao jarac da uzme neki baksis. Pritom nisam napravio prekrsaj. Veliki bulevar iza bazena spensa, 3 trake po smeru, na sredini ostrvo tj trava ogradjeno ivicnjakom. Na sredini izmedju 2 raskrsnice asfaltirano parce, bez ivicnjaka i ostalog, tu sam uradio polukruzno (sve uredno sa migavcem, itd), a on mi je pretio gubljenjem dozvole i voznjom po zelenoj povrsini. Kazem mu, jel ima neki znak da je tu zelena povrsina ili da je zabranjeno skretanje ili polukruzno okretanje. On meni, a jel ima znak da je dozvoljeno? Znaci ljudi, od sada ako na raskrsnicama nemate znak da je dozvoljeno polukruzno, ne smete da ga radite! :D
Jos jedan argument mu je bio kako tu inace ne moze da se prodje samo su oni sklonili zardinjere za vreme exit kampa. Ja mu pricam, tu sam 8 dana za vreme kampa i gledam svaki dan da se ljudi okrecu, skrecu u kamp i slicno. Cak i da sam odatle, ne mora da znaci da tu prolazim svaki dan pa da znam da tu inace nema prolaza, samo ga sad magicno ima. I kazem mu da ne vidim da sam napravio ikakav prekrsaj, on meni kao to ce sudija morati da odluci. Da nije bio cale samnom u kolima koji uvek voli da se zajebava sa njima itd (castio ga je 1000din), rekao bi mu da pise prijavu. Onda bih lepo slikao celu situaciju, njih gde su se parkirali - po sred zelene povrsine iako na 5m dalje ima beton na ulasku u exit kamp, zatim tu nepostojecu zelenu povrsinu na kojoj sam okrenuo, mozda bih onda i nasao neki znak koji kaze da nije dozvoljeno ili zabranjeno polukruzno itd.
Fiesta!!

Pandur

Poruka od Pandur » četvrtak, 18. jul 2013. u 16:02h

Dule,to su klasicne policijske navlakuse,koje mrzim vise nego bilo sta na svetu!!!! Covek(ako tako mogu nazvati tog policajca) koji kalja ime svima nama koji casno obavljamo nas posao(a to je oko 20% pripadnika policije u zemlji),je zeleo brzu kintu da pojede i popije nesto za dz. dok je na duznosti.... trebao si mu reci da ces pozvati nadlezne da oni procene situaciju,ali uvek reci da ti je kum,rodjak,brat....bilo ko neki nacelnik i sl....kad te pitaju za njegovo ime,ti samo odgovori ''saznaces uskoro ko je '',i veruj mi,svaka dalja prica je zavrsena....molice te policajac da odes,nema kazne,nema nista.... Pricam protiv ''mojih'' jer su vecina neobrazovana i bezobrazna banda :D ... inace,idu oni(motori) i mnogo brze od 200km/h,kolega je navatao lika radarom na 288km/h,na putu ZR-NS, a ja posto u slobodno vreme radim kao sudija na moto trkama,imao sam priliku da budem prisutan kada su na pravcu merili najvecu brzinu motoru od 347km/h,a imao je jos gasa,samo nije imao vise staze,morao je da koci....tako da je onaj na autoputu mogao ici i preko 200 km/h :) :) :)

Iosis-a te fore da stave ogranicenje 30km/h na putu gde opusteno treba i moze da se vozi 50 su samo namestena sigurna mesta za pisanje kazni....NAMERNO namestena mesta,gde komandiri svakih par dana posalju patrolu da navata desetak nesrecnika za pola sata da se malo vidi kao da su nesto radili,napisali pokoju kaznu i sl..... Uzas!!

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 18. jul 2013. u 16:16h

Znam da su navlakuse, svo vreme je hteo da ga podmitim sto se i videlo, samo sam ja bio malo drcan i raspravljao se, da cale nije uleteo dok sam sedeo u marici (posto mi je rekao da udjem na suvozacevo mestokao da mi napise kaznu, jer 5min prepirke pre toga nisam hteo da mu ponudim pare) ili bi mi pisao kaznu i izgubio na sudu, ili bi odustao. Sto je najgore cale je do skoro (dok mu drugar nije otisao u penziju) veoma jaku vezu, ali za BG, ovako bih za NS potrosio vise od tih 1000din, za gorivo tj odlazak na sudjenje itd...
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 18. jul 2013. u 17:30h

A one budže što po NSu rade na sred bulevara preko zelene površine polukružno niko od tih policajaca ne vidi.

Ovo što sam spomenuo su mjesta van naselja ili naselje ali sa 3 kuće. Uglavnom je put sa krivinama, a pošto su ograničenja projektovana dok nam je fićo i stojadin bio glavni auto na osvnoju čijih vozno-dinamičkih osobina određa brzina, naravno da je ta brzina daleko manja nego sada. Sa sadašnjim autima te krivine se opušteno prolaze sa 70-80, a i više ako je auto bolji.
Druga situacija je Jelah. Kada se ide ka Tesliću prolaziš kroz Jelah, naravno tu su ljudi ko ovce, pretrčajvaju skoro bez gledanja, stalno neko skreće na parkinge raznih TC, kafića itd. Tuda se vozi 30 na sat, 12 pari očiju otvoriš i moliš se bogu da imaš sreće da ti niko ne izleti. :lele:
To sve traje nekih kilometar. Kada se to prođe imaš jedno 2km pravca, pravac kao pista. Ima okolo kuća, ali imaš trotoar, ima rasvjeta, širok put, može se komotno voziti 70, ali su stavili 50. Ti nakon onih 30 na sat jedva dočekaš da izađeš iz tog vašera, koji se nalazi na magistralnom putu stisneš malo gasa, a tu te čeka policija.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 23. jul 2013. u 08:50h

Juce u Lipovici, oko 18h

Sudar u Lipovici

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 23. jul 2013. u 12:14h

Novo pomodarstvo dobojskih seljaka...
Likovi koji imaju nova auta (Audi, Mercedesi i sl.) ne starija od godinu-dve, pa imaju ona svjetla follow me home. Parkiraju ih blizu kafića, e onda kada krenu iz kafića ka autu koji je udaljen nekih 20-30 metara već otključavaju auto kako bi svi u kafiću vidjeli da je to njegov auto. Ne moguće je ne primjetiti ta svjetla jer kako sjediš, upaljene maglenke te zasljepe ne vidiš ništa. :suicide:

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 23. jul 2013. u 13:00h

Dobro me poceti, ja cu to da ugradim sad kad zamenim jos uvek fabricki aku :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 23. jul 2013. u 13:22h

Ja da imam takav nov auto, povezao bih i duga svetla da se pale 8)
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 23. jul 2013. u 13:33h

Imam I ja ta svetla na Fusionu. Svako malo me neki brizni komsiluk opominje da nisam ugasio, otici ce accu. Obicno se bas u tom trenutku ugase.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 23. jul 2013. u 13:45h

Znamo Toti, voziš vagena to ti je prirodno. :P

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“