Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od totti » utorak, 2. jul 2013. u 19:32h

Uh, kako kome, mene 100 puta više iritiraju nego prednja.
Slika

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 2. jul 2013. u 19:42h

Pa dobro, to sam i ja rekao, da je logicno sto su zabranjena da se koriste :D
Fiesta!!

totti

Poruka od totti » utorak, 2. jul 2013. u 20:39h

Ja sam :eek: , učinilo mi se da je Bojan napisao da zadnja zaista ne smetaju (a zapravo piše da ne smeju) :doh:
Moja greška sign0007
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 3. jul 2013. u 01:13h

jedan od primera "beogradskog parkiranja", ovde je najzanimljivijesto je cela ulica puna primera ...

[youtube][/youtube]

A dok ste tamo, pogledajte i ovo, nocno sletanje u Begrad/ Kontejner A.D. (ne smem da stavim sa thumbom da se ne zakrci forum):

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 3. jul 2013. u 02:00h

Iosis

Mnogo puta sam preleteo ovakve lezece policajce kad ih postave bez znakova i drugih obelezja, uocim ih na par metara i ne stignem kocnicu da pritisnem.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 3. jul 2013. u 10:09h

Kojom brzinom si ih preletao? :)
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

acadimke
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 3. jul 2013. u 12:39h

Sa 40 -50 km/h, nije mnogo strasno. U selu gde mi zive roditelji su putari krpili rupe na putu a mestani se dosetili i kupili im dve gajbe piva da im urade lezeci policajac zbog dece jer tu decurlija cesto divlja kolima, ovi naravno pristanu i odrade to usput bez znakova i ikakvih obelezja.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 3. jul 2013. u 12:57h

Vjerovatno je ta varijanta i u ovom slučaju bila.
Tu su nekada bile njive, planiran nekada u budućnosti aerodrom, zato i to naselje takvo ime.
Tuda je išao puta za druga sela.
E onda pošto ovi iz opštine nisu znali gdje drugo da dadnu izbjeglicama da grade kuće dali su im tu placeve.
Naravno nisu predvidjeli ni proširivanje puta, niti autobuska stajališta.
Samo su za izbore asfaltirali i tako ostalo.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti

Poruka od totti » subota, 6. jul 2013. u 12:08h

Slika

DubiozniKolektivac
Poruka: 139
Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h

