Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od bojan_kv » nedelja, 14. jul 2013. u 12:28h

Ja sam juce imao 3 situacije da mi je doslo da izadjem iz auta da samaram pesake i biciklistu. 1. situacija : na semaforu mi se pali zeleno, a gospodja krece da prelazi ulicu i to nogu pred nogu naravno ne obaziruci se na crveno za pesake i na automobile, po meni cist bezobrazluk i ludos 2. situacija : decko stoji na ulici 5 m od pesackog i blene u nebo, ja stajem da predje ulicu on ne konstatuje u opste i ispadoh ja budala, 3. situacija: prilazim pesackom, a biciklista na otprilike 3m od mene prolece bajsom preko pesackog i sve to u jednoj voznji od 2 km kroz grad... :mad:
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 14. jul 2013. u 15:09h

Bio me blam da vadim telefon da slikam, ko zna sta bi pomislila ...

Vozi riba Renault Megane Cabrio, opako izgleda auto, riba nije losa, ..., ogroman ekran ugradjene navigacije svetli, na sredini ikona automobila, da mu se vidi pozicija, ali, ..., ostatak ekrana potpuno prazan, ni jedne jedine ulice, uopste nema mapu za BGD, a ko zna da li uopste ima ikakvu. Totalni trip. Lutanje slobodnim prostorom, outer space, no limits ...

Osim ako to nije bio neki drugi, meni nepoznat uredjaj.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 14. jul 2013. u 16:58h

I ja sam se u četvrtak svađao, tačnije dernjo kroz prozor auta. :D

Idem ulicom, prilazim raskrsnici, moja strana je slobodna, a suprotna je zauzeta, Audi A8, neki džip i još neki auto ne sjećam se. Kako prilazim rasrsnici mojom stranom ide auto meni u susret, ajde malo usporim njega pustim da prođe. Taman on prođe, kad ide sledeći, ajde stanem i njega propustim nije da mi se žuri, ali nije mi ni prijatno jer je auto prije toga stajao 5 sati na suncu i unutra je kao u loncu. Pustio da duva, a ono toplije nego kada uključiš grijanje zimi! lol
Prođe taj drugi, ja krenem iako vidi da iz ulice koja se ukršta sa mojom ulazi lik u Mercedesu, neki fancy lik. Pošto je ulica inače uska, kako smo stali nema prostora, lijevo je džip, a desno visok ivičnjak koji nema šanse popeti se, osim ako ne voziš F-150. :)
Ja stao, on počeo da svira, stojim i dalje. On počeo da mi pokazuje rukom da idem nazad.
E onda se lijepo proderem: Neću, ti si na mojoj strani, neka ti se sklone ovi što su parkirali, boli *urac! Onaj iza džipa je čak parkirao na zebri. Iza ovog s Mercedesom došao još jedan lik koji je dupetom ostao u raskrsnici.
Na kraju ovaj u Mercedesu popustio, vrati se nazad kao i onaj iza njega.

Možda ja i ne bih tako postupio, ali odatle je MUP/SUP na 30 metara, tu uvjek stoji policija, da je došao pa upozorio one čija su to auta, jer znaju gdje su. Vlasnici se okupljaju u ''elitnom'' kafiću gdje se skuplja ''elita'' Doboja, a kafić je na 10 metara odatle.
Takođe ima parking mjesta 50 m dalje, ali mrsko je ''elitnom'' društvu da hoda pješke...

Još nešto ne vezano za ovo, od kako su promjenili način polaganja vozačkog i kompletne obuke, tj. uvođenjem onih predavanja i kojekvih pi materina sve je više smotanih vozača koji voze 20 na sat, ali bukvalno 20.
Svaki semafor se čeka, prođu 3 auta, najmrže mi bude kada takav sporać ispred mene vozi i on prođe kroz semafor, a ja ostanem.
Iskreno ima i uskih ulica kojima ne možeš više od 30, ali kroz glavnu ulicu u još dosta koje su široke i pregledne, može se voziti 50-60 bez problema.
Da li je to do obuke ili ne, ne znam. Ali sjećam se da se prije vozilo mnogo brže i manje se stvarale gužve na semaforima.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladapetr
Poruka: 397
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Poruka od Vladapetr » nedelja, 14. jul 2013. u 20:37h

