Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Chat (free talk)

Poruka od macaneli » sreda, 8. avg. 2012. u 10:41h

na tottijeve felne jedinstvene,vec sam mu nasao ovde u italiji 4 komada rezervnih ;) :P
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 8. avg. 2012. u 20:05h

:kiss: :beer:
Slika

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » četvrtak, 9. avg. 2012. u 08:46h

ooo lep fokusinjo totti :D
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » četvrtak, 9. avg. 2012. u 18:13h

U novom Auto Bildu test novog Focusa (poredjenje benzin - dizel) i reportaza o inovacijama iz Fordove fabrike u Ahenu.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 9. avg. 2012. u 20:02h

Jedno pitanje za one koji malo bolje prate (citaju zakon), u planu mi je da skoknem do guce ove godine i to u sub i nedelju ali imam problem sto mi registracija istice 13og (u ponedeljak) a ja cu kuci krenuti vrv u nedelju vece (ponedeljak jutro), pa me interesuje da li cimaju ako i taj dan vozim ili ne? tj jel registracija vazi sa tim danom ili do tog dana?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 9. avg. 2012. u 20:49h

Poslednji dan kada ti važi registracija ti je ispisan na nalepnici na šoferki. Posle tog datuma ne smeš da budeš u saobraćaju.

(a ti ih zezni i odradi sutra registraciju, na neke rate ako nemaš kinte, i rešio si ceo problem)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 9. avg. 2012. u 20:51h

a tacno vreme do kad vazi osiguranje ti je u polisi..

knez91

 

Poruka od knez91 » četvrtak, 9. avg. 2012. u 23:23h

Pa pise do 13.8.2012 sada jel se ovo racuna kao taj poslednji dan i da sledeceg dana ne smem da vozim ili da vec tog dana ne smem da vozim?

Pa tako bi bilo najpamnetnije da nisam sutra u nekoj guzvi.... Ali probacu sutra da skoknem do njih ako uhvatim vremena....
Knežević Enterijer

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 9. avg. 2012. u 23:42h

Piše ti tačno i do koliko sati traje polisa.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

knez91

 

Poruka od knez91 » četvrtak, 9. avg. 2012. u 23:53h

Proverio, traje do ponoci taj dan... tako da se sutra ne trebam cimati do njih....
Knežević Enterijer

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 10. avg. 2012. u 00:05h

uglavnom kad ti stampaju polisu tad pogledaju u sat i to vreme upisu i ona traje do tog momenta sledece godine..tebi su nekako upisali do ponoci.. :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 10. avg. 2012. u 00:37h

Ne znam gde si ti uspeo da uzmeš polisu tako da ti traje npr. do 11:15 ujutru :wtf:
Svaka polisa koju sam do sada video je bila od ponoći prvog dana registracije do ponoći poslednjeg dana registracije.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 10. avg. 2012. u 00:48h

u AMSS, sad proverio vazi mi do 10:00 ujutru..i tako mi je za svako vozilo svaki put jer uvek na istom mestu radim i tehn. i osig.

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 10. avg. 2012. u 01:01h

Ima toga. Meni je prosla bila npr. od-do 16h...

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 10. avg. 2012. u 01:31h

Kakva glupost, znači poslednjeg dana registracije (pošto se registracija zaključuje na datum, a ne na sat isteka osiguranja) striktno gledano ne smeš da voziš posle 10 ujutru ili posle 4 popodne (ili kako ti se već zalomilo) jer ti vozilo nije osigurano? Svaka čast onome ko je to smislio.

Vrtim sad film, ruku na srce, uglavnom sam u poslednje vreme viđao DDOR NS polise i par komada Delta Generali... može biti da je to njihova specijalnost, ali mi je potpuno logično da bude tako. :)
pozdrav, Bojan

Slika

CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Poruka od CrnaTica » petak, 10. avg. 2012. u 07:33h

ne znam za sr, al kod nas, ak te zaustave, veći je problem ako ti je polica istekla nego ako ti je tehnički isteko
kazna za neosiguran auto ide do 20k kn, dok za tehnički (tj neodjavljivanje auta) je jedva 100e

iskreno, na tvom mjestu bi radije otišao danas il sutra to rješit i onda sam bez brige
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 10. avg. 2012. u 09:36h

pa ako ide od 00:00-24:00 onda te za svaki put kad osiguravas skracuju za dan..znaci ako danas ides da registrujes a osiguranje vazi do 24:00 veceras oni ce u novu polisu upisati da vazi od 00:00 sinoc, znaci preklapaju se polise..a ne moze da vazi od veceras u 00:00 jer ne mozes sutra da ides u sup nego danas..jer ne smes ujutru da vozis auto..a ja npr mogu..

il sam se tek probudio pa mi nije kalkulacija dobra.. :)

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » petak, 10. avg. 2012. u 10:15h

meni pišu uvijek isto vrijeme i isti datum. a prometnu možeš i u stanici za tehnički ovjerit (al samo ako nije prva registracija) i idem uvijek ranije cca tjedan dana

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 10. avg. 2012. u 11:36h

Kod nas je i dalje obavezan odlazak u MUP; nije još uvek zaživelo da se kompletna papirologija oko produžetka registracije radi na tehničkom.