Poruka od DubiozniKolektivac » subota, 6. jul 2013. u 12:15h

Lako je za lezece ali ovo sto se meni sinoc desilo me toliko iznerviralo da to nije normalno...Elem idem kroz neku ulicu lep ravan put van naselja i idem oko 70,kad odjednom neobelezeni radovi na putu znaci nigde ni jednog znaka nalecem pravno na suzenje i na do pola uradjen pruzni prelaz,jedan deo je u nivo ulice dok je druga desna strana nezavrsena i sine strce nekih 20cm iznad asfalta+do tu je uradjen asfalt i odjednom sine i makadam i naglo suzenje.Ja naglo smotam da bi izbegao ali posto sam naleteo malo brze pufff pravac u sine desnom stranom :ozid: epilog prednja i zadnja desna felna iskrivljena gume pocepane jer sam naleteo i na onaj zavrtanj koji drzi sine jer naravno i on strci on je pokidao gume a sine iskrivile felne,amortizer prosivirao i miler otisao u k... stanem ja izadjem cujem siste gume pogledam prednu imam sta da vidim pogledam zadnju opet veselo :suicide: Sta da radim logicno samo jedna rezervna.Pogledam nigde nikog a jos ni ulicna rasveta ne radi upalim sva cetiri zimigavca izbacim troguao i krenem da vidim na sta sam naleteo,vidim to rekoh lepo i vratim se nazad da vidim da li ima neki znak koji sam predvideo kad ono ni jedan jedini znak.A treba da stoje min imum 5-6 znakova i to radovi na putu,suzenje puta sa desne strane,stop,andrejin krst,nailzak na pruzni prelaz bez branika ili polu branika,pruzni prelaz bez branika i polu branika ali ni jedna jedini znak ne postoji + neosvetljena deonica ja rekoh sta da se radi i ja okrenem muriju dodje murija posle pola sata kao sta je problem ovo nije za nas ja rekoh kako nije za vas kad je bezbednost saobracaja u pitanj,prvi put prolazim ovuda a nigde ni jednog znaka obaveznog.On kako koliko si isao ja kazem 60-70 kao sto je i normalno van naselja jos ravan put nov ali do pola uradjen.On kao i koja je primedba ja mu nabrojim koji znakovi fale i da sam mogao glavu da izgubim i pokazem mu gume on kao ufff kao pa sta ti ja mogu nije to nasa nadleznost.Ja ih pitam cija je nadleznost onda on kao pa onog ko je radio put,ja tu vec popizdim jer logicno da neko mora da kontrolise te sto rade taj put a to je valjda murija.On kao nista zovi nekog iz tog preduzeca ja pozovem ali naravno 11 sati uvece ko radi niko.Ja kazem slikaj i pravi zapisnik on nece kao nemam ja nista sa tim sede u kola i ode.e tu vec popizdim zakljucam auto pozovem taksi i banem u SUP tu malo izludim i oni se i dalje prave ludi ja u opstinu tamo nema nikog ja rekoh neces.Odem kuci uzmkem digitalni i lepo sam islikam sve vratim se kuci iskucam sve kako je bilo bukvalno napravim zapisnik i rano ujutru pravac kod gradonacelnika kad se i on pravi lud,kao idi trazi direktora nekog preduzeca opet ja poludim i nateram ga da on zove,dozove on tog nekog direktora on opet kao ne vidi u cemu je problem...tu krene svadja i ja ih oteram u picku materinu zalupim vrata i odem.Pozovem AMSS takva i takva stvar oni kao nema problema poslacemo kolegu da Vas slepa ja rekoh ne mze da se slepa jer felne u k...I tako me nateraju zovem pauka da mi digne auto i jos sam morao da platijm 30e...Gume i felne sam nabavio miler sredio koliko toliko da mogu da se krecem od trapadzije do trapadzije a amortizeri novi stavljeni pre par meseci mogu da ih bacim samo :suicide: Naravno niko nije kriv ja sam trebao da znam unapred da su tu radovi i da je raskpana pruga kako to da izvedem sigurno uz pomoc pasulja ili nekih drugih metoda to niko ne zna da mi kaze,al poenta je da sam izginuo onda bi to bila udarna vest i sredili bi to ovako ko zna do kad ce to da stoji tako rekose mi ljudi koji zive u blizini da se svako vece tu neko zajebe al da sam ja jedini zvao muriju i kao ozda nesto urade ali od toga nema nista dok neko tu ne izgubi glavu ili ga ne pokupi voz koji je nacionalni ponos jer ide iz Fiata Je*o ih Fiat tolika fabrika a takav im pruzni prelaz bukvalno je u sklpou fabrike nikakva ali nnikakva signalizacija ne postoji niti rtasveta a na sred do pola zavrsenog puta jos ravan put nov lep norm,alno da necu da idem 20 na sat drugo je onome ko radi ili zivi bilzu pa zna za jadac ali ko naidje ovako kao ja cekicko I eto zato sto nam u sekcijama za puteve i u kancelarijama za bezbednost sede ratari ja moram da menjam felne,gume,amorte i da radim miler a naravno nije nicija odgovornost.Naravno i ovi iz osiguranja traze melko od ptice da bi isplatili stetu sto ce reci vise ne registrujem auto niti ga osiguravam sto da placam nesto na sta ne mogu da ostvarim pravo tako da bole me brige vozim neosigurano neregistrovano od sledece godine i briga ma necu vise ni da ulazem izbvegavam rupe i slicno.Ja sredjujem svakih par meseci trap zbog ratara,estradnih menadzera i ostale stoke koja je na polozaju ne pada mi napamet.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 6. jul 2013. u 12:38h

Nadji negde koja firma izvodi radove na tom delu puta, tj taj pruzni prelaz. Oni su zaduzeni za signalizaciju, tako da mozes njih da tuzis, a kako si naveo nigde nije bilo znakova, na sudu ih dobijas sigurno! thumbsuph Naravno, probaj prvo bez suda da ides da ti nadoknade stetu, ali ako nece, normalno da ces preko suda.