Malopre sam prošao Autokomandom, na raskrsnici Ustaničke i Južnog bulevara sudar:

Slika

Ford je baš dobro olupan, otvorili se svi eirbegovi. Prošao sam levo pa nisam uspeo da vidim kako je Opel prošao...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

stanisicp
Poruka: 223
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 02:14h

Poruka od stanisicp » nedelja, 14. jul 2013. u 22:37h

ajd i ja da kazem sta sam video :eek: radimo mi neki izlog u vrbasu lepimo kad vidim kamion odjednom naglo staje da pita vozac nekog lika za put bez zmigavca a pozadi isto isao neki sleper normalno nisu drzali odstojanje i zamalo se nisu zakucali .ovaj od pozadi svira ovom sto je naglo zakocio kontajuci da ce ovaj da krene ovaj 5 minuta nista lik popizdi i krece da ga zaobilazi i svira mu kad ovaj kre*en bez zmigavca naglo krene i stane prepreci mu put (napravio opstu pometnju na putu ) i izleti iz kamionas jos troje likova iz kamiona i pocnu da psuju ovog nazad i hteli su da ga biju na kraju naravno nekako su se vec smirili i odlaze kao nadrkani sto im je on svirao . :lele:
ej ti mala jesi l za seks oral? onda upadaj u moj jugo koral

Vladan

Poruka od Vladan » nedelja, 14. jul 2013. u 23:51h

Pazi sta pricas. Postoji izvesna skola misljenja, prisutna cak i na ovom forumu, koja nas uci da zmigavce daju samo budale, dok pravi vozaci "kapiraju situaciju".

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 15. jul 2013. u 00:21h

xaxaxaxa

Vladan

Poruka od Vladan » ponedeljak, 15. jul 2013. u 17:28h

kolega u nevolji, plamen iz auspuha i detonacije. Od mene mu nije bilo pomoci ...

http://vladanmovies.blogspot.com/2013/0 ... -ford.html

stanisicp
Poruka: 223
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 02:14h

Poruka od stanisicp » ponedeljak, 15. jul 2013. u 20:11h

Vladan piše:Pazi sta pricas. Postoji izvesna skola misljenja, prisutna cak i na ovom forumu, koja nas uci da zmigavce daju samo budale, dok pravi vozaci "kapiraju situaciju".
hahahaha hahahaha hahahaha pametno zboris ima gi razni hahahaha
ej ti mala jesi l za seks oral? onda upadaj u moj jugo koral

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 16. jul 2013. u 12:08h

The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 16. jul 2013. u 15:31h

Sto je lik prvo dobro pogledao da mu je sa autom sve u redu. :rotfl: Lik na motoru je upravu,ko zna koliko je kocio iza ove budale,putuje covek levom trakom. Ali je preterao,nije ovaj hteo da koci.. hahahaha

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 16. jul 2013. u 15:49h

Pa jeste da ovaj vozi lijevom trakom, ali ni onaj ne treba da mu se onako gura. Pogotovo što je na motoru i tako ranjim, a *urči se.