Milane, nije da ti nije dobra kalkulacija, ali nije ni da jeste. Ti zaključuješ polisu od datuma koji tebi odgovara. Ako kasniš sa registracijom 15 dana (nisi bio tu, nisi imao para, šta god) neće ti staviti datum od pre 15 dana niti će ti uskratiti na kraju tih 15 dana, jednostavno ide od dogovorenog datuma i traje jednu godinu. Ako proceniš da nećeš završiti registraciju u MUP istog dana kada praviš polisu, staviš sutrašnji datum. Ili prekosutrašnji. Ili za mesec dana, ako koristiš pravo da registruješ auto mesec dana pre isteka prethodne registracije.

Drugo, ako su ti upisali da polisa važi od (datum samo radi očiglednije matematike) 01.01.2011 u 00:00 do 01.01.2012. u 24:00 onda su ti poklonili, a ne oduzeli jedan dan, zar ne? Takav je bio slučaj kod mene na prethodnoj polisi. Sada su uradili kontra, stavili su (opet kao u gornjem primeru) da osiguranje traje od (npr.) 01.01.2012 u 24:00 pa do 01.01.2013 u 00:00, i time mi jesu krajcovali jedan dan, ali to se potire sa onim prethodnim, plus je ovo prestupna godina tako da... :)
pozdrav, Bojan

Slika

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » petak, 10. avg. 2012. u 12:17h

tako znači. kod nas možeš u stanici za tehnički sve obavit, al izađe jeftinije ako odeš u policiju :D
ostane ti otprilike za 10 litara nafte :)

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 10. avg. 2012. u 13:50h

a jel moze pre isteka registracije da uradis tehnicki, i u polisi da ti stave datum kad tebi odgovara (odnosno kad stara polisa prestaje da vazi) i posle da se zavrsi u supu i da dobijes nalepnicu od datuma isto kad tebi odgovara (kad istice trenutna nalepnica)?

gledam situaciju, na odmoru sam 15 dana negde, a registracija istice negde izmedju, a ti poneses sa sobom spremnu i nalepnicu i polisu i kad nalepnica istekne ti negde na jezeru ili moru ili planini zalepis novu nalepnicu? odnosno ides u sup kad tebi odgovara a dokumentaciju dobijas za datum isto kad tebi odgovara?

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » petak, 10. avg. 2012. u 13:56h

Registraciju mozes da uradis i pre. Nisam siguran da li je zakonski rok 15 ili 30 dana. Ja sam auto registrovao 5 dana pre isteka. Kao sto si rekao, poneses nalepnicu koja vazi od datuma isteka stare, novu polisu na kojoj takodje pise da vazi od datuma isteka stare i to ti je to. :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

knez91

 

Poruka od knez91 » petak, 10. avg. 2012. u 13:58h

Posto vazi do ponoci, necu ici da registrujem sada nego tek u ponedeljak. jer ako sada registrujem registracija mi vazi od ponedeljka u 23:59 tj od utorka, tako mi danas rekose u agenciji, i da je ovakvo vreme stavljeno da ne bi doslo do poklapanja polise (pa uzimanja dvojne odstete), jer sam prethodnu registrovao ranije (a kako je tada moglo nemam pojma), mozda zbog novih tablica i drugog osiguravajuceg drustva....
Knežević Enterijer

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » petak, 10. avg. 2012. u 14:16h

Sve je to tako, i nisam ukapirao zašto iz toga sledi da treba da registruješ tek u ponedeljak, ali OK, kako god tebi odgovara :)

@milan: rekao ti je već moj imenjak, ali ukratko: da, zakon ti daje mogućnost da sve obaviš max. 30 dana ranije. Imaš u kaseti novu polisu, novu nalepnicu, odradiš to što treba kada treba i miran si.
pozdrav, Bojan

Slika

CrnaTica

Poruka od CrnaTica » petak, 10. avg. 2012. u 14:27h

milan_gt piše:a jel moze pre isteka registracije da uradis tehnicki, i u polisi da ti stave datum kad tebi odgovara (odnosno kad stara polisa prestaje da vazi) i posle da se zavrsi u supu i da dobijes nalepnicu od datuma isto kad tebi odgovara (kad istice trenutna nalepnica)?

gledam situaciju, na odmoru sam 15 dana negde, a registracija istice negde izmedju, a ti poneses sa sobom spremnu i nalepnicu i polisu i kad nalepnica istekne ti negde na jezeru ili moru ili planini zalepis novu nalepnicu? odnosno ides u sup kad tebi odgovara a dokumentaciju dobijas za datum isto kad tebi odgovara?
e sad ne znam na kog se ovo odnosi..
ne znam za vaš prometni zakon, al kod nas piše da moraš tehnički obavit do kraja dvanaestog mjeseca (ili tako nekako) od prethodnog tehničkog (nemam sad tu zakon da iskopiram članak), a kolko mi je poznato, taj dio je kopiran još iz doba juge..

znači tehnički možeš obavit i prije, osiguranje isto možeš i prije, samo se moraš dogovorit sa agentom koji datum da stavi na policu. kod nas u prometnu upišu datum sa police.
npr ja sam ove godine 10 dana ranije išao na tehnički, a i dalje mi piše kasniji datum

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“