I za najsitniji trosak bi trebalo da se tuzi, samo iz principa, i da bi se malo naucili redu, da savesno rade svoj posao. Novac za te znakove su oni dobili, a znakovi uopste nisu jeftini (radim u firmi sa tim, pa znam). ;)
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » subota, 6. jul 2013. u 12:45h

Jedno pitanje da ne trazim po propisima, kolika je kazna za voznju u papucama (znam da se ne treba, ali ovde po lokalu nesto na brzinu kada treba samo sednem u kola), i koja je kazna za voznju bez naocala (tj korekcionih stakala) posto u zadnje vreme sve cece nosim suncane?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » subota, 6. jul 2013. u 12:47h

Moram veceras opet da idem da islikam to onako kako je bilo jer sam ovo sad slikao ujutru ali idem tacno u 11 pa cu da islikam i okacicu slike thumbsuph Jer oni kazu da tu nisu radovi nego je tako zavrseno :lele: prvo idem linijom manjeg otpora,a onda idemo i na sud ako treba nije velika steta i svota u pitanju ali neko ce tu da nastrada ili sam cak i ja mogao da nastradam tako da nece im proci :diablo:

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 6. jul 2013. u 12:53h

Bilo bi dobro da se jave i ljudi koji su jos tu "nastradali", pa ce biti veca sansa da oni nadrljaju.

Bas slikaj konkretno pruzni prelaz i deo gde si izbusio gume. Ne sme to da bude toliki prelaz, pa jos da kazu da je to zavrseno! :ozid:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

acadimke
Kontakt:

Poruka od acadimke » subota, 6. jul 2013. u 18:16h

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... ao-17-roma

Koji je ovo model forda kad je uspeo da primi 5 odraslih, 12 dece i jednog psa :)

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » subota, 6. jul 2013. u 19:38h

DubiozniKolektivac piše:Moram veceras opet da idem da islikam to onako kako je bilo jer sam ovo sad slikao ujutru ali idem tacno u 11 pa cu da islikam i okacicu slike thumbsuph Jer oni kazu da tu nisu radovi nego je tako zavrseno :lele: prvo idem linijom manjeg otpora,a onda idemo i na sud ako treba nije velika steta i svota u pitanju ali neko ce tu da nastrada ili sam cak i ja mogao da nastradam tako da nece im proci :diablo:
A da i sve to javis Avrilovicu, pa da on to malo istrazi i eventualno nekog prozove na tv-u...
Ja sam se danas iznervirao kad sam video jos jednu taktiku saobracajaca. parkiran pored magistrale hyundai i30, zatamljena stakla, KV tablice, tek kad sam bio na 5 m od njega vidim radar unutra, a pandurski auto 100 m nize i zaustavljaju.... :mad:
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » subota, 6. jul 2013. u 21:04h

Raspitao sam se i teska posla izgleda da je to kopao radio Fiat a njih naravno svi stite :diablo: lako cu ja njima da to prosledim sad sastavljam tuzbu jer ipak sam ja neki buduci saobracajni inzenjer pa ono zagrejao sam se da isteram ovo sam do kraja...I broj tragova kocenja ispred tog mesta je enorman kao da se trke voze tuda i svako 3 nalece na to mesto.Jedino ovi sto rade u Fiatu znaju za to jer prolaze tuda svaki dan :) Ali nesto je debelo otislo u :.!.: na prednjem desnom tocku dobio je ogroman minus i sad tockovi stoje \ \ umesto \ / dobro malo smo ispravili jer je od udara amortizer poleteo gore i onaj zavrtanj na glavcini koji drzi amortizer je popustio pa je glavcina otsla na gore za par cm al to smo na licu mesta dok smo menjali gume namestili ali minus je ostao na Mileru ogromna guzva bila,a sutra ne rade od ponedeljka nisam tu i propade moje ulaganje da sredim auto i odem na more sa njim zbog jebenih polu obrazovanih putara i njihovih sefova cekicko Ni kriv ni duzan sam razjebao trap,sreca da nisam mnogo brzo isao i da sam uspeo na vreme da smotam da ne preletim preko dva koloseka jer ako sam samo jednu sinu zakacio i to postrani i razjebao oba tocka ko zna sta bi bilo da sam direktno naleteo skupljao bih auto tri dana.Sestra mi odnela lap top pa kad se vrati kacim slike sutra ili prekosutra :)