Pandur
Poruka: 198
Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h

Poruka od Pandur » utorak, 16. jul 2013. u 17:18h

kao sto vidite,ovaj u kolima sto je vozio levom trakom,je vozio poprilicno velikom brzinom,po mojoj proceni cak i malo vecom nego sto je zakonom propisano,motociklista se namerno ubacio,pa zakocio,na sta je auto prikocio taman da ga ne udari....Zatim je motociklista naglo dodao gas sto je vozacu automobila bilo dovoljno da se opusti na sekund i u glavi ima misao da je motociklista krenuo da ubrzava,i covek je nastavio svojim putem,a motociklista je tada NAMERNO NAGLO ZAKOCIO,i pri tim brzinama apsolutno nije bilo moguce da se vozac automobila zaustavi na vreme.... mozda je vozac automobila i zeleo da drzi propisano rastojanje,ali se jasno vidi da mu motociklista to nije dozvolio svojim nacinom voznje.... Verovatno kazna za oboje,ali veca motociklisti,po nekoliko clanova.....
Dusan64 piše:Sto je lik prvo dobro pogledao da mu je sa autom sve u redu. :rotfl: Lik na motoru je upravu,ko zna koliko je kocio iza ove budale,putuje covek levom trakom. Ali je preterao,nije ovaj hteo da koci.. hahahaha
pa kako je motociklista u pravu samo zato sto je kocio???? pa naravno da je kocio kad je isao 200 na sat ili vise....ne moze se voziti tom brzinom i kriviti druge vozace sto idu manje od 200 na sat ili cak PROPISANOM BRZINOM......

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 16. jul 2013. u 17:28h

Nije ti neka procena,isao je oko ogranicenja. Nije se motociklista ubacio nego je jedva zakocio iza njega i na kraju ga obisao sa desne strane posto covek jelte polaze pravo na levu traku. Motociklista je naravno budala,ali dobro znam kako mene moze da iznervira kada nece da se pomere iz leve trake. A dovoljno govori o coveku u kolima to sto mu je prvo trebalo 10s da izadje,a pritom prvo covek gleda auto,umesto da pogleda da li je motociklista ziv ili mrtav.

Upravu je zato sto leva traka sluzi za obilazenje,ne za voznju.

A ti izadji onda na autoput i vozi 120km/h levom trakom da vidim kako ces da prodjes.

Pandur

Poruka od Pandur » utorak, 16. jul 2013. u 17:37h

JA SAM TI NAPISAO SA ZAKONSKE STRANE KO CE KAKO DA PRODJE :) ipak mi je to posao kojim se bavim.... a to sto neko svira nekome u levoj traci ko ide po ogranicenju, e taj sto svira coveku koji NE KRSI ZAKON je budala koja i treba da dobije kaznu ... ne sluzi leva traka za one sto idu 200 na sat da obilaze one koji idu po ogranicenju!!!!!

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » utorak, 16. jul 2013. u 18:22h

e ovako je mene pre godinu i kusur provocirao tip sa motorom nekim i to imao pozadi dete neko stasno...par puta sam bio blizu da ga klepim al misao malog deteta da se slomi pa sam odustao...a i nisam imao kameru kao ovaj tip inace bi ga spakovao :diablo:
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Vladan

Poruka od Vladan » utorak, 16. jul 2013. u 19:07h

1. Koliko ja znam, ne sme da se vozi levom trakom. Ona bi trebalo da sluzi samo za preticanje. Mozda gresim.
2. Gledao sam bez tona, mozda se nesto culo, ali na osnovu slike uopste ne moze da se zna zasto je motorista radio sto je radio, tj. da li je i zasto kocio ili nije.
3. Lik u autu ide dosta brzo. Poprilicno brze od onih u desnoj traci, sto ce reci pretice ih, pa za vreme preticanja ne moze da se skloni, sve i da hoce, niti iko na ovom svetu ima pravo da ga u tom preticanju ometa.
4. Ako am u pravu pod 1., trebalo je nakon preticanja da se vrati u desnu.
5. Motorista je idiot. Jedini koji ocigledno, namerno, krsi propise i provocira. Iz snimka se ne vidi sa sigurnoscu da ga je ovaj iz auta namerno udario.
6. Kad ti budala osteti auto, prvo gledas ono do cega ti je vise stalo.
7. Samose nadam da necu doci u situaciju.
8. Sto se tice voznje od 120 levom trakom, imas moj clip, . U clipu se vidi, otkako izadjem na otvoreni auto put, posle rampe u B. potoku, 90% vremena vozim levom trakom, brzinama od 120 - 140, uglavnom 130, isto tako i u povratku od Batocine. Ukupno me je prestiglo mozda 5 vozila, ne racunajuci nizbrdice gde vozim bez gasa, a masa bas tu voli da jurca. Citajuci forum, i vozeci mojih uobicajenih 105 - 110, i meni se cinilo da se vozi ne znam kako brzo, ali cim se malo digne tempo, vec na ogranicenju od 120, prelazi se u top 25% najbrzih na auto putu.