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » subota, 6. jul 2013. u 21:30h

Eeee, druze moj. Tako sam ja uapo u krater od 1 metra duzine sa 1m sirine. i 10 cm dubine. Dve gume (12-13 000) plus trap, plus iskrivljene felne. I naravno nikom nista, ali...trebao si da nacimas pandure da prave zapisnik. Ti bi platio valjda njihov izlazak na lice mesta, ali refundirao bi preko osiguranja i naplate stete od izvodjaca radova

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 6. jul 2013. u 22:22h

Ja bih panduru rekao pravi zapisnik, dok ga ne napraviš ja auto ne mrdam odavde i zovem novinare.
Mada bi sada obavezno trebao da pišeš novinarima, bar njih nekoliko.

mbole
Poruka: 15011
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 6. jul 2013. u 22:50h

Za stanje puta i signalizaciju na njemu je odgovorno preduzece za odrzavanje puteva nadlezno za tu teritoriju. To dal je kopao Pera, Mika, ili neka 15-ta firma tebe ne interesuje.
Daklem ti tuzis preduzece za odrzavanje puteva Kragujevac ili kako se vec zove, a da li ce oni da nadoknadjuju stetu od nekog treceg tebe ne zanima.
Nevolja je sto ti je za to neophodan zapisnik.

To sto panduri nisu sacinili zapisnik, a sto je njihova apsolutna obaveza, je ozbiljan prekrsaj radne obaveze sa njihove strane.
Za to se leti sa posla.

Podnosis PISMENU primedbu nacelniku saobracajne policije, na koju on mora da ti odgovori u roku od 15 dana (zakon o upravnom postupku). U zavisnosti od njegovog odgovora sleduju dalji koraci.
Ako se i on oglusi, mislim da je sledeca instanca interna kontrola supa (sada se zovu nekako drugacije, ali naci ces). Naravno ponovo PISMENO (sa administracijom se komunicira iskljucivo pismeno).

Ne zoves Alvirovica posto on jednostavno nema nadleznost za takvo nesto. Mislim mozda moze da ti pomogne medijska hajka, ali oni nemaju konkretnih nadleznosti.

Zoves kancelariju zastitnika gradjana. Oni su potkovani sta, kako i kojom procedurom ide da bi isterao svoja prava, i imaju nadleznost da poteraju drzavnu administraciju. Pri tom su i jako voljni da pomognu.
Djak pesak :)

alekco

Poruka od alekco » subota, 6. jul 2013. u 23:00h

Daaaa....noc pada kisa...zivci su ti vec na ivici...a cekas da dodje saobracajna patrola da uradi zapisnik. Jos kad zoves i kazes sta se desilo, oni pitaju jel ima povredjenih...ugrozavanje saobracaja...ako nema...ima da se nacekas. Moj prijatelj (koji je inace sudija) je naplatio stetu, i to se namucio..

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » subota, 6. jul 2013. u 23:35h

zato kad zoves i pitaju jel ima povredjeni , kazes ima i jAUCES... prvo dolazi policija a zatim hitna i ti kao fol padas u nesves ostavljas auto policiji...tebe odvozi hitna... policija mora onda pisat zapisnik zato sto je hitna vec napisala svoj da si imo visok pritisak i slom zivaca cekicko
masina srbija ...nema nam spasa.......nismo vise ni ovce nego zombiji.
u svakom slucaju policija je morala na tvoje insistiranje da sastavi zapisnik ! jer to bi ti bijo neoboriv dokaz na sudu.

DubiozniKolektivac

Poruka od DubiozniKolektivac » subota, 6. jul 2013. u 23:52h

Murijasi su rekli da nisu nadlezni jos su zagledali da nisam slucajno "POLOMIO" šinu :lele: :vid budale: ili pak iskrivio ili sta ja znam kao da sam tenkom naleteo a ne autom prosecne tezine :lele: samo je rekao jeste ostecen auto i sve to ali za nas ovde nema posla,rekao je jos da bi trebao da platim izlazak ali posto su bili u prolazu kad im javio dispecer kao nece nista da traze i otisli :punnish: Nisam cuo da se nekome dogodilo nesto slicno,a i meni je ovo prvi i nadam se poslednji put tako da nisam ni znao sta i kako,a muriju sam zvao jer nisam znao dal smem da odem da ne bude posle udario i otisao pa jos i da me ganjaju :shok: u osiguravajucoj su mi rekli da mora vestak da izadje slika pa se ceka nesto i sve to traje oko mesec dana nekad i vise i da u tom periodu dok se sve ne ustanovi i zakljuci auto ne sme da se popravlja :suicide: a ne ostaje mi se bez auta tako dugo pa sam odmah ujutru oterao kod vulkanizera da ispravlja felne jer kaako sam ja ukapirao cekao bih mozda i mesecima i opet ne bih bio siguran u ishod.U Kragujevcu postoje dva preduzeca koja se bave odrzavanjem PZP Kragujevac i Niskopgradnja,e sad Niskogradnja je valjda otisla u stecaj i sad njihov posao obavljaju komunalci Čistoća i Parking servis koliko ja znam,a i ovo PZP Kragujevac je isto neko idi mi dodji mi preduzece :ozid: kroz pricu sa ovima iz osiguranja deo odgovornosti je i na Železnicama Srbije jer oni su nadlezni za pruzne prelaze.Sto se tice SAT i ostalih njih bi samo iskoristio da se digne prasina ali opet kako vidim bez zapisnika nista,sad nesto razmisljam da l bi mogao onaj evropski izvestaj da iskoristim :wtf:

alekco

Poruka od alekco » nedelja, 7. jul 2013. u 00:55h

Po nasem zakonu..postoji ona stvarcica.. "prilagoditi brzinu uslovima na putu". A ako ti se ispreci krater, sina, krava, mamut...nisi prilagodio brzinu. Trebao si da predvidis da ti se u mrklom mraku, bez vertikalne signalizacije nalazi pruzni prelaz sa kraterom. Naravno, ironican sam.
Tako je meni policajac rekao. Kao padala je kisa, vi da ste vozili 40, ne bi ste imal itoliku stetu na kolima. Pa da sam ga ugurao u rupu....
Salu na stranu, koriste t osto skoro pa niko ne zove policiju zbog takvih stvari. I kad upadnes u rupu, a nema znaka da je kolovoz ostecen, skoro 100% moze da se naplati steta, nastala krivicom sluzbe za odrzavanje saobracajnica

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » nedelja, 7. jul 2013. u 08:06h

Mene su zaustavili 100 puta zbog maglenki, na Esc sam ih palio redovno nocu, ali cim mi neko dolazi iz kontra smera ja ih gasim! Ali jbni panduri se ustekaju u zbunje pa se desavalo da ih ne snimim na vreme.. Uz malo ubedjivanja puste.

Drugar ima R klasu, zaustavio ga pandur, ovaj namoto pun levi kad se zaustavio i naravno.. upalila se leva maglenka. Posle pregleda dokumenata, pandur da obidje auto da vidi nalepnicu (datum reg) snimi maglenku. Kad je video da je sve po PS-u, taman da vrati dokumenta... priupita ''a sta cemo sa maglenkama?'' na sta je drugar odgovorio.. ako ih ti ugasis ja cu ti platiti kaznu! mrgreen
Docarao mu rad maglenki, pandur se smorio kad je video o cemu se radi, vratio dokumenta uz ''dovidjenja, prijatno''. Ovo se desilo pre koju god, kad je R klasa izasla, kad je jako mali broj vozila imao tu opciju.
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“