Imao sam jos par stavki, ali sam srecom zaboravio sta sam hteo.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 17. jul 2013. u 08:47h

Darko je u "video klipovima" okačio isti video iz drugog izvora, ali opis na youtube-u je interesantan doprinos ovdašnjoj temi.
(prevedeno) Od autora video zapisa: "Na kraju, ja sam proglašen krivim za saobraćajku, protiv inspektora je napisana žalba Istražnoj Komisiji Ruske Federacije, a na rešenje se žalim sudu."
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 17. jul 2013. u 09:50h

To je verovatno prva instance, gde je automatski kriv onaj ko je udario od pozadi, a sad ce on snimkom da dokazuje sta se stvarno desilo.Ali, da ne nagadjam dalje.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 17. jul 2013. u 11:38h

Pandur piše:e taj sto svira coveku koji NE KRSI ZAKON
Dobro je da se time bavis,pa znas. :doh: Krsi zakon,inace.

A to sto pricate kao da se nikad niste nasli u takvoj situaciji i da vas to nije iznerviralo nema mnogo smisla.. :P

Vladan

Poruka od Vladan » sreda, 17. jul 2013. u 11:55h

Ja sam mislio na situaciju da udarim motociklistu, to ne bih da mi se desi. Da me iznerviraju, to se desava tu I tamo.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 17. jul 2013. u 11:58h

BojanM piše:Darko je u "video klipovima" okačio isti video iz drugog izvora, ali opis na youtube-u je interesantan doprinos ovdašnjoj temi.
(prevedeno) Od autora video zapisa: "Na kraju, ja sam proglašen krivim za saobraćajku, protiv inspektora je napisana žalba Istražnoj Komisiji Ruske Federacije, a na rešenje se žalim sudu."
Bas me zanima sta se desilo na kraju. Mogu da kazu da nije drzao dovoljno rastojanje,plus je pre toga krsio zakon..ko zna. Ja bi pustio dve budale da se sami obracunaju,ludi rusi.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 17. jul 2013. u 12:01h

drugaru stiglo..

Slika

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 17. jul 2013. u 12:16h

Pandur piše:ipak mi je to posao kojim se bavim.... a to sto neko svira nekome u levoj traci ko ide po ogranicenju, e taj sto svira coveku koji NE KRSI ZAKON je budala koja i treba da dobije kaznu ... ne sluzi leva traka za one sto idu 200 na sat da obilaze one koji idu po ogranicenju!!!!!
Bice da onda lose radis svoj posao :)
Procitaj malo deo zakona koji regulise kretanje levom trakom.
1. Voznja levom trakom na autoputu nije dozvoljena. Dozvoljeno je samo preticanje.
2. Na delu autoputa koji prolazi kroz naselje, ili u ulici koja ima vise traka za voznju u istom smeru, kretanje levom trakom je dozvoljeno, s tim da onaj koji se krece levom trakom ne sme da ometa brza vozila koja ga sustizu i duzan je da se ukloni i propusti ih.
Nigde ne postoji stav koji kaze "nije duzan da se ukloni ako se krece maksimalno dozvoljenom brzinom".

Drugim recima, i jedan i drugi krse zakon, samo svaki na svoj nacin.
Jedan sto vozi preko ogranicenja
Drugi sto mu se ne ukloni.

PS
Ova prica se ne odnosi na konkretan klip (nisam ga ni odgledao), samo komentarisem stav da ako se kreces maksimalno dozvoljenom brzinom, mozes da se vozis levom trakom koliko god hoces, sto jednostavno ne pise nigde u zakonu.
Djak pesak :)

Pandur

Poruka od Pandur » sreda, 17. jul 2013. u 18:28h

pa da li sam napisao da ce oba vozaca dobiti kazne jer su oboje krivi,samo je veci deo krivice napravio vozac motocikla,i njegova kazna ce biti veca :) :) :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“